ser biały - 9461 przepisów (strona:284/631)

Quiche z porem i szynką 174

przygotowaniu. Potrzebne nam: *na kruche ciasto: - 200 g mąki pszennej - 1 jajko - 100 g masła - szczypta soli * na masę: - 3 jajka - 100 ml mleka - 100 g startego żółtego sera - 1 por (biała część) - 150 g szynki konserwowej - łyżka masła - sól - pieprz - pieprz kajeński Przygotowanie:  Masło do ciasta pokroić w kostkę i zagnieść z resztą składników. Ciasto owinąć folią spożywczą(...)obciążenie i dopiekać ciasto kolejne 12 minut.  Pora pokroić w pół-talarki i podsmażyć na maśle z odrobiną soli i pieprzu. Ostudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać starty ser, pora i pokrojoną w kostkę szynkę. Doprawić solą, pieprzem i chili. Masę wylać na ciasto i wstawić całość do piekarnika na około 30 minut. Upieczoną tartę odstawić na 5 minut

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 142

już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie: Sos – 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (lub dwa jeśli lubicie mocno(...)miski równo rozprowadzając. Posolić, popieprzyć dodać 2 łyżki sosu Warstwa 3 – marynowane pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ułożyć jako kolejna warstwę. Polać 3 łyżkami sosu Warstwa 4 – ser zetrzeć na tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu. Warstwa 5 – jajka ugotowane na twardo i wystudzone drobno posiekać i ułożyć w wierzchnia warstwę sałatki. Posolić

Kulinarna Patilogia
Dietetyczna pizza z krewetkami i anchois'a! 176

Dietetyczna pizza? Czy coś takiego wogóle istnieje? Owszem! Przede wszystkim eliminujemy tłusty ser żółty i białą mąkę! Ta pizza smakiem na pewno odbiega od tej prawdziwej włoskiej, ale jest na prawdę bardzo smaczna i możecie ją potraktować jako fit alternatywę do dość kalorycznej tradycyjnej pizzy! SKŁADNIKI: - 200 g mąki z cieciorki (www.skworcu.com.pl) - 60 g mąki z ryżu - 180 ml wody(...)Składniki na sos: - pomidory z puszcze - chili - świeże zioła - sól w/w rozdrabniamy i mieszamy Sosem smarujemy blat ciasta! NA WIERZCH: - pomidorki koktajlowe - krewetki tygrysie - filety anchois - kilka wiórków sera podpuszczkowego light Wstawiamy do pieca na 35 minut! Pieczemy na złoty kolor! Smacznego! Pięknego Dnia

SMYKWKUCHNI
Tarta ze szparagami i kozim serem 111

dlaczego tak się niesłusznie przyjęło. Te wytrawne są równie pyszne i jest takie duże pole do popisu na nadzieniem:) Ja tym razem wykorzystałam resztkę szparagów, do tego jajka, pyszny ser kozi oraz parmezan. Żeby nie było za bardzo bezmięsne dodałam plastry smażonego boczku, które wspaniale chrupią... Całość przypomina mi taką jajecznicę na kruchym cieście;) Użyłam także przyprawy do jajecznicy(...)Nakłuć widelcem, przykryć folią aluminiową i obciążyć, np. ziarnami fasoli. Piec ok. 10min w temp. 180st, usunąć folię z ziarnami i piec kolejne 10min.     Farsz: 2 białe szparagi, 200g sera koziego, czerwona cebula, 200g śweżego boczku, 2 jajka, 4 łyżki śmietany18%, 25g orzechów laskowych, 100g startego parmezanu, łyżka przyprawy do jajecznicy, sól, pieprz.   Ser kozi zmiksować blenderem

Z miłości do słodkości
27 pomysłów na makaron 875

Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą(...)padano Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Kotleciki dyniowo-ziemniaczane z fetą 92

okazji łączy w sobie wykorzystanie pozostałych ziemniaków z obiadu. Niepozorne kotleciki z pieczonej dyni i ziemniaków kryją w sobie moc smaku dzięki ziołom i przyprawom oraz słonym kawałeczkom pysznego sera feta, który świetnie podbija smak warzyw i dodaje całości charakteru wraz ze szczypiącą w język chili. Kształtne i sycące wypełniają brzuchy samą przyjemnością i troskliwym, jesiennym ciepłem, a do tego(...)pracy, czy ciepłą kolację. Siadajcie do stołu! :D Kotleciki dyniowo-ziemniaczane z fetą Potrzebujesz: 100g ugotowanych i ubitych ziemniaków 300g dyni Hokkaido / piżmowej 2 ząbki czosnku 1/2 białej cebuli 50g sera feta 1/2 łyżeczki płatków chili 4 gałązki tymianku / 3/4 łyżeczki suszonego tymianku 6 listków szałwii sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Kinder Country 136

moje Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone - klik , również na bazie czekolady oraz bitej śmietany. (Tortownica o średnicy około 24 cm) Masa jasna: 200 ml śmietanki 30-36% 250g sera mascarpone 150g białej czekolady (1,5 tabliczki) 140g preparowanej pszenicy w miodzie (3,5 szklanki o pojemności 250 ml; płatki typu Kangus) Masa ciemna: 200 ml śmietanki 30-36% 200g czekolady

Di gotuje
Ciasto Kinder Country 110

moje Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone - klik , również na bazie czekolady oraz bitej śmietany. (Tortownica o średnicy około 24 cm) Masa jasna: 200 ml śmietanki 30-36% 250g sera mascarpone 150g białej czekolady (1,5 tabliczki) 140g preparowanej pszenicy w miodzie (3,5 szklanki o pojemności 250 ml; płatki typu Kangus) Masa ciemna: 200 ml śmietanki 30-36% 200g czekolady

Di gotuje
Risotto z botwiną i cheddarem 128

CHEDDAREM Składniki na risotto: 200 g ryżu do risotto 1 cebula 1 pęczek botwiny 100 g chorizo ( można pominąć ) 70 g sera cheddar ( można zastąpić innym twardym serem ) 100 ml białego wytrawnego wina około 500 ml wody sól, pieprz 1 łyżka masła oliwa do smażenia Przygotowanie risotto z botwiną: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy(...)wody i gotować ryż na wolnym ogniu. Gdy płyn odparuje, uzupełnić wodę. Czynność powtarzać, aż ryż się ugotuje. Na samym końcu dodać 1 łyżkę masła i starty ser cheddar. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Makaron i łosoś w obiadowym duecie 151

porcje: 25 dag grubego makaronu tagliatelle 20 dag wędzonego łososia 15 dag świeżego szpinaku baby 10 dag sera lazur z niebieską pleśnią 1 cebula 1 szklanka słodkiej śmietanki 22% 3 ząbki czosnku ½ cytryny Oliwa do podsmażenia Sól morska do smaku Pieprz biały do smaku Sposób przygotowania: Makaron ugotować  al dente w osolonym wrzątku z łyżeczką oliwy, odcedzić, trzymać(...)dodać szpinak, poddusić chwilę pod przykryciem, dodać pokrojonego łososia, skropić sokiem wyciśniętym cytryny, dodać pokrojony w kostkę ser lazur, wlać śmietankę , doprawić do smaku solą oraz białym  pieprzem , mieszać do momentu rozpuszczenia sera, wrzucić ciepły makaron, wymieszać, rozłożyć na talerze i podawać

Wanilia i Kardamon
Roszponka z dodatkami i "Buszujący w zbożu" 193

pracy. Tym razem poszły do salaterki jedne z ostatnich już w tym sezonie pomidorów. Składniki : duża garść dobrze wypłukanej roszponki chili 3 pomidory papryka (u mnie odmiana biała) 100 g sera z niebieską pleśnią 3-4 łyżki słonecznika 2-3 łyżki oleju rzepakowego łyżka octu jabłkowego sól pieprz Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pomidory obrać ze skórki i pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 198

roquefort lub inny (np. feta) siekana pietruszka trochę sera żółtego, startego na tarce Sos: 2 duże jajka 80-100 g śmietanki, min. 30% duża szczypta gałki muszkatołowej biały pieprz szczypta soli (uwaga: ser może być dość słony!) 1. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i cebulę, podsmażyć ok. 2 minuty na dużym ogniu, mieszając, nie rumienić! Dodać cukinię i paprykę(...)wysokiego naczynia z dzióbkiem (np. miarki) wbić jajka, wlać śmietankę, doprawić sporą szczyptą gałki muszkatołowej, odrobiną soli i białym pieprzem. Dokładnie rozbełtać rózgą lub trzepaczką. 4. Rozłożyć do tartaletek farsz warzywny, ser i łososia, Zalać delikatnie sosem (chodzi o to, żeby sos nie wypłynął poza ciasto), wstawić do nagrzanego piekarnika na samo dno lub na pierwszy ruszt

Kuchnia Prezydentowej
Do jakich posiłków pasuje białe wino? 169

kolacji, z kolei półsłodkie i słodkie głównie do deserów, niemniej jednak również może towarzyszyć potrawom obiadowym i na kolację. Do jakich dań można podać białe wino? owoce morza ryby wędliny pasztety i wątróbki drób sery grzyby (poza prawdziwkami) Należy pamiętać również o tym, aby wino podawać w odpowiedniej temperaturze. Wino białe wytrawne, lekko wytrwane, półwytrawne, powinno się podawać w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa cebulowa 149

przygotowania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy . Składniki: 6 cebul 1 łyżka mąki 6 łyżek masła 1,5 l bulionu warzywnego 1 szklanka wytrawnego białego wina 5 dag sera ementalera 4 kromki bułki Liść laurowy Tymianek Sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dusimy na maśle, aż będzie miękka i przezroczysta. Podczas smażenia cały

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym 168

Pulpeciki z białej kaszy gryczanej nadziewane kozim serem z sosem dyniowym z podgrzybkami to alternatywa dla tradycyjnych mięsnych pulpecików. Są delikatne i bardzo smaczne szczególnie w towarzystwie grzybowo-dyniowego sosu, który idealnie z nimi współgra. Całość tworzy wyjątkowe i oryginalne danie. Polecam   Składniki: Pulpeciki: 200 g białej kaszy gryczanej 2 małe jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania