sernik gotowany najlepszy - 432 przepisów (strona:22/29)

Mazurek kajmakowy najlepszy! 165

się oprzeć. To ciasto wielkanocne, dość słodkie które jednak znika ze stołu najszybciej. Aby tę słodycz przełamać można go zrobić np. z konfiturą pomarańczową. Oprócz jajek faszerowanych oraz sernika i paschy zawsze ląduje na moim świątecznym stole. Mazurek kajmakowy – czego potrzebujemy do jego zrobienia? -4 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru -300g masła -3 żółtka -cukier waniliowy(...)temp 180′ C na złoty kolor przez około 15 minut. Masa kajmakowa: Mleko skondensowane przekładamy do rondla (najlepiej takiego z grubym dnem). Dodajemy do tego 3 łyżki masła. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut, mieszając dość często by gęstniejąca masa się nie przypaliła. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę kakao. Zamiast robić masę kajmakową możecie użyć też gotowej

Arbuziaki
Puszysty sernik 282

Czas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1,15 h Wielkość blaszki : 30cm x 25cm   Sernik sernikowi nie równy! Ten okazał

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno 179

Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak

SzczyptaSmaQ
Truflowe batoniki Daim 175

Batoniki: 135 g cukru 50 g masła 25 g miodu płynnego- ja użyłam lipowego szczypta soli 60-70 g płatków migdałowych-pokruszonych Polewa truflowa: 200 g mlecznej czekolady- jak najlepszej jakości- dobra czekolada da lepszy smak końcowy 50 ml śmietany kremówki 50 ml serka mascarpone 4 łyżeczki masła Potrzebne również będą: papier do pieczenia, bądź folia aluminiowa brytfanna bądź duża(...)małym ogniu w garnuszku do momentu wrzenia. 3. Kiedy Masa zacznie wrzeć  mieszać od czasu do czasu najlepiej użyć ubijaczki by nic nie przywarło do dna garnuszka, Gotować tak około 3-5 minut. 4. Po tym czasie gdy masa zbrązowieje i nabierze karmelowego odcieniu dodać pokruszone migdały oraz sól, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając

KreatywnePiny
SEKRET UDANEGO SERNIKA 167

jego brakiem. Sernik podawany jest na zimno jak i na ciepło. Przygotowanie idealnego sernika wymaga nakładu pracy. W związku z tym przygotowałam mini poradnik jak uzyskać idealny sernik, dzięki temu twoje ciasto zachęci domowników i świątecznych gości, a ty zyskasz miano specjalistki od serowych wypieków  Rodzaje serników: Istnieje kilka podstawowych rodzajów serników, różnią się one przede wszystkim(...)sernika. Sernik pieczony w tortownicy w kąpieli wodnej należy zabezpieczyć z zewnątrz przed przeciekaniem za pomocą foli aluminiowej.   Aby ochronić wierzch sernika przed nadmiernym przypieczeniem można w trakcie pieczenia sernik przykryć folią aluminiową w ten sposób, aby folia nie dotykała masy serowej, powinna opierać się na formie. Dzięki temu trikowi sernik nasz pozostanie biały. Sernik

Ciastka - domowe słodkości
Karmelizowany rabarbar 231

Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej warzywem, a także jak prosto jest przygotować karmelizowany rabarbar. Będzie on pysznym dodatkiem do różnego rodzaju ciast, deserów czy też lodów. Zapraszam 😘. Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie(...)warzywem, które pochodzi z rejonów Azji.   W Europie pojawił się w XVI w. dzięki Marco Polo, ale jako warzywo w Polsce znany jest dopiero od XVIII wieku. Do gotowania używamy  części liści, które nazywamy ogonkami liściowymi. Mają kwaskowaty, cierpki smak i są koloru różowego, czerwonego lub zielonego. Im rabarbar jest  bardziej czerwony, tym ma słodszy smak

Kulinarne przygody Gatity
Sernik prawie Wiedeński 183

Wiele osób publikuje sernik pod nazwą "Sernik Wiedeński" i tym samym okłamuje wielu czytelników.Dlaczego?Otóż historia sernika wiedeńskiego sięga bardzo starej tradycji państw niemieckojęzycznych. Sernik o tej nazwie musi zawierać rodzynki i może, ale nie musi zawierać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Prawdziwy sernik wiedeński nie zawiera również spodu gdyż zakłada się, aby sam smak masy serowej(...)obecnie przecież podstawą nowoczesnego gotowania i pieczenia.Moja modyfikacja jest w zasadzie pewnym uproszczeniem. Sernik, który piekę nie zawiera rodzynek, ani pomarańczowej skórki, gdyż mój brat by go nawet nie spróbował. Wiadomo, nie każdy jest fanem bakalii ;-).Jednak zawiera kruchutki spód. Jest on dość wysoki, ponieważ tak lubię i koniec ;-).Dlatego właśnie PRAWIE wiedeński.Sernik prawie Wiedeński - PrzepisKruchy

Eat Shrimps
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 97

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem

moj przepis na
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 311

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem

moj przepis na
Mini serniczki z masłem orzechowym na piernikowo- orzechowym spodzie z polewą z masła orzechowego 149

potrawach przeżywać Święta. By umilić Wam ten czas mam dla Was przepis na najlepszy serniczek świąteczny jaki do tej pory udało mi się przygotować. Pyszna masa serowa z masłem orzechowym o aromacie skórki pomarańczowej na spodzie z karmelizowanych orzechów włoskich i zmiksowanych pierniczków czekoladowych. Całość uwieńczona najlepszą polewą z masła orzechowego, karmelizowanymi migdałami oraz orzechami włoskimi i pyszną posypką karmelową(...)pomarańczy, cukrem pudrem, masłem orzechowym oraz przyprawą do sernika na jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i studzę sernik najpierw do temperatury pokojowej a następnie

Mango Papaja
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 168

pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w  pychotce i  wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność(...)niestety mało przypominał oryginał, poprosiłam więc Anyę o jej przepis. Zamierzam więc niedługo zrobić sobie drugie. Moim snikersem poczęstowałam znajomego i powiedział, że to najlepsze ciasto, jakie jadł do tej pory. Dostał spory kawałek dla całej rodziny, ale z nikim się nie podzielił, nawet nie przyznał się i zjadł po drodze

To co kocham
Jagielniczek jogurtowy z ananasem 165

Znowu kombinuję jaką słodkość mogłabym zjeść, musi być zdrowo, smacznie i bez cukru Takie desery jak ten to ja mogę w sumie jeść codziennie! Delikatny, zdrowy

Mój pomysł na
Pierogi z kapustą i grzybami 451

Wigilia pewnie mogłaby się obyć bez karpia, czy śledzia, bez makowca, czy sernika, o tyle bez pierogów - nie. Kiedyś nawet padł postulat, żeby na Wigilię mama zrobiła same pierogi ;) Oczywiście - ile domów i rodzin, tyle przepisów na pierogi. Gdyby ktoś Was zapytał - kto robi najlepsze pierogi wigilijne na świecie, pewnie większość odpowiedziałaby, że mama albo babcia. U nas też(...)kiszonej 400 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz 1 łyżka mąki pszennej 1 laurowy liść Przygotowanie: 1. Grzyby moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy ok 20 minut w wodzie, w której się moczyły i odcedzamy. Można dodać nieco wywaru z grzybów do gotującej się kapusty - farsz będzie jeszcze bardziej grzybowy. Resztę wywaru można użyć

Kulinarne Inspiracje
Melba z truskawkami 535

Melba z truskawkami to moje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z własnego sera. Nie przypomina typowych serników – jest delikatna, puszysta i smakuje jak ciepłe lody. Każdego zaskakuje swoim smakiem. U mnie w rodzinie zawsze była w wersji czarno-białej z truskawkami i taką prezentuję tutaj(...)opakowanie herbatników 1 galaretka o smaku truskawkowym truskawki lub inne owoce Mleko zagotowujemy. W tym samym czasie jajka ubijamy krótko ze śmietaną, aż dokładnie się połączą. Wlewamy masę na gotujące się mleko. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu, aż masa się znowu zagotuje, w tym czasie nie mieszamy, powinno to trwać co najmniej 15 minut, gdyby zagotowało się szybciej zmniejszamy płomień

Poezja smaku
Sernik z musem z brzoskwiń 330

Sernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania