serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:166/428)

Ciasto kokosowo- śmietankowe 189

łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru pudru 500ml mleka 1 budyń śmietankowy 100g wiórek kokosowych Krem śmietankowy: 350ml słodkiej 30% śmietanki 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: 1 opakowanie "Wafle gofrowane" śmietankowe 1 mały słoiczek dżemu truskawkowego 100g płatków migdałowych świeże truskawki (nie są konieczne) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka(...)łyżce budyniu. Gotowy krem wykładamy na przestudzony biszkopt. 3. Na krem wykładamy wafle gofrowane, smarujemy je dżemem truskawkowym. 4. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Krem śmietankowy wykładamy na dżem truskawkowy, a całość posypujemy lekko uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Deser schładzamy w lodówce, przed podaniem możemy udekorować świeżymi truskawkami

Kuchnia w czekoladzie
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 177

wbijamy łyżeczki w delikatną, naszpikowaną bakaliami paschę i zapominamy o bożym świecie. Jeśli macie ochotę na "chwilę zapomnienia" - nasz przepis czeka...SKŁADNIKI:- 1 kg sera 3-krotnie mielonego,- opakowanie serka mascarpone,- laska wanilii,- 6 żółtek,- 40 dag cukru pudru,- 3 łyżki żelatyny,- 6 łyżek masła,- pół szklanki śmietanki kremówki (my dajemy więcej),- bakalie (do wyboru). My dałyśmy na bogato: orzechy(...)sparzyć wrzątkiem.2. żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż się rozpuści.3. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę. Dokładnie miksujemy.4. Gdy mamy gładką masę wrzucamy bakalie cały czas miksując

Wypisz Wymaluj
JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY 763

cukier puder (2 łyżki) truskawki (250 g) Masa truskawkowa: truskawki (500 g) galaretki truskawkowe (2 opakowania) + gorąca woda (1,5 szkl.) Bita śmietana: śmietanka kremówka 36 % (100 ml) serek mascarpone (100 g) cukier puder (1 łyżka) Dodatkowo: truskawki do ozdoby biszkopty podłużne (15 szt.)  Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szklanka 250 ml. Rękaw cukierniczy   foremka z odpinaną opaską(...)foremki na stężałą masę jogurtową. Jogurtowiec wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 - 24 godz. a najlepiej zostawić na noc. 4.) Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na sztywno. Tak ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nasze ciasto robiąc dowolnej wielkości rozetki.  Rozetki dodatkowo dekorujemy truskawkami. Jeżeli szukacie pysznego i efektownego ciasta, to koniecznie

RITA food channel
Muffiny marchewkowe 181

Dziś przepis na wilgotne muffiny marchewkowe o korzennym smaku. Są miniaturką ciasta marchewkowego, którego przepis na blogu na pewno umieszczę. Całości dopełni słodka polewa z serka mascarpone z cukrem pudrem.Składniki:2 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki oleju3 średniej wielkości marchewki (2 szklanki)1,5 szklanki mąki pszennejpo pół łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenia, cynamon, imbiru i gałki muszkatołowejSposób przyrządzenia(...)jeden i wszystko dokładnie mieszamy.  Ciasto przekładamy do foremek do muffinek. Z takiej ilości ciasta otrzymujemy około 16 sztuk.Muffinki pieczemy 25 minut w 180 stopniach.Polewa do muffinek3 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru2 łyżki masła

upichcic
Pavlova masą jagodową 183

Składniki: Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – szczypta soli Masa – 12 łyżki śmietany 18% bez laktozy – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – garść borówek amerykańskich oraz duża garść malin Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo(...)wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej świeże owoce borówki amerykańskie

I LOVE LIFE
Pavlova z granatem 243

Składniki: Beza – 4 białka – 200g drobnego cukru – 1 łyżka soku z cytryny Masa – 125 ml śmietany 30% lub 35% – 125 serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 1 granat – 25 ml syropu grenadyna – 25 ml rumu Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce(...)wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy  np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej owoce granatu. Polewamy sosem (syrop grenadyna wymieszana z rumem. Gotowe

I LOVE LIFE
Leśny mech 190

nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 400 g serka mascarpone, 200 ml przecieru z owoców leśnych, 5 g żelatyny, Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny.  Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione masło (nie gorące, musi(...)wsypać do miseczki, wlać do niej 500 ml pulpy owocowej, wymieszać, wlać pozostałe 150 ml gorącej pulpy i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić z cukrem. Następnie dodać serek mascarpone i delikatnie ubić. Do śmietany dodać pulpę owocową. Tylko raz zamieszać. Herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny i cukrem. Ułożyć jedną część biszkotu, nąsączyć go, następnie ułożyć

królestwo garów
Piernikowa rolada z pomarańczą 240

deser :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 duża pomarańcza   Polewa: 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier(...)sparzamy wrzątkiem, ścieramy na tarce skórkę a następnie dzielimy na cząstki i z każdej ściągamy białą błonkę. Czekoladę roztapiamy na parze i odstawiamy do ostygnięcia, następnie delikatnie miksujemy z serkiem mascarpone w temperaturze pokojowej. Dodajemy skórkę startą z pomarańczy i mieszamy delikatnie, ale krótko, najlepiej szpatułką (mieszanie mikserem spowodowało że krem się zważył). 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Grillowany kurczak w musztardowej marynacie z pestkami dyni na szpinaku 240

świeży szpinak- 4 garście 4 pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek z dodatkiem aromatu białej trufli- opcjonalnie zwykła oliwa z oliwek świeży rozmaryn- garstka ziarna słonecznika- mała garstka 2 łyżki serka mascarpone Uwaga: Jeśli nie posiadasz patelni grillowej, możesz użyć zwykłej patelni, efekt będzie troszkę inny ale smak nadal rewelacyjny :). Oczywiście zamiast patelni grillowej, możesz użyć grill elektryczny. Przygotowanie: Podzielić kurczaka(...)koktajlowe, Smaż do zarumienienia. Na talerzu połóż liście świeżego szpinaku, następnie mięso i pomidorki. Posyp pestkami dyni i ziarnami słonecznika oraz świeżym rozmarynem. Połóż na boku po 1 łyżce serka mascarpone. Smacznego

KreatywnePiny
Torcik śmietanowo kajmakowy z chałwą 198

kawy. Uwielbiamy takie połączenia smakowe. Plastry cytryny nadały troszkę kwaskowatości. Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej 100 g chałwy waniliowej 4 plastry cytryny Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na puszystą masę ze szczyptą soli(...)studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu kroimy na 4 równe blaty. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na końcu dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Krem dzielimy na 4 porcje. Złożenie ciasta: Na pierwszym blacie rozsmarowujemy połowę kajmaku i pierwszą porcję kremu śmietankowego. Przykrywamy kolejnym blatem ciasta. Następnie wykładamy

VioletoweKucharzenie
RISOTTO Z INDYKA 220

startego parmezanu  1 l bulionu drobiowego z kostki (najlepiej bio) 2 duże cebulki szalotki 1 duży pomidor 1 zielona cukinia 50 cl śmietany 33% 125 g serka mascarpone Oliwa z oliwek Kilka listków bazylii Szalotki obierz i drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej oliwę, wsyp szalotki i krótko przesmaż mieszając. Gdy się zeszklą wsyp ryż i smaż około minuty(...)smaż, mieszając, do miękkości składników, a na koniec wlej śmietanę. Dodaj parmezan. Podgrzewaj przez chwilę do zagotowania. Połącz z ugotowanym ryżem. Podgrzewaj przez chwilę, aż całość zgęstnieje, domieszaj serek mascarpone, wrzuć drobno pokrojonego pomidora i posiekaną bazylię. Risotto powinno mieć gęstą, kremową konsystencję. Podawaj od razu w głębokich talerzach. * Włoski ryż do risotto. ** Jeśli będzie to konieczne, dodaj większą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 223

oleju Masa śliwkowa: 300-400 g suszonych śliwek 2-3 łyżki miody 3 łyżeczki żelatyny Delecta 2 łyżki śliwowicy (opcjonalnie) Masa piernikowa:  125 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 30 g cukru 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić(...)żelatynę, aby się namoczyła. Śliwki zmiksować z miodem i dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i wyłożyć na pierwszy nasączony biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Dodać serek mascarpone, wymieszać i dodać przyprawę do piernika. Wyłożyć na drugą część nasączonego biszkoptu i przykryć trzecim ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietankę na polewę podgrzać i rozpuścić

talerz przyjemności
Słodkie środy - sernik kawowy ze złotą karmelową nitką 198

cukru trzcinowego 4 jajka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Na wierzch: 200 ml śmietany 30 % do ubijania do deserów 2 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone Na dekorację: 1 łyżka orzechów laskowych 1 łyżka migdałów 4 łyżki cukru Przygotowanie: Masło roztapiamy, osobno roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę. Herbatniki kruszymy,  dodajemy do nich płatki owsiane(...)herbatników.     Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone.     Ubitą śmietaną przekładamy na ostudzony sernik i  smarujemy równomiernie jego wierzch.   W rondelku rozpuszczamy pozostały cukier na karmel,  wrzucamy do niego orzechy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SERNIK CHIA Z MANGO na zimno. 464

Cześć. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny sernik z nasionami chia i mango. SKLADNIKI : MASA : - śmietana kremówka 30% (600 ml) - nasiona chia (45 g) - serek mascarpone (500 g) - żelatyna (3 łyżki) + woda (100 ml) - cukier puder (4 łyżki) SPÓD : - masło (100 g) - ciastka oreo (350 g) MUS : - mango (600 g miąższu) - ksylitol lub cukier (1-2 łyżki) - żelatyna(...)rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. - do misy miksera wlewamy 300 ml śmietanki kremówki 30% i ubijamy. Stopniowo dodajemy 4 łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, nasz schłodzony już puding chia i ostudzoną żelatynę. - ostudzoną masę przekładamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki żeby masa stężała. - 6 łyżek żelatyny rozpuszczamy

RITA food channel
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 201

plus trochę do wysypania formy 2 łyżki oleju 6 jajek 115 g masła plus trochę do wysmarowania formy 1 cukier z wanilią 3/4 łyżeczki soli 230g śmietany kremówki 115g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem i masłem. Z 4 jajek oddzielić żółtka i białka. Białka ubić z solą i 115g cukru(...)trakcie studzenia opadnie – właśnie tak powinno być! Dzięki temu konsystencja gotowego ciasta będzie bardzo aksamitna i wilgotna. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, miksujemy delikatnie z serkiem mascarpone. Wykładamy na środek ostudzonego ciasta. Mały trik – ciasto jest najlepsze następnego dnia :)   Post Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni