mąki ziemniaczanej - szklanka cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego - pół szklanki miąższu mango spód - 21 g ciastek owsianych - 30g masła mus z mango : - 2 duże mango - 500 ml śmietanki - 2 galaretki o smaku mango - opcjonalnie cukier puder Blaszkę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka rozdrabniamy(...)wody. Ser, jajka,cukier i mąkę mieszamy do połączenia składników ,dodajemy mango i olejek waniliowy,krótko mieszamy i wylewamy na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do piekarnika na blaszkę z woda i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni,pieczemy 90 minut . Po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Jak sernik wystygnie to wstawiamy do lodówki
Wypieki ReneDuża porcja dobrego ciasta. Kruche blaty, gotowany sernik, warstwa biszkoptowa i prażone jabłka z galaretką-ciasto choć czasochłonne nie jest trudne do wykonania, jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy kruche blaty zmiękną i smaki się połączą. Idealny wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Jest pyszne(...)gorąco polecam, dla wielbicieli przekładanych ciast. Ciasto kruche na blachę 25/30 cm ½ kg mąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła 16 g cukru waniliowego 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka
Wanilia i Kardamonmożna również umieścić na wierzchu serduszka, kwiatki czy zajączki, w zależności od okoliczności. Sernik wyszedł bardzo aksamitny, pachnący cynamonem i pierniczkami. Składniki: • 1,5 kg sera • 1,5 szklanki cukru pudru • 2 cukry waniliowe • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 8 jajek • 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% Polewa • 1 duża kwaśna śmietana(...)cynamonu • 3 łyżki cukru pudru • pierniczki gwiazdki Wykonanie: • Oba sery delikatnie zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach. • Na koniec dodać śmietanę. • Sernik wlać do dużej blaszki (moja ma 28×40 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. • Wstawić
To co kochamcukru 3 żółtka cukier waniliowy szczypta soli łyżka śmietany (opcjonalnie) Masa Serowa: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 6 żółtek 2 białka 2 00 g masła budyń waniliowy (proszek) skórka otarta z jednej cytryny ok. 100-150 g rodzynek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa Tradycyjny Sernik Krakowski - Sposób przygotowania: Ciasto
Słodka Stronasobą posklejać jak kruszonkę, a po schłodzeniu stanowić zwarty i jednorodny spód naszego sernika. Masę wsypujemy do tortownicy, równo rozkładamy ją na dnie i ugniatamy – np. szklanką z płaskim dnem. Rozgrzewamy piekarnik do 170⁰C. Do dużej miski przekładamy ser, wsypujemy cukier, sól i budyń waniliowy, miksujemy razem na średnich obrotach aż masa będzie całkowicie gładka. Dodajemy aromat waniliowy(...)składników . Wykonanie i czas pieczenia w takim wypadku nie zmieniają się. SKŁADNIKI - MASA SEROWA 550g sera twarogowego – sera na sernik z wiaderka, serka typu Philadelphia albo Bieluch 120g drobnego białego cukru 100ml śmietany 30-36% tłuszczu 1 budyń waniliowy bez cukru (opakowanie 36-40g) 2 jajka M lub 3 jajka S 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu
Karo in the Kitchensmakuje rewelacyjnie. Idealny na każdą okazję, zwłaszcza do świątecznej kawy. A ponieważ święta tuż tuż, aranżacja już w takim klimacie :) Sernik: 1 kg sera z wiaderka 300 g cukru pudru 120 g stopionego masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki krupczatki 6 jajek 250 g pierniczków w czekoladzie Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki
Smakołyki Asiszklanka drobnego cukru- 2 łyżki cukru z wanilią- 2 budynie waniliowe bez cukru- 3 łyżki ubitej śmietany- szczypta soli- ekstrakt waniliowy- kilka kropli esencji migdałowej Miękkie masło utarłam z cukrami. Dodłam 7 żółtek i 1 całe jajko, dalej ucierałam na puszystą masę. Do sernika użyłam twarogu, który sama zrobiłam, więc nie musiałam go mielić – dodałam całość naraz oraz mascarpone(...)sitko dwa budynie. W blenderze ubiłam śmietankę. Do białek dodałam szczyptę soli i ubiłam pianę na sztywno. Do masy serowej dodałam 3 łyżki ubitej śmietany, 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego oraz kilka kropli esencji migdałowej – wymieszałam łyżką. Następnie delikatnie wmieszałam ubitą pianę z białek. Spód tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia, wysmarowałam masłem i oprószyłam bułką tartą. Masę przełożyłam
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo
czarrna od kuchnijabłuszko świetnie pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i jako weekendowe ciacho. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Naprawdę warto! Sernik zielone jabłuszko Składniki: Sernik: 1 kg zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła (w temperaturze pokojowej(...)Zaczynamy od sernika. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy połowę cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut
PatiGotujeproszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę(...)ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy olejek według uznania i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Maliny: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je lekko w masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze
IzabelawkuchniBardzo zasmakował nam sernik z jogurtu greckiego i oto kolejna wersja tego sernika tym razem z borówkami. 400 g jogurtu greckiego 150 g serka homogenizowanego waniliowego 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 100 g okrągłych biszkoptów 2 szklanki borówek lukier: 4 łyżki pudru cukru 1 łyżeczka masła 3-4 łyżki gorącej wody(...)serek waniliowy, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę z białek dodać do masy jogurtowej, wsypać 1,5 szklanki borówek,delikatnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na przygotowany spód z biszkoptów i wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec 60 - 70 minut. Składniki lukru wymieszać razem. Wystudzony sernik polukrować i udekorować pozostałą
Kolorowa kuchnia Elkisztuki, cukier 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kawa rozpuszczalna 5 łyżek SERNIK: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, zmielony twaróg 1 wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 10 dag jajka "L", cukier, olej zmiksować mikserem z 4 minuty, wsypać mąkę, proszek, kawę rozpuszczalną i zmiksować(...)dodać opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej i wszystko wymieszać łyżką 2 keksówki 22cm wysmarować masłem i tartą bułką obsypać, do blaszek rozdzielić ciasto zostawiając z 6 łyżek na ciasto rodzielić sernik po równo i blaszkami uderzyć o blat stołu aby ciasto dobrze osiadło po 3 łyżki dać na wierzch ciasta i nożem na cieście rozsmarować delikatnie piec w 200C około
W Mojej Kuchni Lubiębiałka szczypta soli do białek 1 szklanki cukru4 łyżki kaszy manny kilka kropel aromatu waniliowegoMasa serowa:1 kg sera twarogowego (w wiaderku 3-krotnie mielony na sernik)5 jajek (osobno białka i żółtka)dodatkowo 2 żółtka125 g masła1 szklanki cukruszczypta soli (do białek)dodatkowo cukier puder do posypania wierzchu ciastapół szklanki suszonej zurawinySpód: Wszystkie składniki(...)garnka i zalewamy gorącym mlekiem. Gotujemy kilka minut, wsypujemy cukier i gotujemy dotąd, aż całość zgęstnieje. Zdejmujemy garnek z makiem z ognia, dodajemy kaszę mannę i doprawiamy aromatem waniliowym, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy do masy pianę ubitą z białek ze szczyptą soli. Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na białą, puszystą masę. Do utartej masy dodajemy
Bon Appetit Małgorzatywracając do przepisu na sernik z białą czekoladą… Jeśli lubicie serniki ze spodem, to możecie go przygotować np. z pokruszonych herbatników. Sernik bez pieczenia można też podać bez galaretki np. z owocami wymieszanymi w masie. Wszystkie wskazówki podaję poniżej w przepisie. Składniki: 500 g twarogu na sernik (używam najczęściej Wieluń Mój Ulubiony)* 300 g białej(...)innego ciasta), dlatego masa wyszła bardziej zbita. Z typowym serem na sernik konsystencja jest o wiele lepsza Przygotowanie: Tortownicę o średnicy 20-21 cm (może być ciut większa, ale wówczas sernik wyjdzie niższy) wykładamy papierem do pieczenia (ja wykładam sam spód). Rada: Ja przygotowuję sernik bez spodu, jednak Wy możecie przygotować spód np. z 140 g pokruszonych
Słodkie okruszkisernik podpowiem Wam jak zrobić obłędny sernik z musem pierniczkowym. Zajrzyjcie do przepisu poniżej. SERNIK Z MUSEM PIERNIKOWYM Składniki: (forma 24 cm) spód: ok. 100- 150 g ciasteczek korzenne lub cienkich pierniczków (zależne od wielkości ciastek) masa serowa: 750 g sera na sernik 250 ml śmietany 30% 2 jajka 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy(...)mąkę oraz jajka krótko miksujemy mikserem do połączenia składników. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy formę do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Pieczemy 50 minut. Po tym czasie sernik studzimy. mus piernikowy: Czekoladę rozpuszczamy w 100 ml gorącego mleka, dodajemy przyprawę do piernika. Żelatynę namaczamy w ciepłej wodzie, następnie podgrzewamy przez 15 sek. w mikrofali i mieszamy
Bon appetit mon amie