sernik pieczony na herbatnikach - 1500 przepisów (strona:36/100)

Sernik Kokosowy z Jeżynami 305

Sernik Kokosowy z Jeżynami – Kolejne pyszne ciasto z jeżynami. Ostatnio było „ Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką ”, które bardzo polecam wypróbować :). A dzisiaj zapraszam na pyszny sernik kokosowy z jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć(...)poparzyć gorącą wodą. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Kokosowy z Jeżynami Składniki: Spód: 150g herbatników 50g wiórków kokosowych 90 masła – roztopionego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% lub 18% 150g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100g wiórków kokosowych 2 kopiaste

Mała Cukierenka
Deser Kinder Bueno w pucharkach 84

kilka orzechów laskowych przygotowanie Herbatniki pokrusz za pomocą malaksera. Podziel na trzy części. Jedną z części pokruszonych herbatników wyłóż na spód pucharków lub kubeczków (z przepisu wychodzi 6 kubeczków o poj. 180 ml). Jak przygotować ciemny krem do Kinder Bueno? Przygotuj ciemny krem – mascarpone wymieszaj z Nutellą. Gotowy krem wyłóż na warstwę herbatników (polecam to zrobić(...)cukrem pudrem, masłem orzechowym i mlekiem. Krem wyłóż na herbatniki. Na krem wyłóż ostatnią warstwę pokruszonych herbatników. Całość udekoruj Kinder Bueno i posiekanymi orzechami laskowymi. Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Deser Kinder Bueno w pucharkach FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal

Via Gusto
Sernik z polewą chałwową 289

może sernik? Albo lepiej, sernik z polewą chałwową? Mąż się upierał przy deserze, ale już od jakiegoś czasu miałam ochotę na sernik. Nie wiem jak wam, ale mi się serniki zawsze kojarzyły z niedzielą u babci lub ewentualnie świętami. No właśnie wielkanoc za pasem, więc może się skusicie? Sernik miał być pieczony w kąpieli(...)wsunęłam ją do piekarnika piętro niżej niż sernik. Czyli była to taka pseudo kąpiel wodna, albo raczej parowa Polecam wam, żeby ten serniczek posiedział całą noc w lodówce, wówczas masa serowa całkowicie stężeje i nabierze fajnej kremowej konsystencji. Na zdjęciach widzicie mój sernik jakieś 3 godziny po pieczeniu: masa serowa była na środka lekko „luźna

Relaxtime
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 912

Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe(...)PRZYGOTOWANIE :  Herbatniki rozkładamy na dnie blaszki ( 25/30 cm ).  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukry, chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z musem brzoskwiniowym 253

brzoskwiniowym, który po prostu rozpływa się w ustach. Ja zrobiłam go na biszkopcie a kto nie lubi piec może go zrobić na spodzie z herbatników. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Gellwe Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa 1,5 szkl(...)sztywna i nie będzie spadać z łopatek miksera. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodawać po łyżce do masy jajecznej i miksować na najmniejszych obrotach lub wymieszać łopatką. Blachę o wymiarach 33*22 cm z wysokim brzegiem wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i wyrównać masę jajeczną. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Galaretkę brzoskwiniową i żelatynę

Ala piecze i gotuje
Krówkowy sernik na zimno 23169

Sernik na zimno, który rozpływa się w ustach. Jeżeli lubicie masę krówkową to poniższe ciasto przypadnie Wam do smaku. Wierzch sernika polałam rozpuszczoną masą krówkową z orzechami i posypałam płatkami migdałowymi. Oczywiście możecie to pominąć i wierzch ozdobić, np. roztopioną czekoladą.  Składniki na formę o średnicy 18 cm:: 150 g masy krówkowej z orzechami(...)łyżeczki kakao 150 g herbatników 80 g masła płatki migdałowe Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Ostudzić. Herbatniki pokruszyć i wlać do nich rozpuszczone masło. Dodać kakao i całość wymieszać. Formę o średnicy 18 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Następnie wsypać masę herbatnikową, która należy ubić. Dzięki temu utworzycie spód sernika. Wstawić na chwilę do lodówki

Ugotować
Sernik z polewą czekoladową w aromacie limonki 130

opcjonalnie 1/3 białej czekolady dla akcentuPRZYGOTOWANIE spodu sernika:Herbatniki kruszymy za pomocą blendera lub tłuczka do mięsa i woreczka foliowego. Margarynę roztapiamy i dodajemy do pokruszonych herbatników. Wszystko razem dokładnie łączymy. Uzyskaną masę układamy na dnie silikonowej foremki i ugniatamy palcami. Jeśli nie posiadacie foremki silikonowej, wyłóżcie tortownicę papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki(...)miksera na niskich obrotach. Na końcu dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy i delikatnie mieszamy.Gotową masę sernikową przelewamy do formy na spód z herbatników. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 60 min.Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 60 min. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.Sernik dekorujemy polewą czekoladową

kulinarnyJa
Sernik dyniowy 156

Posiadanie gotowego puree dyniowego skłoniło mnie do wypróbowania tego sernika. Miałam ochotę na jakiś jesienny wypiek i nie mogłam się mu oprzeć. Serniki piekę dość rzadko, zazwyczaj na jakąś specjalną okazję. Tym razem upiekłam go po prostu z okazji niedzieli, bo u mnie w domu co tydzień w niedzielę jakieś ciacho musi być :). Dla kogo: dla fanów jesiennych klimatów(...)polewę: 300g śmietany 12% 2 kopiate łyżki miodu Wykonanie spodu: Herbatniki rozkruszyć na pył (można to zrobić blenderem lub ewentualnie włożyć do worka i potłuc wałkiem). Roztopić masło i od razu po roztopieniu dodać je do herbatników wraz z przyprawami. Blaszkę (tortownica 28cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masą ciasteczkową, którą mocno podociskać do dna. Wstawić spód

Mania Wypiekania
Sernik na zimno z truskawkami 125

Pyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam!          Sernik na zimno z truskawkami   Składniki na formę 24x24cm:   Na masę serową

Smak mojej kuchni
Cytrynowy sernik z sosem wiśniowym i herbatnikami 171

Rewelacyjny słodko – kwaśny sernik o cytrynowym smaku. Pieczony w kąpieli wodnej bez spodu jest niezwykle delikatny i aksamitny. Aby przełamać smak cytryny wierzch oblany jest słodkim sosem wiśniowym z pokruszonymi maślanymi herbatnikami. Tortownica 20 cm 600 g twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka L Skórka z jednej cytryny

VioletoweKucharzenie
Sernik wielkanocny 109

sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu sernik jest tak delikatny i leciutki jak obłoczek, że dosłownie rozpływa się w ustach. Taki sernik na pianie podczas pieczenia(...)dość sporo   wyrośnie, jednak podczas studzenia opadnie równo do wyjściowej wysokości. Wierzch sernika możemy posypać cukrem pudrem lub wykonać polewę z białej czekolady. Natomiast ja postawiłam na bardziej oryginalne rozwiązanie - krem mleczno-orzechowy z solą himalajską, który dodaje ciekawego akcentu i świetnie współgra ze smakiem sernika. NUTLOVE White Choco Peanut  od Allnutrition to pyszny krem z białej czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Pieczony sernik pierniczkowy 187

Pieczony sernik na spodzie herbatnikowym nadziany dużą ilością pierników to pomysł na słodkie i łatwe do przygotowania ciasto. Lekko cynamonowe i korzenne w smaku. Pamiętajcie o tym, że upieczony sernik musi studzić się w zamkniętym piekarniku, a po ostudzeniu należy go schłodzić w lodówce. Poniższy przepis na pieczony sernik pierniczkowy (wypiek) przygotowałam na konkurs " Przepis(...)nadziewane w białej czekoladzie ) gorzkie kakao listki mięty Na samym początku przygotować spód herbatnikowy: masło rozpuścić, ostudzić. Herbatniki połamać i za pomocą blendera zmiksować na drobną masę. Do herbatników dodać masło i całość wymieszać ze sobą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę herbatnikową. Za pomocą dłoni ubić spód. Formę wstawić do lodówki. Piekarnik rozgrzać

Ugotować
Sernik z owocami leśnymi 166

owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować olejem lub masłem. W dno wcisnąć(...)ubić z cukrem. Dodać ser, śmietankę, budyń, mąkę i wszystko dokładnie, ale krótko zmiksować. Dodać owoce i wymieszać łyżką. Wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 60 min. Upieczony sernik powinien być zwarty i ścięty. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego

Słodkie inspiracje
Sernik pomarańczowy na spodzie śliwkowo-czekoladowym z polewą 171

Przepyszny sernik składający się z trzech idealnie pasujących do siebie warstw. Spód to trafione połączenie suszonych śliwek, herbatników i czekolady - bez masła :) Masa serowa nie wymaga dużo pracy i wprawy, uda się nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w pieczeniu. Jeśli chodzi o polewę to pozostawiam Wam wolną rękę, ale bardzo zachęcam do wykorzystania gładkich powideł śliwkowych(...)włoskich Czekoladę roztopić. Umieścić w blenderze i zmiksować na masę o konsystencji mokrego piasku. Jeśli będzie za mokry - dodać kilka herbatników, jeśli za suchy - dodać powideł i ponownie zmiksować. Formę o śr. 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę i wylepić dno. Wstawić do lodówki. Masa: 500 g twarogu tłustego, zmielonego 2 razy (może być gotowy z wiaderka

Chocolate Muffin Blog