sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:81/338)

Piankowy sernik z brzoskwiniami 71

Fantastyczny, lekki, piankowy sernik na zimno. Robię go w tortownicy o średnicy 26 cm Co potrzeba: 3 galaretki 5 serków homogenizowanych waniliowych 150 g 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Brzoskwinie kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy na sitko do odsączenia. 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na torebce, zostawiamy do lekkiego ścięcia. Kiedy galaretka jest lekko ścięta miksujemy ją razem z serkami(...)układamy równomiernie brzoskwinie, które częściowo opadną. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy pozostałą galaretkę według przepisu na torebce, a kiedy zacznie się lekko ścinać, wylewamy ją na sernik. Całość wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego ścięcia. Smacznego :)) serek homogenizowany, galaretka, brzoskwinie

Bułka z Chlebem
Sernik z rabarbarem 99

potrzeba. Kroimy w kawałki około 2 cm i zasypujemy łyżeczką cukru Masa serowa: – 1200 g sera na serniki (miałam tylko 1 kg, więc brakujące 200 g zastąpiłam mascarpone) – 200 g cukru – 5 jajek – 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek około 60 g) – 2 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki przekładamy do miski i bardzo krótko miksujemy(...)układamy kawałki rabarbaru. Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. A ostudzone ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Sernik z rabarbarem Pyszne ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło przepisu blog Domowe wypieki Artykuł Sernik z rabarbarem pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik mango 122

śmietanki 30 % 1 1/4 szklanki cukru mus z 1 mango ( około 3/4 szklanki ) 1 budyń waniliowy Mango curd: mus z 1/2 mango sok z 1 cytryny 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko + 1 żółtko 1/2 łyżeczki żelatyny    Wykonanie sernika:   Herbatniki rozdrobnić w malakserze, masło rozpuścić. Ciepłe masło wlać do pokruszonych herbatników. Dokładnie połączyć składniki. Tortownicę o średnicy(...)połączyć składniki. Następnie dodać mus z mango i proszek budyniowy- raz jeszcze połączyć składniki. Piekarnik rozgrzać od temperatury 180 stopni C. Na dno piekarnika wstawić blachę z gorącą wodą. Sernik piec w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do całkowitego

kolorowotorcikowo
Sernik kawowy z czekoladą 309

czekoladą Składniki: Spód: 200g ciastek z czekoladą (użyłam pełnoziarnistych ciastek digestive) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 400g gotowego sera na sernik 500g serka mascarpone 170-180g jasnego brązowego cukru (cukier trzcinowy nierafinowany) 1 kropla pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią 16g 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 2 żółtka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w granulkach 1 espresso(...)temperaturze 220C przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec jeszcze przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika na funkcji góra-dół. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i odstawić do przestygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki na parę godzin. Polewa: 5. Sernik ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Do rondelka

Mała Cukierenka
Sernik klasyczny 146

chleb czy bułki, to sernika z tym jakby nie patrzeć nietypowym składnikiem jeszcze nie jadłam i nie piekłam. Oczywiście nie są one w ogóle wyczuwalne :) Dzięki nim jednak sernik jest kremowy i nie kruszy się. Chyba będę częściej "popełniać" taki serniczek :) Mimo, że jak wcześniej wspomniałam, amatorką takowych nie jestem. Ten jednak warty jest upieczenia, zapewniam :) Kruchy spód(...)szklanki cukru pudru ( ja dałam 2 łyżki więcej ) 260 g kwaśnej śmietany 18 % 4 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę

Opowieści z piekarnika
Najlepsze przepisy z dynią w roli głownej 154

Jesień to czas, kiedy rządzi dynia. Czas kiedy zupa dyniowa musi być. Albo lody waniliowe z olejem z pestek dyni. Podobnie jak halloweenowa latarenka z dyni, amerykańskie ciasto dyniowe, gnocchi z dyni, sałatki, desery i oczywiście klasyki typu kawa pumpkin spice, której szybko będziemy mieć dosyć. Każda szanująca się blogerka i każda para zakochanych jedzie wtedy na dyniową farmę, żeby(...)który można kupić w Kuchniach Świata. kilo serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) szklanka puree z dyni hokkaido (ok. połówki małej dyni hokkaido upieczonej i zmiksowanej) 3 łyżki miodu syropu klonowego łyżki ekstraktu waniliowego garść posiekanych orzechów włoskich garść wyłuskanych pestek dyni ⅓ tabliczki gorzekiej czekolady – drobno posiekanej duża szczypta

Ugotowane pozamiatane
Sernik z aronią 143

dlatego dzisiaj trochę praktyki, pokażę Wam, jak zrobić pyszny sernik z aronią - tym razem z wykorzystaniem soku. Sernik z aronią - przepis (u mnie wyszło 16 porcji) Do przygotowania sernika będziesz potrzebować: 500g twarogu półtłustego, pół szklanki ksylitolu, 2 łyżki mąki pszennej, 3 jajka, 400g jogurtu naturalnego, łyżeczkę ekstraktu waniliowego, 50ml soku z aronii, sól, 50g żelatyny. 1. Twaróg

Z notatnika dietetyka
sernik z masą kokosową 149

warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła(...)kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia.  Czekoladę połamać i zalać mlekiem , rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto a wierzch posypać kokosem. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 142

Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak : 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 20 g masła Sposób wykonania : Żółtka ucieramy(...)cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki i najlepiej na drugi dzień - jemy i delektujemy się :) Smacznego

Różne smaki w kuchni
sernik ze śliwkami w galaretce... 167

budyń waniliowy,1 szklanka rodzynki sparzone, 200 gram herbatniki petit beurry,1/2 kostki miękkie masło, 8 sztuk śliwki bez pestek, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dobrze ubić na kogel-mogel do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone rodzynki i delikatnie łyżką(...)herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około 45 minut i po upieczeniu w formie dobrze wystudzić na zimny już sernik wokół rantu ułożyć umyte i osuszone połówki śliwek zalać wierzch tężejącą galaretką rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody sernik jest po prostu smaczny.......polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z żurawiną i życzenia świąteczne 184

przepyszny i wyjątkowo świąteczny sernik z żurawiną. Spód: 225 g herbatników kakaowych 120 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 jajka 2 szkl świeżej lub mrożonej żurawiny Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z gorącym rozpuszczonym masłem

Smakołyki Asi
SERNIK "BAKUSIOWY" 366

aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatam ciasto  i na 30 minut odstawiam do lodówki. Następnie wylepiam nim suchą blaszkę. masa serowa: ok. 800-1000g serka homogenizowanego "Bakuś" 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 6 białek + 3 pozostałe od ciasta 2 szklanki mleka kilka kropel aromatu waniliowego 3/4 szklanki oleju 3 waniliowe budynie (proszek(...)ucieram z cukrem, żółtkami, budyniem, cukrem, aromatem waniliowym. Cienkim  strumieniem wlewam olej. Dokładnie miksuję na wolnych obrotach. Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Lśniąca, sztywną pianę delikatnie przekładam do sera, na zmianę wlewając porcjami mleko. Mieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem

W kuchni Karmel-itki
Torcik serowy z czereśniami 278

Delikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Niebiański sernik na bazie mascarpone połączony ze słodkimi czereśniami. Propozycja idealna na deser w upalne dni. Składniki 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 1 szkl czereśni ok. 3/4 szkl płatków cynamonowych 1. Na dno tortownicy(...)gorącej wodzie. 3. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Stopniowo dodajemy serek mascarpone, ciągle ubijając. 4. Do masy dodajemy wydrylowane, pokrojone w kawałki czereśnie. Kilka sztuk zostawiamy w całości do dekoracji. Na koniec wlewamy rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę. 5. Sernik wlewamy do tortownicy. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na noc. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Najlepszy sernik na zimno – mega kremowy i delikatny 91

Polecam Wam świetny przepis na sernik na zimno, wychodzi niesamowicie kremowy i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Można go zrobić w wielu różnych konfiguracjach, z owocami i galaretką albo polany czekoladą i posypany orzechami. Sernik jest niesamowity, lepszego w wersji na zimno nigdy nie jadłam, polecam! Czas przygotowania: 90 min Czas chłodzenia: najlepiej przez całą(...)leśnych (lub inna) dekoracje: ciastka, owoce, itp. * Proporcje na inne tortownice . Bardzo ważne: Sery powinny mieć temperaturę pokojową, ok. 2 godziny przed robieniem sernika wyjmij je z lodówki. Dzięki temu unikniesz grudek ściętej żelatyny w serniku. Przygotowanie: Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Herbatniki rozkrusz na piasek za pomocą wałka lub blendera. Następnie dodaj masło

Słodki Blog