ser - 17000 przepisów (strona:856/1134)

Sałatka Mamusi z dodatkiem liści rzodkiewki 267

jadalne! Ale pod warunkiem, że nie pryskane i z dobrego zródła -pomidor obrany ze skórki-mama zawsze parzy pomidora i skórkę ściąga -ogórek -brokuł gotowany na..parze! -papryka -ser koryciński ze szczypiorkiem i suszonym pomidorem -sos- majonez+ketchup+oliwa z oliwek+pieprz i sól himalajska różowa Mama umyła i pokroiła na drobno wszystkie składniki. Polała sosem i podała

Z Kuchni Do Kuchni
Pizza z rukolą 318

cienko rozwałkować (podsypywać mąką żeby nie przywarło do blatu) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować sos (brzegi pizzy zostawiamy nieposmarowane) a następnie całość posypać serem. Równomiernie rozłożyć pozostałe składniki: wędlinę, pomidory i oliwki. Piec około 10 minut w temperaturze 250°C. Pizzę należy wkładać do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu posypać rukolą i posiekaną bazylią

Bullio
Pasta Kanapkowa z Jajkami i Papryką 192

obieramy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski.  Blendujemy. Dodajemy przyprawy. Mieszamy i kosztujemy!   Taka pasta to dawka niezbędnego nabiału (w celu dodatkowego obniżenia wartości kalorycznej możemy dodać chudy ser twarogowy) oraz cennej wit. C pochodzącej z papryki. Smacznego! KALORYCZNOŚĆ 100g pasty = 80kcal KALORYCZNOŚĆ 1 porcji 10g = 8kcal Dla porównania 10g masła extra = 73,5kcal

IzaGotuje
Pasta Kanapkowa z Twarogiem i Ogórkiem 150

Kolejna odsłona pasty kanapkowej. Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia  ogórki kiszone! Składniki: kostka sera twarogowego chudego 250g ogórki kiszone 100g jajo na twardo 2szt cebula czerwona 1/4 sztuki ok 30g czosnek 1 ząbek 5g opcjonalnie: papryka czerwona 50g przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska, papryka ostra Wszystkie produkty z wyjątkiem ogórka wrzucam do miski i blenduję

IzaGotuje
Sos do Pizzy 220

zalewą, dodać resztę bazyli i oregano.  Jako dodatek można dorzucić jedną posiekaną pieczarkę. Zagotować i dusić pod przykryciem aż zgęstnieje.  Na koniec ja czasem dodaję część startego sera.  Po ostygnięciu smarujemy nim spód pizzy. Gotowe! Smacznego

IzaGotuje
Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe. 3 Składniki. 10 minut. Czy grozi Ci Salmonella ? Prosty Przepis jak zrobić lody czekoladowe 215

typowego kurczliwego bólu brzucha . Z czym zjadamy tą Salmonella? Zazwyczaj z zainfekowanymi jajami.  Jako przykład podam: Na zainfekowane bakterią  Salmonella  pudełko na jaja położysz kawałek sera żółtego. Wystarczy aby został nosicielem i nawet dokładna higiena przyrzadzania takiej jajecznicy nic nie da...  I tu warto podkreślić, że  jaja wystarczy dokładnie umyć detergentem i wyparzyć wrzątkiem

IzaGotuje
Avocado zapiekane z jajkami 175

sól, pieprz, szczypiorek, pietruszka do smaku Avocado przekrawamy na pół i wyrzucamy pestki. Otwory po pestce smarujemy pastą sambal oelek. Wbijamy w nie jajka. Polędwice kroimy na mniejsze kawałki, ser ścieramy. Posypujemy nimi avocado. Przyprawiamy solą i pierzem. Pieczemy w 180stopniach około 17-20 minut. Następnie posypujemy posiekaną pietruszką i szczypiorkiem. Smacznego :)   function load(url, callback

Mienta blog
Ekspresowe calzone - bez wyrastania i pieczenia. Gotowe w 15 minut. 270

kuchni śródziemnomorskiej płaskie chlebki (flatbready), które często smażę na patelni. Postanowiłam nafaszerować je kilkoma składnikami, zlepić jak pierogi i usmażyć na oliwie. Ciasto z zewnątrz jest lekko chrupiące, ser przyjemnie się ciągnie, a dodatek sosu pomidorowego i świeżej bazylii nadaje im smaku autentycznego włoskiego dania.  Domowe calzone - bez wyrastania i pieczenia. Gotowe w 15 minut. przepis własny Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybka zupa jarzynowa czyli Zupowy Wtorek odc.63 265

minuty. Zalewamy bulionem i przecierem. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 15 minut tak by warzywa stały się miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do miseczek. Posypujemy serem i podajemy. Moje dzieciaki zażyczyły sobie do tej zupy makaron

Dzieje kuchennej Wiewióry
Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami 444

średnicy 22 cm smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą. Masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Ser miksujemy z cukrem pudrem i kakao. Wlewamy przestygniętą żelatynę i miksujemy do połączenia się z masą. Przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku

VioletoweKucharzenie
Między Cezarem a Mussolinim, czyli kuchnia renesansu 375

miasteczka i państewka. Gdyby szukać wspólnych płaszczyzn, można wskazać na elitarność zup, które bezwzględnie stanowiły pokarm klas wyższych. W zamożnych domach używało się przy tym dużo cukru, którym obtaczano sery i pieczenie. Sałatki natomiast, podawane po daniu mięsnym, miały ostatecznie zaspokoić głód. Dodawano do nich wszystko, co mogło się zmarnować i nie zostało wykorzystane do innych potraw, nie pomijając

Bon Ton Italia
Pajata – rzymski przysmak przyprawiający o dreszcze 423

Polsce popularna jest kaszanka, we Francji spleśniałe sery, we Włoszech istnieje także całkiem pokaźny wybór dań przyprawiających nieobeznanych o dreszcze. Pagliata, nazywana w dialekcie rzymskim także pajata, to jelito cienkie młodego cielaka karmionego jeszcze mlekiem. Przysmak kuchni rzymskiej, który znajdziemy jednakże w niewielu trattoriach. Gusta turystów są wszakże dalekie od próbowania tak kontrowersyjnych, lokalnych specyfików. Zgodnie ze sztuką kulinarną, jelita

Bon Ton Italia
Co zrobić gdy zwarzy się polewa czekoladowa? 2773

PANIKĘ ! Każdy chyba chociaż raz w życiu robił polewę czekoladową. Za pewne większości chociaż raz się polewa zwarzyła (i tu uwaga do osób mających uwagi co do ortografii - śmietana, ser, polewa się warzą czyli oddziela się tłuszcz od reszty, która robi się grudkowata. My natomiast te rzeczy możemy zważyć - czyli sprawdzić ich masę - one same się nie zważą, a jedynie

Jedzeniomania
Domowa Chałka 236

robi furrorę i smakuje wszystkim :) Ten przepis można swobodnie modyfikować w zależności od potrzeb. Jeśli ktoś chciałby zrobić chałkę bardziej 'chlebową' tzn. lepiej pasującą do wędliny, sera i innych wytrawnych rzeczy, zastępującą normalny chleb to polecam zmniejszenie ilości cukru (lub w ogóle nie dodawanie go), a zwiększenie ilości soli (można dodać również inne przyprawy). Ja jako, że raczej mało słodzę

Jedzeniomania
Domowe pesto z rukoli 204

Listki umieścić w blenderze kielichowym. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do rukoli i bazylii. Osolić (lepiej najpierw dodać mniejszą ilość soli, gdyż parmezan jest dość słonym serem; dosolić pesto można również na końcu), dodać nerkowce oraz oliwę (ilość oliwy można regulować, w zależności od upodobań, mniej oliwy da bardziej "zwarte" pesto, więcej - rzadsze), zblendować. Kiedy składniki się

Moje Qulinaria

Proponowane wyszukiwania