Serniki i serniczki do wyboru ...to temat wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę ....Ja upiekłam sernik(...)według przepisu znalezionego tutaj ..mój sernik nie wyszedł taki wysoki...tzn.jak się upiekł był wysoki...ale niestety opadł..ale i tak był smaczny.. Razem ze mną serniki piekły... Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 4 jaja
Moje domowe kucharzeniemasy powkładać w pionie herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie sernik zostawić do wystygnięcia - serniki bardzo lubimy i przygotowuję je w różnych wersjach smakowych i z różnymi dodatkami, pieczone, gotowane, na zimno.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec tygodnia kawowego zapraszamy Was na sernik z nutką kawy i cynamonową pianką. Składniki na spód sernika: - 200 g mąki - 100 g masła - 80 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao Składniki na masę kawowo-śmietankową: - 1 kg sera białego mielonego - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju - 2 jajka - 4 żółtka(...)formie do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę do 150 stopni i pieczemy 15-20 minut. Smacznego
Kuchenne Wariacjełyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na polewę: 1 kg malin świeżych lub mroźnych 3 łyżki żelatyny 2-3 łyżki cukru WYKONANIE: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Ucierając dodajemy kaszę manną, proszek do pieczenia oraz mąkę(...)ziemniaczaną.następnie wrzucamy po łyżce twarogu. dalej ucieramy. na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. W między czasie wrzucamy do garnka maliny rozgrzewamy dodajemy cukier i chwilę smażymy, aż woda odparuje
W kuchennym oknie EwyPierniczki kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i dodajemy do ciastek, mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, przyklepujemy. Składniki na sernik wyjmujemy chwilę wcześniej, żeby odrobinę się ogrzały. Pomarańczę myjemy dokładnie, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Mieszamy z twarogiem, cukrem, przyprawą do piernika i mąką(...)okrąg na grubość około 2-3 mm. Przykładamy spód wykorzystanej do pieczenia sernika blaszki i nożem odcinamy zbędne okrawki. Wycięty okrąg delikatnie transportujemy na wałku na wierzch ciasta, wyrównujemy powierzchnię. Pozostałą masę zagniatamy z odrobiną barwnika spożywczego, rozwałkowujemy i foremkami do ciasta wycinamy ozdoby. Przyklejamy na wierzch sernika za pomocą kleju spożywczego według inwencji twórczej
sama złodycznajlepszą powieść, polecam gorąco. Jedynie co zmieniłam w przepisie to ilość cukru, dałam ksylitol i znacznie mniej niż Yotam proponuje, podaję jednak oryginalne proporcje. Teraz jednak zajmiemy się sernikiem. Pieczone truskawki w pysznym serniku według Yotama Ottolenghi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieminut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmuję ciasto. Tortownicę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia, także boki (papier łatwiej się przykleja). Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Ciasto trę na tarce o dużych oczkach i wykładam nim tortownicę (dno). Piekę 10-12 minut. Wyjmuję z piekarnika i studzę. Twaróg, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i cukier(...)wanilią krótko miksuję, jedynie do połączenia. Wlewam masę na podpieczony i wystudzony spód. Śliwki myję, osuszam i kroję wzdłuż na połówki. Wtykam je w sernik (skórką do góry). Piekę sernik ze śliwkami 60-70 minut w temp. 170 st. C. Sernik studzę w lekko uchylonym piekarniku. Gotowy i ostudzony posypuję cukrem pudrem. Smacznego Przepis pochodzi z gazety
Zasmakuj Kuchnibudyń i ponownie miksujemy. Białka dodajemy do masy i dokładnie, ale szybko mieszamy łyżką lub silikonową szpatułką. Przekładamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Na wierzch wtykamy suszoną żurawinę. Sernik pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik powinien być jeszcze w piekarniku przez ok. 10-15 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestarozmiar L) + 3 białka z ciasta 100 g mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie około 80 g rodzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sernik Przygotowanie: Ser możemy zemleć w maszynce do mielenia mięsa 2 lub 3 razy, jeżeli nie mamy maszynki to ser możemy dokładnie rozdrobić(...)Ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, około 2/3 ciasta kładę na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładam masę serową i górę posypuję pozostałym ciastem. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, tak aby góra się zrumieniła. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra
Uwaga Babcia Gotujealergią pokarmową, problemami trawiennymi i innymi chorobami, które przyniosła ze sobą cywilizacja. Ale przejść obojętnie nie mogę jak na siłę stosujemy zamienniki, żeby było zdrowiej i bardziej trendy. Pieczemy serniki z kaszy jaglanej, słodzimy je ksylitolem, a spody pieczemy z mąki kasztanowej. W imię czego? No dobra, nie zrozumiem stara już jestem ;) Wolę zjeść raz w miesiącu sernik(...)masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego masła 1 łyżka gęstej śmietany 2 żółtka 1 czubata łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto razem zagniatamy i wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy
bistro mamabardzo lekką nutką mięty, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i z dodatkiem świeżych owoców. Na koniec napiszę, że to sernik, który nie poleży w lodówce dłużej niż 24 h, bo znika w oczach, taki jest pyszny :) Piekłam już go kilka razy w tym miesiącu, tym razem pokusiłam się o małe zmiany, mięta i czekolada, która idealnie opadła(...)spód ciasteczkowy, osypałam czekoladą, która opadnie na dno. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik
Blondynka Gotujezakochałam się od pierwszego spojrzenia, jeszcze zanim pierwszy kawałek powędrował do moich ust. Wyglądał na delikatny, leciutki i przepyszny. I taki właśnie był :) Po powrocie do Polski kilkakrotnie piekłam sernik z rosą opierając się o różne przepisy(...)zmieniając proporcje składników i czas pieczenia, ale dopiero ten w pełni dorównał smakowi tamtego z wycieczki. Gorąco polecam! :) CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 12 dag masła pół szklanki cukru 3 jajka (1 całe i dwa żółtka – dwa białka wybić do oddzielnej miseczki) półtorej łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg sera na sernik – trzykrotnie mielonego (polecam Piątnicy tutaj
Kuchenne zapiski EdytySerniki chyba nigdy mi się nie znudzą. Uwielbiam je w każdej postaci. Za każdym razem kiedy piekę sernik staram się eksperymentować i wymyślić coś nowego. Tak właśnie powstało to ciasto. Uwielbiam wiśnie, więc sernik bardzo przypadł mi do gustu, jest pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu. Ps. Polecam Wam Twaróg Delikatny z firmy President, obecnie mój faworyt(...)jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Wiśnie dokładnie odsączamy i polewamy wiśniówką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzony sernik posypujemy
Mania GotowaniaŁatwy Sernik z Truskawkami Bez Pieczenia Dla Milusińskich – Kolejna pychotka w Małej Cukierence z truskawkami. Uwielbiam truskawki!:) Przygotowałam pyszny sernik z galaretkami bez pieczenia, na spodzie z herbatników. Sernik jest bardzo smaczny, wilgotny, delikatnie waniliowy, nie za słodki i wygląda fantastycznie. Na jednym kawałku nie można poprzestać. Przygotowałam go dla mojej bratanicy, która jutro do mnie przyjeżdża(...)przepisów na ciasta z truskawkami znajdziecie tutaj: „Ciasta z TRUSKAWKAMI”(klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy Sernik z Truskawkami Bez Pieczenia Dla Milusińskich Składniki: Spód: 260g herbatników 160g masła – roztopionego i przestudzonego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik w temperaturze pokojowej 6 łyżek cukru pudru
Mała Cukierenkatylko spód. Masa karmelowa szybko mi się zgęstła - moja rada po odstawieniu z palnika dokładnie wymieszać i od razu polewać sernik. Orzeszki stanowią tutaj "wisienkę na torcie". Sernik pieczemy w kąpieli wodnej, robię to w ten sposób: naczynie żaroodporne z wodą umieszczam na spodzie piekarnika, a nad nim wkładam blachę z sernikiem. Wykonanie: Składniki na spód(...)miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej* w temperaturze 160ºC przez około 80 minut, funkcja góra-dół. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy
Kubki smaku