długiej, sobotniej kolacji :) Obudziłam się wcześniej niż planowałam, wyjrzałam przez okno i usiedzieć nie mogłam. Wyszłam na spacer. Później śniadanie. Do wyboru między innymi: pstrągi wędzone, miód, wędliny, sery od lokalnych dostawców.. Po śniadaniu w planach był basen... ale pogoda, jak na drugą połowę października niesamowita, szkoda nie pójść na spacer
królestwo garówryż będzie gotowy. Ryż ma być miękki ale nie rozgotowany! Kiedy ryż będzie już prawie dobry, dodać skorzonerę. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło, wymieszać. Następnie dodać starty ser, dokładnie wymieszać. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Doprawić do smaku solą. zastawa
królestwo garówwrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek: - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej trzy lata. Druga fermentacja w butelce. Jest produkowane tylko
królestwo garówPuławskiej.... opowiadał nam o rybach i sposobie ich przyrządzania. Na miejscu mieliśmy możliwość spróbować jeżowce. Ponieważ na miejscu nie ma możliwości gotowania, dostaliśmy owoce morza, ryby wędliny i sery, które posłużyły nam do przygotowania kolacji. Ale o kolacji niedługo. W ofercie Złota Hiszpanii jest szeroki wybór ryb i owoców morza: turboty, barweny, sardynki, boquerones, tuńczyk błękitnopłetwy, dorady dzikie
królestwo garówparfait, piklowane jabłka. First course: kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, langustynki, soliród; szpik kostny, foie gras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, herbata matcha, mięta. Second course: pierogi po polsku – wiejski ser, cebulowe consome, ziemniaki, por; sandacz, kapusta; jeleń, dzikie owoce, orzechy buczyny, buraki, chrobotek, trufle. Desserts: ciasteczka maślane, wędzone lody, syrop z jabłek i imbiru, czekolada; sosnowe lody, borówki, jabłka. Wszystkie
królestwo garówoctem ryżowym z dodatkami: owocami morza, rybami, omletem, warzywami...oraz wodorostami nori. Od jakiegoś czasu można zjeść sushi lodowe. Twórcą ich jest Filippo Novelli. Kucharz z zawodu, sommelier, degustator serów...cukiernik z pasji. Lubi poznawać nowe smaki. Sushi lody są połączeniem włoskich lodów (Filippo Novelli jest Włochem) z japońską estetyką. W 2012 roku wchodził w skład ekipy narodowej Włoch, która
królestwo garówłyżką (nie metalową). Gdy płyn odparuje dodać kolejną porcję bulionu. Czynność powtarzamy aż ryż będzie gotowy. Ryż ma być miękki ale nie rozgotowany! Dodać masło, wymieszać. Następnie dodać starty ser, dokładnie wymieszać. Powinniśmy otrzymać kremową konsystencję. Doprawić do smaku solą. zastawa
królestwo garówowoce. Kiedy trafiłam na przepis Christophera wiedziałam że to coś dla mnie - korzenna octowa zalewa i suszone śliwki! Wyszły znakomicie. Można je jeść jako dodatek do serów, mięs, warzyw. Sprawdzą się na przyjęciu jako korzenna przekąska - bardzo polecam! składniki 300 g suszonych śliwek ( nie wędzonych) 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty earl grey 250 g cukru
Stare Garyciasto francuskie jarmuż z serem kozim nałożyłam, mięsa z indyka dołożyłam, ciasto zrolowałam, jajkiem pomalowałam, czarnuszką posypałam i na złoty kolor zapiekałam. Paluchy pięknie pachniały, chrupiące ciasto miały, a farsz był delikatnie serowy, mięsny i z jarmużem co jest bardzo zdrowy. Na ciepło najlepiej smakowały i w mgnieniu oka poznikały. Składniki: 100 g jarmużu, 1 cebula, 2 łyżki
Moniki SmakołykiPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera żółtego -tartego lub startego 1/2 pory 2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól
Ugotujmy Cośpieczenia. Bok tortownicy uprzednio posmarować masłem.Umieścic w lodówce do stężenia na czas przygotowywania masy serowej banany obrać, pokroić, obwicie skropić sokiem z limonki i zblendować na gładkie puree ser zmiksować z cukrem, budyniem i bananami. Do masy serowej wbijać po jednym jajku i miksować krótko, tylko do połączenia składników mase serową przelać do tortownicy piec przez pierwsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oprószyć mąką pszenna. Wlać ciasto i wyrównać. Piec 60-70 minut w 170°C. Wyjąć z formy jeszcze lekko ciepłe. Przełożyć na deskę i wstydzić. Przygotować polewę. Ser przełożyć do miski, dodać cukier waniliowy i sok z pomarańczy lub cytryny. Wymieszać na gładki krem. Ciasto podawać z przygotowanym kremem. Smacznego
Chocolate Muffin Blogkolację proponuję pyszny serek ziołowy z warzywami i szynką. Prosto, szybko i smacznie :) Propozycja dla osób, które nie przepadają za serem wiejskim w czystej postaci. Oczywiście możecie go wzbogacić o dowolne, ulubione składniki takie jak papryka. Polecam! Składniki : 1 opakowanie serka graniastego np. z Piątnicy 4 plastry szynki 1 pomidor 1 mała puszka kukurydzy zioła prowansalskie sól pieprz Szynkę
Chocolate Muffin Blognastępnie podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Uważamy, żeby nie zagotować żelatyny, gdyż straci ona swoje właściwości! Śmietanę ( zimną! ) ubijamy na puch, dodając pod koniec cukier puder, a następnie wkładamy ser i wlewamy żelatynę – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty, wykładamy. Przygotowujemy 2 kąpiele wodne – w jednej roztapiamy krówki, w drugiej posiekane drobno batoniki Twix. Pojedynczo
Ostra na Słodkotego najlepiej by było smaczne, ale niezbyt tuczące? I na to jest rozwiązanie. Zapraszam na dietetyczny serniczek o smaku owoców leśnych z winogronami. Dlaczego dietetyczny? Bo zamiast zwykłego sera w jego skład wchodzą serki homogenizowane 0% tłuszczu, a delikatnej słodyczy nadają mu winogrona. Przygotowuje się go szybko i łatwo. A po wyciągnięciu z piekarnika możemy bez większych wyrzutów sumienia
Słodkie okruszki