Święta wielkanocne nie mogą się obejść bez sernika. Taka już nasza piękna kulinarna tradycja. Na stole pojawiają się różnego rodzaju serniki, i te pieczone i te na zimno, no i oczywiście pascha. Dziś mam dla Was przepis na delikatny i mega kremowy sernik na zimno z jeżynami. Powiem Wam, że wyszedł obłędny . Zrobiłam go ma spodzie(...)polecam zrobić go dzień wcześniej żeby porządnie zatężał. . Sernik na zimno z jeżynami Sernik na zimno z jeżynami Proporcje na formę o średnicy 18-19 cm Składniki: Spód 150 g ciastek owsianych 50 g rozpuszczonego masła olej do formy Masa owocowa 50 g jeżyn z syropu 500 g tłustego sera na sernik z wiaderka
Kulinarne przygody GatityDziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady. Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz
La grande e la piccola cuocałyżeczki mąki ziemniaczanej i ser (najlepiej porcjami) miksując. Kolejno dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na najmniejszych obrotach miksera. Z drugiego opakowania markizów odkładamy 3 sztuki, resztę łamiemy/kroimy na 4 części. Połamane markizy przekładamy do serowej masy, lekko mieszamy drewnianą łyżką. Tak przygotowaną masę serowo-markizową przelewamy na zimny spód (formę wyciągamy z lodówki). Sernik pieczemy na środkowym(...)mnie gazowy) przez około 45 minut (sernik powinien odejść od boków formy). Po tym czasie zostawiamy go przez kilka minut w wyłączonym lekko uchylonym piekarniku. Uwaga sernik może popękać, ale taki jego urok. Gdy sernik przestygnie posypujemy go rozdrobnionymi markizami (3 odłożone sztuki). Dodatkowo można go udekorować kawałkami markizów bez masy i ulubionymi dodatkami
Słodkie okruszkiOstatnio wymyśliłam sobie mały remont w domu. " Fejsbukowicze " i " Instagramowicze " w tym temacie są na bieżąco, wiedzą już jak poradziłam sobie ze starą farbą na
Blondynka Gotujesernik jest z przepisu mojej babci i cioci - jest puszysty, mokry i rozpływa się w ustach. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy w ubiegłą Wielkanoc nie udało mi się upiec nic innego - sernik był ciągłym i jedynym życzeniem mojego Męża lub odwiedzających nas przyjaciół ;) Przygotowanie zajmuje chwilę, a jest pyszny. Polecam! Puszysty sernik Składniki(...)pomocą tarki lub drobnego sitka. Ostudzone, przetarte ziemniaki ucieram z masłem za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodaję ser i ponownie ucieram. Do masy serowej dodaję cukry lub cukier i wanilię, miksuję do rozpuszczenia (ja nie lubię słodkiego sernika, ale oczywiście można spróbować masy na tym etapie i ewentualnie dosypać więcej cukru). Następnie dodaję żółtka i miksuję do połączenia
Gary Bez dnawykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja, ale powinno się udać. Do sera wbiłam całe jajko. Wsypałam cukier i proszek budyniowy. Wszystko zmiksowałam mikserem na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinęłam. Posmarowałam je równomiernie po całości przygotowanym serem i zwinęłam w rulon wzdłuż dłuższego(...)odstępach przygotowane ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Przed wstawieniem do pieca posmarowałam ciastka z wierzchu mlekiem. Ciastka/bułeczki piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam je z piekarnika na metalową kratkę, przestudziłam i posypałam cukrem pudrem. Można również bułeczki polukrować lub ozdobić roztopioną czekoladą. Z podanych proporcji wyszło
Waniliowe Improwizacjespód : 125 g herbatników maślanych, 85 g miękkiego masła, masa serowa : 1 kg sera białego trzykrotnie mielonego* 250 g cukru pudru, 60 g miękkiego masła, 3 żółtka, 120 ml mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Spód : Formę wyłożyć folią spożywczą – łatwiej wyjmie się gotowy sernik. Herbatniki zmiksować z masłem i wysypać nimi dno formy. Wyrównać i ubić. Odstawić(...)ciasta. Odstawić do zastygnięcia. Do masy serowej można dodać cukier waniliowy, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową... wybór należy do nas. *Używam ser z kubełka, jednak kupując taki ser, należy zwrócić uwagę na jego skład – ma być sam ser bez dziwnych, różnych dodatków. talerz
królestwo garówSernik cytrynowy bez pieczenia. Przedstawiam Wam jeden z najbardziej wyrafinowanych deserów, jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Pyszny sernik bez pieczenia . Cytrynowy sernik z chrupiącym spodem z herbatników , który jest absolutnie pełen smaku świeżej cytryny. Sernik o smaku cytrynowym jest lekki, przewiewny o cudownym orzeźwieniu. Znakomity przepis na wiosnę i lato. Ten sernik(...)schłodzony spód. Wyrównujemy i całość umieszczamy w lodówce na całą noc. Ubijamy bitą śmietanę z wanilią i dekorujemy sernik. Możemy udekorować świeżymi owocami. Podajemy. Jeśli potrzebujemy szybkiego i łatwego deseru , który z pewnością zrobi wrażenie, to sernik cytrynowy bez pieczenia będzie strzałem w dziesiątkę. Koniecznie wypróbujmy ten sernik , który wykonamy z łatwością. Sernik jest jasny
Zdrowy Styl JoannyChrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem
Blog z Apetytemgdyż owoce zachowają swój świeży wygląd maksymalnie przez 1-2 dni. Jeśli nie przygotowujecie sernika na jakąś specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia Składniki: spód 90g herbatników pełnoziarnistych lub innych (około 10 sztuk) 20g czekolady deserowej 30-40g masła masa truskawkowa 700g twarogu sernikowego 250g truskawek 100g czekolady(...)żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, zagrzać w kuchence mikrofalowej, wymieszać i pozostawić do lekkiego ostygnięcia - twaróg przełożyć do miski, zmiksować - do ciepłej żelatyny dodawać stopniowo 2-3 łyżki sera, za każdym razem mieszając - masę z żelatyną przelać do twarogu, zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji - masę serową podzielić na dwie części - do jednej części dodać mus truskawkowy oraz
Smakołyki Berenikitych, którzy uwielbiają cytrynowe klimaty - cytrynowy sernik bez pieczenia. Puszysta masa serowa z dodatkiem otartej skórki z cytryny, a pomiędzy masą serową obłędnie pyszny lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy :). Tutaj z niewielkim dodatkiem żelatyny, aby lepiej trzymał formę ;). Całość wieńczy cytrynowa galaretka oraz rozetki z bitej śmietany. Sernik jest lekki i orzeźwiający, według mnie bardzo(...)cukru 30 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 30 g masła 4 g żelatyny ( 1 łyżeczka ) Masa serowa: 400 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 g jogurtu naturalnego 100 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z cytryny, wyszorowanej i sparzonej 10 g żelatyny ( 2,5 łyżeczki
Opowieści z piekarnikakreta w wersji na 20 osób, tylko minimalistyczne desery i słone wypieki z poszanowaniem dobrych składników i bez udziwnień. Nie za słodkie, przygotowane bez zamienników sprawdzonych surowców. Bez wstydu możemy postawić na stole nawet przy bardzo wyszukanej okazji. Oczywiście sporo miejsca zajmują inspiracje azjatyckimi deserami, ale są też żelazne klasyki jak muffinki czy brownie. Co bym ugotowała(...)palonym masłem, pastę z czarnego sezamu lub z fasoli azuki, sernik z shiro miso i słonym karmelem, ciasteczka z miso, albo muffinki z wasabi i białą czekoladą. Z wytrawnym wypieków dobrze wyglądają quiche z kurkami, ze szparagami, z łososiem lub ze szpinakiem i cukinią, tarta cytrynowa z kozim serem i tarte flambee. Deserownik. Kuchniokracja Autorka: Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo
Ugotowane pozamiataneKolejny przepis wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko(...)masła 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Kubusiowy budyń: 2 i 3/4 szklanki soku marchwiowego typu "Kubuś" 2 czubate łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru Warstwa sernikowa: 500 g mielonego sera 120 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać cukier i masło
Na Ciasteczkowych PapierachTen sernik chodził za mną od świąt i to właśnie wtedy miałam go upiec. Zwyciężył jednak nowojorski, a ten cierpliwie czekał w kolejce. Przygotowałam go
Kuchnia w czekoladziePrzepyszne ciasto dla wszystkich smakoszy serników. To również propozycja dla tych, którzy z różnych przyczyn boją się piec serniki. Ciasto jest dosyć wysokie i słodkie
Smakołyki AsiCiasto na biszkopcie, z masą serową i musem śliwkowym, ukryte pod warstwą masy kawowej... Biszkopt z masą sernikową i warstwą musu śliwkowego został wykonany w mniejszej
Kuchnia MagdaLeny