ser - 16500 przepisów (strona:858/1100)

Pożywne i zdrowe kanapki kolacjowe. Żółte, zielone i czerwone. 174

moja propozycja na pyszne, a do tego zdrowe kanapki niestandardowe. Składniki (dla jednej osoby):  2 kromki pieczywa żytniego, wieloziarnistego 2 cienkie plastry łososia wędzonego serek typu Philadelphia plaster sera żółtego mierzwionego 1-2 suszone pomidory 2 liście sałaty zielonej, lodowej lub rzymskiej Przygotowanie: Pieczywo smarujemy serkiem. Układamy sałatę i łososia. Na wierzch kładziemy posiekanego pomidora suszonego. Gotowe. Cała gama

Kuchnia po mojemu
Jasny sos do zapiekanek, warzyw i mięs. Beszamel po raz pierwszy 134

wrzenia cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy.   Sos ma bardzo delikatny smak lecz jest dość ciężki. Nie należy więc przesadzać z jego spożyciem. Pysznie smakuje z żółtym serem, więc będzie stanowił dodatek idealny do wszelkiego rodzaju zapiekanek

Kuchnia po mojemu
Grillowane vel pieczone warzywa do... czy tam zamiast obiadu 181

aluminiowej ok 30 - 40 minut. Jest to bardzo podstawowa wersja - do przygotowania również w warunkach domowych (w piekarniku). Możemy urozmaicać skład wedle własnych upodobań - innymi warzywami lub różnego rodzaju serami. Warzywa wychodzą bardzo aromatyczne. Będą stanowić doskonały dodatek do pieczonych lub gotowanych mięs. Na zdjęciu z kurczakiem po francusku

Kuchnia po mojemu
Kolorowy mix warzyw i pizzerka z mascarpone. Pyszny i lekki zestaw do pracy z cytrynową nutką 150

torebkę zawijamy pyszną pizzerkę made by Teściowa. Szczegółów produkcji nie znam. Z tego co słyszałam i widziałam to w skład nadzienia wchodzą również kolorowe papryki, cebula i szpinak oraz ser żółty wymieszany z mascarpone. Miało nie być pieczywa do pracy - ale w takim wydaniu to grzech nie skorzystać Pysznie, bardzo kolorowo i całkiem zdrowo. A sałatka z pieprzem cytrynowym zamiast

Kuchnia po mojemu
Wędzona sałatka ziemniaczano - serowa typu "na-winie" 122

Efekt całkiem smaczny, a przede wszystkim przygotowanie zajęło mało czasu. Składniki: 1 ziemniak gotowany na parze 3-4 strąki zielonej fasolki szparagowej gotowanej na parze 1 ogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy

Kuchnia po mojemu
Sernik z sosem morelowym 147

smaczny. Został dostarczony do mojej kochanej młodzieży w Internacie;) Składniki; 1 kg twarogu, 1 szklanka cukru, 4 jajka, sok z połówki cytryny, wanilia do smaku, konfitura morelowa, herbatniki Wykonanie; Ser, cukier, sok z cytryny i wanilię miksujemy około 15 sekund. Dodajemy jajka i ponownie miksujemy . Herbatniki kruszymy i rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Piekarnik nastawiamy na 175 stopni i pieczemy ponad

Anioły w kuchni
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 195

zmielić w maszynce do mielenia. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jeśli jest młoda, nie trzeba obierać) . Liście szpinaku oraz por drobno posiekać. Wymieszać wszystko w misce, dodać ser ricotta. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wbić dwa jajka i dobrze wymieszać. Przygotowanie ciasta na ravioli: Do miski przesiać mąkę, dodać sól. Wbić jajka. Wszystko wymieszać łyżką, aż zrobi

Moja Delicja
Caprese idealna sałatka na przyjęcie komunijne 288

składniki: 2 kulki sera mozzarella 2 pomidory świeże listki bazylii oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie: Pomidory dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Mozzarellę odsączamy i również kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na przemian plasterek mozzarelli i plasterek pomidora. Układamy listki bazylii. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość polewamy oliwą

Domowy Smak Jedzenia
ZUPA KREM Z BOCZNIAKÓW I BAZYLI 215

ziemniakami. Gotować do miękkości warzyw. Dołożyć bazylię, zblenderować całość. W razie gdyby było za gęste dodać wody.Doprawic do smaku przyprawami. Podawać na gorąco z pieczywem i różnego rodzaju serami

pieprzny smaczek
zapiekanka z ryżem wegetariańska 99

przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 torebki ryżu 1 łyzka vegety 1/2 papryki 1/2 cukini 1 łyżka koncentratu 20 dag pieczarek 1 cebule 2 ząbki czosnku 10 dag startego sera żółtego 2-3 łyżek majonezu 2-3 łyzki ketchup łagodny 2 łyzki masła przyprawa gyros papryka słodka ,ostra

Ugotujmy Coś
ser biały chudy z ogórkiem i koperkiem 98

Produkty: 1 kostka białego chudego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 ogórka 2 łyzki koperku 2 ząbki czosnku sól,pieprz Wykonanie

Ugotujmy Coś
Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem. 151

podane proporcje wystarczą, żeby nakarmić do syta 4 osoby. Składniki: 10 średniej wielkości ziemniaków   1 puszka tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach 1 jajo   100 g startego sera mozzarella 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku  zioła prowansalskie sól, pieprz opcjonalnie do podania: 100 ml jogurtu naturalnego kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy

Symfonia smakowa
Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym 124

piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszne duszone warzywa. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 por, 4 pieczarki, 1/2 brokuła, 1 szklanka śmietany 30%, 1/2 kostki sera topionego śmietanowego, 3 łyżki masła, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i obgotowuję 5 minut w osolonej wodzie. Pieczarki i pora kroję w plasterki. Na maśle

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dietetyczna pizza na otrębowym spodzie (223 kcal) 263

kcal. Składniki: 250 g chudego twarogu 3 jajka po 3 kopiaste łyżki otrębów pszennych, żytnich i owsianych łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany Pozostałe: kulka sera mozzarella light 8 plasterków chudej wędliny pomidor garść zielonych oliwek oregano, bazylia przecier pomidorowy/ketchup Przygotowanie Twaróg wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy je dokładnie ze sobą

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto marchewkowo-korzenne z orzechami 104

wyjmijcie. Jeśli mokry i oblepiony ciastem, potrzymajcie jeszcze 5 minut. Kiedy ciasto ostygnie po upieczeniu, zróbcie krem. Najpierw ubijacie w mikserze śmietankę. Później dodajecie do niej łyżka po łyżce ser, na koniec powoli wsypujecie cukier. Krem wykładacie szpatułką na ciasto, rozprowadzacie po całej powierzchni, wyrównujecie, ozdabiacie orzechami i pokrojonymi w paski morelami. Wspaniale pasuje do porannego espresso! Bagsy coś

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania