Kilka lat temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga, upiekłam ten torcik rybny na jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko zniknął ze
To co kochamKilka lat temu, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga, upiekłam ten torcik rybny na jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko
To co kochamgotowanie. Normalnie zjadłabym tosta i o sprawie zapomniała, ale on wraca głodny. I domaga się jedzenia. Które w dodatku nie jest na przykład pysznym, rozpływającym się w buzi, dyniowym sernikiem... Nie, on chce konkretów, mięsnych najlepiej. A ja mięsa przygotowywać nie lubię szczególnie. Ech... Na szczęście są zupy, i to głównie one nas ratują. I makarony, ale nie o nich(...)przygotowywać na milion różnych sposób, mniej i bardziej sycące, z najróżniejszymi dodatkami. Aktualnie planuję jakąś z klopsikami, żeby nie było, że chcę go zmienić w wegetarianina... Dzisiaj jednak zupa bez mięsa, za to z serowymi chipsami. Taaaaka dobra! Wyszła po prostu genialna, i nawet jeśli nie macie problemów z gotowaniem, to ją Wam polecam. Kiedy tylko zobaczyłam przepis
Pożeraczka, czyli raz adobrzeżadnym wypadku nie można go jeszcze ciepłego wstawiać do lodówki – musi wystygnąć. Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy: 1 kg twarogu 3-krotnie mielonego lub bardzo gęstego sera wiaderkowego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego ( 530 g) 6 dużych jajek 3 budynie waniliowe / śmietankowe (po 35 g) opcjonalnie: cukier puder do posypania / kajmak lub polewa czekoladowa Najlepiej(...)drewnianą łopatkę w drzwiczki), a następnie wyjmujemy i studzimy całkowicie w temp. pokojowej. Wstawiamy do lodówki. Może delikatnie opaść, ale nie poniżej poziomu do którego był wlewany. Sernik możemy zjadać bez dodatków, posypać cukrem pudrem albo polać polewą z kajmaku czy czekolady. Sernik na mleku skondensowanym świetnie kompnuje się z owocami oraz musami owocowymi. Post Sernik
Poezja smakuwody 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + odrobina wody Wykonanie sernika jagodowego: 1. Biszkopty rozkruszyć w malakserze, masło rozpuścić i lekko ostudzić. ostygnięte masło wlać do okruszków biszkoptowych i dobrze wymieszać. Tak powstałą masą wylepić dno tortownicy, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Do misy przełożyć mielony ser, dodać cukier puder, całe jajka oraz żółtka, mąkę ziemniaczaną i śmietankę(...)przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. 3 . Przygotować frużelinę ( jeśli nie lubicie lub nie chcecie - ten etap można pominąć - sernik bez frużeliny smakuje równie wybornie
kolorowotorcikowoszykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu(...)porządnie wymieszana rozpuści się bardzo dokładnie i szybko. Ser dokładnie mieszamy w głębokiej misce ze śmietaną, aromatem waniliowym, skórką otartą z pomarańczy i cukrem. Do ostudzonej rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę-dwie sera i razem miksujemy. Zapobiegnie to powstawaniu grudek. Wlewamy już zahartowaną serem żelatynę do pozostałego sera i całość dokładnie miksujemy. Połowę masy wlewamy
Karo in the KitchenPrzepis zaczerpnięty ze strony przepisy.pl Składniki na ciasto 350 g mąki tortowej proszek do pieczenia 1 łyżeczka 2 łyżki kakao 2 jajka 125 g cukier kryształ
Moje WyrobyPyszny, orzeźwiający i łatwy w przygotowaniu sernik bez pieczenia składający się jedynie z 3 składników. Sernik jest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w przygotowaniu. Podawany z kawałkami czekolady na wierzchu jest jeszcze lepszy. SKŁADNIKI: · 1 kg twarogu mielonego dobrej jakości (Piątnica, albo President) · 3 galaretki(...)zagotuj, zdejmij z palnika i wsyp 3 galaretki. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. 150 ml płynu przelej do oddzielnego naczynia, który wykorzystać na wierz sernika. Odstaw. Do dużej miski przełóż cały ser z kubełka. Jeszcze gorący płyn galaretkowy przelewaj stopniowo do miski z serem ciągle miksując masę na najmniejszych obrotach miksera, albo ręcznie rózgą. W miseczce
Calzonella.comWszyscy miłośnicy serników powinni spróbować także sernika zebra . Jest on pieczony w warunkach innych niż wszystkie pozostałe, gdyż w piekarniku serwuje mu się gorącą parową saunę
niecodziennikparyNiecałe pół godziny temu wróciłam do Poznania, sama podróż pociągiem nagrzanym do 40 stopni wyssała ze mnie życie, a zaraz zaczynam naukę;/ mimo to
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmoże serniczka…? Co zrobić z sera białego, jeśli w całej lodówce tylko on wydaje się idealny na deser? To zaskakujące, jak wiele jest możliwości! Z twarogu można bowiem przygotować np. placuszki, a także zjeść go z makaronem, z dodatkiem cukru i masła, lub przygotować pierogi leniwe, które doskonale smakują z cynamonem. Naturalny ser idealnie(...)komponuje się także ze słodkim dżemem – taki duet można zajadać łyżeczkami! Trudno jednak powiedzieć, by tego rodzaju przekąski były delikatne… Zatem co zrobić z sera białego, by stworzyć deser lekki jak piórko? Oczywiście sernik! Ten może mieć klasyczną formę, czyli dodatek ciasta i kruszonki, może być także lżejszy, z delikatnymi biszkoptami i galaretką lub z kaszą manną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik jest fenomenalny w smaku! Jest niebiańsko kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier I cukier waniliowy, miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Kolejno wbijamy po jednym jajku
VioletoweKucharzeniepisać, nie ma,u mnie świąt, bez tego sernika. Jest pyszny. Mój faworyt. Zawsze wychodzi! Na średnią blachę lub tortownicę 26-28 cm. Składniki muszą mieć pokojową temperaturę. - 1 kilo zmielonego 2-3 krotnie twarogu - 200 g masła miękkiego - 150 g cukru pudru i jeden cukier wanilinowy - 10 jaj średnich - 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej - 3 łyżki czubate kaszy(...)pomarańczy i otartą skórkę z cytryny. Ubijaj cały czas i po łyżce dodawaj zmielony ser. Rodzynki odcedź i dodaj do masy serowej. Ubij na sztywno białka, dodając szczyptę soli. Delikatnie, ale zdecydowanie połącz ją z masą. Im mniej ruchów, tym sernik będzie pulchniejszy. Przelej ciasto do formy nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz 60 minut
Pasje JolkiSkładniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową
Świat Ciasta