seler naciowy - 3700 przepisów (strona:15/247)

Świeżo wyciskany sok z jabłka, naci pietruszki, selera naciowego i ogórka – recenzja 13

bycie „fit” wzrosły:) Decydując się na przetestowanie soków wiedziałam, że nie wolno mi mieć żadnych skrupułów w opiniowaniu produktu.  Zaciekawił mnie sok  z jabłka, selera naciowego. ogórka i naci pietruszki. Dlaczego? Do zielonego zwyczajnie nie ciągnie mnie. Lubię te produkty, ale w towarzystwie marchewki, papryki. Czegoś, co nada koloru a nie będzie strikte zielone.  Przeanalizowałam(...)najpierw skład soku: sok tłoczony z jabłek 81,99%, sok z ogórków 9,99%, sok z selera naciowego 5,99%, sok z natki pietruszki 1,99%, przeciwutleniacz.  Butelka plastikowa, z wyraźnie wytłoczonym terminem do spożycia.  Nie wyglądało to źle, więc otworzyłam butelkę i degustowałam.  Zanim przystąpiłam do degustacji musiałam wstrząsnąć butelką, ponieważ osad z warzyw i jabłka

Pieprzyć z Fantazją
Holenderska zupa z kurczaka 294

znanego wszystkim rosołu. Zapisz przepis Drukuj Składniki Wywar 1 cały kurczak rosołowy (ok. 2kg) 2 średnie marchewki (250g) 1 duża cebula (180g) 1 średni por 2-3 łodygi selera naciowego pęczek pietruszki pęczek tymianku 2-3 „kwiaty” muszkatu* ok. 10 ziaren czarnego pieprzu kilka goździków sól Zupa 1 średni por 4 średnie marchewki (500g) 1/2 średniego selera korzennego(...)łodygi selera naciowego Do podania makaron typu nitki Instrukcje Kurczaka dzielimy na części – nogi, piersi, skrzydła i grzbiet. Usuwamy nadmiar tłuszczu oraz kuper. Wkładamy do garnka wypełnionego 5l wody, dodajemy czubatą łyżeczkę soli i zaczynamy powoli podgrzewać. Gdy woda będzie zbliżała się do wrzenia, powoli odszumowujemy jak bulion lub rosół . Marchewkę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, albo

Kulinarna Pokusa
Sycylijska sałatka „di Signora Gina” 202

jest ta końcówka twarda, że nie da się wbić paznokcia, to już jej nie bierzcie.Oleżała się po prostu. -papryka czerwona -papryka igołomska- to mój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć(...)czuć, ale ma po prostu być. Może się kiedyś dowiem dlaczego.Jeśli Signora Gina jeszcze żyje.... Sałatka Pani Giny nr 2 Składniki -cukinia baby -papryka igołomska- mój osobisty wariant -seler naciowy od serca, nie bójmy się tej jędrnej zielonej lodygi z lekką czuprynką -kolorowa rzodkiewka – biała i różowa -marchewka -kapusta pekińska -ogórki gruntowe ze skórką, ale ma być więcej cukini

Z Kuchni Do Kuchni
WOŁOWINA WASABI PO JAPOŃSKU 75

mięsa, a potrawę podałam z makaronem, który znajdował się w kubku, dzięki temu nie musiałam kupować dodatkowych składników używanych w kuchni japońskiej. Oprócz tego dodałam własne składniki, takie jak: seler naciowy, papryka, cebula, marchewka, a także wołowina. Danie wyszło przepyszne i wbrew pozorom nie było pracochłonne. Zachęcam Was do eksperymentów kulinarnych z japońskimi daniami instant OYAKATA! Składniki(...)wołowiny 2 op. dania instant OYAKATA - Japońska Wołowina smak wasabi 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 duża marchewka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sezamu pęczek szczypiorku 2 łyżki oliwy 2 łyżki oleju sezamowego papryka słodka mielona sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Marokańska kefta 110

wołowego, przyprawionego w charakterystyczny dla Maroka sposób w towarzystwie aromatycznego sosu na bazie pomidorów i selera. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 puszek pomidorów krojonych, selera naciowego, 2 cebul, 4 ząbków czosnku, pęczka świeżej natki kolendry, 150 gram serka koziego, kminku, kminu rzymskiego, cynamonu, papryki słodkiej w proszku, papryki ostrej w proszku, soli, pieprzu, oliwy(...)folią spożywczą i odstawiłem do lodówki na godzinę, aby mięso przeszło dokładnie aromatem zastosowanych przypraw. Po zamarynowaniu mięsa w lodówce przeszedłem do przygotowania sosu. W tym celu 5 łodyg selera naciowego pokroiłem w plasterki o grubości około 0,5 cm. Cebulę i 3 ząbki czosnku posiekałem w bardzo drobną kostkę. na głębokiej patelni rozgrzałem 4 łyżki oliwy, a następnie dodałem

Wyprawy kulinarne
Pikantna zupa z mięsem mielonym i warzywami 95

warzywami - przepyszna obiadowa propozycja, która przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi dobrych smaków! Składniki: mięso mielone wieprzowe - 200g mięso mielone wołowe - 200g cebula - 1 większa czosnek - 2-3 ząbki seler naciowy - 2-3 łodygi papryka - 2 mniejsze marchewka - 1 duża (starta) bulion - 1 - 1 i 1/2 litra passata pomidorowa - ok. 400g koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka kukurydza - 1 puszka Przyprawy: duża szczypta(...)tymianku, oregano. Sól, pieprz do smaku. sok z limonki - do smaku Wykonanie: Na łyżce rozgrzanej oliwy podsmażamy rozdrobnione mięso mielone do lekkiego zbrązowienia. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz seler naciowy. Smażymy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę i przyprawy: paprykę słodką, ostrą, wędzoną (opcjonalnie), majeranek, tymianek, oregano, sól i pieprz. Smażymy przez kolejne 5 minut, a następnie zalewamy

Pogotujmy.pl
Stroganow 156

wieprzowej, cielęcej lub wołowej 300g pieczarek 1 średnia zielona papryka 1 średnia biała cebula 300ml bulionu wołowego 100ml porto lub innego wzmacnianego słodkiego wina 100ml słodkiej śmietany 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki łagodnej musztardy 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju rzepakowego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka tymianku(...)podania 125g białego ryżu (o ile podajemy z ryżem) kilka listków selera naciowego Instrukcje Mięso tniemy w cienkie paski o długości ok. 5 cm i szerokości ok 1,5 cm. Pieczarki obieramy i tniemy na ćwiartki (jak te ze zdjęcia) lub inną ilość fragmentów – stosownie do rozmiaru grzybów. Cebulę obieramy i tniemy na półtalarki o szerokości ok. 3 mm. Olej

Kulinarna Pokusa
Zupa warzywna gotowana na kurczaku 56

wody 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 4 młode marchewki 1 średniej wielkości cebula 1 pietruszka (korzeń) 1/4 kawałka dużego selera 3-4 łodygi selera naciowego 2-3 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Pierś z kurczaka umyć.Do garnka wlać wodę, dodać mięso z kurczaka, listki laurowe, ziele angielskie, przyprawić solą(...)międzyczasie marchewki obrać, umyć, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Pietruszkę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Seler umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić w plasterki (listki pozostawić w całości). Do ugotowanego mięsa dodać warzywa i gotować pod przykryciem (na średnim ogniu), aż do miękkości warzyw

Ugotować
Zupa pomidorowa z pieczoną papryką 78

Piotr 6 grudnia 2017 Zupa pomidorowa z pieczoną papryką - pyszna, syta i treściwa. Doskonała alternatywa dla klasycznej pomidorówki! Składniki: papryka - 2, czerwone pomidory - 4 większe czosnek - 3-4 ząbki seler naciowy - 1 gałązka, drobno posiekana passata pomidorowa - 1-2 szklanki bulion - ok. 800ml papryka ostra - duża szczypta cukier - duża szczypta sól, pieprz masło - 1 łyżka oliwa - 2-3 łyżki Wykonanie(...)żaroodpornego naczynia, polewamy dokładnie oliwą, przyprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 20-25 minut. Na maśle z łyżką oliwy podsmażamy seler naciowy przez kilka minut (na niewielkim ogniu). Dodajemy passatę pomidorową. Przyprawiamy papryką ostrą i cukrem. Dodajemy gorący bulion i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez kilka minut, a następnie dodajemy upieczone

COOKUJ
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 121

najbliżej jest do hiszpańskiej paelli – to mieszanka mięs i owoców morza, ryżu, bulionu i pomidorów, oparta na cajuńskiej (pochodzącej od osadników francuskich) duszonej ‘świętej trójcy’ – cebuli, słodkiej papryce i selerze naciowym. Przy szykowaniu jambalayi trochę jak z gumbo – wrzucało się takie mięso, jakie było akurat pod ręką. W zależności od pory roku był to albo kurczak, królik, albo świeżo upolowane(...)najpierw wszystkie składniki. Papryki myjemy, pozbawiamy je gniazd nasiennych, kroimy w dwucentymetrowe kawałki. Cebule obieramy i kroimy drobno, dodajemy do miski z papryką. Myjemy i obieramy z łyka gałązki selera naciowego, kroimy je w półcentymetrowe plasterki, dodajemy do papryki i cebuli. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy do warzyw.   Krewetki odmrażamy na sicie pod bieżącą wodą, nie bardzo ciepłą

Karo in the Kitchen
Sałatka z selera naciowego, papryki, ananasa i kukurydzy 67

Sałatka z selerem naciowym, papryką i kukurydzą. Składniki Seler naciowy 170g, ok. 5 średnich gałązek Papryka zielona mała, 100g Papryka czerwona mała, 100g Ananas z puszki 330g Kukurydza konserwowa 220g Majonez 2-3 czubate łyżki Pie The post Sałatka z selera naciowego, papryki, ananasa i kukurydzy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krem z selera naciowego z chipsami z jarmużu 149

Kremowa zupa z selera naciowego z pieczonymi chipsami z jarmużu. Bardzo prosta, szybka, aromatyczna. Spróbujcie :) SKŁADNIKI Zupa: 1 seler naciowy (około 400g) 1 cebula 3/4 litra bulionu warzywnego 100 g serka topionego 1 łyżka oliwy, sól, pieprz Chipsy: 100 g jarmużu (bez grubych łodyżek) sól, pieprz czosnek granulowany oliwa z oliwek (lub oliwa czosnkowa ) PRZYGOTOWANIE   Cebulę kroimy w kostkę(...)szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy drobno pokrojone, umyte łodygi selera naciowego. Dusimy razem około 10 minut. Dolewamy bulion, dodajemy serek topiony. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.  Listki jarmużu przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Skrapiamy oliwą z oliwek. Możemy zamiast czosnku i oliwy zastosować  oliwę czosnkową . Wykładamy

Moje Kuchenne Rewelacje