schab w sosie - 2316 przepisów (strona:45/155)

Schab pieczony 1132

Taki pieczony schab możemy podać z sosem na ciepło lub na zimno jako wędlinę. Często przyrządzam go na Święta Bożego Narodzenia. Do marynaty  użyłam przyprawy Bosforskiej i Adźika od firmy  Rafex , schab jest bardzo smaczny i aromatyczny. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka ostrej papryki

Bajeczna Kuchnia
SCHAB W POMIDORACH 248

zamiennik naszego tradycyjnego polskiego schaboszczaka ...  I myślę, że nie tylko pyszny ale i zdrowszy, bo niestety kotlet w panierce to bomba kaloryczna ...  Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ...  Polecam gorąco! Składniki: 6 plastrów schabu 1 duża cebula 10dkg pieczarek 1 czerwona papryka ząbek czosnku mąka do obtoczenia

Walijskie Pichcenie
Schab pieczony ze śliwką (niesamowicie soczysty) 152

zrobienia potrzebne nam będą: -1 kg schabu wieprzowego bez kości -20 dag suszonych moreli -20 dag suszonych śliwek – odrobina miodu -2 łyżki oleju -łyżeczka sosu sojowego -szczypta mielonego imbiru -ząbek czosnku -sól Soczysty schab pieczony – wykonanie Schab dokładnie myjemy. Po osuszeniu kroimy go wzdłuż, jak pokazuje zdjęcie poniżej. Nacięcia mają mieć głębokość około 2 cm. Następnie schab, także(...)sznurek przechodził na owocach, a nie pomiędzy nimi. Dzięki temu schab będzie miał po upieczeniu ładną formę.   Tak obwiązany schab smarujemy przygotowaną wcześniej marynatą. W tym celu należy zmieszać olej, miód, sos sojowy i imbir. Całość szczelnie zawijamy w folię z papierem do pieczenia 2w1 . Jest to ostatnimi czasy mój ulubiony kuchenny produkt dzięki któremu przygotowywany przez nas schab

Arbuziaki
Potrawka schabowa w sosie sojowym z jabłkiem i nutką imbiru 166

wspominałam w porannym poście, do pysznej receptury na schab w imbirowo - sojowym sosie, zaczerpniętej z bloga Zmień się na zdrowie , dodałam coś od siebie. Konkretnie pokrojone w kostkę, lekko kwaskowe jabłko i konserwowy groszek, zagęściłam też sos pokruszonymi kromkami ciemnego chleba. Same schabowe porcje zmieniły zaś format na zdecydowanie mniejsze kawałki i całość wylądowała jako

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
37 pomysłów na rozgrzewające jesienne potrawy 111

puszką pomidorów. Warzywa z mięsem możesz też urozmaicić ulubionym sosem. Tak przygotowane danie z łatwością przechowasz w lodówce i odgrzejesz następnego dnia. Wśród moich pomysłów są: klopsiki z mięsa mielonego, duszone z papryką, pomidorami, pieczarkami i cebulą, chłopski garnek z mięsem mielonym, makaronem, cebulą, groszkiem i marchewką, strogonow ze schabem, pieczarkami i cebulą, garnek pełen warzyw: ziemniaki, papryka, czosnek, cukinia(...)czeka na Ciebie wiele pysznych, dyniowych przepisów). A jakie dania na ciepło przygotować z grzybów? Nie ma jesiennych rozgrzewających dań bez grzybów, w tym borowików czy kurek. Uwielbiam kremowe sosy, które są aromatyczne, gęste i proste w przygotowaniu. Właśnie dlatego często królują na moim stole podczas obiadu. Co przygotować z grzybów? polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym , makaron z grzybami

Rozdomowiona
Schab w śmietanie 185

patelni zlewamy olej i dolewamy śmietanę.    Podgrzewamy do momentu, aż nasz sos zgęstnieje.    Przez ten czas również obracamy nasze plastry schabu. Nie trwa to dłużej , jak 5 minut. Jeśli sos tego wymaga doprawiamy go warzywkiem.    Mamy gotowe mięsko do obiadu. Do tego ziemniaczki i buraczki... Mniam, mniam... Smacznego

Maminek kulinarny
Grillowany schab teriyaki 103

kością w szczególności. Soczysty i pełen smaku. Tym razem zrobiłam go w aromatycznej wersji orientalnej w marynacie teriyaki. Robi się ją bardzo szybko z gotowym sosem od Blue Dragon. A do schabu najlepsze będą grillowane warzywa i pieczarki. Mam nadzieję, że już cieknie Ci ślinka! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także(...)paprykę w cząstki. Warzywa razem z podgotowanym batatem umieść w dużej misce, wlej resztę sosu z saszetki i dokładnie wymieszaj, aby sos pokrył warzywa. Pieczarki, paprykę, babata oraz cukinię grilluj na tacce grillowej lub bezpośrednio na ruszcie aż będą miękkie, aby nadal chrupiące. Schab grilluj po około 5 minut z każdej strony. Przed podaniem posyp danie prażonym sezamem

Delicious Place
Ryba z sosem cebulowym (224 kcal) 221

Bardzo lubię sos cebulowy, ostatnio występował ze schabem, teraz trochę go zmodyfikowałam i podałam z rybą. Też wyszedł smacznie. Sos można również zmiksować za pomocą blendera, którego ja chwilowo nie posiadam Składniki (2 porcje): 2 filety ulubionej ryby sól, pieprz cytrynowy sok z cytryny Na sos: 2 cebule 3/4 szklanki bulionu warzywnego łyżka mąki łyżeczka curry sól, pieprz łyżka oleju

e-PrzepisyKulinarne
ESKALOPKI ZE SCHABU W SOSIE PIECZARKOWYM 203

wieprzowina w pysznym, aromatycznym pieczarkowym sosie to kolejna propozycja na prosty, ale smaczny i pożywny obiad. Kruche plastry mięsa zatopione w gęstym, pieczarkowym sosie dają nam klasyczne danie kuchni polskiej.  Składniki: 600-700 g schabu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy śmietana ukwaszona 18% 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilę, po czym dodajemy pokrojone pieczarki. Ponownie smażymy całość chwilę, a następnie przekładamy na patelnię plastry schabu. Podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy wszystko do miękkości mięsa. Na koniec nasz sos zaciągamy łyżką mąki rozrobioną w odrobinie zimnej wody i zabielamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy koperkiem

Walijskie Pichcenie
SCHAB PIECZONY W PIEKARNIKU MARYNOWANY W SOSIE 1000 WYSP 164

Schab można przygotować w przeróżnej postaci, ile kucharek tyle przepisów :) Ja swój kawałek mięsa postanowiłam marynować w gotowym sosie 1000 wysp a potem upiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Wyszedł przepyszny(...)aromatyczny i kruchy. Doskonały zarówno na ciepło jako dodatek obiadowy lub na zimno pokrojony w cienkie plasterki na kanapki. Polecam ten przepis :) Składniki: * około 1,5 kg schabu bez kości * pół szklanki sosu 1000 wysp (użyłam sos  Paladin  do nabycia na stronie  panegara.pl ) * 1 płaska łyżeczka soli * 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka

Zrób to smacznie
Zrol(adk)owany. 218

solą, pieprzem  i natarłam słodka papryką.Położyłam po plastrze żółtego sera i po kawałku papryki. Zawinęłam, obwiązałam nitką. Usmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu. ************************************ SEROWE ROLADKI W SOSIE SEROWYM 6 plastrów schabu 6 plastrów szynki 6 plastrów sera żółtego 3 serki topione ( u mnie gouda ) sól, pieprz, przyprawa typu "Maggi" posiekana natka pietruszki Każdy kawałek mięsa roztłukłam cienko. Oprószyłam solą

W kuchni Karmel-itki
Schab w marynacie miodowej 154

odsłona – dziś zapraszam na schab w marynacie miodowej, możecie go zarówno upiec w piekarniku, jak ja to zrobiłam, jak i grillować. Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 3 łyżeczki startego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 5 łyżek miodu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: schab umyj, osusz i pokrój w plastry z imbiru, soli, miodu i sosu sojowego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab na chleb, pieczony w rękawie foliowym 185

Pyszny schab na chlebek czy bułeczki. Idealny również podany z sosami tj. czosnkowy, chrzanowy czy tatarski. Schab umyć i osuszyć. Doprawić wszystkimi przyprawami. Włożyć schab do foliowego rękawa do pieczenia. Wlać olej, zamknąć szczelnie rękaw. Mocno potrząsnąć, żeby schab pokrył się olejem z przyprawami. Tak przygotowany schab włożyć do lodówki na całą noc. Pieczenie – piekarnik nagrzać

Kuchnia Pokoleń
Bitki wieprzowe w sosie własnym + film 101

Bitki wieprzowe w sosie własnym na bazie schabu to pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach danie, które idealnie smakuje podane z ziemniakami i ulubioną surówką. Jest to znakomity pomysł na domowy, sycący i pożywny obiad, który zaspokoi nie jedno podniebienie.     składniki na 2-3 porcje 500 g schabu bez kości 2 cebule 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez(...)liście laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego 500 ml zimnej wody + odrobina do sporządzenia zawiesiny olej do smażenia 1/2 szklanki mąki pszennej do panierowania + 1 łyżka do zagęszczenia sosu czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Umyte i osuszone mięso kroimy w plastry. Następnie każdy plaster mięsa rozbijamy tłuczkiem, niezbyt cienko, po czym oprószamy solą oraz czarnym pieprzem

Smakowite Dania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję