sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:75/338)

Podwójny sernik 167

pieczenia 75 g cukru 65 g masła jajko Masa serowa: 3 jajka 500 g odtłuszczonego serka (może być ser do serników) 190 g cukru 400 g kwaśnej śmietany 75 g masła 125 ml mleka 1 opakowania budyniu waniliowego szczypta soli Przygotowanie: Spód: Mąką, proszek do pieczenia i cukier dokładnie mieszamy. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i zagniatamy. Następnie dodajemy jajko(...)średnicy 26 cm. Masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka odstawiamy do lodówki. Ser, 150 g cukru (40 g zostawiamy na później), żółtka, śmietanę, masło, mleko i budyń waniliowy miksujemy razem, aż do otrzymania jednolitej masy. Odlewamy jeden kubek masy i wstawiamy do lodówki, resztę wylewamy na ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200’C (180′ C termoobieg

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 207

ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kakao 1/3 puszki masy krówkowej Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g ulubionej czekolady (używam milki z ciasteczkami) Ganache czekoladowy: 80 g czekolady(...)masy serowej.Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy  przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej posiekaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty

Mania Gotowania
łatwy, smaczny sernik na zimno... 147

Składniki: twaróg z wiaderka waniliowy 1 kg, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, czekolada gorzka 100 gram, owoce mix z puszki 900 gram puszka, galaretka wiśniowa 2 opakowania, biszkopty podłużne 2 opakowania Żelatynę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić, twaróg z wiaderka mikserem utrzeć z kaszą manną, wlać żelatynę, pokruszoną czekoladę i zmiksować. Głęboka(...)forma 18 cm (2 sztuki-jeden dla męża do pracy) z wyciąganym dnem z papierem do pieczenia, wokoło rantu postawić biszkopty, wyłożyć sernik do 3/4 wysokości, do lodówki. Owoce z puszki odsączone na sitku wyłożyć na serniki, wlać tężejące galaretki wymieszane w 900 ml gorącej wody i schować do lodówki najlepiej na całą noc. Sernik wysunąć

W Mojej Kuchni Lubię
Trójbarwny sernik na zimno 163

jednak zarówno owoce, jak i smak galaretki można dowolnie zmieniać. Jedynym minusem przygotowania jest czas potrzebny na związanie sernika nim nałożymy następną warstwę. Czas przygotowania: 5h( gdyż pomiędzy nakładaniem warstw należy odczekać 2h) Ilość porcji: duża blacha Składniki: 1200g serka waniliowego homogenizowanego 400g serka półtłustego 12 łyżeczek żelatyny ( około półtora opakowania ) 8 łyżek cukru pudru 4 łyżki kakao(...)wkładamy 200g serka półtłustego, 600g serka waniliowego i tym razem tylko 3 łyżki cukru pudru. Całość miksujemy. Przygotowujemy żelatynę i dolewamy do serków, ponownie miksujemy. Wylewamy drugą warstwę. Brzoskwinie kroimy i układamy na drugiej warstwie w dowolny sposób. Owoce należy docisnąć do sernika, by w momencie wlewania galaretki nie zaczęły pływać. Wstawiamy sernik do lodówki. Przygotowujemy galaretkę według instrukcji

Kolizje Smaków
Sernik wiedeński 482

sernik wiedeński Sernik wiedeński – składniki:6 jajek – żółtka i białka oddzielnie280 g cukru2 opakowania cukru waniliowegosok i skórka z jednej cytryny250 g kwaśnej śmietany1,25 kg mielonego twarogu1 opakowanie budyniu waniliowego250 g rozpuszczonego, schłodzonego masłaszczypta solicukier puder do posypania 1. Żółtka utrzeć w misce z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę i sok z cytryny(...)minut piekarnika (w trakcie pieczenia też nie..;)), a po tym czasie lekko uchylić drzwiczki, żeby tylko włożyć jakąś łyżkę drewnianą w szparę i tak zostawić do ostygnięcia. Wystudzony sernik najlepiej wstawić do lodówki na noc, bo będzie lepiej smakował następnego dnia. Smacznego Inspiracja: Pieczenie jest proste, nr 1, Ciasta z serem, wyd. BPV PolskaPost Sernik wiedeński pojawił się

UgotujmyTo.pl
Babka sernikowa 136

kominem” o średnicy 15 cm, oraz okrągły sernik o średnicy 18 cm. Z podwójnej porcji ciasta można upiec okrągły sernik, w formie o średnicy 25 cm. 500 g sera półtłustego, 50 g miękkiego masła, cukier waniliowy, 190 g cukru pudru, 3 jajka, 30 g skórki pomarańczowej, 30 g rodzynek, 50 g mąki lub łyżka kaszy manny, sól(...)masy serowej dodać trochę ubitego białka, wymieszać, dodać resztę białka. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. I nie przejmujmy się za bardzo, gdy sernik troszkę opadnie. Na wystawę go nie wysyłamy, a naprawdę liczy się smak.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 – 60 minut. Zależy od wielkości formy. Babkę

królestwo garów
Sernik z liczi 96

nadzwyczajnego. To tylko sernik. Składniki: 1200g sera twarogowego 100g miękkiego masła 6 jajek 200g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka z 1 pomarańczy + sok skórka z 1 cytryny + sok 1/2 puszki liczi 100g rodzynek 1 budyń waniliowy płatki migdałowe kilka suszonych moreli Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie(...)masą serową. Przelać do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1,5h w 160-170C. Udekorować płatkami migdałowymi, pokrojonymi suszonymi morelami i połówkami owoców liczi.   Artykuł Sernik z liczi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
puszysty mokry sernik 260

mój sernik puszysty. Składniki: Na masę serową: * 1 kg mielonego białego sera * 5 całych jajek * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cały olejek waniliowy * 1 cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki oleju * 1 budyń waniliowy - opcjonalnie * małe opakowanie śmietanki 30 % Na ciasto: * 2,5 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżki(...)oddzieliłam od białek i utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam ser, cukier wanilinowy, olej, budyń oraz ekstrakt wanilinowy. Budyń można dodać, ale niekoniecznie. Poprzednim razem jak robiłam ten sernik, nie dodawałam. Masa serowa wydawała się bardziej puszysta. Na koniec ucierania dodałam śmietankę i ubite na sztywno białka ze szczyptą soli. Wszystko przemieszałam delikatnie łyżką. Większą o odrobinkę część

Pieprzyć z Fantazją
Puszysty mokry sernik 73

mój sernik puszysty. Składniki: Na masę serową: * 1 kg mielonego białego sera * 5 całych jajek * 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub cały olejek waniliowy * 1 cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki oleju * 1 budyń waniliowy  * małe opakowanie śmietanki 30 % Na ciasto: * 1 margaryna * 2,5 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru(...)oddzieliłam od białek i utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam ser, cukier wanilinowy, olej, budyń oraz ekstrakt wanilinowy. Budyń można dodać, ale niekoniecznie. Poprzednim razem jak robiłam ten sernik, nie dodawałam. Masa serowa wydawała się bardziej puszysta. Na koniec ucierania dodałam śmietankę i ubite na sztywno białka ze szczyptą soli. Wszystko przemieszałam delikatnie łyżką. Większą o odrobinkę część

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z rosą | bez spodu, bez cukru, bez glutenu | 259

tortownicę 24-26 cm:  1 kg zmielonego sera 2 łyżki masła 2 budynie waniliowe (mogą być #bezglutenu) 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 szkl. mleka  5 jajek (w tym 3 podzielone na żółtka i białka)  3/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru  Kilka kropel aromatu waniliowego  + 1/2 szklanka cukru pudru (może być z ksylitolu/erytrolu) do pianki  Przygotowanie(...)jajkami i 3 żółtkami. Dodajemy stopniowo ksylitol/erytrol/cukier. Dodajemy również powoli zmielony ser nadal miksując. Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem pudrem. Przekładamy piankę na sernik

Czarnawisienka
Delikatny i puszysty sernik cytrynowy 192

częściej. Zachęcam i Was do spróbowania. Dodatkowym atutem tego ciasta jest fakt, że tak przygotowany sernik wyjdzie nawet z bardzo wilgotnego sera z wiaderka. Spróbujcie. Delikatny i puszysty sernik cytrynowy 2016-05-02 22:08:09 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)miksera. Do drugiej miski wbijamy 4 żółtka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i aromat, miksujemy. Tak przygotowaną masę jajeczną przekładamy do miski z serową masą. Miksujemy tylko do połączenia składników (! na najmniejszych obrotach miksera). Ciasto przelewamy ostrożnie na ciasteczkowy spód. Sernik wkładamy na środkowy poziom do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Sernik

Słodkie okruszki
Sernik z musem arbuzowym 335

napić przy okazji. Ostatnio zakupiliśmy jednego olbrzyma i nie mogliśmy go przejść więc część wykorzystałam do musu i zrobiłam z nim sernik. składniki: masa serowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 4 kostki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus arbuzowy 1 kg arbuza bez pestek i skóry 2 galaretki truskawkowe(...)truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudzić. Arbuza pokroić na małe kawałki i zmiksować blenderem. Następnie dodać wystudzoną galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę wylać na wierzch sernika. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała

Monia miesza i gotuje
Delikatny bakaliowy sernik 253

jeść tego samego dnia po upieczeniu, gdy jest najbardziej puszysty i delikatny. Jeśli jednak wolicie bardziej zwarte serniki wystarczy go zostawić na noc w lodówce. Spróbujcie, polecam. Krojony jeszcze lekko ciepły, bo nikt nie chciał długo czekać Do przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio  cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam(...)foremkę 20×20 cm lub małą tortownicę) 50 g masła 3 jajka M 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki mieszanki keksowej Helio 1 opakowanie serka naturalnego 400 g* szczypta soli cukier puder do oprószenia sernika i dowolne ozdoby *ja użyłam najprostszego serka Vitello z biedronki, ale możecie użyć inny Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy białka

Słodkie okruszki
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 404

Uwielbiam serniki i mogłabym je piec i jeść bez końca. Przepisów jest bardzo dużo, a ten na biszkoptach z brzoskwiniami, kojarzy mi się z czasem gdy miałam naście lat i odwiedzała nas znajoma, która miała w zwyczaju przyjeżdżać z sernikiem, fajni tacy znajomi, a serniczek przepyszny :) Składniki: 750g twarogu półtłustego 1 1/3 szklanki cukru 15 dag masła 6 jajek(...)budyń waniliowy lub śmietankowy Skórka otarta z 1 cytryny (można pominąć) Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Około 150g (20 sztuk) okrągłych biszkoptów około 50g rodzynek 1 – 2 łyżki mąki Polewa: 40g czekolady 40ml mleka (Jeśli ktoś woli oblać cały sernik, wtedy 100g czekolady i 100ml mleka) Do dekoracji użyłam posypki z białej łamanej czekolady Twaróg mielimy dwukrotnie maszynką, przeciskamy

Smakowy Raj
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 230

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 40 dag  masy krówkowej o smaku advokata ( 2 łyżki odkładamy do pianki ) Pianka: 1 śmietanka typu ,,Śnieżka(...)pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy, najlepiej przez kilka godzin. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Powinna być letnia, ale nie całkiem zimna. Śnieżkę ubijamy na sztywno, dodajemy

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję