dziś swoje święto, więc obowiązkowo musiałam zrobić..zastanawiałam się tylko jaki...a, że dawno nie robiłam na zimno, więc tak oto jest i serniczek na zimno, idealny na upały.Bardzo szybko się robi i składników za dużo nie potrzeba. Sernik zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę ..Inne serniki można zobaczyć u ...cdn. 50 dkg twarogu
Moje domowe kucharzenieSernik nowojorski – sernik New Yorker. Chyba najlepszy sernik na świecie. Kremowy, aksamitny, wręcz satynowy. Bardzo lekki. Pieczony, ale podawany na zimno. Gładki, rozpływający się w ustach. Z lekką nienarzucającą się cytrynową nutą. Do tego przepyszny ciasteczkowy spód. Osobiście jestem od niego uzależniona. Sernik nowojorski to prawdziwy sernik dla koneserów. Sernik New Yorker
Pociąg Do KuchniIdealnie kremowy i puszysty serniczek na zimno z brzoskwiniami i galaretką , znakomity do popołudniowej filiżanki herbaty. Błyskawiczny i tani do przygotowania. Sernik podałam na wyjątkowej klasycznej śniadaniowej tacy porcelanowej Kahla z serii Aronda która urzeka surową bielą i doskonale wpasuje się w każde wnętrze. Porcelana z której została wykonana jest wypalana w bardzo wysokiej temperaturze co zapewniło
Wanilia i KardamonPrzygotowanie trwa 10 - 15 minut. Oczekiwanie to około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25
Pasje JolkiJuż bardzo długo nie podawałam żadnego przepisu na sernik. Ten dzisiejszy to delicja, kawowy środek a wokół pełno borówek, znakomite połączenie. Dodałam do sera agar
Moje Małe CzarowanieKocham serniki te pieczone i te na zimno, z owocami czy tez bez....WSZYSTKIE ;) Wczoraj miałam nie odpartą ochotę na sernik i masę kajmakową dlatego trzeba było wszystko razem połączyć, by móc zaspokoić swoje żądze ;) do tego orzechy i wyszedł serniczek a'la snickers... Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 1 opakowanie cukru waniliowego 3 krople aromatu waniliowego
NaKońcuJęzykaZa oknem ponura jesień, a ja postanowiłam moim ciachem przywołać trochę koloru lata, czyli pięknego, promiennego i ciepłego słonka. Mam nadzieję, że Wam
Życie zaczyna się w kuchniNiedzielę pieczemy Świąteczne wypieki . A że sernik już bardzo długo miałam na myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie
Grunt to przepis!Jego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :) Składniki spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg sera na sernik ok. 1/2 kg truskawek ( u mnie … Czytaj dalej Torcik na zimno
czarrna od kuchniSkładniki: masa serowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1
Luźna KuchniaDoskonałe połączenie sera z makiem i kokosem. Ciasto: mąka pszenna 510 g drobny cukier 110 g zimna margaryna 200 g kakao 3 łyżki 5 żółtek gęsta śmietana 2 łyżki Sernik: twaróg z wiaderka 1 kg drobny cukier 220 g miękkie masło 100 g 2 duże jajka budyń waniliowy 40 g Masa makowo-kokosowa : 5 białek zmielony
Smaczne mojeSernik gotowany można umiejscowić w przepisach pomiędzy sernikami pieczonymi, a tymi na zimno z dodatkiem żelatyny. Wymaga on obróbki cieplnej, jednak nie w formie pieczenia, a podczas gotowania, potrzebuje także przechowywania w lodówce, gdyż masa w niskiej temperaturze zastyga i osiąga odpowiednią konsystencję. Sernik ten można przygotować z twarogu trzykrotnie zmielonego, a także z gęstego twarogu
Smakołyki Berenikiogródku, mrożona kawa czy herbata a nawet zimne piwo do grilla choć na co dzień preferuję wino…;)! Jak ja mam dość zimna!!! Lato proszę przyjdź:)! Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie. Sernik jest bardzo delikatny, z kruchym spodem i bezową pianką
UgotujmyTo.plodmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają twaróg. Kompletując składniki, możecie pójść na całkowitą łatwiznę, kupując ser w wiaderku lub tak jak ja, zaopatrzyć się w kostki twarogu i zmielić go samemu. A kwestie rodzynek zostawiam już indywidualnie, bo nie każdy przepada za sernikiem z rodzynkami. Osobiście nie wyobrażam sobie samego sernika, musi być jakiś dodatek(...)pieczenia staram się wykorzystywać optymalną ilość jajek, tak aby starczyło mi na normalne spożycie np. śniadaniowej jajecznicy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jakiś czas temu pisałam artykuł jak upiec idealny sernik, dlatego teraz polecam go przeczytać, aby nie było niemiłych niespodzianek. Często dużo ludzi zaniedbuje szczegóły i wychodzą im kratery lub płynne masy. Zapraszam ⤍ JAK UPIEC IDEALNY SERNIK PIECZONY . Wartości
zdrowo i aktywnie