sernik na kruchym - 2675 przepisów (strona:107/179)

Tartaletki z pastą łososiową 139

uznania. Nie posiadam foremek do tartaletek więc do upieczenia spodów wykorzystałam metalową formę do muffinek. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żółtka szczypta soli pasta łososiowa 200 g wędzonego łososia 300 g zmielonego sera ( jak na sernik ) 3-4 łyżki jogurtu naturalnego do dekoracji czarne oliwki koperek czarny sezam suszone pomidory z czosnkiem(...)całość zmiksować na gładką masę. Jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać więcej jogurtu. Jeśli potrzeba można dosolić do smaku ale łosoś jest wystarczająco słony. Gotową pastą wypełnić kruche tartaletki. Można to zrobić za pomocą szprycy lub małej łyżeczki. Dowolnie udekorować. Ja wykorzystałam czarne oliwki, czarny sezam, koperek oraz słodką paprykę i suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Monia miesza i gotuje
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 257

ciastami będzie on smakować. Dokonałam niewielkich modyfikacji. Po pierwsze spód kruchy zrobiłam według innego przepisu ( Siostra Anastazja podaje ciasto kruche z 5-ciu żółtek - a mi szkoda było znów tyle białek zostawiać, bo i tak mam w zamrażarce już 2 słoiki zamrożonych białek). A po drugie, nie dzieliłam ciasta kruchego na dwie części, tylko wyłożyłam całość na spód. Można więc(...)kruche:30 dag mąki1 kostka margaryny1 jajko3 łyżki śmietany3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa orzechowa:20 dag mielonych orzechów włoskich0,5 szklanki mleka2 łyżki cukru kryształu2 jajka0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki masła lub margarynySer:1 kg zmielonego sera1 kostka margaryny8 jajek1 budyń waniliowy bez cukru30 dag cukru kryształuolejek waniliowyDodatkowo:puszka brzoskwińSposób przygotowania:1. Robimy ciasto kruche

Kuchnia domowa Ani
Łaciaty sernik 102

tegoroczne święta wielkanocne upiekliśmy kilka serników, ale każdy z nich był zupełnie inny. Ten łaciaty dzięki dużej ilości kakao w cieście ma przyjemny czekoladowy smak. Do tego wystające kakaowe wyspy są kruche i chrupkie, co dopełnia serową, wilgotną masę. Składniki Kakaowe ciasto: 300 g mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka(...)wymieszać. Wykonanie Ciasto wyjąć z lodówki, 2 / 3 rozłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wlać masę serową, urywać kawałki pozostałego ciasta i wkładać je w masę. Niemiecki sernik wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 60-65 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Łaciaty sernik pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
NAJLEPSZA SZARLOTKA TATRZAŃSKA – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” + KONKURS! 103

tydzień razem będziemy Wam każdy tydzień osładzać! Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczny SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY , a dziś zapraszam na smaki jesieni – na stole zagości SZARLOTKA! Tak, tak, to właśnie pyszna SZARLOTKA TATRZAŃSKA jest kolejnym przepisem, który Was w sobie rozkocha – gwarantuję! Delikatny, pół kruchy spód pokryty warstwą ( porządną warstwą ) cieniutko pokrojonych jabłek i chrupiącą kruszonką

Ostra na Słodko
Kruche rogaliki 116

Lubicie kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem? Pewnie tak, przecież każdy je lubi! Kruche rogaliki często przygotowywane są z typowego kruchego ciasta. Oczywiście bywają rogaliki z ciasta drożdżowego , ale dziś chciałam zaproponować Wam je w innej odsłonie. Będzie to ciasto, które bardzo polubiłam i które nadaje się do różnego rodzaju dań i deserów. Jest to kruche ciasto twarogowe . Może mieliście już(...)wałkowało! Twaróg, którego użyłam do ciasta, to twaróg trzykrotnie mielony taki, jak na sernik . Ciasto po w yrobieniu   jest odrobinkę klejące , ale nie dosypujcie, więcej mąki niż jest to w przepisie, ponieważ będzie twarde. Zapewniam, że ciasto po schłodzeniu będzie idealne do wałkowania. Kruche rogaliki potrzebują jeszcze trochę pysznego nadzienia . Dziś zaproponuję Wam nadzienie z dżemu z pigwy

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik truflowy 189

Składniki: Kruchy spód: 2 szkl. mąki 1 łyżka kakao 3/4 kostki masła 3 łyżki cukru trzcinowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 80 g czekolady truflowej 2 łyżki śmietanki 30% 1/2 kostki masła 4 jajka 4 łyżki cukru Polewa: 20 g czekolady truflowej 3-4 łyżki śmietanki 30% Sposób przygotowania: Kruchy spód: mąkę(...)ostrożnie, aby składniki się połączyły, a masa nie napowietrzyła. Masę wykładamy na podpieczony kruchy spód, wyrównujemy wierzch, przykrywamy blaszkę folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka) i wstawiamy do piekarnika. Uwaga: piekarnik powinien być jeszcze ciepły po zapiekaniu spodu, ale na nowo włączamy dopiero po wstawianiu sernika ustawiając na 180 stopni. Po 20 minutach temperaturę zmniejszamy do 160-165 stopni

Kolorowy Przepisownik
Sernik z domowym mlekiem skondensowanym (nigdy nie opada!) 146

kremowa, ale warta konsystencja wprost rozpływa się w ustach! Dlatego jeśli lubicie pyszne, delikatne serniki - ten z pewnością przypadnie Wam do gustu. A jeżeli macie problemy z opadającymi wypiekami - tu nie ma takiej opcji! Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Spód: 300g kruchych ciasteczek/herbatników 120g masła /margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód.  Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien

Di gotuje
sernik cytrynowy na kruchym spodzie... 176

budyń śmietankowy 1 sztuka CIASTO KRUCHE: jajka 1 sztuka, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1/2 szklanki, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia - szczypta ze składników na ciasto kruche w robocie wyrobić ciasto /palma miękka/ na, dno tortownicy 24 cm wysmarować masłem i wylepić ciastem lekko je przyklepać do blaszki całe jajka w misie robota ubić z cukrem(...)wycisnąć sok, dodać do sera i wymieszać z 1 minutę ser wylać na ciasto i piec w 200C około 50 minut, zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik jest aromatycznie cytrynowy, delikatny.................SMACZNEGOO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem 121

mojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na spód: 100 gr orzechów 50 gr masła 50 gr kruchych ciasteczek Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystko składniki zmielić, ale tak aby były widoczne kawałki orzechów, wyłożyć spód tortownicy, wyłożonej(...)koniec stopniowo dodawać cukier puder, łyżka po łyżce cały czas ubijając. Ubić na sztywną pianę, tak że można ją nożem kroić. Przełożyć do rękawa, wycisnąć wzorki na gorącym serniku. Piec 15 min z termoobiegiem w 150 st. Sernik wyjąć z piekarnika, wystudzić na blacie, schować do lodówki na kilka godzin, obkroić nożem boki sernika od formy, zdjąć formę. Podawać

moj przepis na
Sernik Lusette 203

Pyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami Lusette . Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam! Składniki na spód: 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych 100 g masła Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach(...)kremówki 50 g białej czekolady Gorzką czekoladę połamać na mniejsze kawałki, kremówkę podgrzać, dodać czekoladę, wymieszać. Wystudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewę z gorzkiej czekolady wylać na sernik, na niej rozsmarować białą czekoladę, Patyczkiem zrobić wzorki. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Seromakowiec 167

wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez makowca i sernika. Czasami łączę oba te ciasta w jedno. Jedno jest pewne: ciasto jest tak pyszne, że na jednym kawałku się nie skończy ;) Ciasto kruche: 150g mąki pszennej 60g masła 40 g cukru pudru 1 żółtko łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mak: 250 g suchego mielonego maku 1,5 szkl

Smakołyki Asi
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą 436

bardzo lubię bo są doskonałe do podjadania a także do letnich wypieków. Dziś ciasto o kruchym spodzie i bardzo słodką bezą,której słodycz przełamana jest kwaskowatymi porzeczkami.  Dla mnie pycha:) Polecam również inne moje pyszności z czerwonymi porzeczkami:  sernik na zimno   drożdżówka     bułeczki  ciasto:  250 g mąki tortowej 50 g cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche babeczki z pastą chrzanową 162

innych past, polecam m.in.  brokułowo-serową , z czerwonej fasoli z tuńczykiem , jajeczną , serową z awokado . składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żołtka szczypta soli pasta chrzanowa ok 350 g zmielonego sera ( jak na sernik ) 1-2 łyżki tartego chrzanu 3 łyżki musztardy francuskiej, u mnie Octim sól,pieprz do smaku

Monia miesza i gotuje
Serowo-makowa tarta 202

musi w domu pachnieć makowcem,ja swój już upiekłam a,że mój mąż uwielbia makowiec a ja sernik to połączyłam te dwa smaki ze sobą i wyszła pyszna tarta serowo-makowa z bakaliami ,jabłuszkiem i lukrem Składniki: na ciasto kruche: 260g mąki pszennej 150g masła lub margaryny 35g cukru   2 żółtko ok 2 łyżek wody na masę makową

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania