Sernik to wyjątkowe ciasto, uwielbiane przez Polaków. Najlepszy, domowy sernik to taki z dużą ilością jajek, bez spodu. Taki piekły nasze babcie, mamy a dzisiaj my sami. Macie ochotę na pyszny, domowy sernik? Sernik , na który przepis znajdziecie poniżej, jest puszysty, wilgotny, a zarazem delikatny i kremowy. Jego smak wywołuje wspomnienia z czasów dzieciństwa. Sernik(...)sprawia, że jest jeszcze smaczniejszy. My tym razem wybraliśmy polewę czekoladową z wiórkami kokosowymi. Brzmi apetycznie prawda? A smakuje jeszcze lepiej, sprawdźcie sami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z 15 JAJ Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 kg twarogu (500g półtłustego i 500g tłustego) 80 g masła 300 g cukru
Przepiski.plbowiem pozbyć się grudek sera. Wybieramy najlepiej ser półtłusty lub tłusty. Jeśli nie mamy czasu, możemy kupić gotowy twaróg w wiaderku. Warto jednak uważnie czytać jego skład. Ponieważ często pod nazwą „Ser do serników” producenci oferują nam nie twaróg, a serek homogenizowany masa przypominająca konsystencją jogurt grecki i nie nadaje się do większości serników pieczonych. Jest za rzadka(...)opadł (sernik jest puszysty i ma piękną sprężystą konsystencję). Mąka – tradycyjny sernik piecze się z dodatkiem mąki. Do masy serowej dodaje się mąkę pszenną lub ziemniaczaną lub budyń w proszku. Dodanie mąki do masy serowej ma za zadanie przede wszystkim zagęszczenie sernika, a szczególnie w tedy gdy robimy go z miękkich, kremowych serów. Przed dodaniem do masy
Ciastka - domowe słodkościpory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto, które jest tylko na spodzie i dużo, dużo masy serowej, bez zbędnych dodatków, taki właśnie sernik klasyczny. Musiał być pyszny, bo duża blacha sernikowa zniknęła wciągu dwóch dni. Powoli dostrzegam ile się zmieniło już w moim gotowaniu, cały czas się uczę, sporo(...)olej rozpuścić w garnku, nie gotować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wylać na dużą blachę sernikową wyłożoną papierem do pieczenia. Masa serowa: – 1,5 kg sera trzykrotnie zmielonego; – 6 jaj; – 40 dag cukru pudru; – 25 dag masła; – 2 łyżki mąki ziemniaczanej; – 6 łyżek kaszy manny Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę
dom-agi.plSernik ten piekłam już kilka razy i za każdym razem był bardzo smaczny. Połączenie sera z jabłkiem jest wyborne. Serniczek jest lekko wilgotny o winnym smaku. Przepis z bloga Dorotki . Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki cukru pudru; 125 g margaryny; 2 żółtka; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Mąkę wymieszać z proszkiem(...)przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany; 120 g margaryny; 1,5 szklanki cukru pudru; 4 jajka (białka oddzielić od żółtek); 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru; około 30 g cukru waniliowego; Ponadto: 800 g jabłek; Ser zemleć. Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem
In my kitchenProponuję dziś pyszne ale i pracochłonne, i czasochłonne ciasto , jednakże ten wysiłek się opłaca, bo jest przepyszne. Jest to seromakowiec na domowej masie makowej z sernikiem
Kawa z mlekiemReklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chatka Baby Jagi, nazywana również Chatką Puchatka, to pomysł na proste i smaczne ciasto sernikowe. Dla mnie jest to zdecydowanie ciasto dzieciństwa
Proste-przepisy.plPączki serowe bez drożdży Pączki serowe z twarogu to ekspresowe domowe pączki bez drożdży do przygotowania na szybko, zawsze wtedy gdy nie ma macie możliwości upieczenia tradycyjnych pączków. To idealne pączki twarogowe na tłusty czwartek, znikają w mig i zawsze się udają! Zobacz przygotowanie pączków krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał(...)początkujących. Najlepiej smakują na świeżo, w dniu upieczenia, ale jeśli jakimś cudem zostaną Wam na kolejny dzień, przechowajcie je w lodówce. Polecam, smacznego :) Pączki serowe bez drożdży, składniki: 250 g sera zmielonego trzykrotnie lub serka śmietankowego (kanapkowego), 400 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru szczypta mielonej wanilii (można zastąpić
Lekcje w kuchniTo ciasto jest łatwe w wykonaniu nawet dla początkujących kucharek składniki 1/2 kostki margaryny 7 łyżek wody 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki
Moje WyrobyFavorite Bardzo pyszny serniczek, znalazłam ten przepis w starej gazetce z przepisami małokalorycznymi. Jest to sernik dla osób które muszą ograniczać słodkie, a uwielbiają słodkości
Kuchnia Pokoleńsernik zrobimy szybko, ponieważ nie ma w nim tradycyjnego tłuszczu do ucierania, ale ... mleko kokosowe :) Składniki na masę serową : 500 g sera z wiaderka ,u mnie Delfiko, ale lepszy byłby twarogowy mielony aż 3-tnie 3 jajka 150 g cukru 200 g mleka kokosowego 80 g wiórek kokosowych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki Malibu- niestety(...)małego rondelka i gdy zacznie wrzeć wrzucić do niej pokruszoną czekoladę,. Mieszać do połączenia składników, polać wystudzony sernik, posypać wiórkami. Bez czekolady też będzie pyszny :) przepis stąd
Proste PotrawyŚwiąteczny deser last minute :) Mega prosty i szybki w przygotowaniu przekładaniec na bazie pierniczków i twarogu. Smakuje obłędnie :) To także idealny pomysł na wykorzystanie nadmiaru domowych
Domowa Cookierenka Agi~kakaowy sernik gotowany na zimno podany z musem z brzoskwiń~ To już jest koniec - roku szkolnego. Jakieś podsumowanie? Pierwszy rok w szkole średniej, w technikum
breakfast of dreamsskładniki* 1 litr mleka 3,2%* 5 jajek* 250 ml kwaśnej śmietany 18%* 1 szklanka cukru* 250 g margaryny Kasia* 1/2 szklanki cukru pudru* sok z
Mix smakuPyszny, delikatny, puszysty sernik na kakaowym spodzie. Składniki masy serowej: 1 kg sera z wiaderka (ja używam Piątnicy) 100 g miękkiego masła 250 g cukru 6 jajek 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki ciasta: 235 g mąki (typ 500) 15 g kakao 80 g cukru 8 g (pół małej paczki) proszku(...)masę serową i ponownie wkładamy do piekarnika. Pieczemy je 50 minut w 170 stopniach, na grzałkach: dolna + górna, bez termoobiegu. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Podczas stygnięcia sernik trochę opadnie, ale nie wpłynie to na jego smak i jakość. To jest normalne. Smacznego
Smak mojego domuLubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do przygotowania
Smaki Na Talerzucudnie dopełnia lekko kwaskowy smak sernika). Serniczki możecie również posypać cukrem pudrem albo podać z czapą bitej śmietany. Wszystkie pyszne chwyty dozwolone! ;) * SKŁADNIKI na 16 mini serniczków Serniczki: 500 g tłustego twarogu 2 całe jajka ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 limonki Spód: 150 g kruchych ciasteczek imbirowych 40 g masła Beza włoska: 2 białka(...)minut w 160 °C, aż ser się zetnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wstaw na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia. Serniczki udekoruj bezą włoską najlepiej przed podaniem. Beza włoska Do rondla wsyp cukier i wlej wodę. Wstaw na mały ogień i gotuj bez mieszania, aż powstający syrop osiągnie
Food Squarerównież akcent estetyczny tak więc do mojej zimowej dekoracji użyłam Maczku Mango z serii Decorada Delecty, oraz płatków śniegu które kupiłam w ubiegłym roku. Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika, więc co roku wymyślam nowy przepis i tym razem przedstawiam wam moje dzieło w iście zimowej odsłonie ...bo przecież nic tak nie kojarzy się z świętami jak kuchnia pachnąca(...)jakże magiczny czas. Składniki : Na spód : 125 g ciemnych pełnoziarnistych herbatników 50 g masła 1/2 łyżeczki cynamonu Na masę serową jasną : 250 g sera białego co najmniej 2-kronie zmielonego 1 łyżka (5 ml) ekstraktu waniliowego 30 g cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii skórka starta z połowy cytryny na grubych oczkach
vaniliowoczekoladowamaku jest gdzieś w tle, bardzo przyjemnie współgra z całą resztą. Mascarpone sprawia, że sernik ma aksamitną konsystencję. To był bardzo udany wypiek :) Składniki: (na tortownicę 21cm) SPÓD: 150g kakaowych herbatników 70g rozpuszczonego masła ziarenka z 1 laski wanilii MASA SEROWA: 1 kg sera (u mnie moje ulubione Emilki) 250g mascarpone (od Mlekomy) 5 jajek 1/2 szklanki(...)MASA SEROWA: W misce umieścić ser, mascarpone, cukier i jajka. Zmiksować aż składniki porządnie się połączą. Następnie dodać mak, budyń, orzechy i kaszę mannę. Wymieszać ponownie. Masę wylać na przygotowany spód, piec w 160'C około 60-70 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Gotowy można polać polewą, posypać cukrem pudrem lub zostawić bez polewy
Cakes By Kejt