sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:48/617)

Sernik dyniowy z błyszczącą polewą czekoladową 183

miksujemy na niskich obrotach tylko do połączenia się masy. Następnie masę przelewamy na schłodzony wcześniej spód. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na najniższym poziomie piekarnika wstawiamy głęboką blaszkę z wrzącą wodą, a poziom wyżej ustawiamy tortownicę z sernikiem. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 175 C piekarnika na 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy

Delicious Titbits
sernik z pianką i żelkami 346

przedszkola córeczki na poczęstunek z okazji Dnia Babci i Dziadka. To impreza seniorów ale chciałam, żeby maluszki też znalazły na stole coś dla siebie. W tym wypieku połączyłam sernik pieczony na biszkopcie kakaowym z malinową pianką, galaretką i żelkami. Nic tak nie przyciąga małych łasuchów jak kolory, galaretki i żelki. Wiem, że żelki to nic zdrowego ale przecież(...)piec około 20 minut.  W tym czasie przygotować masę serową: białka ubić. Żółtka osobno utrzeć z cukrem. Następnie ucierając dodawać po trochę sera, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Masę serową wyłożyć na upieczony biszkopt i piec w 180*C pół godziny, następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec kolejne pół godziny. Po upieczeniu zostawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik w polewie czekoladowo-orzechowej 181

polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak niż zwykle. SERNIK: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego  1 kostka (200 g) masła 1 szklanka cukru 5 jajek 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół puszki brzoskwiń Na polewę: 1 duża tabliczka (220 g) czekolady 25 g masła(...)Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy przekrojone w ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy

W kuchennym oknie Ewy
Sernik z musem brzoskwiniowym 158

serników robię z dodatkiem sera mascarpone. Mają, według mnie, delikatniejszy smak i lepszą konsystencję niż tradycyjne twarogowe. Na spód można właściwie użyć dowolnych ciastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników(...)piekarnika wstawić formę wypełnioną gorącą wodą – około 1,5 litra). Piec 15 minut w temperaturze 175°C, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik jeszcze na 15 minut zamknięty, a następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić

Bullio
Sernik z musem brzoskwiniowym 380

serników robię z dodatkiem sera mascarpone. Mają, według mnie, delikatniejszy smak i lepszą konsystencję niż tradycyjne twarogowe. Na spód można właściwie użyć dowolnych ciastek, które dają się pokruszyć. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 27 cm. Spód: 250 g herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników(...)piekarnika wstawić formę wypełnioną gorącą wodą – około 1,5 litra). Piec 15 minut w temperaturze 175°C, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik jeszcze na 15 minut zamknięty, a następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić

Bullio
Niebiański sernik pod kokosową pierzynką 330

Wspaniały sernik pieczony bez spodu. Dodatek kokosowej pierzynki oraz akcentów z wiórków kokosowych i aksamitnych Raffaello sprawia, że ciasto wygląda i smakuje niebiańsko :-) Musisz spróbować! Czas przygotowywania:  30 minut Czas pieczenia: 1,5 h Ilość porcji:  sernik na 10-12 osób (średnica

AniaGotuje.pl
Sernik wiedeński 251

Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką, aż do połączenia się składników. Przelewamy ciasto do tortownicy (u mnie o średnicy 17 cm). Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach. Sernik na początku bardzo urośnie, ale po wyjęciu z piekarnika opadnie, więc nie należy się tym przejmować.... bo i tak wyjdzie bardzo smaczny

Aga w kuchni
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 182

ubić . Zmiksować składniki masy serowej i wylać na migdałowy spód. Formę z ciastem  wstawić do większej napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut w  175 stopniach.  Sernik wyst udzić, wstawić do lodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin, najlepiej na całą noc. Z imny sernik posypać cukrem puderem,  przybrać truskawkami

SzczyptaSmaQ
Sernik na zimno z jagodami i malinami 423

Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy z nich póki możemy. Dzisiaj proponuję Wam pyszny deser bez pieczeniaSernik na zimno z jagodami i malinami. Idealny na lato. Wymaga tylko dłuższego chłodzenia w lodówce. Składniki: 700 g serka homogenizowanego (użyłam Danio o smaku waniliowym) 250 g śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki

Moja Delicja
delikatny sernik z nutą piernika... 207

tortownica 24cm - wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, do blaszki dać 3/4 ciasta - do reszty ciasta wsypać przyprawę do piernika i łyżką wymieszać na wierzchu łyżką ponakładać piernikowy sernik piec w 200C około 50 minut, sernik wyjąć z blaszki jak będzie zimny - sernik jest delikatny i ma przyjemny posmak piernika...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Delikatny sernik z polewą czekoladowo-miętową 236

Dawno nie piekłam sernika, aż dziw, bo serniki bardzo lubię. Kiedy już zapadła decyzja, że w weekend musi być, zrobiłam listę zakupów mając w pamięci podstawowe składniki. Ser, jajka, śmietana, czekolada. Ta czekolada z myślą o tym, żeby ją wmieszać w serową masę. A może tak nuta mięty. Po chwili miałam jasność.Czytaj więcej

bistro mama
Zielona babka piaskowa z lukrem 192

musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Zielona babka piaskowa(...)przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto 3 jajka 3/4 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego 125 ml oleju rzepakowego  150 g świeżego szpinaku 220 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki soku z limonki Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ucieramy mikserem

Kulinarne przygody Gatity
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 191

tylko do połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy wierzch

Słodkie okruszki
Sernik śmietankowy w kruchym cieście 190

prostu budyń waniliowy. Po upieczeniu sernik należy schłodzić w lodówce.  Polecam! Sernik śmietankowy w kruchym cieście Składniki na blaszkę  Na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka 250g masła, zimnego płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg półtłustego twarogu, dwukrotnie zmielonego 5 jaj 100g miękkiego masła szklanka drobnego cukru(...)dodajemy ser. Na końcu dodajemy budyń i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na podpieczony spód, wyrównujemy. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe kruche ciasto. Sernik pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Przed podaniem sernik oprószamy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni