Deser robi się szybciutko i potem równie szybko znika z pucharków ale przecież o to chodzi aby smakowało zjadającym. Przygotujcie ricottę i owoc mango, taki dojrzały
Moje Małe CzarowanieZrobiłam je na sylwestrową kolację a co? taki miałam pomysł i zdecydowanie podobał się także Przemkowi. Pucharki są wyśmienitym deserem na karnawałowe przyjęcia z przyjaciółmi, znajomymi
Moje Małe CzarowanieBardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i
Di gotujeJakże aromatyczny deser mam do pokazania. Deser jest leciutki jak pianka i mega pyszny. Znika szybko, za szybko ale jest taki dobry, że nie sposób mu
Moje Małe CzarowanieUwielbiam takie serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450 g jogurt naturalny - 800 ml bita śmietana ( śnieżka ) - 1 opak galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody
Kuchnia Danusichociaż parę przepisów spodoba się Wam i wykorzystacie je u siebie w domach :) Pierwszy dzień - pierwszy przepis! Jak dla mnie, sernik ten jest idealną przekąską do szkoły, pracy, na wycieczkę. Smakuje pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Jest ciekawą alternatywą dla zestawu jogurt+twaróg, która delikatnie przewyższa kalorycznością pierwotny zestaw, ale na pewno miło Was zaskoczy
Be Fit Be Strongchałkę. Za każdym razem możemy stworzyć inny smak tego deseru, w zależności od użytego dżemu. Dla mnie ten pudding smakuje trochę jak sernik. Z jednej chałki otrzymujemy naprawdę sporą ilość deseru. Można go podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło...znakomity jest z lodami. Składniki: ok. 50 g masła duża chałka średni słoik dżemu (smak dowolny) 2 żółtka
upichcicSerniczek na zimno podany inaczej. Przecież nie musimy podawać sernika w tortownicy. Czym zdobiłam? Tym co miałam pod ręką. Mięta z balkonu, maliny z lodówki, 2 łyżki cukru i gorzkie kakao, prawda, że mało wymagające? A jakie pyszne! Dziecko zjadło 3 serniczki, mnie udało się zjeść jeden i wiecie co? Miałam ochotę na jeszcze..... Składniki na 4 szt: Spód
Blondynka GotujeSernik wyszedł nie za słodki jest wręcz orzeźwiający sprawiając wrażenie jak by był robiony na zimno ;) Robi się go bardzo szybko, więc jak mamy składniki to od razu możemy zabierać się do pracy :) Składniki na tortownicę 18 cm / 24 cm 580 g twarogu tłustego ( u mnie Mój Ulubiony(...)lodówki. 3. Następnego dnia przygotowujemy galaretkę dając o 100 ml mniej wody niż jest to na opakowaniu. Wykładamy mandarynki na wierzch i następnie lekko tężejąca galaretka zalewamy sernik wraz z owocami. Chowamy do lodówki do stężenia
Gotowanie...to proste !Ciasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie
Lekcje w kuchniSernik z delicjami – prosty do przygotowania, doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek wody 100 g mąki tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka utrzeć z cukrem ( ja robię mikserem ) jak powstanie fajna gładka masa dodaje wodę, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Piec(...)masła – wymieszać aż się rozpuści. Masę wstawić do zimnej wody i od czasu do czasu mieszając – wychłodzić – jak będzie zimna wylać na ciasto i schłodzić w lodówce 1 dzień. Autor przepisu: Mariola Przybylska Artykuł Sernik z delicjami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyzamrażalki i udekorować. Składniki: 1,5 białej czekolady (ok 130-150 g) kilo serka naturalnego w wiaderku lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) 2 łyżki oleju z dynii u mnie tłoczony na zimno z olejarni Niwki skórka z całej cytryny 2 czubate łyżki miodu garść wędzonych śliwek bez pestek – pokrojonych na kawałki świeży tymianek(...)sposób możemy przygotować twarożek warzywny . Spokojnie możemy przygotować go dzień wcześniej i potem tylko podać Składniki twarożku warzywnego pół kilo twarogu mielonego (pół opakowania twarogu na sernik) 100 g fety pół opakowania serka mascarpone ok. 125 g pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki świeżo
Ugotowane pozamiatanepozytywnego kopa? ;) potrzebuję tego. Praca i stres z nią związany wysysa ze mnie dobry humor. Przepis na ten sernik wymyśliłam w zeszłą środę, kiedy wracałam z dworca do domu. W końcu prosiliście o jakieś ciasto na zimno i jest ;) Składniki (tortownica o średnicy 19cm): Spód: pół szklanki płatków owsianych firmy Kupiec łyżeczka żelatyny 3/4 szklanki soku ananasowego bez dodatku(...)się rozpuści następnie dodajemy płatki owsiane i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając (około 5 minut), aż spęcznieją odstawiamy na bok, żeby wystygły, a kiedy masa będzie już zimna rozsmarowujemy ją na dnie tortownicy wyłożonej szczelnie folią spożywczą Masa serowa: ananasa kroimy w mniejsze kawałki żelatynę rozpuszczamy w gorącym soku z ananasa mieszamy ze sobą wszystkie składniki (żelatynę najlepiej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJak truskawki na straganach jeszcze są to zróbcie sobie taki pyszny serniczek. Idealny będzie do kawy czy herbaty zielonej. Pyszny deser na talerzu zagości w krótkim
Moje Małe Czarowaniewięcej cukru. Sposób podawania Kisiel najczęściej podaje się na zimno, jako deser lub dodatek do ciast i lodów. Może być również używany jako polewa do naleśników lub gofrów. Galaretka jest podawana na zimno, często w kształcie foremek lub kostek. Może być samodzielnym deserem lub dodatkiem do innych deserów, takich jak sernik czy panna cotta. Podsumowanie Podsumowując, główne różnice między(...)gładką konsystencję, podczas gdy galaretka ma charakterystyczną, drżącą konsystencję. Oba desery mają intensywny smak owocowy, choć kisiel ma bardziej naturalny smak, a galaretka jest słodsza. Kisiel jest podawany na zimno jako deser lub dodatek do innych potraw, podczas gdy galaretka jest podawana na zimno, często w kształcie foremek lub kostek. Teraz, gdy znasz różnicę między kisielem a galaretką, możesz cieszyć
Żyję by jeśćZaskoczeni nazwą? no to już tłumaczę. Byłam w piwnicy i na półce dojrzałam ostatni słoiczek konfitury z jarzębiny . A że ją uwielbiam więc zabrałam do domu
Moje Małe Czarowanie