sernik gotowany najlepszy - 432 przepisów (strona:24/29)

Kokosianka - najlepsza owsianka kokosowa 129

Jeszcze jakieś 4-5 lat temu mój organizm na 30 procent składał się z owsianki. Jadłem ją bardzo często - każdy ranek, a czasami też w obiad

Kuchnia Łukasza
Domowe batoniki Daim 187

zdrowia <3 Ja będę chyba chodzić póki słoneczko nie zajdzie :P Ściskam, miłego łasuchowania Kochani! Składniki: (na około 8- 10 sztuk) 200-300 g mlecznej czekolady- jak najlepszej jakości- dobra czekolada da lepszy smak końcowy 135 g cukru 50 g masła 25 g miodu płynnego- ja użyłam lipowego szczypta soli 60-70 g płatków migdałowych-pokruszonych Potrzebne również będą(...)małym ogniu w garnuszku do momentu wrzenia. 3. Kiedy Masa zacznie wrzeć  mieszać od czasu do czasu najlepiej użyć ubijaczki by nic nie przywarło do dna garnuszka, Gotować tak około 3-5 minut. 4. Po tym czasie gdy masa zbrązowieje i nabierze karmelowego odcieniu dodać pokruszone migdały oraz sól, podgrzewać na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty ciągle mieszając

KreatywnePiny
Kanapki z awokado i łososiem 229

Kanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"SERNIKO" - MAKOWIEC Z MUSEM JABŁKOWYM I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY, BEZ RAFINOWANEGO CUKRU) 195

Masz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że jest on bezglutenowy, bez rafinowanego cukru i, oczywiście, pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, to musi on skraść Twoje serce i zachwycić kubki smakowe.  Przy okazji tego przepisu warto zatrzymać się na moment przy(...)poznać jego odżywcze właściwości. Jest on bowiem najlepszym źródłem wapnia ! Ziarno to zawiera ponad 1200 mg tego pierwiastka w 100 g produktu . Przed użyciem mak należy zmielić, aby zwiększyć przyswajalność wapnia.  Jeśli pragniesz mieć zdrowe zęby, kości, a także sprawny układ nerwowy i krwionośny, wprowadź mak do swojego jadłospisu. Do jego spożywania może zachęcić również fakt, że jego

Jeść, by żyć w zdrowiu
“Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja 137

gromadzą się nasi bliscy.   Co roku robię listę najlepszych książek, jakie przeczytałam ( tu moja lista z 2016 ). Wiem już, co na pewno znajdzie się na liście z 2017. Czytając książki kulinarne zaznaczam sobie przepisy, które chciałabym przetestować. W tej książce łatwiej by było zaznaczyć te, których nie będę gotować. Nawet jeśli sporo jest przepisów na trudniejsze wypieki, których raczej(...)chłodnik, kalafiorową zupę z krewetkami, sałatkę z ziemniaków i kalafiora, ziemniaczane hasselbacki, pęczotto z burakami i malinami czy sałatkę z kiełków gryczanych A na deser? Brzoskwinie pieczone z granolą, sernik lawendowy, jaśminowe tiramisu z matchą czy nawet wytrawne muffinki z hummusem. Opowiadania drewnianego stołu Autorka: Monika Walecka Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Ilość stron: 288   Artykuł “Opowiadania drewnianego

Ugotowane pozamiatane
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 170

chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak, sałata, pomidor bez skórki. Owoce - jabłko, banan, brzoskwinia. Tłuszcze - tylko roślinne w umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, z pestek winogron, sojowy, oliwa(...)muszę stwierdzić, że ryba ta nie wymaga żadnych specjalnych zabiegów, aby smakowała wyśmienicie, wystarczy sól, pieprz i odrobina soku z cytryny, aby wydobyć jej pyszny smak. Gotowanie na parze jest jedną z najlepszych metod zachowania w przyrządzanych produktach ich walorów smakowych i odżywczych, dotyczy to także ryb. Ryba przygotowana w ten sposób jest delikatna, soczysta i przede wszystkim zdrowa

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka z cukinii i sera białego 114

Lato w pełni, dobrodziejstwo warzyw i owoców - trzeba korzystać. W lipcu zwykle mam nadmiar cukinii z domowego ogródka, więc szukam ciągle nowych pomysłów na jej wykorzystanie

Smaczny zeszyt
Mocno czekoladowa babka z serem 85

W tym roku święta Wielkanocy będą inne niż zawsze, ale nie zmienia to faktu, że muszą być pyszne. Bez babki pewnie się nie obejdzie. Dzisiaj przepis

Kuchnia Łukasza
Czy świąteczne potrawy muszą być niezdrowe? 167

jasną mąką. Dzięki temu osiągniemy kompromis - pierogi nie będą zbyt ciężkostrawne, ale i nie będą bezwartościowe. Pierogów najlepiej nie odsmażać - zamiast tego wystarczy je odgrzać w piekarniku. Pięć gotowanych pierogów to ok. 340 kcal. Barszcz Jest źródłem antyoksydantów, żelaza, prawie w ogóle nie zawiera tłuszczu. Najlepiej robić go na naturalnym zakwasie, bez uszek, cukru czy śmietany. Jeżeli nie przepadasz(...)jeśli napiszę że nie należy z nimi przesadzać. Wiele jednak zależy od rodzaju ciasta, od ilości użytego masła, oleju, od cukru czy od innych dodanych składników.   Najlepszy wybór to chudy sernik na cienkim spodzie lub tzw. makowiec japoński, czyli ciasto bez mąki, z jabłek, maku, otrębów i orzechów. Pierniki Wg tradycji podstawowe składniki to mąka razowa i miód

Powiedz dietom nie
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 211

Ostatnio chodzi za mną kwaśne. Mogłabym jeść cytryny prawie w całości. Nie wiem, czy to zasługa lata i temperatur za oknem, czy jest tego jakiś inny

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik podwójnie owocowy z frużeliną malinową i jagodowym spodem 164

Najlepszy sernik jaki dotychczas upiekłam. Powstał bardzo spontanicznie, bo najpierw kupiłam w Kauflandzie twaróg w promocji, więc postanowiłam upiec "jakiś" sernik. Później kupiłam w Lidlu mrożone maliny w promocji, więc powstał zamysł, że będzie sernik z malinami. Zaś w trakcie przygotowywania kruchego spodu postanowiłam dodać jagody, które miałam kupione już w sezonie :-) Sernik wygląda rewelacyjnie(...)minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale go nie otwierać. Zostawić sernik na kolejne 10-15 minut, po czym uchylić drzwiczki piekarnika. Sernik zostawić na kolejne 30 minut i dopiero po tym czasie pozwolić mu się schładzać w temperaturze pokojowej. Zapobiegnie to jego opadaniu, bo serniki nie lubią nagłych zmian temperatury. Frużelina malinowa: Świeże lub odmrożone maliny

Passions hobbies life
Dodatki do lodów – z czym łączyć letnie desery? 142

Dodatki do lodów – z czym łączyć letnie desery? Lody, lody dla ochłody… któż ich nie lubi? Zwłaszcza gdy lato w pełni są one doskonałym deserem, który

Słodkie okruszki
Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 217

Pyszne i świąteczne ciasto z lekko przyrumienioną skórką i niespodzianką w serze- z piernikami! Ciasta tego typu najlepsze są z reguły dzień po. Składniki na masę serową 1 kg twarogu pełnotłustego (mielimy go 3 razy w maszynce do mięsa) 4 duże jaja (oddzielamy żółtko od białka) 120 g cukru pudru skórka otarta z dużej cytryny 4 krople aromatu waniliowego(...)cukru trzcinowego 2 łyżki  naturalnego miodu spadziowego 2 łyżki nierafinowanego  oleju kokosowego 2 szklani mleka Opłucz mak, zalej mlekiem,zagotuj. Gdy mak zacznie pyrkać, zmniejsz gaz i gotuj wolno przez 20 minut.Następnie wyłóż na sitko i odstaw ,aby obciekł.Można zostawić na noc. Nazajutrz mak zmielić trzy razy w maszynce do mięsa. Wszystkie bakalie posiekać i wsypać

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z czekoladą i bananami 93

Sernik z czekoladą i bananami? O tak, a jest to jeden z najlepszych serników, jakie jedliśmy. Spód przygotowałam z pokruszonych ciastek z dodatkiem masła i kakaa, który po upieczeniu i schłodzeniu robi się super chrupiący . Masa serowa to minimum składników, oczywiście najważniejszy jest twaróg trzykrotnie mielony to bardzo istotne ! Tylko dobry gładki twaróg pozwoli uzyskać sernik aksamitnie gładki(...)wspaniałą konsystencję i smak. Sernik będzie idealny na święta to pewne, ale warto wypróbować go wcześniej. Przygotowując sernik, musicie pamiętać o tym, aby składniki były w temperaturze pokojowej ! To jest bardzo ważne, drugą ważną sprawą jest mieszanie masy sernikowej, należy zrobić krótko i na średnich obrotach. Zbyt mocne napowietrzenie masy spowoduje, że sernik podczas pieczenia bardzo urośnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 151

Beata Śniechowska, zwyciężczyni 2. edycji programu Master Chef, postanawia otworzyć swoją restaurację, nie kryłem swojej ekscytacji. Chociaż pewnie tak, jak większość z nas, zadawałem sobie pytanie, czy tytuł najlepszego kucharza w Polsce, który tak naprawdę został głównie wykreowany przez telewizję, idzie w parze z umiejętnościami. Jednak w przypadku Beaty to pytanie jest kompletnie bezzasadne, bo jej ogromna pasja, zaangażowanie, umiejętności(...)życiu. Jeżeli oglądaliście program Master Chef, to z pewnością pamiętacie, że Beata Śniechowska postawiła w nim wszystko na jedną kartę i to zdecydowanie się opłaciło, ponieważ pokazała, że gotowanie nie było tylko chwilową zachcianką, a sposobem na życie i realizację własnych marzeń. Przez całą edycję mocno jej kibicowałem (w końcu to samo miasto i uczelnia zobowiązują!) i podziwiałem

Food Square