sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:64/338)

Sernik na kruchy spodzie – pyszny, wilgotny i delikatny 147

jajek (rozmiar L) + 3 białka z ciasta 100 g mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie około 80 g rodzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sernik Przygotowanie: Ser możemy zemleć w maszynce do mielenia mięsa 2 lub 3 razy, jeżeli nie mamy maszynki to ser możemy dokładnie(...)żeby składniki się połączyły - masa serowa jest gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Końcowe przygotowanie sernika: Ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, około 2/3 ciasta kładę na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładam masę serową i górę posypuję pozostałym ciastem. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na drugą od dołu półkę i piekę

Uwaga Babcia Gotuje
Słodkie środy - sernik gotowany z galaretką 335

samo -  jest pyszne i bardzo łatwe do wykonania. Sernik gotowany z galaretką SKŁADNIKI: 1 kg sera białego w wiaderku na serniki ok 40 herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru 150 ml mleka 3 jajka 2 galaretki o ulubionym smaku 20 herbatników kwiatuszków żurawina suszona(...)serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki i w środek  suszoną żurawinę.  Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce. Z dwóch galaretek wychodzi dość cienka warstwa, więc można zrobić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 295

wszyscy będą zachwyceni. Polecam i zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Pianka:  200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku(...)płaska łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 40 dag pierników w czekoladzie nadziewanych 5 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser i olejek pomarańczowy według uznania, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej

Izabelawkuchni
Sernik z orzeszkami i krówkową polewą 1409

cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po łyżce ser,śmietankę  i na końcu mąki. Ciastka rozdrabniamy w blenderze na piasek,mieszamy z roztopionym masłem,wykładamy na spód wyłożonej papierem tortownicy (24 cm),dociskamy np szklanką,na ciastka wylewamy masę serową. Do nagrzanego do 150 stopni piekarnika wstawiamy na sam dół blaszkę piekarnikową wypełnioną wrzątkiem.Sernik wstawiamy na środek

Swojskie jedzonko
Sernik kokosowy z owocami i musem . 235

waniliowy 50 g roztopionego masła mus kokosowy : 3/4 szklanki mleka  5 -6 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżeczki żelatyny pół szklanki cukru pudru 330 ml śmietany 30% Dodatkowo: herbatniki na spód sernika   owoce ok 300g  - użyłam czarnej porzeczki mrożonej  . Można zastąpić je innymi owocami - maliny, jagody , borówki , truskawki ... 1 łyżka wiórków kokosowych do obsypania wierzchu sernika(...)dół piekarnika dobrze jest wstawić dodatkową foremkę z wodą , która zapewni odpowiednią wilgotność. Pieczemy ok godziny ,aż masa serowa będzie zwarta. Po tym czasie zostawiamy sernik w piekarniku do wystudzenia , a następnie schładzamy kilka godzin w chłodnym miejscu. Mleko mieszamy z wiórkami kokosowymi i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Zestawiamy z ognia , wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy

Malinowa Kawiarenka
Sernik czekoladowy / Schokoladen-Käsekuchen 259

sernik czekał bardzo długo na swoją publikację. Robiłam go mnóstwo razy, ale raczej nie dla siebie, bo sama wolę inne np. warszawski, waniliowy czy choćby wiedeński... Niestety, właśnie czekoladowy za każdym razem znikał właściwie natychmiast po wystygnięciu, dlatego ciężko było go sfotografować w większym kawałku. Jest to sernik, o który można się bić, którym wszyscy się zachwycają

Kuchnia Prezydentowej
Przepis na sernik – przepis miesiąca 176

waniliowego ekstraktu Dekoracja czekoladowe ganache, tutaj przepis 3 łyżki konfitury z borówki Przygotuj spód do sernika. Posiekaj zimne masło nożem, a potem dodaj suche składniki i delikatnie zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na cienki placek o rozmiarach formy. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przykryj spodem do sernika(...)mleko, twaróg i jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache i konfiturą z borówki lub wedle smaku

codojedzenia
Sernik z frużeliną porzeczkową 162

śmietany kremówki 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do naczynia przełożyć wszystkie składniki. Zmiksować tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Na sernik łyżeczką wykładać frużelinę porzeczkową, robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na kruchym cieście 80

masła 1,5 szklanki drobnego cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 x 40 g opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (chodzi o proszek) 2 opakowania cukru z wanilią Uwagi do przepisu na SERNIK na kruchym spodzie: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Forma do pieczenia ma wymiary(...)minut lub do zezłocenia spodu. Wyjmuję je na blat, następnie zabieram się za przygotowanie masy serowej. Masa serowa Białka oddzielam od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i jasną masę. Dodaję po jednym żółtku, ucieram cały czas. Do masy dodaję kwaśną śmietanę i ucieram. Do utartej masy dodaję po łyżce sera, przesiany proszek budyniowy

Zasmakuj Kuchni
Sernik po kapitańsku 170

cukru pudru 100 g masła 7 jajek 100 g orzechów włoskich 30 g świeżych drożdży 25 ml mleka Kilka kropel olejku waniliowego 4 łyżki masy kajmakowej Orzechy do dekoracji Czekoladowe kulki do dekoracji Przed przygotowaniem sernika pamiętamy o wcześniejszym wyjęciu z lodówki masła, twarogu, jajek i drożdży. Orzechy mielimy na drobny pył. Żółtka oddzielamy od białek. Cukier puder przesiewamy przez(...)kilka kropel olejku. Białka ubijamy na sztywna pianę. Delikatnie mieszamy ją z masą (silikonową szpatułką). Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki o wymiarach 24x29 cm. Sernik pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie w 160*C przez 45 minut. Ciasto studzimy i dekorujemy masą kajmakową, pokrojonymi orzechami i czekoladowymi kuleczkami

VioletoweKucharzenie
Sernik Migdałowy z Marcepanem 161

tłustego twarogu 200 g cukr u 6 jajek 1 50 g masła budyń waniliowy 2 cukry migdałowe  400 g masy marcepanowej (gotowej lub z tego przepisu) 100 g płatków migdałowych Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej/gorzkiej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki Sernik Migdałowy z Marcepanem - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników(...)lodówki na minimum 30 minut.   Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka odrobinę spieniamy widelcem , dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy

Słodka Strona
Sernik z musem czekoladowym 237

sernik pieczony w kąpieli wodnej jest wyjątkowo delikatny i wilgotny ,wszystkie te warstwy tworzą pyszna całość :) Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 650 g twarogu ,u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka cukru pudru - 4 jajka - 1 duża ,płaska łyżka mąki pszennej - 2 duże ,płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego Spód(...)jajka i smietanę, olejek waniliowy, ucierać do połączenia składników ale nie za długo żeby nie napowietrzać masy. Masę wylać na ciasteczkowy spód , na dużą blaszkę wlać wrzącą wodę, ustawić blaszkę z sernikiem i wstawić do piekarnika , zmniejszyć temperaturę do 140 stopni , piec 80 minut , po tym czasie wyjąć z wody blaszkę ale zostawić sernik w piekarniku do wystygnięcia przy

Wypieki Rene
Babeczki bez mąki 90

Delikatne fit babeczki bez mąki i tłuszczu, idealny deser dla dzieci i dorosłych. Sprawdzony przepis na pyszne babeczki waniliowe bez mąki i innych dodatków. Babeczki, muffiny, a może mafiny( mafin)? Coraz częściej możemy spotkać się z nazwą cupcake lub fairy cake. Człowiek przewraca oczy co to takiego, a to zwykła babeczka, czasem z kremem. Jak zwał tak zwał, definicja mówi(...)piekarnika po lekkim ostygnięciu wyciągamy z foremek. Gdy całkowicie ostygną dekorujemy w dowolny sposób.  Polecam także: - mazurek wielkanocny  - sernik królewski  - babeczki pieguski  Smacznego 😊 Przepisy na babeczki Babeczki bananowe, babeczki czekoladowe, babeczki waniliowe to przepisy najpopularniejsze. Często pytacie jakie nadzienie do babeczek? Nadziewać babeczki można na wiele sposobów. Może to być dżem, czekolada, krem czekoladowy

Dieta moja pasja
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 142

Twaróg jednak smakował tak wspaniale, że plany się zmieniły. Niebawem przygotuję dla Was wpis o twarogach, z których powstają najlepsze klasyczne serniki.  Składniki: (tortownica 28cm)  700g twarogu śmietankowego (twaróg zmielony trzykrotnie) 400g serka homogenizowanego waniliowego 150g cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 0,5 szklanki wrzątku 100g draży jogurtowych 2 galaretki wiśniowe 300g ciastek pełnoziarnistych 130g miękkiego(...)Gotową masę wlewam do tortownicy, wyrównuję i wkładam do lodówki na 1 godzinę. Galaretki przygotowuję z 3/4 zalecanej porcji wody, studzę i odkładam do zgęstnienia. Tężejącą galaretkę wylewam na sernik – ale dopiero, gdy minie 1 godzina w trakcie której sernik ma być w lodówce. Ciasto ponownie wkładam do lodówki i chłodzę przez 3-4 godziny. Gdy galaretka stężeje

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania