przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu. Polecam! Wypatrzyłam takie daktyle tutaj składniki 10 cienkich plastrów boczku wędzonego, przekrojone na połowy 20 szt daktyli bez pestek ser pleśniowy - dałam gorgonzolę wykałaczki przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C Z daktyle przekroić wzdłuż na pół. Otworzyć. Na połówce daktyli położyć kawałek sera, przykryć drugą połówką
Stare GaryTarta z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i suszoną żurawiną to prosta wegetariańska potrawa smaczna zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 g sera camembert garść suszonej żurawiny 2 jaja 250 g gęstej śmietany tymianek pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ciasto francuskie wyłożyć na formę do tarty i ponakłuwać spód widelcem. Formy
wyzwania kuchennebutów do stroju galowego. Raz kiedyś byłam i mnie już oświecono czemu się ludzie dziwnie gapili. Składniki: sałata pół obranej ze skórki gruszki łyżeczka suszonej żurawiny łyżeczka pestek dyni ser pleśniowy kostka czekolady 99% Sos: oliwa z oliwek odrobina(!) octu jabłkowego szczypta pieprzu szczypta cynamonu 1.Sałatę podrzeć na kawałki. Gruszkę obrać i pokroić. Ser pokroić. Do pojemnika 2. Podprażyć
Fiolka w kuchnimiłośników zapiekanego makaronu - zapiekanka z kurczakiem i serem topionym w fajnym połączeniu z boczkiem i serem pleśniowym SKŁADNIKI 400 g makaronu farfalle (kokardki) podwójna nieduża pierś z kurczaka 200 g boczku - tu szynkowy 3 serki topione kremowe (po 100g) 100g sera lazur pęczek bazylii sól pieprz olej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy nie potrzebujemy dodatkowego
Moje Kuchenne Rewelacjejarmużu (u mnie odmiana fioletowa) ewentualnie: kukurydza z puszki (dodałam, by wykończyć resztkę niewykorzystaną ostatnio) olej do smażenia Na naleśniku ułożyć liść jarmużu (pozbawiony zgrubiałego nerwu), na nim kawałki sera pleśniowego i suszone talarki jabłek. Ewentualnie dodać kukurydzę. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i wsiąkł
Weekendy w domu i ogrodzierzeczy: jeśli twój żołądek nie bardzo toleruje takie ciężkie rzeczy to wystarczy 200 gram sera. 400 gram to ilość dla stalowych żołądków. A dwa: z powodzeniem możesz użyć innego sera pleśniowego (np. rokpol, czy cokolwiek innego). Ja użyłem akurat gorgonzoli, bo ma wyjątkowy, rzadko spotykany smrodek :) Mówiąc wprost: mało co cuchnie tak jak właśnie ten ser :) Więc jak już wyjaśniliśmy
Marder&Marder Manufacturebłyskawicznych 4 łyżki otrębów pszennych 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 50ml mleka 4 łyżeczki błonnika marchwiowego 1/2 papryki żółtej 1/2 pomidora 1/2 krążka sera pleśniowego lekkiego Sól, oregano Oliwa z oliwek do smażenia Przepis: Płatki i otręby mieszamy ze śmietaną i odstawiamy na 5-10 minut. Paprykę, pomidora oraz ser kroimy w drobną kostkę
Emcia Pichcimięsie. Kulkę sera mozzarella odsączamy z zalewy, kroimy w cieniutkie plasterki i rozkładamy na pomidorach. Liście szpinaku rozkładamy jak dachówki, jeden zachodzący na drugi. Z wierzchu rozsypujemy niebieski pleśniowy ser. Zwijamy roladę, jedną ręką zawijając ciasto mięso a drugą przytrzymując nadzienie rozłożone na steku. Stek dokładnie i ciasno obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim lub grubym, białym bawełnianym kordonkiem. Odstawiamy
Karo in the Kitchenrehabilitacji postawił mnie na nogi ;) Składniki (ilość zależy od indywidualnych zapotrzebowań): naleśniki ser z niebieską pleśnią ogórki konserwowe kukurydza z puszki cebula olej do smażenia Na naleśniku układać kawałki sera pleśniowego, słupki ogórka konserwowego i cebuli, trochę kukurydzy. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię można przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił
Weekendy w domu i ogrodziewłoskich są fantastycznym pomysłem na obiad. Gwarantuję , że nawet Ci, którzy za szpinakiem nie przepadają z przyjemnością sięgną po dokładkę! Ps. zamiast masła można je oblać np. sosem z sera pleśniowego – obłęd! SKŁADNIKI : ( 3 porcje ) * czerstwe bułki – 200 g * szpinak – 150 g * jajko – 2 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * bułka tarta
Ostra na Słodkokolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij ser(pokrój lub podrób palcami
Fiolka w kuchniUwielbiam takie sałatki. Poezja smaku. Składniki : * dowolny, ulubiony mix sałat * ulubiony ser pleśniowy - u mnie z niebieską pleśnią * figa * sos balsamiczny * oliwa z oliwek * sól, pieprz Przygotowanie : Sałatę wyłożyć na talerz, ułożyć pokrojoną w ósemkę figę oraz kawałki sera. Polać oliwą z oliwek wymieszaną z solą i pieprzem. Całość doprawić sosem balsamicznym
Magiczne Życie Martytego, jak postępować z mulami . Dziś chciałabym Wam zaprezentować przepis na małże w sosie śmietanowym z serem gorgonzola. Mogłoby się wydawać, że to dość odważne połączenie: owoce morza i ser pleśniowy, ale wierzcie mi - idealnie się komponują :) Jeśli nie przepadacie za gorgonzolą użyjcie jej troszkę mniej niż podaję w przepisie, ale nie rezygnujcie całkowicie z dodatku tego sera. Zapraszam
W kuchni KatieBardzo udane połączenie winogrona z serem pleśniowym z pysznym lekkim dressingiem. Coś idealnego do zjedzenia z bagietką bądź grzankami. Szybka przekąska to coś co lubi każdy. Smacznego! Składniki : * kiść jasnych winogron * 1/3 pora * 100g sera np. z niebieską pleśnią * kilka paseczków czerwonej papryki * dressing : 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Winogrona pokroić
Magiczne Życie MartyJedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu. 'camembert z szynką parmeńską' Składniki: - 1 krążek sera camembert - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) - świeży rozmaryn Ser camembert naciąć
CookYourself