schab - 5519 przepisów (strona:90/368)

Pieczony schab z morelą i śliwką 106

Schab w połączeniu z owocami jest pyszny! Jeśli ktoś jeszcze nie próbował koniecznie musi upiec w ten weekend. Dziś propozycja z suszonymi śliwkami i morelami. Składniki: ok 1kg schabu bez kości, 100 g suszonych śliwek, 100 g suszonych moreli, po łyżeczce: soli, tymianku, bazylii, oregano, ostrej papryczki, dwie łyżeczki słodkiej papryczki, łyżka oleju Przygotowanie: Ze schabu usuwamy nadmiar tłuszczu(...)kieszonkę na owoce. Układamy tak, żeby po jeden stronie były śliwki a po drugiej morele - po kilka owoców na przemian. Przyprawy (prócz soli) mieszamy razem z olejem. Nacieramy marynata schab. Odstawiamy na min. 2 godziny. Posypujemy solą. Obsmażamy z każdej strony po około minucie na mocno rozgrzanej patelni. Wkładamy do nagrzanego do 100 stopni Pieczemy około 1 godziny 45 minut

Lena Gotuje
Schab pieczony w niskiej temperaturze 1125

Soczysty schab dzięki podsmażeniu i pieczeniu w niskiej temperaturze. Pikantny i pachnący dymem przez dodatek grubo mielonego pieprzu i papryki wędzonej. Jeden z lepszych - o ile nie najlepszy, schab jaki robiłam. Składniki: 600 g schabu bez kości, 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej, pół łyżeczki pieprzu czarnego grubo mielonego, pół łyżeczki czosnku, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka oleju(...)pół łyżeczki soli. Przygotowanie: Z schabu wykładamy nadmiar tłuszczu. Przyprawy - prócz soli, mieszamy z olejem. Nacieramy marynatą mięso. Odstawiamy na minimum 2 godziny a najlepiej na całą noc.  Ważne jest aby mięso przed obróbką termiczną było w temperaturze pokojowej-  wtedy będzie się piekło równomiernie. Przed samym obsmażeniem posypujemy solą. Smażymy po minucie każdą ze stron na mocno rozgrzanej

Lena Gotuje
Schabowe poduszki po flamandzku 110

flamandzku Pyszne poduszki schabowe , nadziewane podsmażanym farszem. Bardzo łatwe w przygotowaniu danie, a smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko , taki ot pomysł jednego dnia Ostatnio schab jest w bardzo przystępnej cenie , więc warto sięgnąć po ten właśnie kawałek mięsa . Oczywiście klasyczny schabowy jest niepodważalnie pyszny , ale modyfikacje są jak najbardziej wskazane Składniki na 4 osoby(...)grube plastry schabu ( około 2 cm ) 10 pieczarek 1 biała papryka 1 cebula średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka słodkiej , mielonej papryki 4 łyżeczki czerwonego pesto 1 mozzarella sól , chilli do smaku dodatkowo : 2 jajka bułka tarta do obtoczenia smalec wieprzowy do smażenia Schab rozklepujemy , na kotlety dość cienko , lekko solimy, możemy ale nie musimy doprawić mielonym chilli

Ogrodnik w podróży
Schab pieczony w miodzie 167

schabu, około 10 suszonych śliwek, około 10 suszonych moreli, 4 łyżki miodu, olej do obsmażenia. Marynata: 3 łyżki oleju, 4 goździki, 4 kulki ziela angielskiego, łyżka majeranku, 8 ziaren czarnego pieprzu, sól (wg uznania). Mięso z tego przepisu wychodzi aromatyczne, soczyste, rozpływające się w ustach oraz z delikatną nutą słodyczy, którą zyskuje dzięki zastosowaniu miodu podczas pieczenia. Świetnie smakuje zarówno(...)gorąco, jako danie obiadowe, jak i na zimno - jako wędlina na kanapki. Schab dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Nożem z długim, cienkim ostrzem, zrobić w środku mięsa dwa nacięcia. Następnie nacięcia należy poszerzyć za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Do środka jednego z otworów włożyć śliwki, a do drugiego morele. Teraz należy przygotować marynatę. W moździerzu dokładnie rozetrzeć goździki, ziarna

Świat Domowej Kuchni
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 2884

Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami – to pomysł na obiad, który będzie smakować chyba każdemu :) Pyszny schab wypełniony kapuścianym farszem z grzybkami, a do tego panierka – brzmi pysznie, prawda? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami – Składniki: 5 średnich plastrów schabu – ok. 360g 150g kapusty kiszonej 150g pieczarek 1 mała cebulka(...)Ponownie wrzucić farsz na patelnię i podsmażyć do czasu aż nadmiar płynów odparuje, a farsz stanie się odpowiednio zwarty. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka na cienkie kotlety. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Farsz podzielić na 5 części (1 część na 1 kotlet). Nałożyć 1 porcję na 1 kotlet

Kulinarne Przeboje
Pieczony schab na kanapki 116

Zapraszam na pyszną domową wędlinę. Pieczony schab jest chudy, delikatny i aromatyczny. Zrobienie go jest bardzo proste, potem wystarczy tylko upiec. Polecam  Składniki: ok. 900 g kawałek schabu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonych pomidorków z czosnkiem Przygotowanie: Mięso myjemy i nacieramy przyprawami. Następnie wkładamy do rękawa(...)wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie wkładamy mięso do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w rękawie. Potem przecinamy rękaw i pieczemy schab jeszcze przez 20 minut. Studzimy schab i kroimy już zimny na kanapki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczeń ze schabu w majonezie i ketchupie 1014

dobrą pieczeń,przy włożeniu małej ilości pracy,bardzo prostą i pięknie prezentującą się na stole.polecam na każdą imprezę rodzinną ,lub po prostu na obiad.... Składniki: około 1 1/2 kg schabu 3-4 cebule 4 ząbki czosnku 8 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Schab myjemy, osuszamy i nacinamy plastry nie krojąc ich do końca,delikatnie solimy(...)przekładamy plasterkami nasze ponacinane kotlety.Czosnek drobno siekamy. W misce mieszamy ketchup, majonez i czosnek. Powstałą marynatą nacieramy dokładnie nasze mięso. Mięso powinno być całe pokryte sosem ketchupowo - majonezowym. Schab układamy w naczyniu żaroodpornym, pozostałą marynatę wykładamy na mięso i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.  Schabu pieczemy pod przykryciem około 1 godz. 45 min. Następnie mięso polewamy powstałym

Swojskie jedzonko
Spolszczony „Gyros” w bułce 127

poleniuchować . Prosty w wykonaniu , smaczny a do tego nie ma w domu nikogo , kto by go nie lubił . Ten przepis jest taką lekką profanacja dania , bo do wykonania użyłam schabu wieprzowego Cóż akurat takie mięso było pod ręką , ale wyszło mega smaczne Ale podczas przygotowywania i spożywania posiłku żaden ortodoksyjny Turek nie ucierpiał Polecam to danie i nie ważne(...)jakiego mięsa zawsze jest smaczne , nawet jak spolszczone Niedzielny schabowy, tyle że inaczej Składniki na 4 -5 osób : 1 kg schabu wieprzowego , bez żyłek i przerostów 2 łyżki przyprawy do gyrosa dodatkowo 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , chilli do smaku olej do smażenia bułki : 0,5 kg mąki 1 szklanka bardzo ciepłej wody ( 220 ml ) 1/2 szklanki oliwy z oliwek

Ogrodnik w podróży
Schabowe pod pierzynką 89

Bardzo smaczne mięsko. Pomysł mojej synowej Sylwii. Tak dobre że nie mogłam skończyć jeść. Polecam. Schab rozbić, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokroić na plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje. Pora pokroić na plasterki i rozdzielić na kółka. Schab rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na schab położyć pora

Kuchnia Pokoleń
Tradycyjny schabowy 108

dobrej jakości mięso. Drugą bardzo ważną rzeczą, która z owym mięsem się wiąże jest to, iż powinno ono być dobrze rozbite i uprzednio zamarynowane. Tradycyjny schabowy Przy grubszych kawałkach schabu rozbicie mięsa to nie lada sztuka. Dlatego koniecznie musicie zakupić siekacz do mięsa i najpierw delikatnie mięso nim naciąć a dopiero później dodatkowo ubić tłuczkiem. Tak jak dawniej do ubijania(...)wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania schabowych. 6 schabów wieprzowych o grubości dwóch centymetrów każdy mleko 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 2 jajka 7 łyżek mąki pszennej 3/4 kubka bułki tartej smalec lub olej słonecznikowy

mecooks
Schab w sosie porowym 180

Dzisiaj przepis na bardzo szybkie i smaczne danie. Schab w sosie porowym.  Mięso jest delikatne, soczyste i miękkie. Mniam! Podawać można z ziemniakami, makaronem, kluskami, ryżem, kaszą. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie setki przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane(...)sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 500 g schabu bez kości 1 por 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki masła klarowanego koperek Schab pokroić w plastry o grubości 5-6 mm i każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką Rozgrzać

O kuchni z uczuciem
Schab z pieczarkami pod beszamelem 111

Lubicie pieczarki - my uwielbiamy, lubicie schab - my go kochamy a co może powstać z połączenia tych dwóch składników, sosu beszamelowego i chwili w kuchni? właśnie takie cudo. Szybki i smaczny obiad dla całej rodziny, to schabik z pieczarkami pod beszamelem. Kilka minut w kuchni wieczorem i mamy obiad na następny dzień. Zje zarówno ten mały jak i większy głodomór(...)wystarczyła dla 3 osób, zawsze możecie użyć większych proporcji i wtedy obiadek na dwa dni gotowy. Wyśmienicie smakuje z ryżem czy też ziemniakami - tymi gotowanymi oraz pieczonymi. Składniki: - 600g schabu - 250g pieczarek - 100g żółtego sera w kawałku - garść świeżej pietruszki - sol, pieprz do smaku + sos beszamelowy (przepis na ten sos w przepisie z lasagni) link do przepisu W garnuszku przygotowujemy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Schab pieczony 105

Najprostszy sposób na upieczenie pysznego schabu. Wilgotny,miękki i bardzo smaczny. Pokrojony w grubsze  plastry na ciepło świetny do obiadu. Podany z sosem czosnkowym lub innym swoim ulubionym. Na zimno pokrojony w cienkie plastry idealny do kanapek i sałatek. Więcej przepisów na dania mięsne z różnych gatunków mięs znajdziecie na moim blogu. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów proszę(...)podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki 70 dag schabu bez kości 3 łyżki octu balsamicznego 8 łyżek oleju 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 płaska łyżeczka soli 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pozostałe składniki wymieszać w miseczce i natrzeć nimi

O kuchni z uczuciem
Schab zapiekany w porach 160

Przepis na taki schab widziałam już na kilku blogach. Postanowiłam i ja go wypróbować bo wglądał zachęcająco. Do tego jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Mięso po upieczeniu jest delikatne i aromatyczne. Jest to na pewno świetny pomysł na rodzinny obiad. 1 kg schabu bez kości 2 cebule 1 duży por 3 plasterki masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% łyżka(...)szkl wody sól, pieprz, czosnek granulowany Mięso umyć, osuszyć i pokroić w 1,5cm plastry. Oprószyć przyprawami. Cebule i pora pokroić w talarki. W naczyniu żaroodpornym układać plastry schabu na przemian z talarkami cebuli. Dookoła rozsypać pora. Śmietanę wymieszać z wodą i mąką. Zalać mięso. Na wierzchu położyć plasterki masła. Mięso przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Smakołyki Asi
Schab pieczony 100

dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na schab pieczony w rękawie. Schab jest bardzo aromatyczny i soczysty, a podlany na koniec wytrawnym winem staje się jeszcze bardziej wyjątkowy. Schab pieczony w całości jest doskonałym pomysłem na rodzinne imprezy, jak również na niedzielny obiad. Przepis nie wymaga dużego nakładu pracy i jest bardzo prosty, dlatego... Tryb czytania Artykuł Schab pieczony pochodzi

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania