sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:161/424)

SERNIK WIEDEŃSKI 155

Sernik, który zawsze się udaje, więc żeby nie eksperymentować od święta to on jest pewniakiem SKŁADNIKI: 1 kg sera 4 łyżki mąki 30 dkg cukru 15 dkg masła 10 jaj laska wanilii rodzynki Ser przekręcamy przez maszynkę. Masło ucieramy na pianę, dodajemy cukier, żółtka, cały czas miksując dajemy wanilię(...)chwili mąkę oraz rodzynki. Ubijamy białka na sztywno i już bez użycia miksera delikatnie łączymy pianę z masą serową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 st.) i pieczemy ok 1 godz. Nie wyjmujemy po upieczeniu tylko pozwalamy aby pomalutku wystudzał się w piekarniku. Szybkie wyjęcie sernika spowoduje gwałtowne opadnięcie ciasta

harrisa
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 553

baaardzo delikatne. Składniki na tortownicę 26 cm: - 1 kg sera w wiaderku ( używam sera Juliko. B.gęsty, idealny do serników) - 150g miękkiego masła - 7 dużych jajek - 2 budynie waniliowe, bez cukru - kilka kropli olejku waniliowego - 170g ksylitolu - 1 tabliczka 100g czekolady białej - 1 tabliczka 100g czekolady gorzkiej ( lub mlecznej) - szczypta soli - zmielony ksylitol do posypania Żółtka oddzielić od białek(...)ciemnej. Tak aż do wyczerpania ciasta. Tortownica będzie prawie pełna, ale nie ma obaw nic nie wypłynie, bowiem ciasto  gwałtownie nie rośnie. I teraz chyba najważniejsze, czas pieczenia: sernik wkładamy do nagrzanego do 100*C piekarnika i pieczemy 80 minut, na termoobiegu. Następnie zwiększamy temperaturę do 125*C i dopiekamy jeszcze 50 minut( też termoobieg). W drugim

Smaczne Zdrowe
Kruche babeczki z makiem i kokosem 254

Słodkości w okresie świątecznym kojarzą nam się szczególnie z makiem, serem i bakaliami. Oprócz ciasteczek i serników możecie też upiec kruche babeczki wypełnione masą makową i z kokosową bezą. Takie babeczki długo wytrzymują świeżość i z pewnością mogą nam zastąpić ciasto. Talerzyk Porcelana Bogucice Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki kokosowej 200 g masła zimnego(...)zimne białka na sztywno następnie dalej miksując dosypywać porcjami cukier. Miksować do momenty, aż cukier się rozpuści. Do białek wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łopatką. Bezę kokosową rozłożyć równomiernie na masie makowej. Piec około 20-25 minut w 170 stopniach, aż góra będzie rumiana

Ala piecze i gotuje
SERNIK JAJKO SADZONE – sernik na zimno z brzoskwiniami 242

przelicznika foremek. P.S. Żelkę z brzoskwiń najlepiej przygotować dzień przed zrobieniem sernika. Ciasto: 30 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 50 g drobnego cukru 1/2 jajka, rozm. ‘L’ 1/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 35 ml mleka 75 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem, aż otrzymamy puszystą masę(...)następnie odkładamy mikser. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Szpatułką lub rózgą kuchenną delikatnie mieszamy całość, tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 175°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Żelka brzoskwiniowa

Słodki Pomysł
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 199

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Koniecznie zabezpieczcie dno dodatkowo folią aluminiową – bo przy tym cieście nawet najbardziej szczelna forma potrafi przeciekać. Wciskamy w równych odstępach naszykowane wcześniej morele. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym góra-dół na 180⁰C, na środkowej półce przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160-170⁰C i pieczemy sernik kolejne 70-90 minut

Karo in the Kitchen
Przepis z maminego zeszytu -sernik ,pierzynka\ 139

W starych zeszytach jest ten błąd że nie ma napisane w jakiej blaszce piec ,więc dałam do tortownicy 24 cm .Ciasto wyrosło wysoko ,więc na drugi

Moje Wyroby
Sernik z murzynkiem 13095

przepis dostała od kogoś z rodziny), ja sama też piekłam już z 3-4 razy, ale nigdy nie doczekał się zdjęcia :)  taki jest pyszny, że znika moment! W końcu i na niego przyszedł czas :) Polecam go na każdą okazję - Boże Narodzenie, Sylwester, Nowy Rok, Wielkanoc, urodziny, imieniny i bez okazji tak do kawy, bo naprawdę warto! ;) Do jego(...)dobrze jest użyć naprawdę dobrej jakości sera! To ma być prawdziwy biały ser, bez żadnych dodatków, ulepszaczy, zagęstników. Najlepiej wychodzi z takiego domowego, ale jeśli nie macie to warto kupić dobry ser i po prostu go zmielić (nie każdy z wiaderka nadaje się na sernik - przetestowane wielokrotnie!). Kochani, przy okazji...   Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! :) Składniki

Kolorowy Przepisownik
Sernik tradycyjny 200

Święta bez sernika? - to wykluczone! Sernik tradycyjny, przygotowywany przez mamę musi być na świątecznym stole, bo to już jest tradycja.    Składniki: -1 kg twarogu ( może być twaróg gotowy ) -1 szklanka cukru -4 jajka -5 dkg margaryny lub masła -aromat śmietankowy -2 łyżki maki ziemniaczanej -dżem z czarnej porzeczki lub agrestu lub śliwek - do wyboru Na ciasto(...)białej części ciasta, po rozwałkowaniu - wycinamy paseczki, z których robimy ozdobną kratkę na serniku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 20 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 35-40 minut.    Sernik jest upieczony:    Smakuje wyśmienicie. Smacznego

Maminek kulinarny
Szarlotka z bezą kokosową 193

samo w sobie mega pyszne  :) Inspiracja : książka " Serniki, szarlotki. makowce" Wymiary foremki : średnica 26 cm Czas pieczenia : 30 minut + 30 minut Temp. pieczenia : 180 C ; 150 C Składniki: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu 1 łyżka bułki tartej   Masa(...)jabłkowo-orzechowa: 1 kg jabłek ( antonówki, papierówki) 100 g cukru cukier waniliowy łyżeczka kolendry mielonej Skworcu 50 g orzechów włoskich Skworcu Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i wyrobić . Następnie wstawić do lodówki na 60 minut. Po wyznaczonym czasie , ciasto rozwałkować tak , aby pokryło dno i boki

Słodkości i nie tylko
Pycha sernik 245

jest bardzo kremowy i gładki. Dodatek wiórków kokosowych nadaje mi kokosowego smaku. Sernik robiłam dwa razu, ponieważ pierwszy raz użyłam mniejszej formy i podczas pieczenia sernik wypłynął poza blaszkę i popękał od góry. Dlatego ważne jest, aby do tego przepisu użyć odpowiednio dużej blaszki lub mniejszą proporcję składników. Czas wykonania(...)niepełne szklanki) 1 ½ budyniu waniliowego bez cukru 100 g wiórków kokosowych 250 ml śmietanki 30% kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (forma 27 cm x 34 cm) wysmarowanej papierem do pieczenia. Ser: Margarynę utrzeć

KuchniaWeDwoje.pl
Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia 737

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia Składniki: Spód: 180g wafelków kokosowych w polewie z białej czekolady 2 łyżki wiórków kokosowych 40g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Krem: 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu(...)blendera przełożyć wafelki, dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać miękkie masło, wymieszać, powstanie dosyć wilgotna masa. Masę wafelkową przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm lub 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Brzeg tortownicy wyłożyłam jeszcze folią rantową, patrz FILM (do kupienia w sklepach internetowych). Krem: 2. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (tak żeby żelatynę troszkę przykryła), odstawić

Mała Cukierenka
Cynamonowy sernik z rodzynkami na kruchym cieście 132

margaryny 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 2 kopiaste łyżeczki mielonego cynamonu pół szklanki rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na 30 minut(...)rodzynki i dokładnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Następnie masę serową wykładamy równomiernie na ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 minut do zrumienienia. Upieczony studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Krojenie: Zimny sernik kroimy. 6. Podanie : Gotowy sernik podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Serniczki z gruszką i sosem karmelowym 118

Serniki są u nas uwielbiane pod każdą postacią. Sernik z różnymi dodatkami, bez dodatków, klasyczny, bądź wymyślny. Jak już wspominałam uwielbiam eksperymenty i nie boję się ich zwłaszcza, gdy mam trochę czasu. Owoce takie jak gruszki, czy jabłka idealnie pasują mi do pieczenia, stają się miękkie, a skórka w gruszkach jest prawie niewyczuwalna. Podpatrzyłam ten przepis(...)sera ekstraktu waniliowego, ale Wam podaję oryginalny przepis stworzony przez Kasię. Polecam, bo są łatwe i pyszne! Składniki na 5 serniczków w kokilkach o średnicy 12 cm lub jeden sernik w tortownicy o średnicy 22 cm: Ciasto: - 270 g mąki; - 150 g miękkiego masła; - 120 g cukru pudru; - 2 duże żółtka Masa serowa: - 500 g sera białego ; - 3 jajka

dom-agi.pl
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 163

łyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki – 5-6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * galaretka brzoskwiniowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Wszystkie(...)dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną, lekko tężejącą galaretką – odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania