Dziś naszła mnie ochota na sernik, dawno nie robiłam, ani nie jadłam sernika więc póki jeszcze miałam okazję i czas zabrałam się za pieczenie. Sernik intensywnie bananowy, niski, ponieważ zrobiłam go w formie na tartę, która jest przeogromna ;p Wypiek przetestowany przez moją mamę ;) hmm... co nowego u mnie? za tydzień o tej porze będę ostatecznie pakować(...)łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 1 łyżka fruktozy lub innego słodzidła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g sera białego (najlepiej ser Emilka 0%, bo już jest przemielony) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1 łyżka wiórków kokosowych 2 łyżki fruktozy lub innego słodzidła
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDelikatny, wilgotny i puszysty serniczek z polewą czekoladową. Po prostu rozpływa się w ustach. Pieczony w kąpieli wodnej jest po prostu rewelacyjny! 250 g twarogu 2 żółtka 6 białek Szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g mlecznej czekolady Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną (tylko do połączenia składników). Białka ubijamy na sztywną pianę(...)tortownicy o śr. 18 cm. Jeżeli mamy nieszczelną tortownicę obkładamy ją folią aluminiową (na zewnątrz). Foremkę wstawiamy do większej prostokątnej blaszki. Wlewamy ok. 1,2 litra wrzątku. Sernik pieczemy w temperaturze 170*C przez 50 minut. Około 15 minut przed końcem wierzch ciasta przykrywamy folia aluminiową. Upieczony sernik wyjmujemy z kąpieli wodnej, studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
VioletoweKucharzeniełyżki rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny kilka kropli olejku cytrynowego Dodatkowo: czekolada deserowa do polania sernika 2 łyżki mleka 1. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Herbatniki drobno kruszymy i łączymy z wystudzoną margaryną, mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej herbatniki, delikatnie dociskając, wstawiamy na około 45 minut do lodówki(...)dajemy rodzynki, żurawinę suszoną i olejek cytrynowy, delikatnie mieszamy łopatką. 4. Ser wykładamy na herbatniki, rozsmarowujemy. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie z wodą, wyżej dajemy sernik. 5. Sernik pieczemy ponad godzinę w temp. 180 stopni. 6. Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy dekoracyjnie sernik. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkinazwał. Kiedy piekłam je pierwszy raz nie widziałam co z tego wyjdzie, wyobrażałam sobie sądząc po nazwie coś bardziej suchego, kruchego, kokosowego. Zrobiłam też w ten sam dzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc(...)Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą dla zwykłego sernika, jest dużo pewniejsze, nie wychodzi zakalec ani inne rewelacje. Smaki można zmieniać dowolnie, można dać jogurt o innym smaku i inne owoce ale można także dać gęstą śmietanę i zrobić wersję śmietankową. Składniki na prostokątną blaszkę około 27x37: Na ciasto kruche: 3 szklanki maki pszennej tortowej pół
Poezja Smaków - blog kulinarnypomaranczowa i cukier perlowyWykonanie:°Skladniki na spod sernika wrzucic do kielicha blendera i drobno zmiksowac.Powstala masa, dokladnie uciskajac wylepic dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Wczesniej obrecz tortownicy posmarowac maslem.Ostawic do lodowki do stezenia.°Wyszorowac i sparzyc 2 pomarancze.Zetrzec skorke i odlozyc.Wycisnac sok. °Otworzyc puszke mleka kokosowego nie mieszajac jej zawartosci.Do sernika uzyc tylko gornej,bialej ,kremowej warstwy.°Ser wymieszac(...)piec kolejne 90 minut.Po upieczeniu sernik bedzie mial dobrze sciete boki,a srodek pozostanie lekko drzacy.Studzic stopniowo,najpierw przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,potem na kratce.Ten sposob pieczenia sprawia,ze sernik podczas pieczenia nie rosnie,nie peka i jest idealnie rowny.Pieklam go w foremce o przekroju 20 cm,a foremka byla wypelniona masa po same brzegi.°Przez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Trzeci wczesny ranek piszę tego posta ;) Nie poddam się, kiedyś na pewno go skończę :D Właśnie obstawiam, które dziecko dzisiaj pierwsze wstanie ;) Miałam jakiś czas temu ochotę na sernik. Pieczony odpada, bo za dużo zachodu no to padło na sernik na zimno. W lodówce winogrona, w szafce galaretka. Do tego spód z biszkoptów. Szybko, prosto i smacznie
My simple kitchensezamowej rozcieramy je łyżką. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni z termoobiegiem. Na najniższym szczebelku w piekarniku wkładamy naczynie żaroodporne z wodą, pod sernikiem. Pieczemy około 30-40 minut, aż się zarumieni i boki sernika skurczą się. Odstawiamy do ostygnięcia. Polewa olej kokosowy 4 czubate łyżki kakao 2-3 łyżki cukier puder 4 łyżki(...)migdałów do ozdoby Olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier puder i kakao. Gotujemy na małym ogniu, aż składniki lekko zredukują się, cukier puder rozpuści się. Polewę wylewamy na sernik. Jeszcze ciepłą polewę posypujemy wiórkami kokosowymi i migdałami. Wstawiamy do lodówki
Kuchnia Paulettesbułką tartą. Wlać połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i zalać resztą masy. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, wkładając na spód naczynie żaroodporne z wodą. Na środkowej półce ułożyć sernik. Piec ok 50 minut. Piekarnik lekko uchylić i tak ostudzić sernik. Polewa: żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Resztę składników rozpuścić, zdjąć
Smakołyki Asiłyżkę czarnej, po czym na środek czarnej znowu 2 łyżki białej i tak aż masa się skończy. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi się bawić, może zrobić mniej warstw. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 1 ½ godziny. Po upieczeniu sernik pozostawiamy na około 15 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy całkowicie wystygnie
Smakowy Rajśmietanę, mąkę, esencje i skórki pomarańczowe. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną masę i wraz z kandyzowanymi owocami dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę.Sernik pieczemy 60 minut. Studzimy w piekarniku.Porada: Po upieczeniu wystudzony sernik chowamy do lodówki na cała noc. W żadnym wypadku nie można go kroić, gdy będzie jeszcze letni. Jest
Kulinarne przygody GatityPrzepis jest przerobioną wersją sernika ze strony 'przepisy Joli''. Zmniejszyłam ilość składników i wydłużyłam czas pieczenia . Pierwszy raz piekłam sernik. Niestety opadł ale nadrabia to smakiem. Jest bardzo delikatny i gładki. Złoty z wierzchu. Szybko znika. 400 g jogurtu greckiego 2 jajka 0,5 szklanki cukru( mniej jeśli budyń jest z cukrem) 0,5 łyżki cukru waniliowego(...)pozostałym cukrem. Piane dodaj do pozostałych składników. Delikatnie wymieszaj. Przygotuj formę posmaruj ją masłem obsyp mąką i wyłóż herbatnikami. Wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piecz około 50 minut bez termoobiegu. Pozostaw w piekarniku do wystygnięcia. Smacznego
cukrem pudrem posypanePoleca się je chorym na wątrobę, nerki, reumatyzm. A 100g ma tylko 28 kcal! Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik z truskawkami i białą czekoladą . Sernik bez pieczenia … na kruchych ciasteczkach. Tak delikatny , że swoją konsystencją przypomina mus , a biała czekolada i soczyste truskawki nadają mu iście królewskiego charakteru. Taki sernik z truskawkami
Ostra na Słodkochmurka w polewie czekoladowej Po raz pierwszy podczas pieczenia sernika użyłam twarogu sernikowego z wiaderka, jakoś nie mogłam się do nich przekonać. I przyznaję, że jestem zachwycona! Użyłam twarogu sernikowego firmy Piątnica - zawiera jedynie twaróg i śmietankę, a jego konsystencja jest gęsta, kremowa, nienasiąknięta wodą i puszysta, a powstały sernik jest nieziemsko kremowy i lekki! Na pewno użyję(...)Następnie dodajemy jajka, budyń, olejek waniliowy i cukier puder. Całość blendujemy. Przelewamy masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód ciasteczkowy i pieczemy w temp. 155-160 st. przez 60-65 minut w kąpieli wodnej, dzięki czemu nasz sernik będzie miał piękny, równy kształt i puszystą, wilgotną konsystencję. Jak to zrobić, możecie dokładnie przeczytać tutaj ! Gotowy sernik powinien
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać już bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki również. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C godzinę. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić sernik na około 10 minut. Zostawić w formie, aż ostygnie. Przygotowanie masy – masło roztopić wrzucić słonecznik i smażyć, aż się zarumieni. Uważać, żeby
Kuchnia Pokoleńpieczenia, na dnie rozłożyć pierniczki, wylać masę serową do formy, parę razy suknąć o blat stołu aby odpowietrzyć masę piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest delikatnie kremowy, wilgotny, aromatyczny i szybko znika z talerza
W Mojej Kuchni Lubię