sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:31/617)

Sernik z frużeliną porzeczkową 137

masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać ciasteczka. Wyrównać, docisnąć masę do dna formy i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie(...)Zmiksować tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Na sernik łyżeczką wykładać frużelinę porzeczkową, robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec w temperaturze 150 stopni w kąpieli wodnej przez około 60 - 70 minut. Upieczony sernik będzie ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Wyjąć i przestudzić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z dynią na kakaowym spodzie 209

byłam mała zawsze kręciłam nosem, gdy słyszałam, że mama piecze sernika. A teraz, sama piekę go co najmniej raz w miesiącu:):) Na blogu jest już jeden przepis na sernik z dynią, jednak ten jest zupełnie inny. Przede wszystkim ma kakaowy spód, a do masy serowej zamiast cukru dodałam słodzone mleko skondensowane. Do tego oczywiście odrobina puree z dyni(...)dyni. Zmiksować. Wlać mleko skondensowane oraz śmietanę. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, cynamon oraz nasiona wanilii. Całość dokładnie zmiksować.Masę wylać na przygotowany spód.Piec 15minut w temp. 170st, następnie 80minut w temp. 120st. Pozostawić sernik na 10minut w wyłączonym piekarniku. Ostudzić i polać mleczną czekoladą stopioną z kilkoma łyżkami śmietany

Z miłości do słodkości
Sernik kremowy 353

pracy.  Sernik wyszedł dokładnie taki jaki sobie wymarzyłam.  Do tego był to mój pierwszy sernik pieczony w kąpieli wodnej.  Nie taki diabeł straszny.  Od teraz chyba już będą piekła w ten sposób większość serników.     Składniki: 650 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (może być z wiaderka) 3 jajka 1 niepełna szklanka drobnego(...)wstawić do drugiej, szerszej formy.  Wlać wrzątek do szerszej formy tak, aby woda sięgała do połowy formy z sernikiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 50 – 60 minut.  Sprawdzić czy sernik jest ścięty.  Następnie wyjąć go z formy z wodą i odstawić w formie do ostudzenia.  Schłodzony sernik

Sto kolorów kuchni
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 283

Dziś mam dla Was przepis na coś słodkiego, i to nie byle na co, bo na pyszny pieczony sernik o smaku krówkowym, który przy okazji jest bardzo łatwy, i ośmielę się stwierdzić - nie do zepsucia. Spód tworzą herbatniki i masło, masę serową zrobimy w ciągu kilku minut, a delikatne i długie pieczenie sprawi, że ciasto fenomenalnie się(...)wchłonęło, dopiero dodać kolejne. Masę wylać na herbatniki.  Sernik wstawić do nagrzanego pieca w 180 stopni na 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez jeszcze 100 minut. Łącznie pieczemy 2 godziny. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik jest już chłodny, przygotować polewę.  W rondelku umieścić pół pozostałej puszki kajmakowej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik cappuccino bez pieczenia 757

Sernik cappuccino bez pieczenia to kolejny słodki deser, do którego przygotowania nie musicie włączać piekarnika. Jest to więc ciasto idealne podczas trwających upałów, podawane na zimno nie tylko Was schłodzi, ale i zaspokoi chęć na kawę lub coś słodkiego. Sernik powstał na bazie jogurtu i serka twarogowego, dzięki temu nie zawiera dużo kalorii. Wierzch sernika zwieńcza ubita śmietanka(...)kawowy kolor masy serowej oraz wizualnie tworzy tzw. piankę na cappuccino. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik cappuccino bez pieczenia Składniki: masa serowa 80g okrągłych biszkoptów (lub tyle, aby dwa razy zakryć dno formy) 250g twarogu naturalnego z wiaderka 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki domowego cukru z wanilią

Smakołyki Bereniki
Sernik zebra 1405

dodać kakao, budyń czekoladowy i wymieszać. Do drugiej części dodać budyń waniliowy, mąkę ziemniaczana i esencję waniliową. Ja piekłam w tortownicy o średnicy 25 cm z ceramiczny dnem więc nie wykładałam dna ale w metalowej tortownicy dno wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek tortownicy wylać dwie łyżki masy czekoladowej a na jej środek dwie łyżki masy waniliowej i w taki(...)umieścić blachę z wodą i nagrzać piekarnik na 180 stopni. Włożyć sernik i piec 10 minuta następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni przykryć z wierzchu folią aluminiową i piec przez kolejne 60 minut. Piekarnik wyłączyć lekko uchylić drzwiczki i pozostawić do wystudzenia. Zimny sernik na noc włożyć do lodówki lub przechowywać w chłodnym miejscu.Polewa  W garnuszku zagotować

Ala piecze i gotuje
Puszysty i delikatny sernik z wiaderka 520

cukru pudru 6 jajek rozdzielone żółtka od białek (jajka L) 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy kilka kropli aromatu cytrynowego lub skórka otarta z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Sernik z wiaderka Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Na blat wysypuję mąkę, dodaję cukier puder i dobrze schłodzone masło, składniki(...)włożeniem ciasta wykładam papierem do pieczenia. Teraz połową startego ciasta wykładam spód foremki, następnie na ciasto wlewam masę serową i wyrównuję górę. Górę sernika posypuję resztą startego ciasta. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. (adsbygoogle

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik z polewą Crème brûlée 167

potem opadnie. Dno formy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową (będzie bardzo rzadka). Na najniższym poziomie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) około 60 minut. Creme brulee: W misie miksera umieszczamy żółtka z cukrem i ekstraktem waniliowym.  Ucieramy do momentu, kiedy żółtka zaczną zmieniać(...)naczynie z wodą. Temperaturę w piekarniku obniżamy do 120 stopni. Delikatnie, łyżką wazową, wylewamy na sernik creme brulee. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-60 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy czy krem jest galaretowaty. Sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kolejnego dnia sernik wyjmujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z rosą 767

Serniczek ten polecam Wam mocno na Wielkanoc:) Spód: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 małe jajko 2 żółtka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Sernik: 1,2 kg sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 i 1/3 szkl. cukru 4 żółtka + 1 jajko 2 op. budyniu(...)jednak nie jest konieczne). Wstawiamy do piekarnika na około 45-50 minut. Na kilka minut (8-10) przed końcem pieczenia sernika ubijamy bezę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę dodając do nich po 1 łyżce cukru. Sernik wyjmujemy z piekarnika i ostrożnie wykładamy na niego ubitą pianę z białek. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez

Smaki Na Talerzu
Jak upiec ciasto? 155

pizza. Serniki Tego działu chyba nie muszę za bardzo przedstawiać Jak sama nazwa wskazuje głównym składnikiem sernika jest ser, twaróg lub gotowy ser na serniki (do kupienia w wiaderku). Jeżeli by dobrze przeszukać internet to znajdziemy pewnie z milion różnych przepisów na serniki: w każdej możliwej wariacji smakowej, z owocami, bakaliami, czekoladą, rodzynkami itd. Serniki można(...)pytania na jakiej było pieczone konkretne ciasto. Jeżeli nie ma konkretnego zalecenia odnośnie pieczenia to zawszę piekę w opcji góra-dół. Jeżeli wychodzą wam zakalce (czyli ciasto nie dopieka się w środku), ustawcie pokrętło na grzanie tylko od dołu. W każdym przepisie (nie tylko u mnie) zawarta jest informacja w jakiej temperaturze powinno się piec dane ciasto i zazwyczaj

Relaxtime
Sernik--- torta di formaggio 112

Sernik C óż mogę napisać,bardziej wolę makowce ,ale ten Sernik podbił moje serce,jest pyszny Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru Cytryna Sól Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru 40g płatków migdałowych 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem(...)minut..Ubite na sztywna piane białka na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masa serowa .którą wykładamy na podpieczony ciepły spód .Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 180 stopni i pieczemy sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkrawamy delikatnie sernik ,wokoło od boków formy

w mojej kuchni
Sernik piernikowy na zimno z pomarańczową nutą 206

święta , sernik bez pieczenia , który bardzo łatwo się przyrządza. Jeszcze nigdy nie robiłam sernika na zimno o smaku piernika. Smak piernika znjadziecie w serowej masie jak również w ciasteczkowym spodzie. Część serowej masy doprawiłam pomarańczowym sokiem, resztę wymieszałam z piernikową przyprawą i kakao. Smak piernika , konsystencja sernika i aromatyczna pomarańcza… Sernik piernikowy na zimno jest puszysty(...)będzie w tym roku na wigilię, reszta dojedzie w pierwsze święto i skosztuje co innego. Jak pisałam wcześniej lubię świąteczne wypieki. Piekę kilka rodzajów w mniejszych porcjach. W przedświątecznym tygodniu będą kolejne przepisy na pyszne świąteczne wypieki. Sernik piernikowy na zimno Składniki: okrągła foremka o średnicy 18 cm i wysokim brzegu Spód do sernika 15 pierników 50 g zmielonych

codojedzenia
Sernik z kakao 300

ulubiony sernik przez duże U :)) Przepis mam od mamy, zupełnie nic w nim nie zmieniałam, więc gdy go piekę od razu przypomina mi się dzieciństwo,a  w szczególności Święta Bożego Narodzenia, bo wtedy mama zawsze piekła duża blache sernika a jego migdałowy aromat kusił niesamowicie... Teraz ja kuszę moich chłopaków tym pysznym serniczkiem, którym nigdy nie pogardzą(...)jaki jest Wasz ulubiony sernik? Forma 25x36cm Kruche ciasto:2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 250g margaryny Palma z murzynkiem,szklanka cukru,jajko,2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,kilka kropel olejku migdałowego.Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i kilka kropel olejku migdałowego. Zrobić dołek, wbić jajko, dodać

Z miłości do słodkości
Kremowy sernik morelowy bez cukru 248

kiedyś nie przepadałam zbytnio za sernikami i wydawało mi się, że ich pieczenie jest skomplikowane tak ostatnio bardzo je polubiłam i coraz częściej je piekę. Nawet sama eksperymentuję z różnymi smakami. Nie taki diabeł straszny :) Jeśli mamy dobry przepis bazowy na sernik to można kombinować - zmieniać spody, polewy, dodatki czy smak masy serowej. Dziś przepis na sernik(...)Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Sernik piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok 50-55 minut. Jeśli góra wcześniej się zarumieni należy przykryć ją papierem do pieczenia. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku bez otwierania przez ok 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika i trzymać

Ze smakiem i z pasją
FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 234

łatwe w przygotowaniu. Nie zawiera cukru, dzięki czemu jest dużo zdrowsze od tradycyjnych serników. Pięknie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Jeśli jesteś amatorem pieczenia ciast, nie musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe(...)wkładamy wszystkie Nasze składniki razem z serem i miksujemy ok 7 min do uzyskania gładkiej masy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej gotową masę. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170 °C przez 1,5h. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo w piekarniku, nie wyjmując go. Masło i czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku, podgrzewając

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii