Cześć! Na upały jak znalazł! Serniczek na zimno z ogromną ilością owoców. Bardzo prosty w wykonaniu a smaczny przy tym, że hej! Siniak - tak nazwałam moje ciasto a to przez niebieski kolor sernika. Zapraszam :) Składniki: Na spód: * 20 dkg poruszonych herbatników * 1/3 kostki masła rozpuszczonego Na masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru
Pieprzyć z Fantazjąmogłoby ich zabraknąć w tym przepisie? Natomiast kruchy spód jest absolutnie genialny i polecam go również do serników i innych bezglutenowych ciast. Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 40 gram blanszowanych migdałów 1 małe ziarno tonki (opcjonalnie) 1 łyżka oleju migdałowego tłoczonego na zimno (ewentualnie można zastąpić innym orzechowym) 1 łyżka wody różanej 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu
Quinoa Raz!Bardzo kremowy i pyszny serniczek na zimno z dużą ilością malin i białej czekolady. Idealny deser na upalny dzień. Spróbujcie koniecznie zrobić ten prosty przepis...Posmakuje
Swojskie jedzonkoCo prawda nie jestem na diecie wegańskiej, ani nie unikam też glutenu i wstyd się przyznać, ale uwielbiam niezdrowe słodycze - to zdrowymi, w wersji fit również
Di gotujePrzyjemne, delikatne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je w zaledwie kilka chwil, później wystarczy schłodzić i można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne
kuchniabellissima.wordpress.comłyżkach wody przegotowanej, to wszystko wlewamy do masy, jak galaretka jest zimna. Masę dzielimy na 2 części .Wylewamy 1 część do tortownicy i wkładamy do lodówki Przygotowujemy pomarańczową galaretkę i rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, jak galaretka zaczyna tężeć to wylewamy na sernik jak już stężał i dajemy znów do lodówki. Jak już galaretka stężała
Moje WyrobyDziś zapraszam na jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Czekoladowo-bananowy serniczek na zimno, bo o nim mowa, to ciasto podwójnie czekoladowe i podwójnie bananowe;) Spód bowiem stanowi mocno czekoladowe/kakaowe ciasto murzynkowe, na nim mamy czekoladową warstwę sorewą. Powyżej serowo-bananowa pianka, zaś na wierzchu plasterki bananów przykryte galaretką. Ciasto: 110 g masła 90 g drobnego cukru 2 łyżki kakao(...)miksujemy z 3 łyżeczkami cukru oraz musem bananowym. Dodajemy wystudzoną (płynną) galaretkę, mieszamy. Wylewamy na masę czekoladową i odkładamy do stężenia. Dwie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Na serniku układamy pokrojone w plasterki banany. Zalewamy tężejącą galaretką. Źródło
Smaki Na TalerzuPrzepis na to cudo znalazłam u Diany i zauroczyło mnie ale był mały problem, przynajmniej u mnie: nigdzie nie mogłam zakupić tych cudnych czekoladowego koloru herbatników
Moje Małe Czarowaniewolę taką z mlekiem i cukrem. Mlekiem najlepiej spienionym - mmm... Rozkosz . Bardzo lubię kawy na zimno, takie bardziej desery - z bitą śmietaną, syropami, lodami. I tutaj właśnie przechodzimy do sedna, czyli kawowych deserów właśnie. Nie potrafię się takim słodyczom oprzeć - kawowy sernik, beza, czy kawowy mus pochłonę bez wahania i wyrzutów sumienia. Po torcie został mi trzy żółtka
Pożeraczka, czyli raz adobrzebardzo smaczny i był idealnym deserem na upalny dzień bo zniknął migiem. Oczywiście jeśli mamy większy wybór składników do dyspozycji można sobie skomponować różne wersje smakowe i kolorystyczne wtedy sernik będzie bardziej cieszył oko. Opis przygotowania może wydaje się długi i skomplikowany bo rozpisałam wszystko na warstwy aby było dokładnie. Jednak zanim nam steżeje jedna warstwa można już zacząć(...)rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Galaretkę odstawić do wystudzenia. Następnie ser zmiksować z zimna galaretką. Masę wylać na warstę III. Całośc odstawić do lodówki na kilka godzin aby całośc dobrze steżała. Po kilku godzinach przełozyc na talerz odwracając miskę. Usunąć folię i można zajadać. Sernik ten można też przygotować w tortownicy tylko trzeba odwrócić kolejność warstw i zacząć
Monia miesza i gotujemojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie
moj przepis namojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis namojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie
moj przepis namojprzepisna.pl | Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Kto nie lubi pierniczków, no właśnie :). Jak się okazuje, można je jeść nie tylko w zimie na Boże Narodzenie, ale również w lecie. Serniczek na zimno na spodzie z pierniczków smakuje ciekawie i bardzo smakowicie, smak pierniczków nie jest dominujący, ale „stawia kropkę nad i”, oczywiście można użyć innych ciastek. Deser(...)wlewać żelatynę do masy, zmiksować. Masę jeżynową wylać na masę serową, posypać jeżynami. Wstawić do lodówki na kilka-kilkanaście godzin (u mnie cała noc). Kroić ostrym nożem. Smacznego! Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie Jeżynowy sernik na pierniczkowym spodzie
moj przepis na