sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:52/617)

Sernik - puszysty, łatwy szybki 17558

opada. Do tego jest wilgotny. Choć zazwyczaj puszyste serniki smakują mi mniej niż ciężkie, zbite, stawiam go na równi z moim ulubionym, złotą rosą: http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/11/sernik-zota-rosa-ii.html Sernik: 150g herbatników 1 kg sera z wiaderka 2 budynie waniliowe bez cukru 8 jajek L 3/4 szklanki cukru Polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao(...)delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. 3. Blaszkę o wymiarach około 35x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki a na nie wylewamy masę serową.  4. Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy zamknięte drzwiczki i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 15 minut. Następnie uchylamy drzwiczki, zostawiamy sernik

Szefowa kuchni
Sernik z rosą, zwany też „Sernik Złota Rosa” 347

najlepiej by było jakbym mogła to przygotować i Was częstować – najbardziej to lubię!!!”Taka była moja Wyjątkowa Ciocia Mirka…Dziękuję Ciociu… za Wszystko…Sernik z rosą – składniki:Ciasto:250 g margaryny do pieczenia3 żółtka1 cukier waniliowy1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 szklanki mąkiMasa serowa:ok. 1 kg sera białego twarogowego(...)pieczenia. 2. Wszystkie składniki masy zmiksować a na koniec dodać zimne mleko. Wylać na ciasto (masa będzie dość płynna, ale tak ma być) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na 45 minut. 3. Po 45 minutach pieczenia wykładamy na ciasto pianę ubitą z 3 białek i dadawanego wolno cukru a na końcu 1 łyżki proszku bydyniowego. Pieczemy

UgotujmyTo.pl
sernik pieczony na herbatnikach z kruszonką z płatków kukurydzianych i wafelków... 151

dodać do foremek. Do miski wsypać płatki pokruszyć wafelki, wymieszać, kruszonką posypać serniki i delikatnie dłonią przycisnąć do sernika. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić - sernik jest bardzo delikatny, aromatyczny, na spodzie z herbatników i z kruszonką z wafelków i płatków

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na zimno z brzoskwiniami 491

którym zostałam nagrodzona z czego bardzo się cieszę. Składniki: Biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa sernikowa sernik jogurtowy na zimno Dr. Oetkera 2 galaretki brzoskwiniowe Dr. Oetkera brzoskwinie w puszce borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie: Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Odłożyć 3 połówki(...)ubić na sztywną masę. Mąkę , proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Wylać na tortownice o średnicy 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 170 st. Po wyjęciu z pieca ostudzić.Przygotować sernik jogurtowy wg przepisu na opakowaniu w wersji z jogurtem

Ala piecze i gotuje
Sernik prawie Wiedeński 174

czasie pieczenia nie wyrosło bardzo-bardzo wysokie. Jeżeli chcemy mieć bardzo cienki spód obciążmy ciasto fasolą. Polecam jednak wersję z nakłuwaniem :).Ciasto wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut (termoobieg), zależnie od skuteczności Twojego piekarnika. Mi wychodzi zawsze 17 minut i jest idealne.*Jeżeli przy wykładaniu do formy przed pieczeniem zostanie ci nadmiar ciasta(...)opaść, a tego chcemy właśnie uniknąć.Po czasie pieczenia, wyłącz piekarnik i zostaw w zamkniętym piekarniku jeszcze na dłuższy czas. (ja zostawiam na kilka godzin, aby na pewno nie opadł)Możesz też uchylić w sumie razem z pieczeniem po 1,5 godziny piekarnik i czekać aż wystygnie. Polecam później włożyć upieczony sernik do lodówki i podać następnego dnia. Schłodzony

Eat Shrimps
Sernik z orzechowym spodem 108

Ponadto: cukier puder połówki orzechów włoskich Pokruszone herbatniki mieszamy razem z roztopionym tłuszczem i wykładamy tą masą formę wyłożoną papierem do pieczenia (forma o średnicy 24 cm). Kiedy spód ciasta mamy wyrównany, zabieramy się za dalszą część przygotowywania sernika. Orzechy lekko siekamy. W rondelku umieszczamy golden syrup, cukier, jaja, roztopione masło, sól i wanilię. Całość mieszamy ze sobą, aby jajko(...)Wykładamy na herbatnikowy spód i wyrównujemy. Twarożek miksujemy razem z cukrem, jajami i wanilią. Miksujemy krótko, aby masa nie nabrała zbyt dużo powietrza. Wylewamy ją na warstwę orzechową. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Wystudzony sernik przyozdabiamy połówkami orzechów i posypujemy cukrem pudrem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Sernik dyniowy na spodzie orzechowym z owocami (bez glutenu, cukru białego) 124

pełne łyżki kakao -2 łyżeczki proszku do pieczenia (u nas na kamieniu winnym) -150g ksylitolu -300 ml napoju roślinnego/mleka -150g masła orzechowego z kawałkami karmelu Sport Definition -2 łyżki mielonego lnu Sernik dyniowy -400g serka homogenizowanego -500g twarogu -140g puree z dyni pieczonej -2 duże jajka -ksylitol -50g skrobi -cynamon Dodatkowo(...)grubo mielone czy gładkie). 9. Na koniec wsypać skrobie i znów wszystko wymieszać. 10. Na podpieczony spód wlać masę serową, na górę „porozrzucać” kawałki ciasta oraz owoce. 11. Sernik piec w 180’C 30 minut góra i dół, kolejne 10 minut tylko góra jeśli u góry jest bardzo miękki i surowy

Candy Pandas
Sernik na zimno z galaretką 311

Zapraszam na pyszny sernik na zimno z owocową galaretką. Sernik na zimno czyli sernik bez pieczenia zawsze się uda. Sernik chłodzi i orzeźwia. Jest lekki i puszysty, konsystencją przypomina ptasie mleczko. Dodatek ubitej śmietanki sprawia, że sernik jest delikatny. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam twarożku z jogurtem przez co ciasto jest lekko kwaskowate. Sernik(...)wody żelatynę i dodaj do owocowej mieszanki. Zamieszaj i odstaw w chłodne miejsce. Kiedy galaretka zacznie się ścinać wylej ją na spód schłodzonego sernika. Najlepiej robić to dużą łyżką aby równomiernie rozprowadzić owoce. Wstaw sernik do lodówki na dwie godziny lub na noc. Pokrój sernik na kawałki. Sernik na zimno należy przechowywać w lodówce. Ciasto jest słodkie

codojedzenia
Izaura -sernik pieczony 133

przygotowaną masę serową na podpieczone ciasto i piekłam jeszcze 50 minut. Ciasto wyciągnęłam z piekarnika i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Odlaną masą polałam po wierzchu ciasto i...okazało się, że nie mam wiórek do posypania :) Cóż jeszcze dodać? Sera można dodać 20 dkg mniej, ale ja dałam 1 kg i sernik był przecudownie mokry. Pyszny, aromatyczny dzięki ekstraktowi

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z brzoskwiniami 483

się lekko wilgotny. Dlatego trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny 250g3 łyżki cukru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:5 białek1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg twarogu(...)koniec dodać mąkę. Wyłożyć masę na warstwę sera i brzoskwiń. 4. Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce na wierzch bezy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni około 1 godziny.Smacznego  Post Sernik z brzoskwiniami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 112

musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy     Babka drożdżowa(...)Ciasto wyrabiamy przez około 30 minut. Foremki dokładnie natłuszczamy i wysypujemy tarta bułką. Ciasto wkładamy maksymalnie do 1/3 ich wysokości. Pozostawiamy do urośnięcia na około 60 minut.  Babki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) przez około 30 - 40 minut. Wierzch powinien   być  ładnie zrumieniony. Nie wyjmujemy bezpośrednio po upieczeniu  z piekarnika ,  trzeba odczekać

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto serowo- orzechowe 472

Placek orzechowy: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 100g orzechów włoskich mielonych 1/2 szklanki roztopionej margaryny 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 600g białego sera 5 jajek 1,5 szklanki cukru kryształu 2 budynie śmietankowe 100g rodzynek Krem: 250g margaryny (np Kasia, Palma) 100g cukru pudru 1 szklanka kwaśnej 18% śmietany(...)wolnych obrotach oraz roztopiony tłuszcz. Do masy dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz orzechy. Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Przelać ciasto na wyłożoną papierem formę i piec jak biszkopt- do suchego patyczka w 180st C ok 25-30minut. Zimny przekroić na dwa blaty. 2. Sernik: Żółtka utrzeć z cukrem kryształem, dodać podwójnie zmielony biały ser, budynie śmietankowe

Kuchnia w czekoladzie
Ciasteczkowy sernik na zimno 166

Miał być sernik pieczony ale zabrakło mi jajek. Wymyśliłam więc sobie sernik na zimno, z tego co akurat miałam pod ręką. Ciekawa byłam, co z tego wyniknie i okazało się, że wyszedł... po prostu fantastyczny! Chyba najlepszy sernik na zimno jaki jadłam! Czasem z takich improwizacji powstają najlepsze pomysły :) SKŁADNIKI: (tortownica 21 cm) Spód(...)resztę wymieszać z masłem (łyżką lub ręką).  *można użyć blendera kielichowego, malaksera lub po prostu włożyć do woreczka i rozwałkować wałkiem 2. Tortownicę (21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastka z masłem i ugnieść łyżką. Odstawić do lodówki. 3. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku. 4. Twaróg sernikowy zmiksować z cukrem i śmietanką

Kto ugości moich gości?
sernik pomarańczowy bez spodu 229

góry zbyt mocno do piekarnika radzę włożyć naczynie z wodą, wtedy po upieczeniu będzie miał ładny jasny kolor.  *foremka 26*34 cm Składniki: 1 kg sera na sernik z wiaderka 6 jajek 1/2 szklanki oleju 6 dużych łyżek kaszy manny 2 pomarańcze szklanka cukru  Pomarańcze wyszorować, sparzyć i zetrzeć z nich skórkę. Następnie resztę skóry dokładnie zdjąć(...)pomarańczy. Piekarnik nagrzać do 170*C, na najniższym poziomie położyć miseczkę lub foremkę z wodą. Wstawić sernik, piec około 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec kolejne pół godziny. Po upieczeniu wyjąc pojemnik z wodą a sernik ostudzić w uchylonym piekarniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepszy sernik z borówkami 198

był najlepszy sernik, jaki jadłam w tym roku. Serio! Dzięki pieczeniu z parą ma idealną konsystencję, puszystość i lekkość, a przy tym nie jest za słodki, ze smakowitym dodatkiem, jakim są borówki. Bardzo polecam! Najlepszy sernik z borówkami  Składniki : spód: 150g ciastek digestives 1 kopiasta łyżka kakao 70g masła 1 łyżka śmietanki Herbatniki zmielić, wymieszać z kakao(...)naczynie z gorącą wodą (powinno być mniej więcej wielkości formy z sernikiem, żeby podczas pieczenia woda mocno parowała). Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC, piec przez godzinę. Środek sernika powinien być ścięty. Po upieczeniu studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiach przez godzinę, a następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy