coś słodkiego do kawy. Kto jeszcze zrobi swoja piankę w czekoladzie? Składniki :* opakowanie serka mascarpone* mała śmietana kremówka* opakowanie serka waniliowego* 2 łyżki cukru pudru* 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w połowie szklanki wrzątku* łyżeczka przyprawy do sernika bądź laska wanilii * tabliczka gorzkiej czekolady* 2 łyżki masła Przygotowanie :Nad kąpielą wodną podgrzewać kremówkę z serkami aż się rozpuszczoną. Dodać laskę
Magiczne Życie Marty500g serka homogenizowanego waniliowego (czasem kupuję opakowanie 450g i takie dodaję) 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek W misce ubijamy żółtka z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym aż do otrzymania pięknej, gęstej żółtej masy. Zwalniamy obroty miksera do minimum i dodajemy porcjami biały ser a później serek homogenizowany. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i miksujemy(...)momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika a gdy upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem. Ser typu "kiełbasa" to tłusty twaróg mielony, bardzo różni się konsystencją i smakiem
Gotowanie i blogowanieproszek do pieczenia, 1 łyżeczka sól, szczypta Składniki na masę serową ser twarogowy, 1 kg olej, 1 i 1/2 szkl mleko, 1 i 1/2 szkl cukier, 1 szkl budyń waniliowy, 2 opak jajko, 1 szt żółtka jaj, 5 szt Składniki na bezę białka jaj, 5 szt cukier, 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy w plastyczną masę(...)minut przed końcem pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Masę białkową równomiernie rozprowadzamy na gorącym serniku. Zmniejszamy temperaturę do 170st, pieczemy przez około 12-15 minut. po upieczeniu odstawiamy sernik w chłodne miejsce. Po około godzinie powinna pojawić się rosa
Gotowanie moimi oczamiprzestudzenia. Do kaszy jaglanej dodać zmielony twaróg, cukier puder, aromat waniliowy oraz dodatkowe 100 ml mleka. Całość zmiksować blenderem do gładkości. Na koniec do jaglanej masy dodać letnią żelatynę i jeszcze raz krótko zmiksować do połączenia. Jaglaną masę serową przelać na schłodzony spód z ciasteczek. Sernik wstawić do lodówki do stężenia. W międzyczasie galaretkę rozpuścić
Nastoletnie Wypiekanieznikał. Składniki: 4 duże jajka 1 żółtko 3/4 szkl cukru 0,5 kg twarogu 0,5 kg mascarpone 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka kakao 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżeczki esencji waniliowej Polewa 75 g margaryny 2 kopiaste łyżki cukru pudru 2,5 łyżki wody 2 łyżki kakao Przygotowanie:Sery, cukier i jajka(...)wymieszać. Do drugiej części dodać budyń waniliowy, mąkę ziemniaczana i esencję waniliową. Ja piekłam w tortownicy o średnicy 25 cm z ceramiczny dnem więc nie wykładałam dna ale w metalowej tortownicy dno wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek tortownicy wylać dwie łyżki masy czekoladowej a na jej środek dwie łyżki masy waniliowej i w taki sposób wylewać do zużycia się
Ala piecze i gotujeSernik fistaszkowy bez pieczenia Składniki: SPÓD 100g markiz z nadzieniem czekoladowym (lub kakaowym) 30g masła MASA SEROWA 450g waniliowego serka homogenizowanego 250g jogurtu greckiego 150g masła orzechowego 75g domowego cukru waniliowego 3 łyżeczki kakao + 1 łyżka domowego cukru waniliowego (do masy kakaowej) 4,5 łyżeczki (18g) żelatyny 60ml wody garść prażonych orzechów ziemnych do dekoracji Wykonanie: - markizy rozdrobnić, masło(...)pozostawionej masy dodać kakao oraz 1 łyżkę cukru, wymieszać lub zmiksować - masę kakaową wyłożyć cienką warstwą na wierzch sernika, zamieszać wykałaczką lub końcówką noża, żeby w środku utworzył się nieregularny wzór - orzechy ziemne drobno posiekać, posypać wierzch sernika - sernik schłodzić przez całą noc w lodówce - przechowywać w lodówce pod przykryciem
Smakołyki Berenikipiekłam go wczoraj wieczorem, jednocześnie pisząc w swoim pokoju konspekt i nieco mi się zapomniało o serniku...Jednak pomijając tę jedną jedyną wadę był bardzo dobry - kremowy w środku ♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g sera mielonego ~jajko ~40ml mleka + 20g budyniu waniliowego, rozmieszać ~cukier/stevia do smaku W garnku wymieszać ser i jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń
breakfast of dreamsrodzinne spotkanie :). Pełna blacha pyszności. Biszkopt jest z makiem i delikatnie pachnie migdałami. Krem zrobiłam z sera, bitej śmietany i usztywniłam go galaretką. Jest lekki i nie za słodki, waniliowy. Kwaskowate porzeczki orzeźwiają. Zamiast porzeczek można użyć borówki, myślę, że też będzie pysznie, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Maczek(...)proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub 2-3 krople aromatu migdałowego Krem: 550g gotowego sera na sernik 5 łyżek cukru pudru 350g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 galaretki w proszku (użyłam gruszkowej i przezroczystej truskawkowo – waniliowej) 450ml gorącej wody 400g umytej porzeczki bez szypułek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do nasączenia: 60ml soku z cytryny 140ml
Mała Cukierenkagalaretki, wykończone ciastkami kruchymi z marmoladą i galaretką. Ja dziś postanowiłam zrobić sernik na zimno inspirowany tym ciastem. Sernik na zimno margaretka to bardzo proste do zrobienia ciasto z niewielu składników. Zrobiłam je na herbatnikach, dałam masę z białego sera i serków waniliowych i wykończyłam ciasto podobnie jak w oryginalnym przepisie. Oto mój przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Waniliowe Improwizacjeszklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg zmielony 20 dag, jogurt gęsty 390 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, wafelki kakaowe 5 sztuk, cukier puder - do posypania ten przepyszny "oszukany" sernik przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
W Mojej Kuchni Lubięchłodzenie Forma o wymiarach: 34 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na kremowy sernik z ananasem: 1 kg białego sera twarogowego tłustego lub półtłustego 200 g masła 200 g cukru pudru 5 jajek 250 ml mleka 80 g budyniu waniliowego w proszku (2 opakowania) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Warstwa z ananasem: 1 świeży dojrzały ananas (może
Kuchcik gotujewarto przygotować spód z pokruszonych pierniczków. Ciasto będzie wtedy jeszcze bardziej świąteczne. Poza ser świetnie pasuje z korzennymi piernikami. Sernik z galaretką Składniki: na foremkę o średnicy 23 cm 500 g twarogu 200 g cukru pudru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 200 g kwaśnej śmietany 1 żółtko 3 jajka szczypta soli 3 łyżki pszennej mąki 150 g pierników(...)Dodać żółtko i jedno jajko. Zmiksować krótko mikserem. Wbić pozostałe jajka i wymieszać masę łyżką. Wylać ciasto na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut. Jeśli sernik za bardzo się rumieni zmniejszyć temperaturę. Kiedy sernik już jest upieczony, wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Po 20 minutach można wyjąć sernik. Sernik należy dobrze schłodzić
codojedzeniawystudzeniu wstawić do lodówki w celu szybszego stężenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając następnie cukier puder, serek waniliowy oraz wlewając tężejącą, ale wciąż płynną galaretkę. Całość krótko zmiksować do połączenia. Truskawkową masę wyłożyć na warstwę czekoladową. Sernik po raz kolejny wstawić do lodówki do stężenia Dodatkową truskawkową galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Po ostudzeniu
Nastoletnie Wypiekanieszkl. cukru 4 jajka 2 łyżki kakaotabliczka gorzkiej czekolady 2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik: 750 g twaroga sernikowego trzykrotnie mielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki śmietany 150 g cukru pudru 1 cukier waniliowy puszka masy krówkowej 200 g orzechów włoskich Wykonanie: ciasto czekoladowe: Margarynę z mlekiem rozpuszczamy z cukrem na średnim ogniu(...)niej ostrożnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. Sernik: Żółtka miksujemy z cukrem i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno i dodajemy
ciastkarnia na kruchym spodzienią większą częścią ciasta. Resztę kruszonki odstawiamy do lodówki. Twaróg i masło dwukrotnie przeciskamy przez praskę (lub mielimy maszynką do mięsa), po czym dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy, żółtka i suchy budyń. Całość mieszamy razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie łączymy z masą twarogową i delikatnie mieszamy łyżką. Dobrze wymieszaną masę przelewamy(...)formy. Krówki kolejno kroimy na mniejsze kawałki i od razu wbijamy w masę serową. Na koniec na wierzch ciasta drobno prószymy kruszonkę. (Jeśli użyjecie twarogu homogenizowanego z wiaderka, wówczas sernik pierw podpiekamy przez około 30 minut, następnie posypujemy kruszonką i dopiekamy. Kruszonka dodana na surowy bardzo płynny sernik najprawdopodobniej nam utonie i ciasto będzie mniej efektowne). Sernik
Smakowy Raj