klik) . * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 21-23 cm Biszkopt: biszkopt z 5 jajek z tego przepisu Krem z białej czekolady: 500 ml śmietany kremówki 200 g sera mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Do nasączenia: 2 łyżki wody różanej (lub soku z cytryny) 2 łyżki miodu 100 ml wody Dodatkowo: 100 g konfitury(...)Odstaw do przestudzenia i kolejno włóż do lodówki na minimum 12 godzin . (Jeśli bardzo się spieszysz, to pomiń dodatek białej czekolady i udekoruj tort po prostu bitą śmietaną). Kolejnego dnia zimną kremówkę ubij na sztywno wraz z cukrem pudrem i serem mascarpone (ser najlepiej dodawać partiami do już lekko ubitej śmietany). Przygotowanie Wodę różaną rozprowadź z miodem w ciepłej wodzie
Food Squarepół awokado pokrojonego w cienkie plasterki 2 garście rukoli 2 czubate stołowe łyżki chrzanu białego 3-4 łyżeczki wasabi musztarda np. rosyjska albo francuska kilka plastrów sera lazur WYKONANIE Dokładnie mieszamy chrzan biały z wasabi. Kromki chleba kroimy na pół. Połowę przekrojonych kromek smarujemy wasabi z białym chrzanem (kromki na górę kanapki), połowę musztardą (doły kanapek). Na kromkach posmarowanych musztardą(...)układamy rukolę, awokado, plastry wołowiny, opcjonalnie – kawałki sera pleśniowego. Przykrywamy kanapki kromkami posmarowanymi wasabi z białym chrzanem. Smacznego
OstryKęswina białego wytrawnego lub półwytrawnego 400 ml gorącego bulionu warzywnego 2 płaskie łyżki startej skórki cytrynowej duża szczypta cukru szczypta suszonego estragonu szczypta soli szczypta białego pieprzu 45-50 g sera brie, camemberta lub innego miękkiego z białą pleśnią, najlepiej o lekko grzybowym aromacie, porwanego na mniejsze kawałki lub pokrojonego w grubą kostkę UWAGA: Przez cały czas przygotowywania risotta(...)pozostanie ostatnia porcja bulionu. Wsypać pozostałe przyprawy i wlać ostatnią chochelkę bulionu, mieszać do uzyskania półgęstej konsystencji, wtedy dodać ser i mieszać, aż potrawa stanie się aksamitnie kremowa. 4. Posypać posiekaną nacią kopru włoskiego, podawać natychmiast z kieliszkiem białego wina
Kuchnia Prezydentowejserów Z resztek serów przyrządzam pyszny sos do makaronu . Zaletą takiego sosu jest to, że można do niego użyć wszystkie rodzaje serów. Mogą to być żółte sery, sery pleśniowe jak i białe. Tak, wszystko do jednego garnka. Sery fajnie się rozpuszczają. Sos jest gęsty i smakuje za każdym razem inaczej w zależności jakie sery do niego użyjemy. Przepis
codojedzeniaprostu rozpływają się w ustach pyszne warzywa strączkowe w połączeniu z serem feta i jogurtem naturalnym tworzą niezwykle smaczne danie. Składniki: - puszka fasoli białej - puszka cieciorki - ser feta ok 200 g - pół małego jogurtu naturalnego - pieprz, czosnek w proszku Przygotowanie: Zmiksować blenderem cieciorkę i fasole razem z fetą i jogurtem, doprawić do smaku przełożyć
zdrowa vege kuchniaPost Spaghetti z soczystymi pulpecikami wg Okrasy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeNazywany jest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na
Kulinarne Przebojeudało. Ufff! Dla kogo: dla szykujących przyjęcie dla mających do wykorzystanie resztki ciasta dla lubiących białą czekoladę Składniki na masę biszkoptową: 400g ciasta typu biszkoptowego (bez masy) 125g sera mascarpone 60g białej czekolady Składniki na polewę: 200g białej czekolady 3-4 łyżki masła cukrowe dekoracje Wykonanie ciasta: Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej . Ciasto zmiksować z serkiem i czekoladą
Mania WypiekaniaSkładniki : Masa serowa: 1kg sera 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 200g białej czekolady 100g masła 1 opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli Spód: 300g ciasteczek korzennych 2 łyżki masła Dekoracja : 2-3 gruszki Przygotowanie : Ciasteczka korzenne miksujemy w malakserze na drobną kawałeczki i dodajemy masło. Wylepiamy dno tortownicy(...)odstawiamy do lodówki na 30 minut. W między czasie masło z cukrem miksujemy na jasny krem i kolejno dodajemy wszystkie jaja. Do masy jajeczno-maślanej dodajemy ser i ponownie wszystko miksujemy. Białą czekoladę topimy w kuchence mikrofalowej lub na parze wodnej, dodajemy do masy serowej. Po tym dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, oraz sól, ponownie miksujemy. Na schłodzony spód wylewamy masę
Kuchnia Łukaszatylko utworzyć gładki sos), bez dodatku śmietany, z pancettą, a serem- parmezanem- posypuje się wierzch dania. W skład mojej Carbonary wchodzi podsmażony boczek z cebulą, białe wino oraz śmietana połączona z żółtkami i odrobiną sera. Mimo, że moja wersja(...)trochę różni się od oryginału, to jest również smaczna, a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że smaczniejsza! ;))) * wędzony boczek w plastrach- 100 g * śmietana 18 %- 200 ml * białe wino- 150 ml * ulubiony ser żółty- 20 g * żółtka- 3 szt. * cebula- 1 duża szt. * czosnek- 1 ząbek * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * spaghetti pełnoziarniste Na oleju zeszklić poszatkowaną
Kraina Miodem Płynącaromantyczną kolację we dwoje, lub po prostu coś pysznego w nagrodę po ciężkim dniu ;) SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. 500 g świeżych muli 20 g sera gorgonzola 150 ml białego wytrawnego wina 150 ml śmietany 30% sól, pieprz do smaku kilka drobno posiekanych listków mięty dwie ćwiartki cytryny (do podania) gorąca bagietka (do podania) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzanej
W kuchni Katieserem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :) Składniki : 2 ziemniaki 1 cebula czerwona 1/2 marchewki 3 pieczarki 1/2 białej rzodkwi 3 łyżki startego sera rukola Przyprawy : pieprz ziołowy zioła dalmatyńskie Spód pojemnika do ryżu wykładamy folią do pieczenia, tak żeby po bokach wystawała, żebyśmy mieli(...)układamy na pieczarki. Białą rzodkiew tak samo, z tym wyjątkiem, że układamy ją na plastry marchewki, następnie posypujemy ją ziołami dalmatyńskimi. Na białą rzodkiew układamy drugiego ziemniaka, pokrojonego wcześniej w plastry i posypujemy startym serem. Wkładamy pojemnik z warzywami na pierwszy poziom parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na wodę i włączamy urządzenie na 30-35 minut. Rukole myjemy. Po wyłączeniu urządzenia
Parowar Facetatakie hardkorowe, dojrzewające po kilkanaście miesięcy. Dla mniej i bardziej wytrawnych smakoszy serów znajdzie się zawsze coś dobrego z oferty Gospodarstwa Rodzinnego Gremza. Podobną ofertę mieli Państwo Biały z Puchaczowa - sery od krówek i kózek. Gospodarze Ci dodatkowo mieli w ofercie najprawdziwsze jaja kurze z ekologicznego chowu - każde jajko inne, nieco zdeformowane przez matkę naturę, w różnym odcieniu. Bo takie
Right Behind The KitchenPyszna biała kiełbaska, która może być pyszna nie tylko podczas świąt Wielkanocnych. Można ją zrobić o każdej porze roku, a z dodatkiem sera i ciasta francuskiego jest naprawdę pyszna. Biała kiełbasa w cieście francuskim 4 białe kiełbasy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera żółtego w plastrach rzeżucha roztrzepane jajko keczup do polania Najpierw kroimy ser żółty w mniejsze
Gotuję Testujębardzo dobrze dobrane ,bardzo dobre sery. Najlepsze jest gotowe szwajcarskie fondue. Jeżeli takiego brak, to proponuję wykorzystać poniższy przepis. 250g sera gruyere 250g sera ementalskiego 100gsera cheddar 300ml wina białego francuskiego CELEBRO 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej i pieprzu białego 1 bagietka pokrojona w kostkę 2X2 cm Kamionkowy kociołek lub inny o grubym dnie(...)podgrzewaczu i zaczynamy zabawę . Każdy z biesiadników nabija na swój widelec do fondue kostkę chleba i macza ją w masie serowej. No i konieczne jest winko ,białe, półwytrawne, to ,które dodałem do sera ,Celebro France www.facebook.com/KlubCelebro ,pomaga w trawieniu ,a poza tym smakuje wyśmienicie, pełne przyjemnych cytrusowych aromatów z orzeźwiającą owocową nutą. P.s. Dobrym dodatkiem
Kulinarny karnet Christophera