ser - 17000 przepisów (strona:859/1134)

Poznaj Hiszpanię i Portugalię w tydzień z Lidlem 151

też szynka Pata Negra. Suszona 20 miesięcy. Produkowana z tylnej nogi czarnej iberyjskiej świni (Pata Negra), karmionej żołędziami, ziołami i trawami. Smak nieporównywalny z niczym innym. Sporo będzie również serów. Z mleka krowiego, owczego lub koziego. Oferta jest bardzo różnorodna i bogata. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Również sporo oliwy z oliwek oraz oliwek i owoców morza

królestwo garów
Festiwal smaku w Grucznie 158

świeżo ściętym ściernisku - parkingu tuż koło zabytkowego młyna. Wokół zabytkowego młyna na dość dużym terenie od samego rana rozstawia się kilkaset stoisk.  Aleja wędlin, aleja miodów, aleja serów i win mówią same za siebie. Prócz tego plac centralny, ośla łączka i aleja slow food. Samo zwiedzanie, rozmawianie, degustowanie, kupowanie zajmuje kilka godzin.    Największym miłym zaskoczeniem jest ilość

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 186

grejpfruta oraz białych kwiatów, gruszki i miodu. W ustach jest aksamitne, świeże, mineralne z leciutką słodyczą. Idealne do ryb, skorupiaków i owoców morza. Burger Carlos (22 zł): wołowina, bekon, ser havarti, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger. Tak jak nie jadam z burgerów, tak ten był naprawdę dobry. Przyjemnie "przypalony" boczek

królestwo garów
Halloween i paluchy wiedźmy 178

współucztują, ciesząc się w towarzystwie swoich świętujących rodzin.... Tych, którzy świętują zapraszam na ciasteczka – paluchy wiedźmy :) oraz różne placki z dyni racuchy z dyni  placki z dyni z serem    placki z dyni *http://wyborcza.pl/1,75248,16873720,Diecezjalny_duszpasterz_mlodziezy___Halloween_moze.html

królestwo garów
„pączki” z oliwkami 185

warsztatach, prowadzonych właśnie przez Jarosława Uścińskiego, podczas których przygotowaliśmy kilka dań z oliwką w roli głównej. śledzie w tapenadzie z oliwkowym sosem tatarskim potrawka z indyka z oliwkami kozi ser z karmelizowanymi figami i oliwkami zupa z dyni z oliwkami  zastawa

królestwo garów
Prażonki jurajskie 140

długiej, sobotniej kolacji :) Obudziłam się wcześniej niż planowałam, wyjrzałam przez okno i usiedzieć nie mogłam. Wyszłam na spacer. Później śniadanie. Do wyboru między innymi: pstrągi wędzone, miód, wędliny, sery od lokalnych dostawców.. Po śniadaniu w planach był basen... ale pogoda, jak na drugą połowę października niesamowita, szkoda nie pójść na spacer

królestwo garów
Risotto z grasicą 203

ryż będzie gotowy. Ryż ma być miękki ale nie rozgotowany! Kiedy ryż będzie już prawie dobry, dodać skorzonerę. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło, wymieszać. Następnie dodać starty ser, dokładnie wymieszać. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Doprawić do smaku solą.   zastawa

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 154

wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej trzy lata. Druga fermentacja w butelce. Jest produkowane tylko

królestwo garów
Boquerones smażone - sardele, anchoa smażone 219

Puławskiej.... opowiadał nam o rybach i sposobie ich przyrządzania.  Na miejscu mieliśmy możliwość spróbować jeżowce. Ponieważ na miejscu nie ma możliwości gotowania, dostaliśmy owoce morza, ryby wędliny i sery, które posłużyły nam do przygotowania kolacji. Ale o kolacji niedługo. W ofercie Złota Hiszpanii jest szeroki wybór ryb i owoców morza: turboty, barweny, sardynki, boquerones, tuńczyk błękitnopłetwy, dorady dzikie

królestwo garów
4 urodziny Food & Friends 172

parfait, piklowane jabłka. First course: kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, langustynki, soliród; szpik kostny, foie gras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, herbata matcha, mięta. Second course: pierogi po polsku – wiejski ser, cebulowe consome, ziemniaki, por; sandacz, kapusta; jeleń, dzikie owoce, orzechy buczyny, buraki, chrobotek, trufle. Desserts: ciasteczka maślane, wędzone lody, syrop z jabłek i imbiru, czekolada; sosnowe lody, borówki, jabłka. Wszystkie

królestwo garów
sushi lodowe i Filippo Novelli 187

octem ryżowym z dodatkami: owocami morza, rybami, omletem, warzywami...oraz wodorostami nori. Od jakiegoś czasu można zjeść sushi lodowe. Twórcą ich jest Filippo Novelli. Kucharz z zawodu, sommelier, degustator serów...cukiernik z pasji. Lubi poznawać nowe smaki. Sushi lody są połączeniem włoskich lodów (Filippo Novelli jest Włochem) z japońską estetyką. W 2012 roku wchodził w skład ekipy narodowej Włoch, która

królestwo garów
Risotto z kurczakiem kukurydzianym 167

łyżką (nie metalową). Gdy płyn odparuje dodać kolejną porcję bulionu. Czynność powtarzamy aż ryż będzie gotowy. Ryż ma być miękki ale nie rozgotowany! Dodać masło, wymieszać. Następnie dodać starty ser, dokładnie wymieszać. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Doprawić do smaku solą.   zastawa

królestwo garów
Śliwki suszone, marynowane w Earl Grey 248

owoce. Kiedy trafiłam na  przepis Christophera  wiedziałam że to coś dla mnie  - korzenna octowa zalewa i suszone śliwki! Wyszły znakomicie. Można je jeść jako dodatek do serów, mięs, warzyw. Sprawdzą się na przyjęciu jako korzenna przekąska - bardzo polecam! składniki 300 g suszonych  śliwek ( nie wędzonych) 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty earl grey 250 g cukru

Stare Gary
Paluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indyka 234

ciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały.     Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki

Moniki Smakołyki
sałatka z selera, kukurydzy, szynki… 192

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera żółtego -tartego lub startego 1/2 pory 2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól

Ugotujmy Coś

Proponowane wyszukiwania