ser - 16500 przepisów (strona:854/1100)

Wiosna w Jung & Lecker 90

Orzeźwiające i bardzo przyjemne. Riesling Bremmer Calmont 2013 z winnicy Franzen Przyjemnie owocowe z dobrą kwasowością. Wyczuwalne słone akcenty. Doskonałe do grillowanych owoców morza, białego mięsa, jagnięciny i twardych serów. Savignon Blanc trocken 2013 z winnicy Domtalhof Eimermann Klasyczne Savignon Blanc ze sporą kwasowością. Jednocześnie sporo cukru resztkowego. Pić do sałat oraz szparagów. Weißburgunder Bischofsberg Spatlese trocken 2012 z winnicy

królestwo garów
Marynowane bakłażany z papryką 221

się przyznać, że dawno mi nic nie smakowało tak bardzo, jak te marynowane bakłażany z marynowaną papryką. Jest to bardzo smaczna przekąska w stylu włoskim, którą można podawać z serami i oliwkami. Można się nią zajadać z dodatkiem białego pieczywa albo wykorzystać, jako składnik sałatek. Na początku do tego dania wykorzystywałam samego bakłażana, ale później stwierdziłam, że papryka grillowana też

UgotujmyTo.pl
Spaghetti oraz pesto z rukoli i smażona mozzarella 207

oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość zmiksuj blenderem. Makaron gotujemy al denne, przekładamy do rondla dodajemy pesto, mieszamy dokładnie. Podajemy z smażoną mozzarellą. Ser kroimy w grube plasterki obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 2 min z każdej strony. Posypujemy bazylią suszoną lub świeżą. Smacznego

kgwjanczewo
pizza z czosnkiem niedźwiedzim 120

odstawiamy na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Następnie formujemy cienki okrągły placek, wykładamy na natłuszczoną, okrągłą blaszkę (32 cm średnicy). składniki na wierzch: sos lub koncentrat pomidorowy 125 g sera mozzarella 4 plasterki salami 3 pieczarki 1 pomidor liście czosnku niedźwiedziego wykonanie: Ciasto smarujemy sosem, układamy rozdrobnią rękami mozzarellę, następnie układamy salami, plastry pomidora i pieczarek. Pieczemy w nagrzanym

Domowy Smak Jedzenia
Wiosenna sałatka warstwowa 368

Składniki: 2 garście roszponki 3 jajka 100 g sera feta 1  długi ogórek 1 pęczek rzodkiewek 6 łyżek majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie Warstwy sałatki. 1. roszponka 2 rzodkiewka pokrojona w plasterki 3 połowa porcji majonezu 4 ogórek pokrojony w dużą kostkę 5 serek feta pokrojony w kostkę 6 pozostały majonez 7 jajko ugotowane i pokrojone

O kuchni z uczuciem
Calzone- Włoski Pieróg w smykowym wydaniu! 352

paczuszki drożdży Robimy rozczyn odstawiamy na 15 minut. Zagniatamy czekamy aż podwoi objętość. FARSZ: - 12 pieczarek - 2 szalotki lub czerwone cebule - 2 ząbki czosnku - masło - 1/2 małej cukinii - odrobiona sera żółtego (jak nie liczysz kalorii dodaj więcej) - sól, chili świeże Wszystko podsmażamy na maśle. Sos pomidorowy: - 1 pomidor świeży - 100 ml pomidorów z puszki - łyżka koncentratu pomidorowego - świeża bazylia - sól

SMYKWKUCHNI
Surówka z buraków II, Česká Hospoda 203

cytryny i dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki. W Českiej Hospodzie po raz kolejny – tym razem po hermelin. Jest to czeski miękki ser z białą pleśnią,  m arynowany z cebulą i chili w ziołowej zalewie, na bazie oleju słonecznikowego ( nakládaný hermelín) . Całkiem smaczny, papryczka baaardzo ostra, cebula również, można domówić pieczywo. Jest to jedno

Qlinarnie i Qlinarnie
Tost z jajkiem, szynką, pomidorem i mozzarellą 181

pieczywa 1 jajko 2 plastry pomidora 2 plasterki szynki 1 plaster mozzarelli oregano sól pieprz Jajko usmażyć na twardo na patelni. Na kromce ułożyć szynkę, następnie jajko, pomidora i ser. Przyprawić solą, pieprzem oraz oregano. Zapiec w opiekaczu do chrupkości. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
jajka faszerowane serem wędzonym 90

Produkty: 3 jajka pół plasterka sera żółtego wędzonego 2 łyżeczki majonezu sól

Ugotujmy Coś
Sernik z pianką na kruchym spodzie 203

pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno formy. Masa białkowa: 8 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier, aż do jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy 1 budyń , na koniec wlewamy rozpuszczone masło, wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy masę serową do formy, pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lidl na święta 76

recenzje   win można znaleźć na stronach: Winicajtywa NaszeWina Winiacz Warto również zaglądać na stronę internetową Lidla – zakładka WINNICA LIDLA . Oprócz win Lidl zaprezentował salami, kiełbasy   Chorizo oraz sery .  Stanowią one dobre uzupełnienie do prezentowanych win. Na szczególną uwagę zasługuje bardzo starannie przygotowany katalog   „święta o smaku wybornych win” stanowiący przewodnik po aktualnej ofercie. Znajdują się

królestwo garów
LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE 92

DOCG Chianti Rufina 2008 PODERE LA CHIESA – „Sabiniano di Casanova” IGT Toscana Rosso 2008 BADIA DI MORRONA – „N’Antia” IGT Toscana Rosso 2009    Risotto z kremem z sera Parmigiano Reggiano i Trufli. IL MORO – „Il Moro di San Giovanni” IGT Toscana Rosso 2010 FATTORIA CASA DI TERRA – „Moreccio” DOC Bolgheri Rosso 2010 DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG

królestwo garów
Zapiekanka warzywna. 93

zapiekania. Doprawić solą, pieprzem z kolendrą, chilli. Wlać około 100 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut. Zapiekankę można posypać tartym serem i zapiec.   zastawa

królestwo garów
Luis Pato i jego Baga 122

Atlantika, firma od lat przybliżająca nam winiarstwo portugalskie. Degustowałem na zaproszenie importera Atlantika. Na zakończenia spotkania Szef Kuchni Jose Costa przygotował dla nas lunch: zupę rybną, polędwicę wołową z serem i krewetkami - popularne w Portugalii połączenie mięsa z owocami morza, Pastel de nata - ciasto francuskie nadziewane masą puddingową z jajek, śmietany i cukru

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania