Soczysty schab dzięki podsmażeniu i pieczeniu w niskiej temperaturze. Pikantny i pachnący dymem przez dodatek grubo mielonego pieprzu i papryki wędzonej. Jeden z lepszych - o ile nie najlepszy, schab jaki robiłam. Składniki: 600 g schabu bez kości, 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej, pół łyżeczki pieprzu czarnego grubo mielonego, pół łyżeczki czosnku, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli. Przygotowanie: Z schabu wykładamy nadmiar tłuszczu. Przyprawy - prócz soli, miesza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...