sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:164/424)

Moje aktualnie ulubione przepisy 72

moich dzieci Kurczak curry z pomidorami – prosty i pyszny obiad dla całej rodziny Sernik raffaello – bez dodatku cukru i słodzików, bardzo łatwy w przygotowaniu Słoneczna sałatka z serka wiejs kiego – ulubiona moich podopiecznych Omlet kakaowy z masłem orzechowym i pomarańczą Pieczone placuszki z cukinii bez jajek – wspaniała kolacja dla całej rodziny Wszystkie przepisy

Natka Pietruszki
puszysty mokry sernik 259

wyłożyłam do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam(...)lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała nasza praca może pójść na marne. No u mnie nie poszła i każdy kto jadł to się cieszył i mu smakowało :D Ciasto bardzo smaczne, delikatne. Myślę, że można dodać taki smakołyk do menu na święta :D Życzę smacznego i udanego nadchodzącego nowego tygodnia :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z jogurtów greckich 299

Prosty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich lub gęstych jogurtów naturalnych. - spód z herbatników - z dodatkiem moreli - delikatny i puszysty Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni polecam Ci również sernik kawowy bez spodu , sernik krówkowy z ricotty oraz sernik z koziego sera

AniaGotuje.pl
Najlepsza rolada bezowa z kremem kawowym 301

nami. Moja Mama nie za bardzo umiała, ani nie lubiła, gotować i piec. Popisowym numerem był sernik wiedeński pieczony w prodiżu, tak delikatny, że nie dało się go wyjąć i trzeba było wyjadać łyżeczkami prosto z prodiża. Pamiętam też, że Mama lubiła bezy. Czasami chodziłyśmy razem do cukierni na sokoły - to były takie trójkątne, dość duże bezy przekładane kremem

Smaczna Pyza
Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 207

zastanawiam czy to nie mój ulubiony typ ciasta. W większości przypadków są to serniki pieczone w najróżniejszych wersjach smakowych. Ale latem preferuję serniki na zimno. Chłodne, rozpływające się w ustach ciasto, ulubiona galaretka i owocowy akcent. Jak dla mnie ideał smaku. Bez zbędnych słów zapraszam Was na mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne

Słodkie okruszki
łatwy sernik pieczony z czarną porzeczką... 144

obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować

W Mojej Kuchni Lubię
Jaglane brownie na niepogodę 218

zdrowa, ale przede wszystkim pyszna), serników trochę się lękam (no bo jak to tak - sernik zupełnie bez nabiału...? ), a brownie przecież nie udać się nie może (w końcu to zakalec z definicji).  Wszystko przygotowuje się sprawnie i szybko, najdłużej trwa oczywiście pieczenie i gotowanie kaszy. Można użyć takiej z poprzedniego dnia, z obiadowych resztek na przykład

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z marakują 161

drobnego cukru - 5 jaj - 2 budynie waniliowe bez cukru - 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii - szczypta soli waniliowej Dodatkowo: - 3 owoce marakui (passion fruit) - 1/2 galaretki cytrynowej - 125 ml wrzątku do galaretki   Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Wobec tego, na wstępie, tortownicę wkładamy do dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał

mojewypiekiinietylko
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 164

drobne słodkości kuszą bardziej. Albo może wydają się bardziej niewinne...?  Nie mnie o tym decydować. Najważniejsze, że wszystkim smakowały. Choć, szczerze mówiąc, nie miałam ochoty piec niczego więcej, postanowiłam jednak przygotować sernik. Dlaczego? Po pierwsze - uwielbiam! Po drugie - robi się je szybko, prosto, no i zawsze wychodzą. Zrobiłam więc małe czyszczenie lodówki: reszta mleka skondensowanego; całość wyszła(...)wierzchu ułożyć żurawiny, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się w styczniu, gdy puszki ciągle pełne są niezjedzonych pierniczków. Nadadzą się tu każde kruche, bez nadzienia i polewy. Ja użyłam czekoladowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na kruchym spodzie z polewą czekoladową 163

większość się z tym zgadza, aby składniki miały temperaturę pokojową- czyli były wyciągnięte z lodówki na 3 godziny przed robieniem sernika, z lodówki. Raz sobie opadnie, raz sobie nie opadnie...ale co ciekawe, w obydwu przypadkach zostaje zjedzony bez problemu! Składniki na spód 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru, ja mielę w młynku do kawy zwykły cukier(...)stopni piekarnika i piecz około 15 minut,następnie obniż temperaturę do 150 stopni i piecz około godzinę lub więcej, musisz obserwować. Po czasie wyłącz piekarnik i nie otwieraj go. A po pół godzinie uchyl drzwiczki i zostaw do wychłodzenia. Rozpuść czekoladę deserową lub mleczną , pokryj zygzakami sernik. Gotowe. Serniki lubią wypoczywać w lodówce bez przykrycia. Na drugi

Z Kuchni Do Kuchni
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 790

Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym i galaretką – Przepyszne, proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia ze spodem lekko chrupiącym, zrobionym z nutelli i sucharków. Środek jest serowo – śmietankowy i delikatnie waniliowy. Górę wieńczy mus z brzoskwiń z galaretką, pychotka! Ciasto nie za słodkie, orzeźwiające i ładnie się prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki(...)gotowego sera na sernik 4-5 łyżek cukru pudru kropla pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżeczek żelatyny (około 12-14g) około 150ml gorącej wody 2 galaretki brzoskwiniowe + 500ml gorącej wody 2 puszki brzoskwiń lub moreli Dodatkowo: bezy do ozdoby 1. Tortownicę o średnicy 25-26cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Sucharki

Mała Cukierenka
Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 187

jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Zimny należy przełożyć na kilka godzin do lodówki, będzie nam wtedy(...)dokładnego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy

Izabelawkuchni
SERNIK Z MAKIEM 219

nadzieję, że spodoba się chociaż części z Was i również upieczecie ten sernik z makiem na zbliżające się Święta:). SERNIK Z MAKIEM /tortownica o średnicy 25 cm CIASTO 200 g mąki tortowej 1 jajko 100 g masła 50 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA 1 kg półtłustego twarogu 4 jajka 350 g cukru(...)dodać mak i wymieszać. Jeżeli masa twarogowa bez maku jest za gęsta dodać do niej łyżkę śmietany. Wyjąć tortownicę z ciastem z lodówki i naprzemiennie wykładać na środku oba ciasta ( tak jak zebrę ), aż do wykończenia się składników. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st i piec około 1 godz. Wystudzony sernik wstawić do schłodzenia do lodówki. Najsmaczniejszy

Pieguskowa Kuchnia
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 165

tylko bardzo smacznie , ale i jak to u mnie bywa – ciekawie podane! Z pomocą przyszła mi nie tylko Mama , ale i przyjaciele – Ewelina i Rafał – bez Nich napewno nie dałabym rady – za co Im Wszystkim z całego serducha dziękuję! :* ****************************************************************** Więcej szczegółów? Ależ proszę! :D Nasza trójka zaczęła przygotowania już w sobotę! ;) Po pracy „zgarnęłam(...)przez Rafała ;) ) - ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „ - ” Surówka z buraczków „ - ” Surówka z marchewki i pora „ - ” Surówka z selera „ ( zrobione przez Mamę i Ewelinę ) - „Leniwa baba z żurawiną i chrupiącą kruszonką” - i „Królewski sernik z brzoskwiniami , bezą i bitą śmietaną” Czyż nie brzmi smakowicie? Przyznajcie

Ostra na Słodko
Sernik ze śmietany- wersja czekoladowa z dżemem 136

Która to już wersja „sernika” ze śmietany? Ach, długo by liczyć: ) Ale koniec końców to jedno z ulubionych ciast zarówno domowników jak i moich. Więc powstał on: czekoladowy, piankowy, lekki, ukryty w kruchutkim cieście. Sernik bez sera, a równie pyszny jak tradycyjny. Jeśli chcecie smaku sernika kropka w kropkę- zamiast budyniu czekoladowego użyjcie waniliowego; ) Blacha(...)Składniki na ciasto kruche :  3 szklanki mąki pszennej  6 żółtek  cukier waniliowy  1/2 szklanki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  kostka masła  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2  części. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki.   Składniki na masę serową:  6 białek  1 i 1/3 szklanki

Domowe ciasta
Sernik bez sera na kruchym cieście 90

dokładnie jak domowy sernik, choć jest zrobione na jogurcie naturalnym.   Składniki na sernik bez sera na kruchym cieście (blacha o wym: 28x23 cm): 1200 g jogurtu naturalnego pół szklanki oleju (110 ml) 3 średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie(...)pieczemy przez godzinę w trybie góra-dół. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na około pół godziny, po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dzięki temu sernik nie opadnie lub opadnie bardzo niewiele. Po wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem. [caption id="attachment_8947" align="aligncenter" width="1200"] Sernik bez sera

e-PrzepisyKulinarne
Sernik cytrynowy 163

dodatkiem cytrusów lub kawy, mogliście to już zauważyć ;) Tym razem mam dla Was sernik o pysznym, intensywnym cytrynowym smaku. Bardzo kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach! Udekorowany pieczoną polewą z kwaśnej śmietany. Pycha! Polecam :) PS - http://www.sandc.pl/  rury stalowe ze szwem i bez szwu, konstrukcje stalowe i stalowe elementy, rury, blachy i profile stalowe oraz malowanie proszkowe(...)koniec ubijania dodać cukier, dalej miksując. Stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodać olej. Mąki przesiać, dodać do ubitej masy jajecznej, delikatnie połączać. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) o wymiarach 20×20 cm w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Masa serowa - Twaróg przełożyć do miski

Domowa cukiernia Ewy
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 54

Wraz z tym sernikiem i słońcem, które zaglądało mi do kuchni, gdy go piekłam, przywiało chwilę zwiastującą wiosnę. Nie lubię tego czasu lutowo – marcowego, po ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni(...)dodaj do miksowanej masy stopiona i przestudzoną białą czekoladę. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY

Raj dla Podniebienia
SERNIK CYTRYNOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 124

piekłam, przywiało chwilę zwiastującą wiosnę. Nie lubię tego czasu lutowo – marcowego, po ludzku nie lubię. Deszcz, plucha, powracający nagle mróz i nikomu już niepotrzebny śnieg – to wszystko, co kojarzy mi się z tym przedwiosennym czasem. Mam nadzieję, że ten sernik pachnący cytryną rozjaśni Wam te jeszcze nie do końca jasne dni bez bezchmurnego nieba! Składniki(...)dodaj do miksowanej masy stopiona i przestudzoną białą czekoladę. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C. Piecz w tej temperaturze przez ok. 15 min, a następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studź w uchylonym piekarniku. A potem to już tylko częstuj się! Artykuł SERNIK CYTRYNOWY

Raj dla Podniebienia
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 126

Zestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu.  Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i

zdrowo i aktywnie
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 138

Zestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu.  Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i

Zdrowie i pysznie na talerzu
sernik delikatny, lekki, mocno pomarańczowy z delicjami... 88

bez mielenia, gęste jogurty, budyń waniliowy z mąką ziemniaczaną, kaszę manną. Pomarańcze sparzyć i zetrzeć skórkę z obu pomarańczy do masy serowej. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok do masy serowej i mikserem krótko połączyć składniki. Dodać na sztywno ubitą pianę z białek i mikserem na wolnych obrotach pianę wmieszać w masę serową. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia(...)ół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, po upieczeniu zostawić na 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Cukier puder dobrze wymieszać z wyciśniętym sokiem z pomarańczy i rozsmarować na serniku. Sernik najlepiej upiec wieczorem na następny dzień - ten sernik jest obłędnie delikatny,lekki, mocno pomarańczowy, delicje pomarańczowe dodają mocniejszego smaku, sernik jest bez

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania