ser biały - 9461 przepisów (strona:289/631)

Flamenquines _złota rolka, hiszpański specjał 167

Flamenquines Składniki. 6 szt. filet ze schabu 6 szt. szynka serrano 10 dag ser żółty 200 ml białe wino sól pieprz  1 jajko 2 łyżki mąka 4 łyżki bułka tarta Wykonanie. Cienkie filety ze schabu po około 5 dag, każdy, zamarynować przez 1 godzinę w białym winie. Wyjąć, osuszyć, lekko rozklepać, doprawić. Na każdy plasterek schabu nałożyć, plaster szynki

Kulinarny karnet Christophera
SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY 97

niekoniecznie musi być trunek ja polecam serniczek :) SKŁADNIKI: 150g. herbatników (Digestive) 1/3 kostki masła 1 kg sera (może być w wiaderku) 150 g. cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 jajka 150 ml. kwaśnej śmietany cukier lub aromat waniliowy 100 g. białej czekolady 100 g. mlecznej czekolady 100 g. gorzkiej czekolady 4 łyżki słodkiej śmietanki A jak to zrobić(...)masą. Najbezpieczniej roztapiać czekoladę jedną po drugiej tworząc kolejne warstwy, gdyż roztapianie wszystkich w tym samym czasie może spowodować, iż zdążą zastygnąć zanim połączą się z serem. Pierwsza warstwa to biała czekolada, którą po roztopieniu z dodatkiem 1 łyżki słodkiej śmietanki (lekko przestygniętą) łączymy z jedną porcją masy i rozprowadzamy równo na podpieczonym spodzie. Drugą warstwę przygotować podobnie tylko

Kuchnia w opałach
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 177

trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania") Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj! WYKONANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną, tak aby nie porobiły się grudki, dolewamy do masy serowej - dokładnie mieszamy, nie za długo(...)sztywną pianę) /nasz przepis na idealną bezę niebawem/ 8. Na podpieczony serniczek delikatnie wykładamy łyżką bezę, /przyznać się, kto się zajmuje bezowymi śmigiełkami i łyżką całą z białego puchu?/ 9. Bezę posypujemy kruszonką ( przepis na kruche ciasto b/glutenowe ) 10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni, 11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :) PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek

Wypisz Wymaluj
Takie jajca...teściowej... 153

bardzo rzadko..Taki rarytasek dostępny zazwyczaj od święta... Składniki- -świeże kurzęce jajuszka -ziemniaki -cebula -biała kiełbasa -przyprawy- jakie kto lubi ale nie przesadzajmy , gdyż biała kiełbasa sama w sobie jest już genialnie doprawiona -żółty ser tarty -oliwa z oliwek -sól,pieprz Obieramy ziemniaczki, kroimy w cząstki(...)posypujemy solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodajemy oliwy i cebulkę pokrojoą w piórka...Mieszamy. Wykładamy do naczynia , w którym będziemy zapiekać i dodajemy na wierzch i pomiędzy- białą kiełbasę. Wbijamy jajuszka i posypujemy gęsto serem żółtym. Wkładamy do piekarnika na około do godziny, aż nam zmiękną ziemniaczki. Wykładamy na talerz- smacznego!   Na drugi dzień , jeśli nam zostanie ta oto zapiekanka

Z Kuchni Do Kuchni
Tartaletki z białą kiełbasą 118

Propozycja doskonała na wielkanocne śniadanie lub jako przystawka zaostrzająca apetyt przed daniem głównym. Delikatne, kruche ciasto francuskie z nadzieniem z białej kiełbasy, polanej pachnącym ziołami sosem serowo-śmietanowym. Wbrew pozorom ser pleśniowy zawarty w masie wcale nie ma dominującego charakteru ani zapachu. Sam sos jest bardzo aksamitny i delikatny. Całość jest naprawdę szybka w przygotowaniu i efektowna :) A do tego(...)bardzo smaczna! Składniki (na 6-8 tartaletek): 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 szt. parzonej białej kiełbasy 1 duża cebula 1 duże jajko 10 dag sera pleśniowego (użyłam sera Lazur z niebieską pleśnią) ½ szklanki śmietany 30-36% kilka gałązek świeżego tymianku i majeranku (ewentualnie można zastąpić po pół łyżeczki suszonych ziół) szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Foremki do tartaletek posmarować masłem

MyCookBook.pl
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 208

które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej trwałych. Postanowiłam więc ją utwardzić roztopioną białą czekoladą i mascarpone. Przyznam szczerze, że był to bardzo trafiony wybór i usłyszałam w pochwale, że to jeden z moich najlepszych tortów. Specjalistą w tej dziedzinie nie jestem, ale oczywiście(...)wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce do całkowitego przestudzenia. Po przestudzeniu przekroić na 3 blaty Czekoladowa bita śmietana – 350 schłodzonej śmietany 36% – 250 g sera mascarpone – 100 g białej czekolady Czekoladę połamać na kosteczki, roztopić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, ale nie gorącą połączyć za pomocą łyżki z serem mascarpone. Zimną śmietankę do deserów ubić

dom-agi.pl
Jajka przepiórcze na sałatce 153

Propozycja na sałatkę Wielkanocną. Składniki 18 przepiórczych jajek 200 g sera feta 1 słoik białych szparagów 2 małe cebule 1 ogórek sałatkowy 150 g białej rzodkwi Sos : 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki białego octu winnego 3 łyżki gęstej śmietany 18 % sól cukier pieprz Przygotowanie   Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser feta pokroiłem w kostkę

R'n'G Kitchen
DOLMADAKIA GIALANTZI czyli greckie gołąbki w winogronowych liściach 203

oszukujmy się, ja użyłam kostki rosołowej! :-P) sok z połowy cytrynyolej do smażeniaSkładniki na sos:0,5 l śmietanki kremówki150 g tartego, żółtego sera gouda2 serki topione (kwadraciki) sól, biały pieprzsiekany świeży tymianekLiście winogron zanurzamy we wrzątku na 3 minuty. Cebulę siekamy w kostkę, cukinię ścieramy na tarce. Następnie podsmażamy cebulę i cukinię. Potem(...)żeby gołąbki się nie przemieszczały. Gotować około 25 - 30 minut. Sos: śmietankę podgrzać, dodać serki topione oraz tarty żółty ser. Gotujemy aż sery się rozpuszczą. Doprawiamy siekanym tymiankiem, solą oraz białym pieprzem. Gołąbki podajemy z sosem.  greckie gołąbki

Bon Appetit Małgorzaty
Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką 137

opakowanie ciasta francuskiego (nie mrożonego) 3 pełne garści warzyw na patelnię* około 3 cm kiełbasy żywieckiej Henryk Kania 2 jajka klasy M 3 pełne łyżki białego serka naturalnego 3 łyżki startego żółtego sera olej do podsmażenia warzyw świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku sól do smaku sezam do obsypania tart *używamy ulubionych, ilość dostosujemy do wielkości form na mini tarty(...)jeszcze chwilę smażymy (do miękkości warzyw). Uwaga! Większe kawałki warzyw podczas smażenia rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa z kiełbasą przekładamy do miski, dodajemy biały serek, całe jajko i starty żółty ser. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Masą wypełniamy nasze mini tarty. Każdą ozdabiamy paskami ciasta francuskiego tworząc kratkę (dociśnijcie paski do brzegów, aby ciasto się zlepiło

Słodkie okruszki
Zupa czosnkowa z grzankami -w 30 min 305

czosnek: 1,5 główki ziemniaki: 6 szt. masło : 3 łyżki liść laurowy : 1 listek żółty ser: 15 dag 1 litr bulionu sól : do smaku pieprz biały : do smaku bagietka: 1 szt. żółty start ser 150 g 50 ml śmietany 30 % Przygotowanie: Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki , podsmażamy 5 minut, dodając czosnek w plasterkach. Całość  zalewamy(...)bulionu , dodajemy liść laurowy, biały pieprz. Gotujemy ok. 30 minut, a następnie wyjmujemy liść laurowy i miksujemy zupę.Dosalamy w razie potrzeby,dodajemy śmietanę.Podajemy z gorącą chrupiącą grzanką posypaną żółtym serem Gotowe

