może odrobinę się lepić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin by ciasto urosło. Rozwałkować na oprószonym mąką blacie na grubość 1,5 cm. Wykrawać serduszka odpowiednią foremką do ciasteczek. Smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut po obu stronach. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, ponieważ pączki spalą się z zewnątrz a w środku
KreatywnePinycukru pudru mrożone wiśnie 2 garści Przygotowanie: Utrzyj masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i jajka do uzyskania gładkiej masy. Wypełnij masą foremki do babeczek w kształcie serduszek. Nasza masa jest już gotowa. Wstaw babeczki do rozgrzanego piekarnika. Piec: 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ubij śmietanę z cukrem pudrem, gdy jest już gęsta tylko wymieszaj
KreatywnePinywstawiamy do lodówki. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. Wyjmujemy deser z lodówki i wykrawamy serduszka, Posypujemy je pokruszonymi pistacjami i suszonymi truskawkami. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinywzięłam orzechową. W przepisie pisze o 3 tabliczkach (300g), ja natomiast rozpuściłam 2 tabliczki po 90 g (180g) i jeszcze trochę mi jej zostało (myślę że przynajmniej na 2 serduszka). Przepis wydaje się wręcz banalny. Rozpuścić czekolade, wlać i ostudzić. No nie do końca bo: tą z kawałkami orzechów ciężko wyrównać nie mam termometru a czekoladę powinno się zahartować
W kuchni bez szafekcookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/cupcakes-z-serduszkami/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('dc91cd997c8cdcc53bb9ff8ded9a6690').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Cupcakes z serduszkami appeared first
dom-agi.plDzisiaj przepis na ptysie w kształcie serc, idealne na zbliżające się Walentynki. Małe pyszności wypełnione bitą śmietaną… Jeżeli posmakowały Wam moje eklerki z kremem orzechowym , to te słodkie serduszka również przypadną Wam do gustu Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła mała szczypta soli Nadzienie: 500 g śmietany kremówki
Oryginalny smakpieczenia, a następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wycinamy serduszka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 12-14 minut. Wyjmujemy, studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, zanurzamy do połowy każde
Ostra na SłodkoCiepła pogoda (która obecnie zniknęła :() zmusiła mnie, ażeby zrobić sernik na zimno, a raczej małe, słodkie serniczki, także zapraszam ;) Przepis prosty, więc każdy sobie poradzi :) Składniki na ok. 10 serduszek Na wierzch - 5 chlebków lnianych niepieczonych - HABŻYKI LUB - 2 łyżki siemienia lnianego brązowego - 2 łyżki
Zdrowie na języku :PWszyscy robią faworki a że za nimi nie przepadam zrobiłam kruche, maślane ciasteczka :) przy okazji nadchodzących walentynek, głownie wykrawałam serduszka :) Składniki na kruche ciasteczka maślane: 300 g masła, 220 g cukru pudru, 1 cukier waniliowy600 g mąki tortowej, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczeniaMiękkie masło, cukier, cukier waniliowy
Bon Appetit Małgorzatypudru 25 g masła kilka kropli aromatu rumowegoTym razem pralinki w smaku przypominające batoniki Bounty. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Przygotować silikonowe małe foremki na pralinki w kształcie serduszek. Małym pędzelkiem pokrywać boki foremek (fot.1). Czynność należy powtórzyć 3 - 4 razy, aż do momentu kiedy grubość naniesionej czekolady wyniesie około 1,5 - 2 mm. Po każdorazowym naniesieniu czekolady
Świat Ciastasię składników. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.Po tym czasie ciasto rozwałkować (lekko podsypując mąką) na placek o grubości 0,5 cm. Z ciasta wykroić serduszka (fot.1) i przełożyć je na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka posmarować wodą i posypać cynamonem (1 łyżeczka) wymieszanym z cukrem (25 g). Piec w temperaturze 200ºC przez
Świat Ciastaszklanki śmietana słodka gęsta, 3 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi serca oczyścić ze skrzepów krwi i błonek i dobrze je opłukać zalać wodą i zagotować - wodę wylać i serduszka opłukać teraz je zalać wywarem z kurczaka lub dodać wodę i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu do miękkości serc doprawić kucharkiem pieprzem, sokiem z cytryny i maggi śmietanę
W Mojej Kuchni Lubięmąki z proszkiem do pieczenia dodajemy jajka, mleko, cukier, ostudzoną margarynę i wszystko razem mieszamy łyżką lub trzepaczką. Taki wymieszane ciasto przelewamy do foremki silikonowej z otworami w kształcie serduszek (do 3/4 objętości). Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 17-20 minut. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem
Aga w kuchniletnią wodą, cukrem, solą, pieprzem, oregano wymieszaj, potem dodaj mąki i całość mikserem zamieszaj. Jak ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki, aż wyjdzie gładkie. Rozwałkuj delikatnie, wytnij serduszka ładnie . Sosem chili pomaluj serca pizzowe, dodaj oliwki, pomidorki, capresi i gotowe. Na blachę posmarowaną oliwą serca poukładaj, na wierzch jeszcze po łyżeczce sera camembert pododawaj. Piecz
Moniki SmakołykiZupa na Dzień Zakochanych. Składniki : skrzydełko z indyka korzeń i natka pietruszki cebula brokuły koperek przyprawy: sól, pieprz, majeranek makaron w kształcie serduszek Skrzydełko myjemy i obgotowujemy. Wymieniamy wodę, dodajemy korzeń pietruszki, cebulę i powoli gotujemy pod przykryciem ok. godziny. W tym czasie gotujemy makaron al dente (nie może być za miękki bo straci kształt). Brokuły dokładnie
prawdziwe jedzeniesztywną pianę, dodać do mąki. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, wycinać duże serca. W połowie serduszek wyciąć na środku dziurki w kształcie małego serca. Pozostałe dwa białka ubić na rzadką, lejącą się pianę. Ciasteczka z dziurką maczać w pianie, następnie w posiekanych, wymieszanych orzeszkach. Wszystkie
Z miłości do słodkościtych , że łyżka staje. Kasza musi być dobrze wypłukana , najlepiej z tych dużych ( np. pęczak). A ostatnio odkryłam krupniki z kaszy jaglanej. Dziś taki prosty krupnik na serduszkach drobiowych ( będą potem z nich pierożki). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniJeszcze jedna propozycja na ugotowanie krupniku. W zasadzie ogólnie znany krupnik z drobnej kaszy ugotowany na drobiowych serduszkach. Trochę inności wprowadza dodatek otrębów. Ostatnio doceniłam ich zdrowotne działanie i wszędzie tam gdzie ich dodanie nie koliduje z wyglądem czy smakiem potrawy staram się je dodawać. W krupniku pasują zdecydowanie. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnikrótko miksujemy do połączenia się składników. Gotowy płyn wlewamy do płaskiego naczynia i wstawiamy do lodówki do stężenia. Ja wstawiłam na całą noc, a na drugi dzień wycinałam serduszka. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujePrzez żołądek do serca. To zdanie nabiera nowego znaczenia patrząc na to co dzisiaj będziemy wam serwować. Ostatnio mieliśmy rozmowę dlaczego „piąta ćwiartka” nadal
slodkokwasnaplPierniczki z czerwoną masą cukrową idealnie sprawdzą się na świątecznym stole, ale również jako Walentynkowa dekoracja, czy prezent. Składniki: 250 g mąki 150 g miodu
KreatywnePinyOd kiedy zrobiłam pierwszą słodką roladę ze wzorkiem (można zobaczyć ją tutaj ) jestem absolutnie zakochana w tym pomyśle. To taka szybsza (ale równie efektowna!) alternatywa dla
CiastkozercyBo kto nie lubi słodkości? A i okazja będzie by zrobić sobie w domu swoje pralinki. Dzisiaj wersja z gorzką czekoladą oraz musem malinowym. Musicie je
Magiczne Życie MartyŚwiatowy dzień czekolady... Czekoladki robiłam pierwszy raz, dlatego nie wyszły takie równe i śliczne. No cóż... ćwiczenie czyni mistrza Składniki na 25 czekoladek: 150 g gorzkiej
IMPRESJA SMAKUWitajcie kochani. Ostatnimi czasy zafundowałyśmy sobie małą przerwę. Cóż.. początek pochmurnej, jesiennej aury aż prosi nas o chwilę oddechu i błogiego lenistwa. Ale z dniem
Symfonia SmakówSkładniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra
W Mojej Kuchni LubięWalentynki jutro to pomyślałam, że się podzielę przepisem na małe słodkości, może ktoś będzie chętny:) W tym roku jakoś nie miałam weny na serduszkowce
ciastkarnia na kruchym spodzieWalentynki wszystkim kojarzą się z kształtem serca. Miło będzie zjeść serduszkowego torta razem z ukochaną osobą. Przepis jest na dwa torty. Jeden wystarczy dla dwóch osób
Przepisy AleksandryCześć :)Dzisiaj propozycja na pyszny sos do kaszy, makaronu, możecie go nawet zjeść bez niczego :) A dlaczego miłosny? :) Bo głównym składnikiem są serca!Czytaj więcej » Ten
Pora coś zjeść