Dodatkowo: brzoskwinie 3 szt galaretka agrestowa 2 szt Wykonanie sernika: Miksujemy jaja same na puch ( bez cukru tym razem ) Dodajemy partiami ser pomarańczowy oraz serek waniliowy . Miksujemy na najmniejszych obrotach . Dodajemy dwa budynie i nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia spód i boki ( wycinam kółko i paski na bloki które smaruję margaryna(...)nagrzanego piekarnika ( na dno piekarnika wstawiam formę z wodą a powyżej wkładam formę z sernikiem ). Piekę 15 minut w 220 stopniach. Przykrywam górę folią aluminiową po 15 minutach i zmniejszam do 200 stopni i piekę 45 minut. W tym czasie co pieczę się sernik rozrabiam galaretki w 500 ml wody , ostudzoną wstawiam do lodówki do stężenia. Brzoskwinie opłukuje
Różowa kuchniaSerniczek na zimno z kiwi oraz galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania
RAROSSAPyszny serniczek w sam raz na upały z dodatkiem czekolady i bananów bez pieczenia.Prosty, a jakże smaczny sernik na zimno cieszył domowników swoją obecnością
Mała w garnku mieszanajczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Ostatnio piekłam rewelacyjny sernik kajmakowy , w którym zamiast cukru dodałam kajmak waniliowy z puszki. Teraz postanowiłam przygotować sernik marmurkowy, czyli taką sernikową zebrę, który prezentuje się niezwykle dekoracyjnie. Sernik marmurkowy (sernik zebra) podbił serce mojego męża. Przepis na sernik marmurkowy z bezą był na starym blogu, ale zw względu(...)przyszła ponownie pora na niego. Do sernika marmurkowego nie przygotowujemy kruchego spodu, gdyż przeszkadzałby w jego wizualnym efekcie końcowym. Sernik marmurkowy świetnie się prezentuje i doskonale smakuje. Idealny sernik do kawy lub herbaty. Ten sernik swoim wyglądem przypomina bardzo ciasto zebra . Natomiast masa serowa podobna jest do tej z sernika z truskawkami i czekoladą , nie dałam masła
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaku brzoskwiniowym) Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik 3 jajka 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru lub śmietankowego bez cukru 100ml mleka Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do mąki przesiać cukier puder, dodać proszek do pieczenia i krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce
Mała CukierenkaPolecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli(...)cukier się rozpuści.Taką białkową pianę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część schłodzonego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 50-60 min.Po tym czasie sernik zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaskładniki 400 g mąki tortowej 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny 2 łyżki kakao 3 łyzki śmietany 18 % masa
Moje Wyrobydobrej jakości twaróg sernikowy (bez dodatku cukru) lub najlepiej samodzielnie go zmielić. Zazwyczaj piekę brownie z gorzkiej czekolady, ale w tym przypadku bardziej pasowała mi mleczna Spód brownie: 200 g mlecznej czekolady 200 g masła 1 łyżka kakao 3 jajka 100 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g sera twarogowego do serników lub trzykrotnie zmielonego tłustego(...)przestudzenia. Jajka zmiksować z cukrem na jasną masę. Wymieszać z czekoladą. Na koniec dodać mąkę i mieszać na niskich obrotach miksera do czasu połączenia składników. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia – 15 minut, w temperaturze 170°C. Użyłam formy o wymiarach 30 x 25 cm. W czasie kiedy brownie będzie się piekło, należy przygotować ser. Ser wymieszać
Bulliosernik przygotowałam na święta. Nie piekłam dużo, postawiłam więc na klasykę. Przygotowany na kruchym cieście, według przepisu Teściowej. Delikatnie tylko zmodyfikowany o dodatkowe dwa białka w masie serowej, dzięki czemu sernik jest bardziej pulchny i wilgotny. Beza na wierzchu i chrupiąca kruszonka są dopełnieniem całości. Sernik to takie ciasto, które sprawdzi się zawsze(...)ciasto na jutro, wykorzystaj ten przepis. Pamiętajcie, że serniki najlepiej kroją się i smakują dzień po upieczeniu. Jeśli więc dziś upieczecie, na jutro będzie idealny :) Składniki na blaszkę o wym. ok 28x40cm Ciasto: ok 500g mąki 5 żółtek 250g masła lub margaryny szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru Sernik: 1 kg potrójnie
Kuchnia w czekoladzieniewiele prawdziwego twarogu. (Poczytajcie sobie ich składy...) Wiem, że są dobre wiaderkowe twarogi, bez ulepszaczy, ale najbardziej puchaty jest ten, który zmielimy bezpośrednio przed pieczeniem. Kupujcie najzwyklejsze kostki twarogu tłustego lub półtłustego. Temperatura składników również odgrywa sporą rolę. Na 2-3 godziny przed pieczeniem wyjmijcie wszystko z lodówki. Niech i twaróg, i jaja, i masło ogrzeją się(...)Masło najlepiej utrzeć z cukrem i reszta składników niż dodawać stopione. Sernik nie lubi wysokich temperatur . Wtedy gwałtownie rośnie i pęka, a następnie opada. Najlepiej piec w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Najlepsza temperatura pieczenia to zakres 130-140 stopni . Czas automatycznie wydłuża się. Suchy sernik jest mało zachęcający, zapycha, mało kto to lubi
Codzienna kuchnia niecodziennabył tak ciepły. W upały dogrzewanie mieszkania piekarnikiem nie jest najlepszym pomysłem, dlatego desery bez pieczenia – na zimno, częściej goszczą w mojej kuchni. Efektowny deser może być bardzo prosty do przygotowania. Ja tym razem wykorzystałam swój stary przepis na sernik na zimno, ale na wierzchu zamiast standardowej galaretki, zrobiłam kremowy topping z naturalnego serka i japońskiej(...)ewentualnie kakao lub pomijamy). Jeśli używamy herbaty matcha masa powinna zabarwić się na piękny, zielony kolor. Smarujemy wierzch lekko schłodzonego sernika i wstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Polecam też wersję tego sernika bez matchy – do naturalnego serka dodaję wtedy skórkę z cytryny + na wierzchu układam świeże truskawki. Post Sernik
Poezja smakubez wałkowania, uprzednio posmarowanej cienko masłem (nie posypałam bułką bo nie miałam :)). Ciasto nakłuwamy widelcem i włożyłam do piekarnika. Ciasto piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż brzegi zaczęły się złocić. Wyjęłam blaszkę z piekarnika i wtedy mnie olśniło, że popełniłam gafę :) bo ciasto mi urosło troche do góry. No ale pierwszy raz robiłam sernik(...)można taki kupić i to bez problemu w markecie) PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki zmiksowałam w mikserze (thermomix) na najwyższych obrotach przez 30 sekund. Zalałam masą, mak. Jako, że miałam jeszcze w lodówce małą puszkę kajmaku to to rozpuściłam ją w kąpieli wodnej i zmieszałam z masą serową. Potem pozostało już tylko pieczenie. Tak przygotowane ciasto wstawiłam
ClauditteMissCookingJesień. Czuć ją w zachodnim wietrze, który szarpie moim szalem i Ptysi uszami. Patrzy ten mój pies na mnie tymi swoimi wielkimi, okrągłymi oczami, z niemym
Pożeraczka, czyli raz adobrze