sernik pieczony na herbatnikach - 1000 przepisów (strona:36/67)

Sernik z polewą toffi 341

krówek mlecznych kruchych1 łyżka masła4 łyżki mlekaPrzepis na spód:Herbatniki przekładamy do miski i dokładnie zgniatamy na "mąkę". Następnie masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do pokruszonych herbatników. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i przekładamy do formy o wymiarach 37 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Całość dociskamy do formy i wsadzamy do lodówki(...)cukrem waniliowym i miksujemy całość na niskich obrotach do połączenia się składników.Masę serową przelewamy do formy z ciasteczkowym spodem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C i pieczemy sernik w tej temperaturze przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy przez kolejnych 90 minut. Po upływie tego czasu upieczony sernik wyciągamy z piekarnika

Emcia Pichci
Sernik jagodowy z polewą jagodową 183

cukierni Ewy :) Składniki na spód: 150 g herbatników 75 g mlecznej czekolady 1 łyżka kakao 85 g masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, masło rozpuścić, przestudzić. Herbatniki zmielić na mniejsze, bardzo drobne kawałki. Dodać płynną czekoladę, kakao i rozpuszczone masło, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, docisnąć. Schłodzić w lodówce. Masa(...)jagody, zalać masą serową. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut. Polewa jagodowa: 100 g gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 150 g jagód Jagody zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito (opcjonalnie). Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać. Sernik wyjąć z piekarnika

Domowa cukiernia Ewy
Prosty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową 170

YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową Składniki: Spód: 250g kakaowych herbatników (można również użyć naturalnych) 90-100g masła – roztopionego, ostudzonego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam sera z wiaderka) 180g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 duże jajka 200g(...)Gotową masę serową wylać na spód w blaszce i ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 30 minut. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 170C i piec jeszcze przez około 40 minut. Po upieczeniu sernik można zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na około 15 minut. Sernik wyjąć z piekarnika

Mała Cukierenka
Sernik z konfiturą jagodową na spodzie z kruszonych ciastek (bez glutenu) 247

Fantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :)  Składniki: herbatniki  bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze(...)przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowykonfitura jagodowa, z czarnej porzeczki lub inna 50 ml200 ml Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wyłożyć formę (tortownicę) papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki, rozdrobnić je w blenderze, dolać stopione masło i utrzeć na jednolitą masę. Masę przełożyć do formy, równomiernie rozprowadzić na dnie i bokach, ugnieść mocno używając np. szklanki

głodny alergik
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 220

czekoladzie, tym smak jest bardziej wyraźny i czekoladowy. Superfood jakim jest kasza jaglana sprawia, że sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru(...)sztywno białka z jajek ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę. Wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem waniliowym. Po upływie godziny wysunąć blachę z piekarnika i rozsmarować polewę

https:KKuchniaMniam
SERNIK KARMELOWY NA SŁONYM SPODZIE 232

orzechów arachidowych  100 g herbatników (najlepiej pełnoziarnistych, np digestive) 75 g masła masa serowa: 600 g dobrze zmielonego twarogu 350 g masy kajmakowej 3 jaja 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej do posypania: karmel/kajmak ( w ilości dowolnej) posiekane słone orzeszki Przygotowanie Rozgrzejcie piekarnik do 150 st. Przygotujcie tortownicę, wyłóżcie ją papierem do pieczenia lub wysmarujcie masłem.  Teraz spód(...)roztopcie. Słone orzeszki zmiksujcie razem z herbatnikami, dodajcie roztopione masło, wymieszajcie. Masą wyłóżcie spód tortownicy. Twaróg zmiksujcie z jajami, kajmakiem i mąką ziemniaczaną- nie miksujcie długo- napowietrzona masa pięknie urośnie podczas pieczenia, a potem spektakularnie opadnie. Wymieszaną masę wylejcie na przygotowany spód i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie 1 godzinę. Upieczony sernik zostawcie w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

OliveandThyme
SERNIK CAPPUCCINO 168

uzyskaną mieszaninę na ciasteczkowy spód.   Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez godzinę. Pozostaw sernik w uchylonym piekarniku do ostudzenia,   po czym wstaw do lodówki na całą noc. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej****, płynną czekoladę rozprowadź cienką warstwą na zimnej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw w chłodne miejsce (nie do lodówki). Kiedy czekolada ponownie stwardnieje, zeskrob(...)grubsze wiórki ostrzem noża lub metalową szpatułką.*** Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.***** Wyjmij sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.   *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik na zimno z porzeczkami i rumem 128

Kolejny sernik wart uwagi. Tym razem na zimno, bez pieczenia, z porzeczkami i odrobiną rumu. Kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Pięknie prezentuje się na stole. Równie smaczny z malinami czy jagodami. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Polecam! :) Składniki: 100 g masła 200 g herbatników 250 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 50 g drobnego cukru

Domowa cukiernia Ewy
Sernik chałwowy 122

wiem jak Wy, ale my uwielbiamy chałwę. Na święta postanowiliśmy zrobić wariację dobrze wszystkim znanego sernika z naszym smakołykiem. W taki sposób powstał pyszny sernik. W roli głównej wystąpił jednak nie ser, a chałwa. 1,5 h 15 składniki: spód: 200 dag herbatników lub ciastek korzennych 70 dag masła masa serowa: 900 dag sera białego tłustego(...)Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie mocno ugniatając ciastka wyłożyć spód blaszki. Ser zemleć dwukrotnie. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajka, pokruszoną w dłoniach chałwę, kremówkę oraz mąkę i wszystko zmiksować. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Na dolnej półce piekarnika układamy garnek z wodą. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy sernik przez około godzinę. Następnie

Ania i Marcin gotują
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 158

Zdecydowanie to mój najlepszy sernik :) Wyszedł dokładnie tak, jak go sobie wyobraziłam. Trochę kawy, trochę dyni, świeże figi i gęsta polewa czekoladowa, która zastyga "w ruchu". Obłędne połączenie. Składniki: Tortownica 22cm i 18cm Spód ciemnego sernika: 100g herbatników 2 łyżki kakao 3 łyżki masła Pół łyżeczki chilli Serniki: 1kg serka homogenizowanego 2 opakowania budyniu 2 łyżki mąki(...)łyżeczka masła 4 łyżki likieru kawowego Herbatniki kruszymy, mieszamy z masłem, chilli i kakao na gładką masę. Tortownicę 22cm wykładamy papierem do pieczenia, dno wylepiamy przygotowanym herbatnikami i wstawiamy do lodówki. Dynię myjemy, odcinamy końce, przecinamy na pół i wydrążamy ziarna. Posypujemy ją cukrem waniliowym i zawijamy w folię aluminiową – pieczemy przez 40 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Sernik z wiśniami 141

Sernik z  wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się w ustach :) przygotowany na spodzie herbatnikowym .Jeśli wam się podoba to zapraszam po przepis :) Składniki :250g serka mascarpone500 g sera białego śmietankowego150 g cukru5 jajek 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera(...)budyń waniliowy WiniaryNa spód:160 g herbatników petit beurre2 łyżki miodu100 g margaryny Kasi 600 g wiśni 1 Dżemix z Delecty 1 cukier wanilinowy Dr Oetkera1/2 szkl cukruTortownica o wym. 25 cm Sposób przygotowania Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia . Przełożyć masę herbatnikową i dobrze ubić tłuczkiem lub łyżką . Białka ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1296

Sernik jagodowo-malinowy na zimno to ciasto idealne na letnie upały, gdyż nie wymaga pieczenia. Dostępność sezonowych owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną okazję możemy przygotować pięknie wyglądający sernik na zimno.Do przygotowania sernika użyłam typowo leśnych owoców i jest to połączenie idealne, gdyż maliny bardzo dobrze komponują się z jagodami.Sernik został przygotowany w tortownicy(...)18cm. Sernik jagodowo-malinowy na zimnoSkładniki:100g herbatników60g masła550g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego200g malin150g jagód4 płaskie łyżki cukru pudru200g śmietanki 30%20g żelatyny (5 łyżeczek)6 łyżek wody1/2 opakowania galaretki wiśniowej lub malinowej w proszku150ml wody maliny i jagody do dekoracji Wykonanie:- tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć na spodzie i bokach papierem do pieczenia- herbatniki całkowicie

Smakołyki Bereniki
Sernik advokatowy na wiśniowym spodzie 91

150g masy advokatowej 5 jajek 50g rodzynek skórka z pomarańczy płatki migdałowe cukier perlisty Wykonanie: SPÓD Herbatniki pokruszyć, zmieszać z roztopionym masłem, dodać kakao, konfiturę i opcjonalnie nalewkę. Wymieszać całość i taką masę przełożyć na dno tortownicy (26cm)wyłożonej papierem do pieczenia. MASA Twaróg zmiksować z cukrem, dodawać po jajku, następnie dodać masę o smaku advokatowym i śmietanę. Zmiksować(...)zetrzeć skórkę z pomarańczy i dodać namoczone wcześniej rodzynki. Masę przekładamy do tortownicy, pieczemy w temp. 170C przez 1h15min. Studzimy w uchylonym piekarniku. Dekorujemy cukrem pudrem lub podgrzaną masą advokatową z kilkoma łyżeczkami mleka(3-4)i posypujemy podprażonymi płatkami migdałowymi lub cukrem perlistym. Artykuł Sernik advokatowy na wiśniowym spodzie pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik Krakowski 167

Uwielbiam serniki i pewnie z czasem będzie ich na moim blogu całkiem sporo :)   Nie piekłam jeszcze klasycznego Krakowskiego więc pora na debiut i powiem ,że nawet wyszedł .... jest delikatny ,waniliowy i nie taki słodki jak te co zazwyczaj robię ,  ciasto kruche jest zdecydowanie lepsze niż sklepowe herbatniki ,trochę roboty z tymi paskami ale myślę ,że następne

Wypieki Rene
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 377

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄCudowny, Świąteczny sernik z nutką białej czekolady i soczystą, świeżą żurawiną, na grubej warstwie kakaowego, ciasteczkowego spodu. Sernik ten powstał trochę przez przypadek, bo do ostatniego Ciasta Jogurtowego z Żurawiną i Polewą z Białej Czekolady i Pomarańczy kupiłam za dużo żurawiny, a w lodówce znalazłam(...)napoczęte wiaderko z twarogiem, pomyślałam więc, że nie ma wyjścia - trzeba upiec sernik:) Dzięki pieczeniu z parą wodną sernik jest kremowy, aksamitny i delikatny, rozpływa się w ustach. Biała czekolada nie dominuje nad całością, jest subtelnie wyczuwalna i wspaniale podkreśla smak żurawiny. Sernik ten bardzo polecam Wam na tegoroczne Święta, na pewno zachwycicie swoich gości

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania