Przepis na kremowy, jedwabisty sernik, który nie wymaga pieczenia. Dodatek brzoskwiń i galaretki przełamuje waniliowy smak masy serowej. SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) 200 g masła 200 g cukru 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g każdy) 100 ml mleka 4 jajka(...)dużą kostkę Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim warstwę biszkoptów W dużym garnku rozpuść masło z cukrem Budynie rozpuść w mleku Do garnka dodaj stopniowo ser i zmiksuj na gładką masę Następnie dodaj budynie, wanilię i jajka, ponownie zmiksuj Masę gotuj na małym ogniu cały czas mieszając aż zgęstnieje * Doprowadź masę do momentu zagotowania, czyli
Słodki Blogrodzinie jakieś 25 lat temu. Makowiec, sernik i orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis i upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też(...)puszki masy makowej – 450 g ? 5 jajek ? 1/2 szklanki cukru pudru ? 2 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? 1 łyżka kakao Ciasto serowe ? 500 g białego sera mielonego ? 5 jajek ? 125 g masła ? 1/2 szklanki cukru pudru ? 1 łyżka maki ziemniaczanej ? 1 cukier waniliowy Ciasto orzechowe ? 100 g mielonych orzechów włoskich ? 1/2 szklanki cukru pudru
To co kochamroboty ? jak najbardziej tak :) Pyszny serniczek ? ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka(...)łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak : 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru
Różne smaki w kuchnitemu. Makowiec, sernik i orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis i upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej(...)makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła • 1/2 szklanki cukru pudru • 1 łyżka maki ziemniaczanej • 1 cukier waniliowy Ciasto orzechowe • 100 g mielonych orzechów włoskich • 1/2 szklanki cukru pudru
To co kochamjajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce ok pół godziny. Dużą blachę (25x36 cm) wykładamy(...)soli ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Białka ubijamy podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik. Pieczenie: Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie lekko rumiany) wykładamy pianę ubitą z cukrem, wyrównać lekko powierzchnię i piecz jeszcze chwilę
W kuchennym oknie Ewyjednej cytryny Do przygotowania masy będziecie potrzebować: 1 kg sera waniliowego do sernika 15 g żelatyny spożywczej 50 ml gorącej wody 250 ml śmietany 36% Do przygotowania polewy będziecie potrzebować: 6 łyżek cukru pudru (u mnie zmielony cukier brązowy) 4 łyżek kakao 8 łyżek śmietany 30% kostki margaryny Sernik przygotowuję w tortownicy o średnicy(...)sernik i równomiernie rozprowadzamy. Całość wstawiamy do lodówki, by polewa stężała. I to już wszystko. Nasz sernik jest gotowy do podania Pamiętajcie, aby przez cały czas przechowywać go w lodówce! I oczywiście serwować na zimno A Wy lubicie serniki? Smacznego! Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka
Okiem Blondynki by McBlondiPrzepis na pyszne Ciasto Drożdżowe z Serem i Truskawkami , które szybko znika z talerza. Miękka, puszysta masa drożdżowa, delikatny ser twarogowy, słodkie truskawki i cytrynowy lukier
RITA food channelNo więc dyni ciąg dalszy. Rodzina już mnie za to nie lubi, ale skoro miałam dużą dynię, to chciałam ją wykorzystać do ostatniego kęsa. Upiekłam więc
To co kochamNo więc dyni ciąg dalszy. Rodzina już mnie za to nie lubi, ale skoro miałam dużą dynię, to chciałam ją wykorzystać do
To co kochamJedno z moich ulubionych połączeń. D elikatny smak sernika z czekoladowo orzechową polewą. Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki temu jest niesamowicie delikatny. Smakuje obłędnie! Sernik nie jest ani zbyt kremowy ani zbyt zwarty, na pewno wciąga od pierwszego gryza. Nie jest z tych które maga rosną a potem opadają. Bardzo prosty do przygotowania. Pasuje(...)cała skórka z nich odejdzie. Zimne i bez skórki posiekać nożem. Śmietankę z masłem podgrzać mocno, prawie do wrzenia, do gorącej masy dodać połamaną na kawałki mleczną czekoladę i nutellę. Zostawić na 2 minuty po czym masę dobrze wymieszać. Wsypać orzechy i ponownie wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku. Schłodzić w lodówce aż masa stężeje i podawać. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonSeromakowiec z gotową masą makową to kolejna wariacja na temat serników, którą można znaleźć na stronie. Jestem fanem serników. Znajdziesz tu przepis m. in. na Sernik Oreo czy Sernik gotowany . Seromakowiec kojarzy się głownie ze świętami Bożego Narodzenia ale ja przekornie zrobiłam go w tym roku na Wielkanoc. Wyszedł na prawdę przepyszny. Zrobiłam go w wersji z gotową(...)orzechów włoskich 3 całe średniej wielkości jajka 1 białko szczypta soli Masa serowa 1 kg sera twarogowego z wiaderka dobrej jakości, ja kupuję tylko z Piątnicy 210 g cukru 100 g masła 4 całe jajka średniej wielości 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na seromakowiec z gotową masą makową Kruchy spód – Przygotowanie
To Musisz Wiedziećrobiłam je już ze trzy razy. Za każdym razem wychodziło przepyszne i szybko znikało. Bez pieczenia, bez babrania, bardzo proste w wykonaniu. Rozpływa się w ustach i to dosłownie, a na jednym kawałku raczej nie skończycie. Ciasto wychodzi kremowe, ale nie jest to sernik. W smaku czuć śmietanę, więc jeśli lubicie lody śmietankowe, to zróbcie to ciasto(...)jeśli go nie mamy, to podziałamy wałkiem Podstawą smaku tego ciasta jest śmietana. Musi być dobra, bez żadnych dodatków. Wbrew pozorom nie jest łatwo o taką śmietanę. Ja użyłam śmietany w wiaderku z Bierunia. Ta marka to moje ostatnie odkrycie. Mają pyszny ser, śmietanę, jogurt i wszystko w dobrych cenach. W przepisie co prawda jest śmietana
Mieszam w Garnkudżemem porzeczkowym . Dlaczego rodzinne? Bo doskonale sprawdza się na rodzinne spotkania. Ciasto piekę w dość dużej blaszce, łączę w nim ulubione smaki moich najbliższych – czekoladowy murzynek i pyszny sernik, a do tego słodycz przełamuję lekko kwaskowatym dżemem porzeczkowym. Spróbujcie i Wy, polecam. Składniki: (na prostokątną blaszkę – u mnie 30×25) Na czekoladowe ciasto: 4 jajka M 1 szklanka(...)pamiętajcie o rabacie*) Na warstwę serową: 4 jajka M 230 g cukru 500 g białego sera z wiaderka (nie może być wodnisty) 125 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej mała szczypta soli Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki z kardamonem bez dodatku cukru – polecam od Owocowy Dom Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni (piekę na opcji grzanie
Słodkie okruszkiSernika gotowanego nie robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny(...)trzeba docinamy. Masło i cukier rozpuszczamy, dodajemy ser, rozpuszczone w mleku budynie oraz jajka. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Gdy masa się zagotuje i zgęstnieje dodajemy sok oraz skórkę z cytryny. Teraz dwie możliwości, jeśli nasze herbatniki są z rodzaju tych które szybko miękną, należy poczekać aż ser trochę przestygnie. Jeśli mamy herbatniki z tych twardych
Pani na deserSezon jagodowy mija tak szybko, więc trzeba go wykorzystać maksymalnie. Dzisiaj zechęcam do wykonania sernika na zimno z dużą ilością jagód i twarogu. Ciasto jest orzeźwiające
Świat Ciastakogel mogel, następnie dodajemy ser , ser ricotta, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejek.Mieszamy mikserem na średnich obrotach.Następnie partiami dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i następnie ściśle obok siebie herbatniki. Wykładamy masę serową. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175/180 stopni i pieczemy około 60 minut. W moim piekarniku sernik się tyle piekł a Wasz(...)się upiekł. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i polewamy sernik, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub czym wolicie, mogą być płatki migdałów. A jeśli nie lubicie żadnych dodatków na serniku to może pozostać taki bez niczego :) Jak już pisałam ja swój sernik upiekłam
Sama słodycz i szczypta chiliktóry jest połączeniem tych dwóch, niezwykłych składników. Czekolada w wypiekach i deserach jest niezastąpiona. Ale któż wyobraża sobie dobry deser bez aromatycznej kawy? W moim serniku ten aromat kawy jest delikatny, nie przeszkadza w delektowaniu się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła(...)drobno kruszymy. zalewamy je roztopioną czekoladą i masłem. Dokładnie mieszamy. Ciastka wykładamy na dno tortownicy i dokładnie wygładzamy. Jajka ubijamy mikserem aż podwoją swoją objętość. Dodajemy do nich ser i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy kawę i jeszcze raz miksujemy przez chwilę. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciastek. Pieczemy sernik przez 1 godzinę w temperaturze
Przysmaki KarolkiUdało mi się przygotować ostatni przepis przed świętami na pyszne, lekkie ciasto, które na pewno posmakuje większości osób :) Od razu też chciałam Wam życzyć Wesołych i
Gotowanie...to proste !