ser - 17000 przepisów (strona:357/1134)

Ryba w sosie serowym 188

Składniki: 0.5 kg polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do posypania po wierzchu 2 łyżki masła sok z cytryny 3 łyżki octu z białego wina przyprawa do ryb po jednej łyżeczce bazylii i oregano 0.5 łyżeczki papryki ostrej Wykonanie:Jeżeli mamy mrożoną rybkę(...)sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Na tak przygotowane filety układamy pora.Śmietankę z octem podgrzewamy, dodajemy serek topiony, czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy starty żółty ser i mieszamy do powstania gładkiej masy. Doprawiamy ziołami i papryką.Tak przygotowany sos wylewamy na rybę, posypujemy żółtym serem.Pieczemy 40 minut w  temperaturze 200 stopni. Pierwsze 20 minut

Czerwona Porzeczka
Tarta z boczkiem i sosem czosnkowym 155

30dag pieczarek 3 średnie ogórki kiszone papryka słodka pieprz oregano  Sos: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany  Dodatkowo: ser żółty Wykonanie:Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko, wodę i rozdrobnione masło. Wyrabiamy ciasto, aż powstanie gładka masa. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy(...)oraz przyprawy, wszystko razem mieszamy.Gdy ciasto nam się podpiecze, przekładamy farsz i zalewamy sosem. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i posypujemy żółtym serem. Pieczemy jeszcze przez około 10 minut, aż ser się zarumieni (najlepiej na termoobiegu).SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Roladki schabowe- prosto, szybko i smacznie ;) 177

najróżniejszych makaronów, które są prześwietne ;))  Stąd też, od razu danie z makaronem bo chciałam koniecznie spróbować chociaż jednego rodzaju ;) Wracając do przepisu, roladki są nadziewane pieczarkami, papryką i serem. Zatopione w moim ulubionym sosie pomidorowym, który już nie raz gościł  na blogu.  Smacznego!!! :) PS. Zapraszam jutro na ciasto, które już chłodzi się w lodówce oraz już niedługo(...)kolejne makaronowe szaleństwo!:) Składniki: 6 kotletów schabowych papryka czerwona 5 pieczarek 100g sera żółtego pół cebuli przecier pomidorowy 5 pomidorów ( lub puszka pomidorów bez skórki) bazylia oregano zioła prowansalskie papryka słodka i ostra sól, pieprz 2 ząbki czosnku masło do smażenia olej do smażenia  Wykonanie:Kotlety rozbijamy dosyć cienko, ale tak aby nie porobiły się dziury. Oprószamy z każdej

Czerwona Porzeczka
Sos żurawinowy 49

Prosty sos żurawinowy , który jest świetnym dodatkiem do mięs , serów, deserów oraz kanapek. Popularny w Zakopanem grillowany oscypek czy pieczony indyk serwowany w Stanach Zjednoczonych z okazji Święta Dziękczynienia , są prawdziwą ucztą dla podniebienia dzięki dodatkowi tegoż właśnie sosu. Sos ten przygotować można ze świeżych, mrożonych a nawet suszonych owoców żurawiny. W przypadku wykorzystania owoców suszonych ich ilość powinna być(...)owoce żurawiny charakteryzują się cierpkim smakiem i nawet dodatek sporej ilości cukru nie jest w stanie całkowicie tej cierpkości zniwelować. Z czym podawać sos żurawinowy? Poza grillowanym mięsem oraz serem, sos ten pysznie łączy się z jogurtem naturalnym, ciastami i muffinami, kanapkami, tostami i naleśnikami. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Prosty sos żurawinowy Składniki

MeCooks
Świąteczny sernik z truskawkowym musem wg Aleex 63

wahajcie się ani chwili. Smacznego. Składniki:   Spód:   • 2 opakowania ciastek Sasanek (ok 400 g)  • 6 łyżek masła (ok. 170 g)  Masa serowa:   • 1 kg sera z wiaderka (używam Piątnicy)  • 1 szklanka cukru  • 8 jajek  • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%  • 3 budynie waniliowe bez cukru po 40g każdy(...)podpiec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut. 5. Odstawić do lekkiego przestudzenia.  6. Przygotować masę serową: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. 7. Ser przełożyć do miski, dodać żółtka i budynie, zmiksować. 8. Pod koniec ucierania wlać śmietankę. Ponownie zmiksować. 9. Do masy serowej dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. 10. Masę serową

W mojej kuchni
Mus z fety z pikantnym miodem na dobrą wróżbę 87

fety z pikantnym miodem, znosząc toast za wszystko to, co jednak dobrego nas spotkało i za wszystko to, co ekscytującego przed nami! Mus z fety z pikantnym miodem Potrzebujesz: ser feta 250g 2 czubate łyżki śmietany 18% Pikantny miód: 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku 4 łyżki miodu 1/2 łyżeczki płatków chili 1 łyżka soku z cytryny (lub więcej(...)łyżeczki czarnego pieprzu świeża natka pietruszki do podania Sposób przyrządzenia: 1. Ser feta i śmietanę zblenduj na gładko i przełóż do miseczki. Pikantny miód: 1. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. 2. Czosnek podsmaż lekko na oliwie, tak aby lekko zmiękł ale się nie spalił. 3. Zdejmij rondelek z czosnkiem z palnika, dodaj do niego miód, chili i pieprz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z porów, jajek i szynki 73

