ser smażony - 2002 przepisów (strona:5/134)

Spaghetti napoli 205

dokonywać można różnych wariacji, jak na przykład ta albo ta.Składniki:- 400 g dowolnego makaronu- 1 duża cebula- 1 puszka krojonych pomidorów- 1 większy ząbek czosnku- tłuszcz do smażenia - starty ser do posypania- bazylia, oregano, zioła prowansalskie, rozmaryn, sól, pieprz, czerwona papryka Przygotowania rozpoczynamy od pokrojenia cebuli w drobną kostkę i wrzucenia jej na rozgrzany tłuszcz - może być to margaryna

Kulinarne zapędy Kokosa
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 190

dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak pieprzu... Bardzo szkoda, bardzo!; koszt: 43 Smażony dorsz podawany prosto z patelni z białą kapustą z ziarnami słonecznika i podwędzanymi ziemniakami - jeśli nie liczyć pizzy (o której na końcu), to było chyba najlepsze danie, które zostało zamówione(...)osoba, która je zamówiła mogła być stronnicza, bo jest fanem kotletów jagnięcych. Ale to chyba tym bardziej dobrze świadczy o dniu? ;); koszt: 58 zł   Chleb ciabatinni ze smażonym kurczakiem, serem cheddar, skórką pomarańczową, kolendrą i pieprzem oraz chrupiącymi sałatami - Pan Mąż każe mi napisać, że było dobre i mu smakowało. I że mogło nie być w daniu ogórka

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 170

Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym

WojnaNaSmaki.pl
Curry z białym serem i Air 141

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Roztop na wolnym ogniu 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy. Wrzuć pokrojony biały ser i smaż 3-4 minuty (to nic jak kostki będą się rozpadać). Posól 1 łyżeczką soli. Następnie zestaw z ognia i odstaw pod przykryciem. W szerokiej patelni roztop 1 łyżkę masła(...)łyżki oliwy, dodaj drobno pokrojoną cebulę i smaż przez około 5 minut na wolnym ogniu. Następnie wmieszaj kmin rzymski, curry, kurkumę, pieprz cayenne. Odczekaj pół minuty i wmieszaj pomidory, wodę i drugą łyżeczkę soli. Zestaw z ognia i dodaj śmietanę lub majonez. Delikatnie wymieszaj. Ostrożnie przełóż kostki białego sera na patelnię, doprowadź do wrzenia. Wychodzą 2 porcje. Tego słucham... ( Talkie

Qlinarnie i Qlinarnie
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 222

nich się nie posłużyła,przygotowując dzisiejsze kotleciki. Wykorzystała tylko inspirację, by właśnie kotleciki z kaszy zrobić. A resztaułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne. Nie rozpadają się, a ser, podczas smażenia, nie wycieka na patelnię. Za to pięknieciągnie się, przy krojeniu. Sycą i świetnie zastępują danie mięsne. Chleba w smaku nie czuć, stanowi lepiszcze.Karmel-itka po prostu nie miała pod ręką(...)sklepu przecież nie pójdzie.Trzeba było sobie radzić z tym, co znalazła w szafkach. A poradziła sobie śpiewająco! KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z  ŻÓŁTYM SEREM. /całkowicie autorski;/ na 10-12 kotlecików 2 woreczki kaszy gryczanej prażonej 4 kromki chleba żytniego 2 jajka 200g startego Emmentalera  100g mielonego lnu 2 posiekane pęczki koperku sól

W kuchni Karmel-itki
Borek z nadzieniem mięsno-serowym. 160

Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo syty, taki obiadowy

Kulinarny karnet Christophera
Placuszki serowe 328

pudru50g mąki pszennejolej do smażeniaPrzygotowanie:Ser wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy żółtka z jajek, cukier, mąkę i ziarenka wyskrobane z laski wanilii. Składniki łączymy ze sobą za pomocą widelca. Z białek ubijamy lekką pianę i mieszamy z ciastem twarogowym.Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy z niej placek. smażymy 2-3 minuty z każdej

Smakowity Blog Kulinarny
Naleśniki z czernicami 180

jeśli na krzaczkach macie jeszcze troszkę jeżyn :) Składniki: Na 10 naleśników: 250ml mleka 2 jajka 1/2 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej 1/2 łyżeczki soli 150g mąki olej do smażenia Farsz: 250g sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sos: 150g czernic 60ml słodkiej śmietanki 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą(...)pozostawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki na delikatny, blady kolor. Ser rozdrabniamy, dodajemy cukier waniliowy oraz żółtko. Mieszamy. Gotowym farszem smarujemy każdy naleśnik, składamy go w trójkąt i opiekamy na patelni na złoty kolor. Czernice miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem. Polewamy naleśniki tuż przed podaniem

Kuchnia w czekoladzie
Czebureki z pieczarkami 243

szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem i olejem. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i masę serową. Zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pozostawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Pogacze twarogowe z żółtym serem 205

wina, czy piwa. Idealnie smakują na gorąco, ale nawet w wersji solo - znikają ekspresowo! Ich odmian jest naprawdę mnóstwo - są np. drożdżowe, twarogowe, z boczkiem, skwarkami, z żółtym serem, fasolą, smażone, pieczone... Poniżej przedstawiam pogacze twarogowe - z delikatnymi modyfikacjami... Dodałam curry, które idealnie wkomponowało się w całokształt bułeczki. Polecam, bo są naprawdę bardzo proste i pyszne! (24 sztuki)  200g(...)typu 405 )  200g twarogu 150g masła 1 jajko (można pominąć) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka curry (płaska) Dodatkowo: jajko do posmarowania 60g żółtego sera (startego) Twaróg podusić widelcem i dokładnie połączyć z resztą składników. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować (podsypując mąką

Di gotuje
Pieczony Burak z Pomarańczami 219

pory omijałam go szerokim łukiem? No ćwikła się nie liczy :) Co to jest? Sałatka? Eeee, raczej pieczony burak potem duszony w pomarańczach, pysznie. Ja podałam go ze smażonym camembertem, na który miał ochotę mój syn i watróbkami drobiowymi, na które ochotę miałam Ja :) No to do dzieła! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą(...)buraki, pomarańcze i całość polałam sosem i posypałam świeżą bazylią. To był dzień z cyklu "Każdy ma ochotę na coś innego", więc podałam buraka z wątróbkami drobiowymi i serem camembert smażonego w panierce. Wyszedł sycący talerz, który zastąpił nam danie obiadowe, w efekcie końcowym pysznie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A teraz napiszę Wam kilka słów o tym co nowego wokół buraka

Blondynka Gotuje
Burgery 100% homemade 184

kwestia Waszej wyobraźni, tylko ona może nas ograniczyć :) Najpopularniejsze z nich, to przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie:Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym

Taste Of My Day
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 223

Nazywana również m.in. kapustą chińską, kapustą sarepską albo gorczycą sarepską, to częsty dodatek w chińskiej kuchni. Oprócz tego, że je się ja samą, dodaje się również do gotowanych, smażonych i parowanych potraw. Ma smak mocno słono - kwaśny i jest chrupka. N NASIONA KMINU-  W kuchni używamy nasion kminu, całych lub utartych, często po wcześniejszym uprażeniu ich na patelni(...)raczej nieokreślony smak, jest za to bogatym źródłem protein i może być przechowywane w lodówce trzy, cztery dni, pod warunkiem że codziennie zmienia się wodę, która je przykrywa. Ser sojowy smażony w głębokim tłuszczu dodaje się do bardzo wielu potraw. TRAWA CYTRYNOWA- Świeże łodygi palczatki cytrynowej, popularnie zwanej trawą cytrynową, są dostępne w sklepach z orientalną żywnością i niekiedy

ClauditteMissCooking
Rolady-farsz. 148

kilka kropel maggi . WYKONANIE: Rozpuścić masło, warzywa pokroić w słupki, przyprawić , blanszować około 20 min., dodać szynkę, przesmażyć, farsz nakładać na rozbite mięso, posmarowane ketchupem , dodać słupki żółtego sera , zwinąć, smażyć na małym ogniu do miękkości

Kuchnia Beaty
Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami 257

bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam kurczaka z frytkami (których dawno nie jadłam) i sałatką z kapusty kiszonej oraz domowej produkcji buraczkami

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania