biszkoptowi KSZTAŁT SERDUSZKA: na kartece papieru A4 rysujemy serduszko i wycinamy. Zginamy na pół aby zauważyć i skorywać nożyczkami różnice w kształcie dwóch połówek. Tak powstałe symetryczne serduszko przykładamy delikatnie do wierzchu biszkoptu i docinamy biszkopt do papierowego wzoru. KREM : Zaczynamu ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie i dodajemy serek mascarpone. Rozdrabniamy(...)samemu się za to zabrać Filmik poniżej: Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!! Artykuł Tort serduszko z różyczkami pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortySerduszka duszone w warzywach na kalafiorowym puree: PUREE 1 średni kalafior 0,5 l mleka 2-3 łyżki masła sól Kalafior podzielić na małe kawałki, wrzucić do garnka i zalać(...)mlekiem. Gotować do póki lekko nie zmięknie ale nie rozgotowywać. Po ugotowaniu odlać sporą część mleka, zostawiając około pół szklanki. Dodać masło, sól i lub utłuc na jednolitą masę. SERDUSZKA 2-3 łyżki oleju 350 g serduszek drobiowych 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki
Jemy Pijemyolejek cytrynowy. Zagnieść ciasto, uformować kulkę. Włożyć do woreczka i schładzać przez 2 godziny w lodówce. Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać foremkami serduszka. W połowie serduszek wykroić mniejsze serduszka. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 10 min. Krem przygotować według przepisu(...)opakowaniu. Margarynę utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny krem i ucierać. Na całym serduszku rozsmarować warstwę kremu, przyłożyć serduszko wykrojone. Odłożyć do zimnego miejsca żeby krem stężał. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujeszklanki rozpuszczonej galaretki odlewamy i przelewamy na małą, płaską blaszkę ( 22 x 20 ) posmarowaną cienką warstwą oleju. Studzimy i wkładamy do lodówki, aby stężała (później powycinamy z niej serduszka). Pozostałą galaretkę odkładamy do wystudzenia ( galaretka nie ma stężeć, tylko całkowicie wystygnąć). Śmietankę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy wystudzoną galaretkę i miksujemy do połączenia się składników. Masa będzie(...)płynna. Przelewamy na schłodzony spód i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki, aby stężała. Po tym czasie ze stężałej galaretki wycinamy foremkami serduszka (mogą być różnej wielkości) i układamy je na piance. Całość wkładamy do lodówki. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, mieszamy i odkładamy na około 5 minut. Następnie podgrzewamy z kilkoma łyżkami mleka i dokładnie rozpuszczamy. Rozpuszczoną
Ostra na Słodkouwolniony z niej czekoladowy smak przyjemnie rozlewa się w Waszej gębusi. Ale co to? Miła niespodzianka?! Skąd się tam wzięła pomarańcza? Taką właśnie smakowitą siurpryzę zafundują Wam te czekoladowe serduszka. A przepis na ich wykonanie jest tak prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa Zatem nie czekajcie, tylko działajcie, by zrobić sobie i komuś bliskiemu taką pyszną niespodziankę Składniki: 1/2 szklanki(...)czekoladę lubicie) 2 łyżki syropu z agawy (lub według uznania) sok z dwóch soczystych pomarańczy starta skórka z jednej pomarańczy silikonowa foremka na kostki lodu (u mnie w kształcie serduszek ) Wykonanie: Pomarańczę (najlepiej organic/bio/eko) parzymy ostrożnie wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce. Olej kokosowy podgrzewamy w niewielkim garnku aż się rozpuści. Zestawiamy z ognia. Dodajemy kakao, syrop
Lamarida.plpost tak jak poprzedni będzie bardziej opisem niż z przepisem. Obiad który dziś podałam to typowy ślaski obiad niedzielny. Jedynym pomysłem było uformowanie klusek ślaskich w serduszka i wycięcie z papryki czerwonej małych serduszek. Było zabawnie i smacznie! Zamiast okrągłych kluseczek z dziurką ze spłaszczonej kluseczek zrobiłam serduszka. Ugotowałam je w osolonej solą morską(...)wodzie. Po wyłożeniu kluseczek na każdej ułożyłam serduszko wycięte z papryki. No i jeszcze modra kapusta i rolada z sosem
Gotuj Sam!Przepisem na tofurnik rozpoczynamy przygotowania do Walentynek i Tłustego Czwartku! Walentynki to takie cukierkowe święto, wszyscy kupują serduszkowe kartki, skarpetki w serduszka, misie z serduszkami, czekoladki w kształcie serduszek... 14 lutego wszystko zamienia się w jedno wielkie serduszko. Zapewne tego dnia myślicie intensywniej o drugiej osobie, a nie o sobie. Jednak ja przychodzę
wegetalerzeWitam kochani tego zimowego wieczora Ostatnio na blogach kulinarnych pełno jest serduszek,różu i miłości-u mnie nie może być inaczej :-) Zapraszam na proste ale efektowne ciasteczka idealne na Walentynki,ale i do codziennej kawki :-)Robi się je łatwo szybko i przyjemnie :-) 2 szkl mąki pszennej tortowej (szkl 250ml) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki(...)Ciasto odstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie podsypujemy blat mąką, wałkujemy i wykrawamy szklanką koła. Zarówno z kakaowej części jak i z białej. Następnie w każdym kółku wycinamy serduszko (lub dowolny kształt) i zamieniamy miejscami-czyli serduszko z jasnego ciasta wkładamy na miejsce serduszka ciemnego ciastka. Tak postępujemy z całym ciastem .Mi z podanych proporcji
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuroku od jakiegoś czasu mamy walentynki. Jedni obchodzą drudzy nie. Dla tych co czekają na ten dzień mam smaczne serduszka do zjedzenia. Faworki tylko miłosny kształt :) Z racji tego że mam chłopaka hihi faceta, męża ,kochanka.Wszystko w jednym, normalnie rewelacja. Myślę, że takie łakocie mu się spodobają. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 0.75 szklanki(...)śmietany 18% (gęstej) 1 łyżeczka wódki ( octu) ksylitol zmielony lub cukier puder do posypania pół szklanki Kłos -Pol cukier waniliowy zmielony 16 g tłuszcz do smażenia foremka serduszko do wykrawania Wykonanie: Zaczynamy od przesiania maki nad stolnica silikonową.Robimy kopczyk, a w nim wgłębienie do którego wbijamy żółtka i śmietanę. Dodajemy odrobinę wódki, a jak nie macie
Różowa kuchniawięc dzisiaj Walentynki , dzień zakochanych. A w mojej kuchni miłosnej serduszka trójkolorowe z serduszkowymi środkami, które własnoręcznie wykonała moja zdolna córcia Monika. Prawda, że piękne? Nie tylko piękne, ale też przepyszne. Z tego przepisu można zrobić dwukolorowe gwiazdki bożonarodzeniowe lub pisanki wielkanocne. Składniki: • 125 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru • 1 jajko(...)dodać ekstrakt z wanilii i ponownie zagnieść. • Do drugiej części dodać czerwony barwnik. • Trzecią część wymieszać z kakao. • Rozwałkować ciasto dość cienko i wycinać serduszka dużą foremką. • Następnie małą foremką wycinać w serduszkach środki. • Przemieszać kolory uzupełniając środki serduszek. • Piec partiami w 180 st.C przez 10-12 minut
To co kochamokazjonalne serduszka pierniczkowe to dzieło od początku do końca mojej córci Moniki. Jestem z niej dumna, bo wykonała małe dzieła sztuki. Wszystkie ciastka były idealnie upieczone i udekorowane. Zajęło jej to kilka dni, ale efekt był niesamowity, zresztą oceńcie sami. Ciasteczka te powstały z okazji 18-tych urodzin bliźniaczek Jagody(...)Emmy – sióstr narzeczonego Moniki Davida. Takie ciasteczka to był prezent dla wszystkich gości uczestniczących w imprezie urodzinowej. Serduszka zostały zapakowane w celofan zawiązany wstążeczką. Każdy pierniczek był unikatowy, chociaż schemat dekorowania podobny – liczba osiemnaście, kwiatki, kropki, paski. Mnie osobiście najbardziej podobały się całe białe, ale gdybym miała wybrać numer 1, to miałabym
To co kochammieszankę waniliową wylać na folię (mieszanka po wylaniu powinna mieć grubość ok. 0,5 cm). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gdy waniliowe mleczko stężeje wyciąć z niego serduszka różnej wielkości (np. foremką w kształcie serca lub przygotowanymi wcześniej szablonami). Serduszka przykleić do ścianek 4 szklanek lub lampek do wina (stroną z ziarenkami wanilii do wewnątrz). Dobrze(...)docisnąć zaczynając od środka, by pozbyć się pęcherzyków powietrza (jeśli jakiś pęcherzyk zostanie, serduszka mogą się odkleić). Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, gdy wystygną, wlać je do szklanek z serduszkami, a następnie schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć ją na stężałe galaretki. Deserki udekorować podprażonymi
Nastoletnie Wypiekanieprostu spędzenia wspólnego czasu, albowiem każda okazja jest dobra do świętowania, do wyznania miłość i rozpieszczania podniebienia. Pozostając w kwestii rozpieszczania podniebienia: świetnie się tu sprawdzą mocno czekoladowe, urocze serduszka, przybrane jak na ten dzień przystało w czerwień. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 30 min Czas całkowity 45 min Czas przygotowania(...)pieczemy około 25-30 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Wierzch ciasta równamy, ścinając nożem wszelkie nierówności. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciastka. Polewa Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy mleko i mało. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy odrobinę czerwonego barwnika i mieszamy, aby polewa równomiernie zabarwiła
Wędrówki po kuchniGalaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy do dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki żeby szybciej zastygła. Z galaretki wycinamy foremką do ciastek serduszka. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając fix do śmietany. Do 1/4 ubitej śmietany dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru i odkładamy, aby później użyć na wierzch deseru. Do pozostałej śmietany będziemy(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy, a następnie łączymy z ubitą śmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Do musu dodajemy skórkę cytrynową. Serduszka z galaretki przyklejamy do ścianek szklanki i napełniamy ją musem z białej czekolady. Gotowy mus z serduszkami dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał
Bon appetit mon amiekażdego. Do ich zrobienia używamy tylko naturalnych produktów. W kilka minut wyczarujecie słodką i zdrową przekąskę (jak ja lubię takie przepisy). Zaproście dzieci do wspólnego ich przygotowania – wycinanie serduszek to dla nich nie lada zabawa. Składniki: 200 gram orzechów nerkowca (mogą być też migdały albo orzechy laskowe) kakao olej kokosowy miód dojrzały banan maliny świeże lub mrożone szczypta(...)wylane nadzienie miało równą wysokość (pamiętajcie, że musicie wyciągnąć z pojemnika wycięte formy). Nasz słodki farsz musi uzyskać konsystencję w miarę twardą, abyśmy również z niego mogli wycinać serduszka. Wkładamy tak przygotowane nadzienie do lodówki na około 1 godzinę lub jeśli widzicie, że konsystencja nadaje się do wycinania wtedy wyjmujemy naczynie i możemy zacząć przygotowywanie serduszek lub dowolnego
PaleoLife