Idealna na kolację lub imprezową przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże pory 300 gram szynki w kawałku 6 jajek 1 puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 200 gram sera żółtego w kawałku sól oraz pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupiny, pora kroimy w cienkie półplasterki(...)następnie sparzamy wrzątkiem, odsączamy szynkę, ser, ogórki oraz jajka kroimy w dość drobną kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy., do dużej miski przekładamy wszystkie składniki na sałatkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem a następnie łączymy z majonezem. gotową sałatkę przekładamy do mniejszych miseczek/miski. Przed podaniem wstawiamy do lodówki do schłodzenia i aby wszystkie składniki przeszły swoim smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Sałatka pieczarkowa z makaronem. Na imprezach zawsze znika jako pierwsza. PRZEPIS 761

sałatkę pieczarkową z makaronem Składniki: około 700 gramów pieczarek, 250 gramów makaronu w kształcie ryżu (koniecznie z pszenicy durum), 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku , 150 gramów żółtego sera, 5 jajek, puszka kukurydzy, 3-4 ogórki konserwowe, 1 pęczek natki pietruszki, około 5-6 łyżek majonezu, sól, pieprz. Jak zrobić sałatkę pieczarkową z makaronem? Pieczarki opłucz, osusz, zetrzyj na grubych(...)Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, pozostaw do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Czosnek bardzo drobno posiekaj, następnie rozetrzyj z solą za pomocą noża lub widelca na papkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekaj, również oprósz solą i rozgnieć widelcem – dzięki temu zrobi się miękka i odda sałatce więcej aromatu. Ogórki pokrój w drobną kostkę

Kulinarna Polska
Pizzowe świderki 98

łyżki oleju 250-300 ml ciepłej wody Dodatkowo: 3-4 łyżki ketchupu 100 g ulubionej szynki około 40 g salami 120 g tartej mozzarelli 30-40 g tartego sera cheddar zioła prowansalskie granulowany czosnek Sos: 1 duża czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3/4 szkl. ketchupu 1 łyżka oleju Mąkę(...)kroimy w drobną kostkę. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypaną mąką stolnicę. Wałkujemy na prostokąt. Na połowie ciasta rozprowadzamy ketchup. Posypujemy ziołami oraz granulowanym czosnkiem. Wykładamy szynkę, salami oraz oba sery. Częścią ciasta bez dodatków przykrywamy tę z dodatkami. Lekko dociskamy. Kroimy na około 2 cm paski. Każdy z nich skręcamy dwukrotnie wokół własnej osi. Rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Śródziemnomorska sałatka z holloumi 92

Dzisiejszym przepisem debiutują na naszym blogu sery przeznaczone do grillowania i smażenia. Jednym z najbardziej znanych jest oczywiście cypryjskie z pochodzenia halloumi. Ostatnio zdaje się zyskiwać na popularności również w Polsce i można je łatwo znaleźć m.in. w menu różnych restauracji. Drugim kluczowym składnikiem dzisiejszej sałatki jest młoda sałata rzymska – to również jej debiut u nas. Oba te składniki będziemy(...)górę kładziemy połówki jajek. Na koniec polewamy całość dressingiem z koperkiem. Uwagi Opcjonalnie możemy posypać sałatkę czarnym świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Z tą ostatnią bądźmy jednak ostrożni, gdyż ser i anchois są już prawdopodobnie dostatecznie słone. Przez Krystian Kulinarna Pokusa Post Śródziemnomorska sałatka z holloumi pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Schab po cygańsku 93

rozkładamy dwie warstwy marchewki (plasterek obok plasterka). Na marchewce rozkładamy piórka cebuli. Na warzywach układamy plastry schabu. Na nich rozkładamy pora oraz resztę marchewki (1 warstwa). Posypujemy równomiernie tartym serem. Majonez mieszamy z kwaśną śmietaną. Rozprowadzamy na wierzchu zapiekanki w formie esów-floresów. Zapiekamy pod przykryciem (można wykorzystać kawałek folii aluminiowej) przez około półtorej godziny, w piekarniku nagrzanym(...)stopni. Po tym czasie folię zdejmujemy i dopiekamy mięso kolejne 20-25 minut – aż do lekkiego przyrumienienia się sera. Podajemy z ziemniakami i np surówką z marchewki i jabłka

Smaki Na Talerzu
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 90

ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka cukru (200 g) szklanka mąki pszennej (160 g) 1/2 szklanki maku suchego mielonego (70 g) łyżka oleju łyżeczka proszku(...)wystudzenia. Przygotowujemy masę serową. Budynie wsypujemy do mleka i mieszamy, aż się rozpuszczą. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem i cukrami czy ekstraktami smakowymi. Kiedy masło się roztopi, dodajemy ser i jajka. Energicznie mieszamy rózgą, do połączenia się składników. Gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając, aż masa będzie bardzo gorąca, ale jeszcze nie będzie wrzeć. Wlewamy wtedy powoli budynie

e-PrzepisyKulinarne
Casarecce z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym 161

makaronu casarecce (u mnie Barilla) ok 300 g piersi z kurczaka po 1/2 łyżeczki kurkumy, czerwonej papryki i granulowanego czosnku 100 g tartej mozzarelli 50 g startego żółtego sera 250 ml śmietany 30 % zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego do podsmażenia natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie według przepisu(...)kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić czosnkiem, kurkumą i papryką i podsmażyć pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Wlać śmietankę, przyprawić ziołami prowansalskimi i dusić razem kilka minut. Dodać starty ser i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, Podawać z makaronem i posiekaną, świeżą natką pietruszki

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania