Trójmieście mamy szary weekend. Jest zimno i pada… więc, mam dla Was dziś coś specjalnego! Najlepszy sernik waniliowy bez spodu z brzoskwiniami. Jestem pewna, że skradnie Wasze serca tak samo jak mi i moim bliskim. Jego przygotowanie nie jest trudne, a w smaku jest idealnie słodki i rozpływa się w ustach. Ja podałam go z brzoskwiniami
Be Fit Be StrongUwielbiam ciasta na zimno a w upały takie możemy przygotować najszybciej. Tym razem lekki sernik na bazie śmietanki i serka homogenizowanego z dodatkiem różnych, kolorowych galaretek. Polecam! Przepis dodaję do błyskawicznych piątków . Długo mnie tutaj nie było, ale życie prywatne trochę zdominowało bloga. Wracam! Składniki : * 600g serka homogenizowanego naturalnego * 3 różne po 2 opakowania galaretek * 600ml śmietany
Magiczne Życie Martyprzepadam za deserami na zimno. No może poza kilkoma małymi wyjątkami. Nigdy nie byłam miłośniczka serników z galaretkami, z owocem wszelkim, jakoś tak mam. Jest jeden wyjątek. Torcik truskawkowy jaki robi ciocia Małżona. Przepis zapisałam i już kilka razy wypróbowywałam. Poddałam go też małej modyfikacji. We wtorek po upalnym, parnym i dusznym dniu postanowiłam wykorzystać resztę truskawek
Dzieje kuchennej WiewióryLubicie serniczki z owocami? Jeżeli tak, to świetnie się składa, bo dziś rewelacyjny serniczek bez pieczenia, z borówką amerykańską i galaretką. Jest tak prosty do przygotowania
Smaki Na Talerzuzużyłam, do niego 4 cytryny. Dodałam otartą skórkę, więc sernik jest naturalnie aromatyczny. Świeżo zaparzone espresso i porcja sernika made my day przy takiej niepogodzie. Kwiecień plecień wciąż przeplata… Po tygodniu słonecznej pogody znowu pada deszcz i jest zimno. W tygodniu posadziłam bratki, oberwałam suche gałązki, liście, wystawiłam stolik z krzesłami, czyli jednym słowem zaliczyłam porządki na moim
codojedzeniaczasu, prawda?). Wszyscy razem, a było nas czworo, raźno ruszyliśmy w kierunku wody. Zanurzyłam duży palec, wzdrygnęłam się i stanowczo cofnęłam. Mowy nie ma, żebym zanurzyła coś więcej! Woda zimna - ale czego się tu po Bałtyku spodziewać...? Po kolei jednak, moja Siostra, potem C., a wreszcie nawet Tomasz, ruszyli w fale (a trzeba zaznaczyć, że tego dnia były naprawdę imponujące(...)sernika (uwaga! U mnie poziomki jeszcze są, więc może i u Was się znajdą...?), a ciasto zawinęłam w bułeczki-ślimaczki. Jeszcze ciepłą blachę zapakowałam, i zabrałam ze sobą. Tak się złożyło jednak, że po drodze ich nawet nie tknęliśmy. Do domu rodzinnego wkroczyłam więc z blachą drożdżówek i sernikiem, czym bardzo zdenerwowałam moją Mamcię, która też na naszą cześć sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMagda Macie swój ulubiony sernik? Czy po prostu sernik to sernik, każdy dobry? Ja jestem lekko wybredna, nie lubię rodzynek, nie lubię tych takich zbyt puszystych i suchych w środku i w sumie nie bardzo lubię ich wersje na zimno, z żelatyną. Ale jeśli mam powiedzieć który jest NUMBER ONE, zawsze, wszędzie i o każdej porze
Smaczna StronaPołączenie kakao, banana i śliwki brzmi dziwnie? Otóż nie! To ciasto jest idealne na długie, jesienne wieczory! Zachęcam je upiec! Składniki: 2 jaja 50 ml białek
Truskawkowa FiestaLekki sernik śmietankowy w pastelowych kolorach. Puszysty, delikatny, nie za słodki, przygotowywany na zimno. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaCiasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też
Di gotujePogoda nas nie rozpieszcza, dlatego trzeba to nadrobić jakimś smakołykiem:) Proponuję szybką piankę serową na zimno na bazie serków homogenizowanych. Spód to chrupiące herbatniki oraz orzechy
Z miłości do słodkościOstatnio bardzo polubiłam tarty. Często goszczą na moim stole, więc postanowiłam poeksperymentować po raz kolejny. Tym razem ku zaskoczeniu upiekłam tartę kokosową z serkiem mascarpone i
Truskawkowa Fiestahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Oprócz łatwości w przygotowaniu deser charakteryzuje się walorami smakowymi, które
Di gotujeWracam i solidnie zabieram się do pracy. Na początek urodzinowy torcik dla czterolatki. Ponieważ upał dały nam "popalić", więc torcik tylko na zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam. SKŁADNIKI Na spód sernika : 4 paczki kruchych ciastek 50 g masła Masa I warstwa 1 kg sera mielonego 500 ml śmietanki 30% (kremówki
W kuchennym oknie Ewy