twarogu np. taki KLIK 6 jajek 1 szklanka cukru 15 dag miękkiego masła 1 budyń waniliowy + 2 łyżki mąki pszennej+ łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 paczki herbatników ( 20 dag) Składniki na sernik mają mieć taką samą temperaturę, wyciągam je z lodówki wcześniej. Herbatniki wykładam na spód blaszki ( 23x28) , wyłożonej
Takie tam pichceniewykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym dodajemy przestudzoną żelatynę i połowę ubitej na sztywno śmietany. Ser wykładamy na schłodzony spód w połowie nakładania masy przesypujemy połową naszych jagód. Tortownice z sernikiem wkładamy do lodówki na noc, aż wszystko ładnie stężeje. Na wierzch smarujemy bita śmietaną
cookpldopiero zalać galaretką. Sernik ferrero z galaretką – sernik bez pieczenia Składniki: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie lub sernik z wiaderka dobrej jakości* 180 g cukru pudru pół opakowania cukru waniliowego 20 g żelatyny w proszku + 100 ml wody 150 g naturalnego jogurtu 300 ml zimnej śmietanki 30 lub 36% 5 pralinek ferrero rocher(...)nasz ciasteczkowy spód. Wyrównujemy, aby później nie wyciekła nam galaretka. Formę z sernikiem wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretki. Rozpuszczamy je w ciut mniejszej ilości wody niż ta podana na opakowaniach. Lekko tężejące (to ważne) galaretki wylewamy powoli cienkim strumieniem na naszą masę serową. Sernik wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Smacznego
Słodkie okruszkisera twarogowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub sera na sernik ja używam sera kanapkowo sernikowowego "Mój ulubiony" z Wielunia 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4 duże jajka pół szklanki śmietany kremówki (125 ml) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 300 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pokruszonej na grubsze kawałki 2 łyżeczki(...)kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić do końca, polać polewą (przepis poniżej) schłodzić przez 12 h w lodówce. Polewa chałwowa : 150 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pół szklanki śmietany krem
cucinaresera twarogowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub sera na sernik ja używam sera kanapkowo sernikowowego "Mój ulubiony" z Wielunia 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4 duże jajka pół szklanki śmietany kremówki (125 ml) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 300 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pokruszonej na grubsze kawałki 2 łyżeczki(...)kąpieli wodnej. Na wyższej półce położyć formę z sernikiem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, wystudzić do końca, polać polewą (przepis poniżej) schłodzić przez 12 h w lodówce. Polewa chałwowa : 150 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pół szklanki śmietany krem
cucinareblogu. Zatrzymałam się na tydzień u mojej siostry, która mieszka daleko ode mnie, ale w niczym to nie przeszkodziło, aby upiec (i jednocześnie nauczyć moją siostrę piec) pyszny sernik wiedeński. Przygotowuje się go bardzo szybko, ale najbardziej boli czekanie, kiedy wystygnie oraz kiedy schłodzi się w lodówce, ponieważ wtedy następnego dnia z lodówki jest najlepszy. Na zdjęciu jest(...)kostki masła miękkiego (kostka masła 200 gram) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z wanilią lub przyprawy do sernika 2/3 szklanki cukru opcjonalnie: bakalie, skórka pomarańczowa Przygotowanie: Najpierw przygotowuję kruchy spód. Mąkę mieszam z cukrem i cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodaję masło i siekam nożem, a potem jajko i zagniatam. Ciasta nie trzeba chłodzić. Wałkuję, przekładam
Wołowina od rekinajajek (rozmiar L) + 3 białka z ciasta 100 g mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie około 80 g rodzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sernik Przygotowanie: Ser możemy zemleć w maszynce do mielenia mięsa 2 lub 3 razy, jeżeli nie mamy maszynki to ser możemy dokładnie(...)żeby składniki się połączyły - masa serowa jest gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Końcowe przygotowanie sernika: Ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, około 2/3 ciasta kładę na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładam masę serową i górę posypuję pozostałym ciastem. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na drugą od dołu półkę i piekę
Uwaga Babcia Gotujesamo - jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru 150 ml mleka 3 jajka 2 galaretki o ulubionym smaku 20 herbatników kwiatuszków żurawina suszona(...)serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki i w środek suszoną żurawinę. Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce. Z dwóch galaretek wychodzi dość cienka warstwa, więc można zrobić
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwszyscy będą zachwyceni. Polecam i zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku(...)płaska łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 40 dag pierników w czekoladzie nadziewanych 5 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i olejek pomarańczowy według uznania, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej
Izabelawkuchnicukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po łyżce ser,śmietankę i na końcu mąki. Ciastka rozdrabniamy w blenderze na piasek,mieszamy z roztopionym masłem,wykładamy na spód wyłożonej papierem tortownicy (24 cm),dociskamy np szklanką,na ciastka wylewamy masę serową. Do nagrzanego do 150 stopni piekarnika wstawiamy na sam dół blaszkę piekarnikową wypełnioną wrzątkiem.Sernik wstawiamy na środek
Swojskie jedzonkowaniliowy 50 g roztopionego masła mus kokosowy : 3/4 szklanki mleka 5 -6 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżeczki żelatyny pół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika owoce ok 300g - użyłam czarnej porzeczki mrożonej . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika(...)dół piekarnika dobrze jest wstawić dodatkową foremkę z wodą , która zapewni odpowiednią wilgotność. Pieczemy ok godziny ,aż masa serowa będzie zwarta. Po tym czasie zostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia , a następnie schładzamy kilka godzin w chłodnym miejscu. Mleko mieszamy z wiórkami kokosowymi i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Zestawiamy z ognia , wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy
Malinowa Kawiarenkasernik czekał bardzo długo na swoją publikację. Robiłam go mnóstwo razy, ale raczej nie dla siebie, bo sama wolę inne np. warszawski, waniliowy czy choćby wiedeński... Niestety, właśnie czekoladowy za każdym razem znikał właściwie natychmiast po wystygnięciu, dlatego ciężko było go sfotografować w większym kawałku. Jest to sernik, o który można się bić, którym wszyscy się zachwycają
Kuchnia Prezydentowejwaniliowego ekstraktu Dekoracja czekoladowe ganache, tutaj przepis 3 łyżki konfitury z borówki Przygotuj spód do sernika. Posiekaj zimne masło nożem, a potem dodaj suche składniki i delikatnie zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na cienki placek o rozmiarach formy. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przykryj spodem do sernika(...)mleko, twaróg i jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache i konfiturą z borówki lub wedle smaku
codojedzeniamałych modyfikacjach publikuję go na Nastoletnich :) Polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy ok. 24 cm) Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy (16 g) 3 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, zmielonego 200 ml śmietany(...)najlepiej do lodówki- będzie szybkiej). Truskawki przekroić w pół i ułożyć na masie serowej. Gdy truskawkowa galaretka zacznie tężeć, wylać ją na masę serową z truskawkami i ponownie schłodzić sernik w lodówce ok. 4 godziny. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieśmietany kremówki 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do naczynia przełożyć wszystkie składniki. Zmiksować tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Na sernik łyżeczką wykładać frużelinę porzeczkową, robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec
Domowa cukiernia Ewy