Swojskie jedzonko
Tagliatelle al nero di sepia w sosie porowym z trzema serami 207

oczami. Bądź co bądź radość miałem wielką, bo zjadła wszytko i chyba jej smakowało. Do rzeczy; użyłem: -tagliatelle z atramentem mątwy -por część biała, przechodząca w zieloną -sól, pieprz cytrynowy -bazylia i oregano; świeże -masło klarowane -ser(...)topiony edamski -dwie łyżki parmezanu -gorgonzola; duża łyżka -wino półwytrawne, białe -śmietanka 18% Na maśle w rondlu szklimy por, dodajemy sól, pieprz i bazylię. Podlewamy białym winem. Gdy lekko odparuje wrzucamy po kolei sery intensywnie mieszając do momentu uzyskania jednolitej masy. Wlewamy śmietankę, mieszamy, pieprzymy i dodajemy oregano. Ugotowany makaron wrzucamy do rondla podrzucając nim na okrągło, ale w poziomie

BaRepas
Torcik sałatkowy na krakersach 164

różne wersje takiej sałatki, ja dzielę się swoją :)   48 krakersów 8 jajek 2 puszki tuńczyka w oleju ( 2 x 185 g) 20 dag żółtego sera spory pęczek szczypioru lub 2 mniejsze biały pieprz ( mielony) słoik majonezu (400ml) natka pietruszki Zaczynam od przygotowania składników, wtedy praca idzie sprawnie. Jajka trzeba ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Żółtka wyciągnąć(...)dodać 2 łyżki majonezu, posypać białym pieprzem i wymieszać. Tuńczyka przełożyć do miseczki, i razem z olejem rozgnieść, np. widelcem. Szczypiorek posiekać. Ser żółty także trzeba zetrzeć na mniejszych oczkach i wymieszać z trzema łyżkami majonezu, dodać biały pieprz do smaku. Nie solę!~Krakersy są słone, majonez też, więc nie ma potrzeby solenia. Teraz zostało układanie warstw, układać można

Takie tam pichcenie
DROBIOWE PULPETY W SOSIE SEROWYM (GORGONZOLA) 85

manny 1 łyżka koperku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 3-4 łyżki mąki (do obtoczenia) olej do smażenia Sos serowy: 150 g sera pleśniowego, np. gorgonzola 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 ml wina białego wytrawnego 1 szklanka bulionu 200 ml śmietany 30% 1 łyżka soku z cytyny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pulpety: Cebulę obieramy i bardzo drobno(...)przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a do bulionu dodajemy śmietankę oraz białe wino. Podgrzewamy przez kilka minut, a na końcu dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser pleśniowy (u mnie: gorgonzola). Mieszamy do momentu, aż ser się rozpuści, a następnie blendujemy, aby sos miał kremową konsystencję. Trzymamy na ogniu

Kuchnia MagdaLeny
DROBIOWE PULPETY W SOSIE SEROWYM (GORGONZOLA) 97

manny 1 łyżka koperku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 3-4 łyżki mąki (do obtoczenia) olej do smażenia Sos serowy: 150 g sera pleśniowego, np. gorgonzola 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 ml wina białego wytrawnego 1 szklanka bulionu 200 ml śmietany 30% 1 łyżka soku z cytyny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pulpety: Cebulę obieramy i bardzo drobno(...)przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a do bulionu dodajemy śmietankę oraz białe wino. Podgrzewamy przez kilka minut, a na końcu dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser pleśniowy (u mnie: gorgonzola). Mieszamy do momentu, aż ser się rozpuści, a następnie blendujemy, aby sos miał kremową konsystencję. Trzymamy na ogniu

Kuchnia MagdaLeny
sernik snickers 152

lepszego ciasta. Fakt, jest dość kaloryczne ale gwarantuję, że mimo to nie poprzestaniecie na jednym kawałku.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 7 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 3 łyżki kaszy manny  125 ml oleju 2 łyżki kakao na polewę: 4 łyżki masła orzechowego(...)batoniki Snickers 150 g biszkoptów okrągłych  Blaszkę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, następnie dodać ser, olej, budyń i kasze mannę. Zmiksować na gładko, ale nie za długo. Masę serową podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao. Z białek ubić piane, podzielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania