sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:38/617)

Sernik Snickers 209

parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc i nie opadnie). WARSTWA ORZECHOWA:   5. Pod koniec pieczenia sernika przygotować warstwę orzechową: orzeszki lekko pokruszyć (najlepiej w malakserze lub wałkiem) tak, żeby pozostały grube kawałki. Masło, cukier, śmietankę i masę kajmakową podgrzać w rondelku do rozpuszczenia cukru, dodać(...)Otworzyć piekarnik, wysunąć sernik, wyłożyć szybko na wierzch przygotowane orzechy i piec jeszcze ok 5 minut, po czym lekko uchylić piekarnik i zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku jeszcze na ok 15 minut (pod wpływem ciepła warstwa orzechowa ładnie przyklei się do sernika, a dodatkowo sernik odpocznie). Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika. 6. Śmietankę doprowadzić do wrzenia

Kto ugości moich gości?
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 293

Uczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę wąskimi uliczkami, mogą tak chadzać całymi nocami. Kiedy nagle przyjdzie chętka na słodycze, szepcze mu do ucha: "Znowu Cię zachwycę!".Wyciąga ciepły jeszcze, sernik z piekarnika. Daje mu kawałek, o nic już nie pyta.Zn(...)porcjami, aby nam masa nie uciekła pod herbatniki, pomimo, że jest bardzo gęsta. Wygładzam wierzch. Sernik piekę w 150 stopniach przez 1h 30 minut - 1h 45 minut, aż wierzch będzie pięknie zrumieniony. Wolne pieczenia zapobiega  pękaniu wierzchu i powoduje, że sernik jest niezwykle kremowy i delikatny. Po upieczeniu studzę w uchylonym piekarniku. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Herbaciany sernik z malinami i bezą włoską 183

przeszkadzało ;) Piekąc sernik (jakikolwiek) pamiętajcie, że lepiej robić to dłużej a w niższej temperaturze. Sernik wtedy nie popęka, przynajmniej nie tak strasznie ;) Ważne jest także krótkie miksowanie składników, by masy nie napowietrzać. Czemu? Przeczytacie w opisie przygotowania! Składniki użyte do pieczenia powinny mieć temperaturę pokojową, więc pamiętajcie by np jajka i ser wyciągnąć sobie dużo wcześniej z lodówki(...)wyższymi rantami) wkładamy na najniższy poziom i nalewamy ok 1l wrzącej wody. Piekarnik ustawiamy na temp. 150⁰C i do nagrzanego, na środkowy poziom wsuwamy tortownicę z naszym sernikiem. Pieczemy 1 godzinę. Upieczony sernik pozostawiamy w uchylonym piekarniku na minimum jedną godzinę, a następnie studzimy.  Beza włoska: Wodę oraz cukier umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do temp

Kuchnia w czekoladzie
Sernik na ciemnym spodzie 178

Serniki i serniczki do wyboru ...to temat wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę ....Ja upiekłam sernik(...)według przepisu znalezionego tutaj ..mój sernik nie wyszedł taki wysoki...tzn.jak się upiekł był wysoki...ale niestety opadł..ale i tak był smaczny.. Razem ze mną serniki piekły... Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 4 jaja

Moje domowe kucharzenie
sernik pieczony korzenno-dyniowy... 167

masy powkładać w pionie herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie sernik zostawić do wystygnięcia - serniki bardzo lubimy i przygotowuję je w różnych wersjach smakowych i z różnymi dodatkami, pieczone, gotowane, na zimno.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 139

koniec tygodnia kawowego zapraszamy Was na sernik z nutką kawy i cynamonową pianką. Składniki na spód sernika: - 200 g mąki - 100 g masła - 80 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao Składniki na masę kawowo-śmietankową: - 1 kg sera białego mielonego - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju - 2 jajka - 4 żółtka(...)formie do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę do 150 stopni i pieczemy 15-20 minut. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik z malinami 201

łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na polewę: 1 kg malin świeżych lub  mroźnych 3 łyżki żelatyny 2-3 łyżki cukru WYKONANIE:  Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Ucierając dodajemy kaszę manną, proszek do pieczenia oraz mąkę(...)ziemniaczaną.następnie wrzucamy  po łyżce twarogu. dalej ucieramy. na koniec dodajemy  ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia.  Przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. W między czasie wrzucamy do garnka maliny rozgrzewamy dodajemy cukier i chwilę smażymy, aż woda odparuje

W kuchennym oknie Ewy
Sernik piernikowy 227

Pierniczki kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i dodajemy do ciastek, mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, przyklepujemy.     Składniki na sernik wyjmujemy chwilę wcześniej, żeby odrobinę się ogrzały. Pomarańczę myjemy dokładnie, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Mieszamy z twarogiem, cukrem, przyprawą do piernika i mąką(...)okrąg na grubość około 2-3 mm. Przykładamy spód wykorzystanej do pieczenia sernika blaszki i nożem odcinamy zbędne okrawki. Wycięty okrąg delikatnie transportujemy na wałku na wierzch ciasta, wyrównujemy powierzchnię. Pozostałą masę zagniatamy z odrobiną barwnika spożywczego, rozwałkowujemy i foremkami do ciasta wycinamy ozdoby. Przyklejamy na wierzch sernika za pomocą kleju spożywczego według inwencji twórczej

sama złodycz
Sernik limonkowy z pieczonymi truskawkami 120

najlepszą powieść, polecam gorąco. Jedynie co zmieniłam w przepisie to ilość cukru, dałam ksylitol i znacznie mniej niż Yotam proponuje, podaję jednak oryginalne proporcje. Teraz jednak zajmiemy się sernikiem. Pieczone truskawki w pysznym serniku według Yotama Ottolenghi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SERNIK ŚLIWKOWY 100

minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmuję ciasto. Tortownicę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia, także boki (papier łatwiej się przykleja). Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Ciasto trę na tarce o dużych oczkach i wykładam nim tortownicę (dno). Piekę 10-12 minut. Wyjmuję z piekarnika i studzę. Twaróg, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i cukier(...)wanilią krótko miksuję, jedynie do połączenia. Wlewam masę na podpieczony i wystudzony spód. Śliwki myję, osuszam i kroję wzdłuż na połówki. Wtykam je w sernik (skórką do góry). Piekę sernik ze śliwkami 60-70 minut w temp. 170 st. C. Sernik studzę w lekko uchylonym piekarniku. Gotowy i ostudzony posypuję cukrem pudrem. Smacznego Przepis pochodzi z gazety

Zasmakuj Kuchni
Sernik z żurawiną na 1 urodziny bloga 188

budyń i ponownie miksujemy. Białka dodajemy do masy i dokładnie, ale szybko mieszamy łyżką lub silikonową szpatułką. Przekładamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Na wierzch wtykamy suszoną żurawinę. Sernik pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik powinien być jeszcze w piekarniku przez ok. 10-15 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik na kruchy spodzie – pyszny, wilgotny i delikatny 146

rozmiar L) + 3 białka z ciasta 100 g mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu cytrynowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie około 80 g rodzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sernik Przygotowanie: Ser możemy zemleć w maszynce do mielenia mięsa 2 lub 3 razy, jeżeli nie mamy maszynki to ser możemy dokładnie rozdrobić(...)Ciasto ścieram na tarce o grubych oczkach, około 2/3 ciasta kładę na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wykładam masę serową i górę posypuję pozostałym ciastem. Pieczenie sernika: Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, tak aby góra się zrumieniła. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik czekoladowy 128

alergią pokarmową, problemami trawiennymi i innymi chorobami, które przyniosła ze sobą cywilizacja. Ale przejść obojętnie nie mogę jak na siłę stosujemy zamienniki, żeby było zdrowiej i bardziej trendy. Pieczemy serniki z kaszy jaglanej, słodzimy je ksylitolem, a spody pieczemy z mąki kasztanowej. W imię czego? No dobra, nie zrozumiem stara już jestem ;)  Wolę zjeść raz w miesiącu sernik(...)masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego masła 1 łyżka gęstej śmietany 2 żółtka 1 czubata łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Przygotowanie: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.  Wszystkie składniki na ciasto razem zagniatamy i wkładamy do lodówki na ok. pół godziny.  Rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy

bistro mama
Sernik Miętowy Pieczony - Łatwy! (zawsze wychodzi!) 161

bardzo lekką nutką mięty, który świetnie smakuje zarówno sam, jak i z dodatkiem świeżych owoców. Na koniec napiszę, że to sernik, który nie poleży w lodówce dłużej niż 24 h, bo znika w oczach, taki jest pyszny :) Piekłam już go kilka razy w tym miesiącu, tym razem pokusiłam się o małe zmiany, mięta i czekolada, która idealnie opadła(...)spód ciasteczkowy, osypałam czekoladą, która opadnie na dno. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik

Blondynka Gotuje
Sernik złota rosa 3642

zakochałam się od pierwszego spojrzenia, jeszcze zanim pierwszy kawałek powędrował do moich ust. Wyglądał na delikatny, leciutki i przepyszny. I taki właśnie był :) Po powrocie do Polski kilkakrotnie piekłam sernik z rosą opierając się o różne przepisy(...)zmieniając proporcje składników i czas pieczenia, ale dopiero ten w pełni dorównał smakowi tamtego z wycieczki. Gorąco polecam! :) CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 12 dag masła pół szklanki cukru 3 jajka (1 całe i dwa żółtka – dwa białka wybić do oddzielnej miseczki) półtorej łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg sera na sernik – trzykrotnie mielonego (polecam Piątnicy tutaj

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania