sernik bez sera - 3924 przepisów (strona:185/262)

Sernik królewski 436

Sernik królewski Sernik. który króluje na szczycie listy serników. Kruche kakaowe ciasto, połączone  z aksamitnym sernikiem zadowoli nie jednego smakosza. Szczególne względy zyskał

My sweet a life
Zaskocz bliskich i siebie – zrób sernik bazyliowy z kiwi 221

sera. I wiecie co? Moje receptory na kubkach smakowych nigdy czegoś takiego nie doświadczyły, a sernik od pierwszej łyżeczki baaaardzo polubiłam. Jeśli lubicie takie eksperymenty na swojej otwartości na smaki – naprawdę polecam wypróbować ten przepis i wprowadzić swoje kubki smakowe w stan obłędu z nadmiaru nowych doznań :D! Wykonanie SPÓD Wyjmij wszystkie składniki na sernik(...)dekoracji. Resztę liści rozdrobnij w blenderze lub bardzo dokładnie posiekaj nożem. Zajmij się teraz masą serową – zmiel twaróg trzykrotnie w maszynce albo rozmiksuj w melakserze. Jeśli masz gotowy, zmielony ser to po prostu przełóż odpowiednią ilość do miski. Dodaj mascarpone, a potem cukier i mąkę i zmiksuj do połączenia się składników w jednolitą masę. W innej misce (wysokiej

Eat me! Fit me!
Sernik japoński 80

sernik japoński - delikatny biszkopt serowy. Sernik japoński najlepszy przepis na delikatny, puszysty sernik, który bardziej przypomina biszkopt serowy, niż klasyczny sernik wiedeński z rodzynkam i . Lekki jak puch, rozpływający się w ustach jest idealnym ciastem na każdą okazję. Sernik japoński, ze względu na swoją strukturę często określa się jako sernik biszkoptowy lub sernik(...)kremem, tak jak przekładamy biszkopt. Japoński sernik bawełniany podaję zazwyczaj z takimi dodatkami jak świeże owoce, frużelina owocowa , sos czekoladowy albo posypany cukrem pudrem. Najlepszy przepis na delikatny i puszysty sernik japoński   Sernik japoński Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej; proporcje na formę 22-24 cm 250 g sera serka kanapkowego typu Philadelphia

Cztery Fajery
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 37

  Przepyszny sernik na zimno z puszystym i rozpływającym się w ustach musem porzeczkowym :) Choć nie przepadam za czarną porzeczką jedzoną prosto z krzaczka, to

Opowieści z piekarnika
Sernik pistacjowy 34

Sernik pistacjowy, to sernik który zachwyci Was swoim smakiem i obłędnie kremową konsystencją. Za smak odpowiada tutaj pasta pistacjowa - nie krem pistacjowy! - czyli 100 procent zmielonych pistacji, bez innych dodatków takich jak cukier czy sól. Na szczęście obecnie bez problemu można dostać taką pastę, ja swoją zakupiłam przez Internet. Za konsystencję natomiast odpowiada pieczenie w kąpieli(...)dzięki niej sernik jest taki kremowy, a dodatkowo dzięki tej metodzie pieczenia nie pęka i pozostaje równy jak stół. Sernik można upiec również tradycyjnie, ale gorąco zachęcam do wykorzystania tutaj metody kąpieli wodnej. Wierzch sernika, to polewa z kwaśnej śmietany, która świetnie komponuje się z pistacjową masą serową. Chyba nie przesadzę jeśli powiem, że sernik pistacjowy

Opowieści z piekarnika
Sernik na zimno z jeżynami 66

Święta wielkanocne nie mogą się obejść bez sernika. Taka już nasza piękna kulinarna tradycja. Na stole pojawiają się różnego rodzaju serniki, i te pieczone i te na zimno, no i oczywiście pascha. Dziś mam dla Was przepis na delikatny i mega kremowy sernik na zimno z jeżynami. Powiem Wam, że wyszedł obłędny . Zrobiłam go ma spodzie(...)polecam zrobić go dzień wcześniej żeby porządnie zatężał. . Sernik na zimno z jeżynami Sernik na zimno z jeżynami Proporcje na formę o średnicy 18-19 cm Składniki: Spód 150 g ciastek owsianych 50 g rozpuszczonego masła olej do formy Masa owocowa 50 g jeżyn z syropu 500 g tłustego sera na sernik z wiaderka

Kulinarne przygody Gatity
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 140

Dziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady.  Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz

La grande e la piccola cuoca
Czarno-biały sernik (z markizami) 220

łyżeczki mąki ziemniaczanej i ser (najlepiej porcjami) miksując. Kolejno dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na najmniejszych obrotach miksera. Z drugiego opakowania markizów odkładamy 3 sztuki, resztę łamiemy/kroimy na 4 części. Połamane markizy przekładamy do serowej masy, lekko mieszamy drewnianą łyżką. Tak przygotowaną masę serowo-markizową przelewamy na zimny spód (formę wyciągamy z lodówki). Sernik pieczemy na środkowym(...)mnie gazowy) przez około 45 minut (sernik powinien odejść od boków formy). Po tym czasie zostawiamy go przez kilka minut w wyłączonym lekko uchylonym piekarniku. Uwaga sernik może popękać, ale taki jego urok. Gdy sernik przestygnie posypujemy go rozdrobnionymi markizami (3 odłożone sztuki). Dodatkowo można go udekorować kawałkami markizów bez masy i ulubionymi dodatkami

Słodkie okruszki
Lekko Miętowy Sernik na Zimno z Jeżynami i Malinami na Cisteczkowo-Orzechowym Spodzie 159

Ostatnio wymyśliłam sobie mały remont w domu. " Fejsbukowicze " i  " Instagramowicze " w tym temacie są na bieżąco, wiedzą już jak poradziłam sobie ze starą farbą na

Blondynka Gotuje
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 540

zwilżonymi w wodzie dłońmi podociskać. Spód schłodzić w lodówce 30 minut. Masa serowo-kokosowa: Wiórki kokosowe zalać mlekiem, postawić na palniku. Od zagotowania gotować jeszcze przez ok. 10 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. Wiórki powinny wchłonąć całe mleko. Gdy tak się stanie zdjąć garnuszek z ognia, a do kokosowej masy dodać posiekaną(...)kokosową. Do przestudzonej żelatyny dodać dwie łyżki masy serowo-kokosowej, energicznie wymieszać, po czym całą żelatynę wlać do sera. Dokładnie zmiksować. Serowo-kokosową masę od razu przelać na schłodzony spód z ciasteczek (szybko będzie się ścinać). Wyrównać powierzchnię. Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.       Krem z palonej białej czekolady: Białą czekoladę drobniutko posiekać

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik - lekki, puszysty i niesłodki 93

sernik jest z przepisu mojej babci i cioci - jest puszysty, mokry i rozpływa się w ustach. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy w ubiegłą Wielkanoc nie udało mi się upiec nic innego - sernik był ciągłym i jedynym życzeniem mojego Męża lub odwiedzających nas przyjaciół ;) Przygotowanie zajmuje chwilę, a jest pyszny. Polecam! Puszysty sernik Składniki(...)pomocą tarki lub drobnego sitka. Ostudzone, przetarte ziemniaki ucieram z masłem za pomocą miksera na jednolitą masę. Następnie dodaję ser i ponownie ucieram. Do masy serowej dodaję cukry lub cukier i wanilię, miksuję do rozpuszczenia (ja nie lubię słodkiego sernika, ale oczywiście można spróbować masy na tym etapie i ewentualnie dosypać więcej cukru). Następnie dodaję żółtka i miksuję do połączenia

Gary Bez dna
Francuskie bułeczki z serem 76

wykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja, ale powinno się udać. Do sera wbiłam całe jajko. Wsypałam cukier i proszek budyniowy. Wszystko zmiksowałam mikserem na jednolitą masę. Ciasto francuskie rozwinęłam. Posmarowałam je równomiernie po całości przygotowanym serem i zwinęłam w rulon wzdłuż dłuższego(...)odstępach przygotowane ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Przed wstawieniem do pieca posmarowałam ciastka z wierzchu mlekiem. Ciastka/bułeczki piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam je z piekarnika na metalową kratkę, przestudziłam i posypałam cukrem pudrem. Można również bułeczki polukrować lub ozdobić roztopioną czekoladą. Z podanych proporcji wyszło

Waniliowe Improwizacje
Sernik gotowany 613

spód : 125 g herbatników maślanych, 85 g miękkiego masła, masa serowa : 1 kg sera białego trzykrotnie mielonego* 250 g cukru pudru, 60 g miękkiego masła, 3 żółtka, 120 ml mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Spód : Formę wyłożyć folią spożywczą – łatwiej wyjmie się gotowy sernik. Herbatniki zmiksować z masłem i wysypać nimi dno formy. Wyrównać i ubić. Odstawić(...)ciasta. Odstawić do zastygnięcia. Do masy serowej można dodać cukier waniliowy, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową... wybór należy do nas. *Używam ser z kubełka, jednak kupując taki ser, należy zwrócić uwagę na jego skład – ma być sam ser bez dziwnych, różnych dodatków. talerz

królestwo garów
Sernik cytrynowy bez pieczenia. 72

Sernik cytrynowy bez pieczenia. Przedstawiam Wam jeden z najbardziej wyrafinowanych deserów, jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Pyszny sernik bez pieczenia . Cytrynowy sernik z chrupiącym spodem z herbatników , który jest absolutnie pełen smaku świeżej cytryny. Sernik o smaku cytrynowym jest lekki, przewiewny o cudownym orzeźwieniu. Znakomity przepis na wiosnę i lato. Ten sernik(...)schłodzony spód. Wyrównujemy i całość umieszczamy w lodówce na całą noc. Ubijamy bitą śmietanę z wanilią i dekorujemy sernik. Możemy udekorować świeżymi owocami. Podajemy. Jeśli potrzebujemy szybkiego i łatwego deseru , który z pewnością zrobi wrażenie, to sernik cytrynowy bez pieczenia będzie strzałem w dziesiątkę. Koniecznie wypróbujmy ten sernik , który wykonamy z łatwością. Sernik jest jasny

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania