sernik gotowany najlepszy - 432 przepisów (strona:22/29)

Ciasto z kasztanami. Miodowe 135

próbowaliście, koniecznie kiedyś kupcie i upieczcie je w piekarniku. Mmm... Czysta rozkosz.Tym razem jednak oparłam się chęci zjedzenia wszystkich zaraz po upieczeniu, i przygotowałam ciasto. Miodowe, a więc najlepsze po dwóch - trzech dniach, kiedy nieco zmięknie. Niesamowicie chrupiące od kasztanów i orzechów, z nieco specyficzną w smaku posypką, bo z solą i koprem włoskim. Muszę przyznać, że na początku(...)włoskiego150 g upieczonych, obranych kasztanówdodatkowo:50 g upieczonych, obranych kasztanów20 g orzechów piniowych1 łyżeczka soliMasło, miód i cukier podgrzewać w garnku na średniej mocy palnika. Gdy cukier się roztopi, gotować kilka minut, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić.Jajka ubić, dodać do masy maślanej, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.Mąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem. Zrobić po środku wgłębienie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mazurek kajmakowy najlepszy! 157

się oprzeć. To ciasto wielkanocne, dość słodkie które jednak znika ze stołu najszybciej. Aby tę słodycz przełamać można go zrobić np. z konfiturą pomarańczową. Oprócz jajek faszerowanych oraz sernika i paschy zawsze ląduje na moim świątecznym stole. Mazurek kajmakowy – czego potrzebujemy do jego zrobienia? -4 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru -300g masła -3 żółtka -cukier waniliowy(...)temp 180′ C na złoty kolor przez około 15 minut. Masa kajmakowa: Mleko skondensowane przekładamy do rondla (najlepiej takiego z grubym dnem). Dodajemy do tego 3 łyżki masła. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut, mieszając dość często by gęstniejąca masa się nie przypaliła. Pod koniec dodajemy 1 łyżkę kakao. Zamiast robić masę kajmakową możecie użyć też gotowej

Arbuziaki
Puszysty sernik 269

Czas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1,15 h Wielkość blaszki : 30cm x 25cm   Sernik sernikowi nie równy! Ten okazał

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Serniczki fit z chia i młodym jęczmieniem na zimno 169

Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak

SzczyptaSmaQ
Truflowe batoniki Daim 160

Batoniki: 135 g cukru 50 g masła 25 g miodu płynnego- ja użyłam lipowego szczypta soli 60-70 g płatków migdałowych-pokruszonych Polewa truflowa: 200 g mlecznej czekolady- jak najlepszej jakości- dobra czekolada da lepszy smak końcowy 50 ml śmietany kremówki 50 ml serka mascarpone 4 łyżeczki masła Potrzebne również będą: papier do pieczenia, bądź folia aluminiowa brytfanna bądź duża(...)małym ogniu w garnuszku do momentu wrzenia. 3. Kiedy Masa zacznie wrzeć  mieszać od czasu do czasu najlepiej użyć ubijaczki by nic nie przywarło do dna garnuszka, Gotować tak około 3-5 minut. 4. Po tym czasie gdy masa zbrązowieje i nabierze karmelowego odcieniu dodać pokruszone migdały oraz sól, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając

KreatywnePiny
SEKRET UDANEGO SERNIKA 155

jego brakiem. Sernik podawany jest na zimno jak i na ciepło. Przygotowanie idealnego sernika wymaga nakładu pracy. W związku z tym przygotowałam mini poradnik jak uzyskać idealny sernik, dzięki temu twoje ciasto zachęci domowników i świątecznych gości, a ty zyskasz miano specjalistki od serowych wypieków  Rodzaje serników: Istnieje kilka podstawowych rodzajów serników, różnią się one przede wszystkim(...)sernika. Sernik pieczony w tortownicy w kąpieli wodnej należy zabezpieczyć z zewnątrz przed przeciekaniem za pomocą foli aluminiowej.   Aby ochronić wierzch sernika przed nadmiernym przypieczeniem można w trakcie pieczenia sernik przykryć folią aluminiową w ten sposób, aby folia nie dotykała masy serowej, powinna opierać się na formie. Dzięki temu trikowi sernik nasz pozostanie biały. Sernik

Ciastka - domowe słodkości
Karmelizowany rabarbar 211

Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej warzywem, a także jak prosto jest przygotować karmelizowany rabarbar. Będzie on pysznym dodatkiem do różnego rodzaju ciast, deserów czy też lodów. Zapraszam 😘. Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie(...)warzywem, które pochodzi z rejonów Azji.   W Europie pojawił się w XVI w. dzięki Marco Polo, ale jako warzywo w Polsce znany jest dopiero od XVIII wieku. Do gotowania używamy  części liści, które nazywamy ogonkami liściowymi. Mają kwaskowaty, cierpki smak i są koloru różowego, czerwonego lub zielonego. Im rabarbar jest  bardziej czerwony, tym ma słodszy smak

Kulinarne przygody Gatity
Sernik prawie Wiedeński 174

Wiele osób publikuje sernik pod nazwą "Sernik Wiedeński" i tym samym okłamuje wielu czytelników.Dlaczego?Otóż historia sernika wiedeńskiego sięga bardzo starej tradycji państw niemieckojęzycznych. Sernik o tej nazwie musi zawierać rodzynki i może, ale nie musi zawierać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Prawdziwy sernik wiedeński nie zawiera również spodu gdyż zakłada się, aby sam smak masy serowej(...)obecnie przecież podstawą nowoczesnego gotowania i pieczenia.Moja modyfikacja jest w zasadzie pewnym uproszczeniem. Sernik, który piekę nie zawiera rodzynek, ani pomarańczowej skórki, gdyż mój brat by go nawet nie spróbował. Wiadomo, nie każdy jest fanem bakalii ;-).Jednak zawiera kruchutki spód. Jest on dość wysoki, ponieważ tak lubię i koniec ;-).Dlatego właśnie PRAWIE wiedeński.Sernik prawie Wiedeński - PrzepisKruchy

Eat Shrimps
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 88

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem

moj przepis na
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 303

mojprzepisna.pl | Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem

moj przepis na
Mini serniczki z masłem orzechowym na piernikowo- orzechowym spodzie z polewą z masła orzechowego 139

potrawach przeżywać Święta. By umilić Wam ten czas mam dla Was przepis na najlepszy serniczek świąteczny jaki do tej pory udało mi się przygotować. Pyszna masa serowa z masłem orzechowym o aromacie skórki pomarańczowej na spodzie z karmelizowanych orzechów włoskich i zmiksowanych pierniczków czekoladowych. Całość uwieńczona najlepszą polewą z masła orzechowego, karmelizowanymi migdałami oraz orzechami włoskimi i pyszną posypką karmelową(...)pomarańczy, cukrem pudrem, masłem orzechowym oraz przyprawą do sernika na jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i studzę sernik najpierw do temperatury pokojowej a następnie

Mango Papaja
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 155

pamietam specjalistką od Snikersa w naszej rodzinie była siostra Anya, a drugim jej ciastem popisowym był sernik z brzoskwiniami. Druga siostra Ula specjalizowała się w  pychotce i  wuzetce, brat Adam w serniku i szarlotce na kruchym cieście, a mama w makowcu z masą kawową. Moja specjalność(...)niestety mało przypominał oryginał, poprosiłam więc Anyę o jej przepis. Zamierzam więc niedługo zrobić sobie drugie. Moim snikersem poczęstowałam znajomego i powiedział, że to najlepsze ciasto, jakie jadł do tej pory. Dostał spory kawałek dla całej rodziny, ale z nikim się nie podzielił, nawet nie przyznał się i zjadł po drodze

To co kocham
Jagielniczek jogurtowy z ananasem 151

Znowu kombinuję jaką słodkość mogłabym zjeść, musi być zdrowo, smacznie i bez cukru Takie desery jak ten to ja mogę w sumie jeść codziennie! Delikatny, zdrowy

Mój pomysł na
Pierogi z kapustą i grzybami 445

Wigilia pewnie mogłaby się obyć bez karpia, czy śledzia, bez makowca, czy sernika, o tyle bez pierogów - nie. Kiedyś nawet padł postulat, żeby na Wigilię mama zrobiła same pierogi ;) Oczywiście - ile domów i rodzin, tyle przepisów na pierogi. Gdyby ktoś Was zapytał - kto robi najlepsze pierogi wigilijne na świecie, pewnie większość odpowiedziałaby, że mama albo babcia. U nas też(...)kiszonej 400 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz 1 łyżka mąki pszennej 1 laurowy liść Przygotowanie: 1. Grzyby moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy ok 20 minut w wodzie, w której się moczyły i odcedzamy. Można dodać nieco wywaru z grzybów do gotującej się kapusty - farsz będzie jeszcze bardziej grzybowy. Resztę wywaru można użyć

Kulinarne Inspiracje
Melba z truskawkami 523

Melba z truskawkami to moje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z własnego sera. Nie przypomina typowych serników – jest delikatna, puszysta i smakuje jak ciepłe lody. Każdego zaskakuje swoim smakiem. U mnie w rodzinie zawsze była w wersji czarno-białej z truskawkami i taką prezentuję tutaj(...)opakowanie herbatników 1 galaretka o smaku truskawkowym truskawki lub inne owoce Mleko zagotowujemy. W tym samym czasie jajka ubijamy krótko ze śmietaną, aż dokładnie się połączą. Wlewamy masę na gotujące się mleko. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu, aż masa się znowu zagotuje, w tym czasie nie mieszamy, powinno to trwać co najmniej 15 minut, gdyby zagotowało się szybciej zmniejszamy płomień

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania