Sernik Czekoladowy kajmak, Straciatella 181Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód owsiano-ciasteczkowy: 150 g płatków owsianych 1 łyżka miodu 50 g ciasteczek maślanych 40 g czekolady deserowej Masa serowa: 350 g sera twarogowego mielonego puszka kajmaku o smaku czekoladowym 40 g czekolady deserowej rozpuszczonej w kąpieli wodnej łyżeczka soku z cytryny 60-80 g cukru pudru- opcjonalnie- jeśli masa kajmakowa jest zbyt słodka
KreatywnePiny
sałatka warstwowa z serem wędzonym i tuńczykiem 181Polecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek majonezu Wykonanie
Ugotujmy Coś
Zapiekanka ziemniaczana ze wszystkim : ) 249razem czyszczenie lodówki czyli zapiekanka ziemniaczana do której można dodać wszystko co mamy pod ręką. W moim przepisie znalazły się takie produkty jak : Salami Ser żółty Brokuł Kapusta kiszona Śmietana Papryka Pieczarki Pomidory No i oczywiście ziemniaki. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i przekładać je warstwami, zalać śmietaną i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Smacznego
Full Smaku
Bułki marchewkowe na kanapki 215listy wypieków na zakwasie i na drożdżach prowadzonej w maju przez Łucję w jej Fabryce Kulinarnych Inspiracji i na Panissimo u Sandry . ---------- Podobne: Orkiszowe bułki ziołowe Słodkie bułki z serem i amarantusem Chałka orkiszowo-pszenna
Weekendy w domu i ogrodzie
Zielone risotto / ze szpinakiem / 213wytrawnego wina 250 g szpinaku / świeże liście sparzone i odsączone/ ok. 700 ml bulionu warzywnego ok. 50 g masła 2 łyżki startego parmezanu 80 g sera mascarpone lub gorgonzoli sól i pieprz /do smaku ostra papryczka /do smaku Wykonanie: -Ugotować lub podgrzać bulion warzywny /powinien być gorący podczas gotowania risotto/ -W rondelku / z grubym
Zakamarki mojej kuchni
Świeża surówka śmieciucha. 178miski dodajemy jogurt naturalny, 1-2 łyżki majonezu i czarny pieprz. Odstawiamy na 15 minut, żeby się przegryzło. Na koniec solimy do smaku. Wskazówki: Do surówki można dodać ser żółty i kaszę jaglaną, żeby zamienić ją w szybką pyszną sałatkę piknikową. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarka
Mało obiektywna recenzja - Wino Kawiarnia Pizzeria Adjano 234odnosi się wrażenia, że jadasz przegląd lodówki, jak często bywa w tych pseudo pizzeriach. Wszystko jest w punk. Nasza ulubiona to quattro fromaggi, niby zwykła, ale tutaj z serem montasino, który tworzy ten niepowtarzalny smak - tego trzeba spróbować! Jeżeli lubicie pizzę, a do niej jadacie sałatkę, a wybieracie się w parze na kolację, czy obiad, warto wziąć jedną porcje
BaRepas
Białe kiełbaski po francusku 190również ponacinać. Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem lub wykładamy papier do pieczenia. Wkładamy do naczynia kiełbaski i pieczemy w 190 stopniach ok. 20-30min. Można udekorować potrawę posypując startym serem żółtym. Doskonale smakuje również z ketchupem. PYCHOTA
upichcona
Domowy twaróg z prawdziwego krowiego mleka 196można zagotować mleka bo twarożek będzie bardzo suchy) Następnie przelewamy mleko na sito, oddzielając serwatkę. Możemy przełożyć twarożek z sita na lnianą ściereczkę aby się ładnie odsączył. Gotowy ser możemy posolić, dodać szczypiorek i rzodkiewkę oraz śmietanę. Smacznego
upichcona
Rokietta siewna z wędzonym kurczakiem i pomidorkiem 227aromat i stanowi ona idealne dopełnienie do wszystkich sałatek oraz jako dodatek do porannych śniadań czy też zup- rokietta siewna fajnie komponuje się z jajecznicą, na kanapkę z serem białym a parę listów dodanych do zupy nadają jej wyrafinowanego smaku i aromatu. Przepis na bardzo prostą sałatkę z wędzonym kurczakiem, rukolą oraz pomidorem. - liście rukoli - ze dwa pomidory - oliwa
upichcona
Parówki zapiekane z serem Gouda z cebulką, pieczarkami i w przyprawach 169temu mój tato przygotowywał to danie i do dziś dzień jest ono niemal tradycją rodzinną! Parówki rozkrajamy na środku, układamy w żaroodpornym naczyniu, w szparkę wkładamy plasterek sera Gouda, posypujemy majerankiem i ziołami prowansalskimi. Pieczarki oraz cebulkę kroimy w paski i układamy wokół parówek. Zapiekamy w 170 stopniach ok 30 minut
upichcona
Pizza na szybko! 178wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona, tymianek - dodatki: brokuły, czerwona papryka, pieczarki, kiełbasa, papryczka chilli, ser zółty Do 1/2 szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól, cukier, dodajemy łyżkę oleju i wlewamy wodę/mleko z drożdżami. Odstawiamy masę do wyrośnięcia
upichcona
Wege-fit śniadanko :) 241bezmięsne, dlatego dzisiejsza śniadaniowa propozycja tym razem w wersji wege-fit :) Składniki: - solone extra cienkie wafle kukurydziane GoodFood - pomidor - kiełki lucerny - świeża rzeżucha - sojowe kiełbaski wędzone Polsoja - szczypiorek - ser żółty długodojrzewający - pieprz
upichcona
Szparagi w boczku 226pierwszymi majowymi promieniami słońca. Zielone szparagi najbardziej mi smakują, bez kombinowania, prosto, syto i na temat. Składniki: - pęczek zielonych szparagów - wędzony boczek w plastrach - olej - pieprz, sól - starty ser parmezan Szparagi myjemy, odcinamy twarde i grube końcówki. Gotujemy w wodzie 2-3 minuty, nie dłużej bo staną się włókniste, ugotowane szparagi wyciągamy z wody, lekko osuszamy oraz przyprawiamy szczyptą soli
upichcona