Kolejny smaczny sernik w wersji przekładanej do kolekcji. Pyszna masa serowa( jak w serniku gotowanym) podkręcona czekoladą i ciekawym( nieco innym niż zazwyczaj) ciastem kokosowym. Wilgotne, przesiąknięte zapachem waniliowego sera pięknie komponuje się z mocno czekoladowym biszkoptem i słodyczą kokosa. Zapewne często będę korzystać z przepisu na ciasto kokosowe: nie jest suche, a lekko kwaskowe( dzięki dodatkowi soku
Domowe ciastaBATATOWY SERNIK NA RAZ /1 porcja/ 200 g twarogu sernikowego 150 g ugotowanego batata 35 g waniliowego proszku budyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem
Poranek na słodkomasy. Ciasto: 100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 3 łyżki cukru szczypta soli Masa serowa: 750g sera na serniki 75g masła 3 łyżki kaszy manny 2 jajka 100g cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 100g konfitury malinowej 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy
Szefowa kuchnismakołyk na Boże Narodzenie. Ciasto pięknie się prezentuje i pysznie smakuje. Mało roboty dużo radości i miny rozanielonych gości :) Sernik bez pieczenia: Składniki : 600 g twarogu tłustego ( kostka po 200 g) 30 g cukru waniliowego ( zmielić w młynku) 2 łyżki cukru pudru 100 g masła (rozpuszczone i ostudzone) 2 łyżki błonnika kakaowego Kłos
Różowa kuchniajajko, zagnieść ciasto. Owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki na czas przygotowywania masy. Masa serowa: 500 g sera twarogowego na sernik 250 g mascarpone 1 budyń śmietankowy 1 jajko 2/3 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy Wszystkie składniki (oprócz jajka) krótko zmiksować, do połączenia masy. Dodać jajko, ponownie zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić
Moja Galeria SmakuCiasteczkowy spód: 170 gram ciasteczek zbożowych 70 gram stopionego masła 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik 4 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 pełna szklanka cukru 1,5 łyżki cukru waniliowego 100 gram gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 gram śmietany kremówki 30% Ciasteczka rozkruszamy na piasek, możemy to zrobić
My simple kitchenZapraszam na tradycyjny sernik na kruchym spodzie. Należy on do tych bardziej cięższych serników , zbitych , w smaku jest bardzo pyszny :) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 4 żółtka 1 , 5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Kasi 1 szklanka cukru Składniki na ser : 1, 60 kg sera białego półtłustego 2 cukry waniliowe
Sama słodycz i szczypta chilitrudne do zrobienia, ale zapewniam, że wcale takie nie jest. Nie jest również pracochłonne. Polecam, może ktoś z Was przygotuje je zamiast sernika na Wielkanoc? ;) Składniki na ciasto: 225 g masła 125 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka 2 łyżki kakao Krem serwo śmietankowy
Domowa cukiernia EwySkładniki: 4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 1 kg ser waniliowy wiaderko, 1 opakowanie budyń waniliowy, 200 gram biszkopty okrągłe, 1 puszka brzoskwinie w puszce, - ile potrzeba cukier puder z białek o temperaturze pokojowej ubić sztywną pianę żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel do masy jajecznej dodać budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać dodać ubitą pianę(...)blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciasta na weekend. Jako, że mamy jesień - sernik dyniowy. Zapraszam Składniki: 750 dag twarogu 1 szkl puree z dyni 1/2 szkl cukru 3 jajka kilka kropli aromatu waniliowego 1 budyń waniliowy polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady blaszka 24x24cm Przygotowanie: Do miski wkładamy twaróg, dodajemy puree z dyni i blendujemy na gładki krem. Następnie dodajmy cukier, jajka i olejek(...)wsypujemy budyń i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nimi zimny sernik. Smacznego Z podanych składników wyszło 16 porcji
słodkie i nie tylko historie kulinarnemoje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę(...)Kłaść łyżką masy serowe na przemian na biszkoptach w foremce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Kiedy sernik wystygnie ( a najlepiej na drugi dzień) przygotować piankę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Wylać na sernik
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPotrzebujemy: 4 jajka opakowanie kefiru 400 g ½ szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżkę pasty waniliowej (możecie pominąć) ½ szklanki cukru pudru (szybciej się rozpuści) około 2 szklanek mąki szklanka jagód. Na masę na babeczki (można pominąć): szklanka serka do serników łyżka cukru pudru sok z jagód lub różowy barwnik kilka owoców do dekoracji. Przygotowanie jest banalnie proste
ladykitchenpieczenia, to ten wyjątkowo prosty sernik borówkowy na zimno z serków homogenizowanych będzie przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Sernik borówkowy na zimno - proporcje na tortownicę o średnicy około 24 cm lub kilka ramekinów 5 serków homogenizowanych naturalnych lub o smaku waniliowym (po około 140 g każdy) 250 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36%, 6-7 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarzepakowego 50 g czekolady gorzkiej 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK DYNIOWY: 500 g twarogu zmielonego 150 g puree z pieczonej dyni hokkaido 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasną masę. Stale ubijając wlewać cienkim strumyczkiem wodę i olej. Następnie(...)przełożyć do misy miksera i zmiksować. Kiedy wszystko się połączy, łyżką wykładać masę serową na surowe ciasto czekoladowe. Nakładać punktowo, tak aby było widoczne też ciemne ciasto. Do wyłożenia sernika, można też użyć rękawa cukierniczego. Wstawić formę z ciastem do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez ok 45 min. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
https:KKuchniaMniamMasa serowa: Do misy miksera wkładamy twaróg. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną, budyń i cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut
VioletoweKucharzenielubi słodsze wypieki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 jajka 200-300 g białej czekolady (dałam 2 tabliczki) 2-3 łyzki mleka Mus brzoskwiniowy 4 połówki brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa z cukrem 0,5 szkl. gorącej wody Przygotowanie Spód. Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać kakao i rozpuszczone, ostudzone masło. Jeśli sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej(...)ekstraktem waniliowym. Dodać mąkę a następnie dodawać kolejno jajka. Na końcu połączyć z roztopioną (z 2-3 łyżkami mleka) czekoladą. Masę serową wyłożyć na podpieczony i ostudzony spód. Tortownicę umieścić w naczyniu żaroodpornym, wypełnionym wrzącą wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości tortownicy). Piec przez ok. 1,5 h, środek powinien być sprężysty (można delikatnie dotknąć palcem). Jeśli sernik
coolinarnastrefa.blogspot.compracę. Na zdjęciach sernik, który upiekłam z połowy porcji. Blaszka 30x25 Składniki: 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g (2 opakowania) serka homogenizowanego waniliowego 12 żółtek 150g cukru pudru 180g mąki pszennej tortowej 1 opakowanie (70g) budyniu waniliowego 120g masła 12 białek 150g cukru W rondelku rozpuszczamy masło, odstawiamy do wystudzenia. Żółtka ubijamy, stopniowo dodając cukier puder, gdy konsystencją będą przypominały(...)foremki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostają bez papieru), wlewamy ciasto i delikatnie uderzamy foremką w blat, by masa równo się ułożyła. Piekarnik nagrzewamy do 220*C, wstawiamy sernik i pieczemy równo 5 minut. Otwieramy piekarnik, lekko wysuwamy blaszkę i ostrym nożem odcinamy sernik od boków formy - szybko, z każdej strony i wbijamy nóż do samego
Gotowanie i blogowanie