Delikatne, neutralne w smaku kluseczki z kaszy jaglanej, twarogu i marchewki. Podane na aromatycznym puree z zielonego groszku w towarzystwie pomidorków koktajlowych, posypane świeżą natką pietruszki
Kuchnia EllieProdukty: 1 kostka białego chudego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 ogórka 2 łyzki koperku 2 ząbki czosnku sól,pieprz Wykonanie
Ugotujmy CośLeniwe pierogi to kolejne bardzo proste i szybkie danie. Można je jeść np. z stopionym masłem i cukrem. Składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego lub
Mama GotujeTwarożek z łososiem i koperkiem nie tylko nadaje się na kanapki, ale jest też świetną przekąską jeśli posmarujemy nim krakersy. Ilość ryby i koperku którego użyjemy
Mama GotujeTaki twarożek jest rewelacyjny nie tylko do chleba ale przede wszystkim do krakersów. Twarożek w takiej postaci robię dość często bo jest naprawdę rewelacyjny. Składniki: 1
Mama GotujeKolejna wariacja na temat sernika. Dziś jako dodatek główny biała czekolada. Sernik jest bardzo delikatny dzięki śmietanie kremówce. Nutka pomarańczy dodatkowo wzbogaca smak i dzięki temu
Wypieki i RumieńceLubię używać nerkowców do robienia serków, śmietany czy mleka. Dają się łatwo miksować i dają gładką, jedwabistą strukturę. Najmniej też „męczą” blender. Fajnie przejmują smaki z
Gotuj z Blue RavenSernik panna cotta z truskawkami Chcę Słońca. Chcę ciepła. Chcę truskawek. Zamykam oczy nadstawiam twarz w stronę niepewnie przebijających się promieni słonecznych. Myślę sobie: już niedługo
Pełny talerzWiecie, że finał mistrzostw świata siatkarzy obejrzało u nas prawie 10 milionów widzów?!! Ale co się dziwić. W końcu naprawdę było co oglądać. Nawet moje maluchy
Pełny talerzWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniały sernik z malinami! Smakuje wyśmienicie Jest bardzo lekki, mocno owocowy, wręcz rozpływa się w ustach. Jeśli jakimś cudem zostały
Marta Gotujedelikatnie zapaść się do środka, co czyni je podobnymi to tych uroczych małych, smacznych grzybków, którymi zajadamy się co roku w kurkowym sezonie. składniki (na 6 sztuk) 150 g sera białego-twarogowego-mielonego 50 g miękkiego masła 1 jajko 70 g cukru 1/3 opakowania cukru waniliowego pół opakowania budyniu śmietankowego łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% suszona żurawina
KreatywnePinyKnedle można odsmażyć na maśle, lub wrzucić na tetrę na parę na minutę z każdej strony, by je podgrzać. Sos: -pół cebuli posiekanej -kawałek pora posiekanego -wino białe półwytrawne -ser starty długodojrzewający -kostka serka topionego -śmietana 12% -masło -sól, pieprz Na maśle szklimy cebulę i pora. Solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy płyn odparuje wrzucamy sery. Intensywnie mieszamy
BaRepasKremowe babeczki składające się z dwóch warstw - gęstego, intensywnie czekoladowego brownie oraz delikatnej masy serowej z wiśniową konfiturą. Wilgotne, pyszne, a na dodatek banalnie proste
Kuchnia Elliejakie robiła dla mnie niegdyś moja babcia, a ja się ich nigdy nie umiałam najeść :) Składniki (poza chlebkiem z masłem): Rzodkiewka Pomidor Ogórek (zielony lub kiszony) Sałata Cebula Biała rzepa Ser Cebula Jajko ugotowane Sól Pieprz Wszystko układamy na chlebku, a na koniec dodajemy cebulkę, sol i pieprz. R E K L A M A google_ad_client
Smakowy RajWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na tradycyjny sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. Smakuje bardzo pysznie. Niezastąpiony na świątecznym stole. Polecam Post
Marta Gotuje