połówki brzoskwiń przekroić jeszcze na 3 części. Przygotowanie spodu: Herbatniki drobno pokruszyć( ma być około 2 szklanek), orzechy posiekać, masło roztopić i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Foremkę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą masą z herbatników lekko dociskając dokładnie wyłożyć dno formy. Przygotowanie masy serowej: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową(...)przygotowanej foremki ze spodem z herbatników. Na wierzch w równych odstępach wykładać brzoskwinie wciskając je w masę serową tak, aby na powierzchni nie było widać brzoskwiń. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika. Po 30 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę do 170 stopni C i piec jeszcze około 20 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał, przykryć
Kuchcik gotujesiostry, która mówi, że coś jest nie tak robię szybko czarny sernik na czarny nastrój i do niej jadę. Nic tak dobrze nie wpływa na podniesienie poziomu endorfin jak spora dawka czekolady oraz odrobina babskiego wsparcia. Wypiek prosto z serca na codzienne smutki dla mojej siostry. SERNIK CZEKOLADOWY z LIKIEREM KAWOWYM Składniki: spód: 150 g ciastek(...)łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch: posypka czekoladowa Delecta Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową. masa serowa: Wszys tkie
Bon appetit mon amiekrówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód: 100-120 g herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 1 łyżeczka kakao Polewa: 1,5 tabliczki (150 g) czekolady białej 3 łyżki mleka Dodatkowo: ok. 10 cukierków Schoko-Bons (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Herbatniki zblendować na mąkę, dodać kakao oraz rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać(...)oraz partiami twaróg. 5) Na koniec dodać budyń, proszek do pieczenia oraz rozpuszczoną czekoladę i wymieszać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. 6) Do masy serowej delikatnie łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. 7) Gotową masę przelać do wcześniej przygotowanej ze spodem z herbatników tortownicy i wyrównać. 8) Piec 60-70 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Fitsweet.mekażdemu. Do tego ciasta wykorzystałam jogurty greckie, które z dodatkiem galaretki przypominają sernik na zimno. Ciasto nie jest trudne i naprawdę znakomite. Zadowoli nie jednego miłośnika ciast na zimno. Robiąc na gotowych biszkoptach lub herbatnikach nie musimy włączać piekarnika i mamy pyszne ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce proszku
Pani na desersłodkie przyjemnie przenika się z kwaśnym? To w takim razie przepis dla Was! Błyskawiczny sernik cytrynowy na zimno z borówkami oraz porzeczkami – bez żelatyny i bez jajek – na bazie serka mascarpone. Jego konsystencja i smak bardziej przypominają jednak kremowy mus niż sernik. Jest cudowny i wyjątkowo lekki. Możecie do niego użyć oczywiście zupełnie innych owoców(...)białej czekolady. Jestem pewna, że wejdzie na stałe do Waszego repertuaru ciast bez pieczenia na lato! Błyskawiczny sernik cytrynowy na zimno z borówkami i porzeczkami 500 g mascarpone 400 g borówek 100 g porzeczek lub innych kwaśnych owoców 100 g białej czekolady 200 g maślanych herbatników 3-4 łyżki miękkiego masła 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego z puszki
Poezja smakuwypiekami sobie nie radzę. Mój pierwszy sernik powstał zaledwie kilka miesięcy temu, ale utwierdził mnie w przekonaniu, że warto próbować. Od tego czasu na blogu pojawiło się kilka serników i trudno mi się zdecydować który jest moim ulubionym. Chyba wszystkie. Dziś proponuję Wam sernik waniliowy z jagodami, długo pieczony, bo aż 3 godziny. Koniecznie nastawcie timer(...)formy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz wypuszczając papier poza obręcz formy. Boki formy smarujemy masłem. Miksujemy składniki na spód, powinniśmy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkową mieszanką wykładamy dno i boki formy, dociskamy i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy około 5 minut, wyciągamy i studzimy. W misie miksera łączymy twaróg, mascarpone, cukier, ekstrakt waniliowy, ziarenka wyskrobane z wanilii
Smakowity Blog Kulinarnytradycyjnych serników z rodzynkami. To właśnie wokół ser ników krążyły ostatnio moje myś li, w ięc zanim przyjdzie ten świąteczny czas i nac ieszę swoje podniebienie tradycyjnymi wypiekami, końcówkę ponurej jesieni postanowiłam sobie osłodzić sernikiem kokosowym na spodzie z daktyli, otulonym czekoladową polewą. Idealny na niedzielne popołudnie. SERNIK KOKOSOWY Składniki: spód: 150 g daktyli 100 g herbatników(...)miksujemy dodając pokruszone herbatniki. Masę wykładamy na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy. masa serowa: Do misy miksera przekładamy ser, dodajemy mleko, jajka, cukier,mąkę ziemniaczaną oraz wiórki. Wszystko miksujemy chwilę do połączenia składników. Masę przelewamy na spód z daktyli. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wstawiamy do niego sernik i pieczemy około 60 minut
Bon appetit mon amiekawy zbożowej. Kawowy sernik (składniki): 100 g herbatników czekoladowych 50 g masła 1 kg serka twarogowego (z wiaderka) 4 jajka 5 łyżek miodu (wg uznania) 2 łyżeczki kawy Inki Klasycznej rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki likieru kawowego (opcjonalnie) Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw(...)ziemniaczaną i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj w trzech turach do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylej na miasteczkowy spód i piecz 50-60 minut. Nie wyciągaj od razu sernika z piekarnika, tylko wystudź go przy lekko uchylonych drzwiczkach. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćNajlepszy sero-makowiec, jaki robiłam. Sernik ma magiczny składnik - słodzony jest sporą ilością białej czekolady, dzięki czemu jest niezwykle kremowy, mleczny i delikatny. Rozpływa się w ustach! Warstwa makowa koniecznie zrobiona własnoręcznie, słodka, miodowa i pełna bakalii. Idealne ciasto na Nowy Rok! A ja, korzystając z okazji życzę wszystkim samych wspaniałych dni w nadchodzącym 2017 roku! Składniki Masa makowa(...)ciasta o wym. 37x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą makową. Wyłożyć na przygotowany spód. Masa serowa 300 g białej czekolady 75 g cukru z wanilią 6 żółtek + 3 białka 900 g tłustego sera na serniki łyżka mąki ziemniaczanej Biała czekoladę rozpuścić w kąpieli
Słodkie inspiracjePopełniłam ostatnio kolejne ciasto bez pieczenia. Takie na szybko, jak to u mnie zazwyczaj bywa. Nawet nie czekałam zbytnio aż każda warstwa odpowiednio się schłodzi. Jedyne co wymaga czasu, to krem. Ale nie dlatego, że trzeba przy nim stać godzinami ;) Z nim to tak jak z drożdżowym ciastem, że powinien być wyrośnięty zaczyn i dopiero cała reszta(...)innego. Z obserwacji na blogu wynika, że ciasta bez pieczenia cieszą się u Was powodzeniem, więc może warto i ten pomysł zapisać i wykorzystać w najbliższym czasie? Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g herbatników kakaowych ciemnych 1 łyżka kajmaku 60g masła 60g rodzynek moczonych przez noc w alkoholu Sernik kawowy: 500g sera białego (użyłam wiaderkowego) ¾ szklanki cukru
Kuchnia w czekoladziePrzepis jest przerobioną wersją sernika ze strony 'przepisy Joli''. Zmniejszyłam ilość składników i wydłużyłam czas pieczenia . Pierwszy raz piekłam sernik. Niestety opadł ale nadrabia to smakiem. Jest bardzo delikatny i gładki. Złoty z wierzchu. Szybko znika. 400 g jogurtu greckiego 2 jajka 0,5 szklanki cukru( mniej jeśli budyń jest z cukrem) 0,5 łyżki cukru waniliowego(...)szklanki oleju 45 g budyniu herbatniki do wyłożenia blachy 20 na 20 cm około 12 herbatników (mogą być dowolne ja użyłam kakaowych) Żółtka oddziel od białek. Z żółtek zrób kogiel - mogiel. Dodaj olej jogurt, budyń w proszku i 1/4 szklanki cukru. Dobrze zmiksuj. Białka ubij z pozostałym cukrem. Piane dodaj do pozostałych składników. Delikatnie wymieszaj. Przygotuj formę
cukrem pudrem posypanesernik jest idealny do zrobienia późną wiosną oraz latem. Zimą również się sprawdzi. Wystarczy użyć owoców z puszki. To bardzo prosty, super delikatny i lekki sernik bez pieczenia. Nuta świeżych owoców moreli lub brzoskwiń sprawia, że smakuje cudownie! Ja robię go bez spodu, ale jeśli lubisz by coś Ci chrupało tam na dole, to polecam wyłożyć blaszkę herbatnikami
AniaGotuje.plZapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione
W Moim Magicznym Domuustach sernika. Po jego skosztowaniu chyba zawsze będę piekła serniki z dodatkiem sera mascarpone. Zdecydowanie był to jeden z najlepszych serników jakie jadłam w życiu. Jak widzicie na zdjęciach - sernik nie opadł, ani trochę! Niedługo już Święta Wielkanocne, może ktoś z Was skorzysta z tego przepisu? Gorąco polecam! Dla kogo: dla tych, którym tradycyjne serniki się(...)przejadły dla fanów czekolady <3 dla chcących spróbować aksamitnego sernika z dodatkiem sera mascarpone Składniki na spód: 150g czekoladowych herbatników (lub zwykłych z łyżką kakao) 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500g sera białego zmielonego dwukrotnie (ew. sera z wiaderka, ale bez dodatku masła!) 500g sera mascarpone 150g cukru 150ml śmietany 12 lub 18% 4 jajka
Mania Wypiekaniapomagać w kuchni i najchętniej to ciągle piekłaby ciasteczka. Zaproponowałam jej coś szybszego ( i robiącego mniej bałaganu) a że sernik to jej ulubione ciasto więc chętnie się zgodziła. To ciasto naprawdę jest dziecinnie proste i skoro poradziła sobie z nim moja 5-latka to każde dziecko ogarnie. Oczywiście przy piecu trzeba pilnować ale resztę spokojnie może zrobić samo(...)serniczek serio palce lizać! *foremka 23*28 cm Składniki: 24 herbatniki maślane 1 kg sera z wiaderka (użyłyśmy waniliowy) 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 200 g masła 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 100 g rodzynek skórka otarta z cytryny na lukier: 4-5 łyżek cukru pudru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia