krzewów. Znajduję. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. (aj tam, aj tam, mój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa serowa: 1,2 kg białego twarogu (nie mielony) 4 świeże jajka 150g stopionej margaryny szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel(...)gładką masę. Delikatnie wmieszałam maliny, które najpierw troszkę obtoczyłam w mące. Wylałam masę na spód, poukładałam na wygładzonym wierzchu maliny. Temperaturę pieca obniżam do 175 stopni. Sernik piekę ok. godziny. Zostawiam do wystygnięcia w piekarniku, lekko go uchylając po 15 minutach od wyłączenia. Smacznego! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkisernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też. Składniki: na spód 150 g herbatników 100 g białej czekolady 100 g masła masa serowa 1 szklanka drobnego cukru 1 kg białego sera (dwukrotnie zmielonego) 200 ml śmietanki 30% 5 jaj 1 budyń waniliowy 1 puszka(...)około 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na około pół godziny, później uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do całkowitego wystudzenia. Na wystudzonym serniku rozsmarować resztę masy kajmakowej
Pysznie & PięknieWiosną zdecydowanie częściej mam ochotę na ciasta cytrynowe, pomarańczowe, z dodatkami owoców i galaretek albo serniki na zimno. Do kąta absolutnie nie odstawiam swoich ukochanych orzechów, ale teraz częściej są one składnikiem porannego musli niż słodkich wypieków. Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho cytrynowe! Wspaniale orzeźwiające, delikatne, lekkie i niesamowicie pyszne! Takie ciacho, które zaspokaja ochotę(...)łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl * cukier ze skórką cytrynową Dr.Oetkera – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 0,5 szkl * budyń śmietankowy bez cukru – 2 szt * żółtko – 2 szt * woda – 1,5 szkl * drobny cukier – 1 szkl * cukier ze skórką cytrynową Dr.Oetkera – 2 łyżki * masło
Ostra na Słodkowanilią (1 łyżka) lub cukru waniliowego - 1 budyń bez cukru (u mnie waniliowy) lub 40g skrobi ziemniaczanej - 4 całe jajka - 1 łyżeczka skórki startej z cytryny - kilka kropli olejku śmietankowego (nie trzeba) Wszystkie produkty umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Dokładnie wymieszaną płynną masę wylewamy na schłodzony spód sernika. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)termoobiegiem , lub na programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia
Smaczne ZdroweSernik jaglany z dynią przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 120 g mąki z komosy ryżowej 2 łyżki miodu 80 g płatków owsianych (użyłam bezglutenowych) łyżka gorzkiego kakao pół łyżeczki cynamonu 60 ml oleju kokosowego szczypta soli Masa: 150 g kaszy jaglanej 330 ml mleka jaglanego 150 g puree z dyni 4 łyżki miodu 30 g budyniu(...)szczypty soli przez ok. 20 minut. Ugotowaną kaszę odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Do malaksera włóż: ostudzoną kasze jaglaną, miód, puree z dyni, skórkę otartą z pomarańczy, limoncello i budyń waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Z puszki wyjmij śmietankę kokosową i ubij ją na sztywną pianę. Wymieszają ją delikatnie z masą jaglaną. Masę przełóż na podpieczony spód ciasta i piecz
365 dni dookoła kuchninatomiast dodałam ubitą kremówkę i trochę jogurtu naturalnego. Sernik wyszedł bardzo delikatny i kremowy, puszysty i wilgotny zarazem. Całość zwieńczyłam czekoladą. Dla mnie to ciasto to jak to mówią petarda. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g białego sera półtłustego 2 jajka 0,5szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru na 0,5l mleka 1/3 łyżeczki(...)masy serowej. Wymieszałam mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodałam proszek budyniowy i proszek do pieczenia i jeszcze raz dobrze wszystko wymieszałam. Masę serową wyłożyłam na masę makową. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam go ok. 55 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu sernik wyjęłam na metalową kratkę i wystudziłam
Waniliowe Improwizacjeśredniej wielkości jabłka) 2-3 łyżki cukru 2 łyżki (25g) masła 2 łyżki (20g) budyniu śmietankowego b/c w proszku sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cynamonu masa serowa 550g gęstego twarogu z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100g cukru 2 jajka 1 i 1/2 łyżki budyniu śmietankowego b/c w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę przesiać z cukrem(...)zmiksować - do masy serowej dodawać pojedynczo jajka, po każdym miksując tylko do połączenia się składników - gotową masę serową przełożyć na warstwę jabłek, wyrównać - na wierzch równomiernie pokruszyć pozostałe ciasto - sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec 60-70 minut lub do momentu ścięcia się sernika, zwłaszcza na środku - sernik może trochę urosnąć, jednak podczas stygnięcia
Smakołyki Berenikiśmietanowo-kokosowa jest bardziej delikatna. W smaku nieco przypomina sernik :) No i można wykorzystać również inne sezonowe owoce :) Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia
My simple kitchenzimne masło oraz żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Wylepiamy – samo dno wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 24/39 cm . 2. MASA; Mielony twaróg miksujemy z jajkami cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem i mlekiem, czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy do masy serowej, miksujemy całość krótko aby nie napowietrzać specjalnie masy. Wylać na kruchy spód. Włożyć do piekarnika piec 55 minut(...)Białka ubijamy na sztywno nie przerywając ucierania dodać cukier miksować do utrzymania gładkiej lśniącej masy ,wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczony sernik rozsmarować delikatnie wsunąć ponownie ciasto do piekarnika aż beza będzie złocisto brązowa. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach
Wanilia i KardamonSkładniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg
O kuchni z uczuciemSerniczek robiony już jakiś czas temu. Przepis zapożyczony z bloga QuchniaWege , na którego serdecznie zapraszam. Można tam znaleźć bardzo fajne i zdrowe przepisy! :) Składniki: - 2 opakowania
Zdrowie na języku :PDelikatny, nie mocno słodki klasyczny sernik bez spodu. Uwieńczeniem jego smaku jest fajny, ananasowy mus, który znajduje się na górze ciasta. Niestety chciałam dodatkowo podkręcić smak sera, nadając mu ananasową nutę i pokroiłam do środka 2 krążki ananasa. Nie był to dobry pomysł ... bo ananas spowodował, że sernik po upieczeniu stał się tak sypki, że trudno było(...)zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy o wadze 16 g 1 kostka masła o wadze 200 g 1 budyń śmietankowy bez cukru o wadze 40 g kilka kropli aromatu śmietankowego lub cytrynowego Składniki na mus: 1 puszka ananasów 1.5 opakowania galaretki cytrynowej Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym
Walijskie PichcenieChoć nie ma sobie ani grama sera, smakuje jak prawdziwy sernik. Jest puszysty i delikatny, rozpływa się w ustach. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny :) na zdjęciach widoczne jest zbyt grube ciasto kruche (mój błąd, zrobiłam je z większej porcji), w przepisie zmniejszyłam składniki więc powinno wyjść idealnie cienkie ciasto. CIASTO: Składniki: -200 g mąki pszennej -125 g margaryny(...)greckiego (każde po 400 g) -5 jajek -1/2 szklanki oleju -3 opak. budyniu śmietankowego -1 op. cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli, następnie dodajemy cukier i miksujemy na sztywno. Do żółtek dodajemy stopniowo: budynie, proszek do pieczenia, olej, jogurt i miksujemy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy pianę
KasiekGotujeLidla”. Książkę tę dostałam od przyjaciółki Sylwii, która wiedząc, że prowadzę bloga kulinarnego specjalnie dla mnie uzbierała punkty i zrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis(...)śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło
Na słodko lub wytrawnieususzyłam (zasmakowały mojej córce) a z miąższu dyni zrobiłam puree. I zaczęłam główkować jak wykorzystać puree z dyni. Spontanicznie postanowiłam upiec sernik dyniowy. I tak właśnie powstał mój sernik jesienny :) Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 1 i 2/3 szklanki zmielonych orzechów(...)pudru Masa serowa: 1kg twarogu mielonego 6 jajek 1 budyń śmietankowy 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200g puree z dyni 2 łyżki miękkiego masła
Amatorka kuchenna